India, Ladakh: Op Zoek naar de Sneeuwluipaard

  • Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens trekkings in de Himalaya
  • Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, eigendom van Ladakhi’s
  • Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote kans deze illustere kat te zien
  • Ga op trekking in drie valleien in de buurt van Ulley, ver weg van de andere toeristen
  • Geniet van het verbluffende landschap in Ladakh en maak kennis met de winterfestivals in de bergdorpjes
  • Uw reis steunt het onderzoeksproject ‘Snow Leopard Conservation’
  • 12 dagen, vertrek 1 november en jan./febr. 2019, vanaf € 5495,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Dit unieke avontuur met de sneeuwluipaard in de hoofdrol beleeft u in de ruige maar onbeschrijfelijk mooie bergen in het Hemis National Park in Ladakh. U bezoekt hier drie gebieden ver weg van de toeristische route. Hoe ontoegankelijk de leefomgeving van de sneeuwluipaard in eerst instantie ook mag lijken, een roofdier zit altijd daar waar zijnLadakh Monastry prooi te vinden is. De prooien concentreren zich in dit onherbergzame land op een paar plekken. En dat maakt onze zoektocht weer doelgerichter. De experts van Snow Leopard Conservation en onze ervaren ‘trackers’ weten precies waar ze moeten zijn.

Tijdens de zoektocht naar dit mysterieuze dier zult u zeker ook andere bijzondere dieren zien: Ibex, oerial, yak, Tibetaanse wolf of rode vos. U bewondert niet alleen de grote diversiteit aan flora en fauna, ook ontmoet u de doorgewinterde bergstammen, die in deze tijd de winterfestivals vieren, en leert alles over de Tibetaanse cultuur.

Uw reis begint in Delhi, u verblijft 3 nachten in een luxe hotel in Leh en overnacht 6 dagenSnow Leopard lodge interior in de duurzame Snow Leopard Lodge waar u uitgebreid op trekking gaat. Op vrijwel alle sneeuwluipaardreizen overnacht u in een tent of in een eenvoudige ‘homestay’. Niet echt comfortabel bij deze minus temperaturen. Op deze reis heeft u de unieke mogelijkheid om in een lodge te overnachten! Wij hebben een aantal kamers voor u vrij kunnen houden.

De sneeuwluipaard is een bedreigde diersoort, volgens de officiële tellingen wordt hun aantal geschat op 3500-7000 individuen. Met deze avontuurlijke natuurreis ondersteunt u Snow Leopard Conservation. Heeft u altijd al de sneeuwluipaard in de Himalaya willen zien, maar ziet u op tegen de ontberingen van een meerdaagse trekking in de vrieskou, dan is deze reis echt iets voor u!

Reisdata:
1 november t/m 12 november 2018
En vertrek 19 januari en 9 februari 2019

Reissom privéreis:
Vanaf € 5495,- per persoon, bij 2 personen en exclusief internationale vlucht.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

India heeft uiteraard veel meer te bieden dan Ladakh. Indien u wenst werken wij aansluitend graag een voorstel, voor bijvoorbeeld de Taj Mahal of een tijgerreservaat, voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).