tijger Kanha NP

India: Tijger Fotografiereis

vanaf 3.495,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op safari in de tijgerstaat van India en bezoek 3 parken; Kanha, Pench & Bandavgarh National Park.
 • Persoonlijke begeleiding door professioneel gids en fotograaf Martin van Lokven.
 • Met 10 game drives heeft u een optimale kans om tijgers te fotograferen (max. 4 pers. per jeep).
 • Ook de luipaard, de lippenbeer, de Indiase wilde hond, de gaur en de zeldzame barasingha komen hier voor.
 • Geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen.
 • Kleine groep, van min. 6 en max. 7 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Groepsreis
 • Reismaand 28 februari t/m 10 mrt 2019
  0/8
Alles over reis: India: Tijger Fotografiereis.

Voor een natuurfotograaf is het vastleggen van tijgers in het wild de meest spannende uitdaging die er is. Uw meerdaags verblijf in Kanha, Pench & Bandavgarh National Park geeft u de ultieme mogelijkheid om na deze reis thuis te komen met fantastische foto’s van ’s werelds meest majestueuze grote katachtige.

Madhya Pradesh wordt niet voor niets de tijgerstaat van India genoemd. Meer dan 10% van de totale wereldpopulatie tijgers leeft hier, in deze provincie van India. De provincie is onderdeel van het Satpura Maikal Landscape programma van het WWF en het aantal tijgers neemt ieder jaar toe.

U bezoekt Kanha National Park, één van de grootste en mooiste nationale parken in India en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. U bezoekt Pench Tiger Reserve, dat de basis vormde voor Kipling’s Jungle Book.  Nadat u Delhi heeft bezocht begint uw reis met Bandavgarh National Park, één van de meest succesvolle parken op het gebied van tijger ‘sightings’.

Fotograaf Martin van Lokven geeft u onderweg informatie en aanwijzingen op het gebied van fotografie. U kunt het geleerde direct in praktijk brengen als u twee keer per dag op ‘gamedrive’ gaat in uw eigen jeep met gids en slechts 3 medefotografen.

Naast de tijger en zijn gedrag, laat uw gids u uitgebreid kennis maken met haar prooidieren en het vogelleven. Wie weet ziet u ook een luipaard of lippenbeer. U zult uw zenuwen goed onder controle moeten houden om de camera niet te laten bewegen. Maar geen zorgen, u heeft op deze reis voldoende mogelijkheden om uw ultieme foto te maken…

Iedereen die passie heeft voor de natuur en geïnteresseerd is in fotografie kan aan deze reis deelnemen. Martin van Lokven helpt u uw fotografievaardigheden aan te scherpen en om alle opties van uw camera goed te benutten.

Met deze reis ondersteunt u TOFTigers.

Tijgers fotograferen, tijger fotografie reis, India, tijgersafari

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Begeleiding van professioneel fotograaf en reisleider Martin van Lokven
 • Volledig verzorgd vervoer en binnenlandse vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Engelstalige natuurgids ter plaatse
 • 10 game drives met 3-4 reizigers per jeep
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma
 • 10 overnachtingen op 3 sterren niveau in een tweepersoonskamer
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer €600,-.


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking) Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Delhi

  Vandaag vertrekt u samen met de rest van de groep en Martin van Lokven naar India. Bij uw aankomst op Indira Gandhi International Airport in Delhi wordt u door onze gids naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende 2 nachten in een kleinschalig middenklasse hotel gesitueerd in het nobele deel van South Delhi, de Defence Colony.

  Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land.

 2. Dag 2 Sightseeing Old & New Delhi

  Na het ontbijt wordt u opgehaald en samen met de fotograaf gaat u een dag op pad door zowel de bemuurde stad Old Delhi als de wereldstad New Delhi. Twee fascinerende werelden, die een goede indruk geven van het huidige India. Een mooie gelegenheid om uw camera uit te proberen in overleg met Martin van Lokven.

  In Old Delhi ervaart u de energie, de kleuren en de drukte van de bazaar met haar kleine straatjes. Hoor de geluiden en geniet van de geuren die India te bieden heeft. U brengt een bezoek aan de moskee Jama Masjid met zijn puntige minaretten en prachtige marmeren koepels. U zult de cultuur ter plekke ervaren tijdens een avontuurlijke Rickshaw Ride over de beroemde markt in het oude stadscentrum.

  New Delhi is een stad met brede boulevards en staat bekend om zijn formele parken, het prachtige parlementsgebouw, de Rashtrapati Bhawan (de officiële residentie van de president van India) en India Gate. U bezoekt ook Qutab Minar, de 72,5 meter hoge toren daterend uit de 13e eeuw en Humanyun’s Tomb (gebouwd in de 16e eeuw en architectonisch de voorloper van de Taj Mahal).

  Lunch en diner zijn bij de reissom inbegrepen.

 3. Dag 3 Vlucht Jabalpur en transfer naar Bandavgarh National Park

  In de ochtend vliegt u naar Jabalpur, van waaruit u nog 4 uur onderweg bent naar Bandavgarh National Park. U verblijft de komende 2 nachten in de Bandavgarh Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 4. Dag 4 Game drives in Bandavgarh

  ’s Ochtends wordt u vroeg gewekt. Genietend van de mistige ochtend en het geluid van de vogels nuttigt u een kopje koffie of thee, voordat de ‘jungle safari’ in Bandhavgarh National Park begint. Bij het aanbreken van de dag vertrekt u op safari samen met uw natuurgids, de fotograaf en een gids van het park. U wordt ingedeeld in groepjes van 4 per jeep zodat iedereen voldoende ruimte heeft om te fotograferen en Martin van Lokven en de natuurgids wisselen van auto per game drive.

  Bandhavgarh National Park
  Gelegen tussen het Vindhyagebergte in Madhya Pradesh ligt Bandhavgarh met een oppervlakte van 435 m² en een gevarieerde flora en fauna; een gemengd bos met grote delen bamboe, waar ook grasland is vertegenwoordigd. Zo’n 150 soorten vogels, het axishert en de vier-hoornige antilope hebben hier, naast vele andere soorten, hun leefgebied. Ook de tijger struint hier rond, in groten getalen: gemiddeld één tijger op iedere 3,5 km². Hoewel het goed nieuws is dat de tijgerpopulatie toeneemt, heeft dit een weerslag op het aantal prooien. Het park is op dit moment bezig om de verspreiding van de tijgers te stimuleren. Het Bandhavgarh Fort, waarnaar het park is vernoemd, is te bezoeken en biedt adembenemende uitzichten. Hier vindt u ook een 10 meter lang liggend beeld van Vishnu en religieuze muurtekeningen uit de 10e eeuw.
  De ochtend is het meest geschikte moment om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren.

  ’s Middags na de lunch herhaalt het ochtend programma zich en gaat u weer op safari. Hierna wordt u teruggebracht naar de lodge. Bij terugkomst heeft u tijd om te ontspannen en bij te komen van de vele indrukken van deze dag. Het diner wordt voor u verzorgd. U verblijft deze nacht wederom in de Bandhavgarh Jungle Lodge.

 5. Dag 5 Game drives Bandavgarh en transfer naar Kanha National Park

  Deze ochtend gaat u nog een keer op game drive, voordat u door reist naar Kanha National Park. Een mooie rit van ongeveer 5-6 uur en u zult onderweg uw ogen uit kijken aan de schaar aan dieren die hier het verkeer deelt met de auto’s en motoren. In Kanha verblijft u vier nachten in de Kanha Jungle Lodge o.b.v. volpension inclusief activiteiten. U verblijft in een van de 18 huisjes verdeeld over het terrein aan de rivier. Vanuit hier kunt u ook de omgeving verder verkennen en de natuur in u opnemen. De lodge is bekend om de uitstekende keuken en persoonlijke service. Zij ontvingen het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor.

  Kanha National Park
  Nabij het Chhota Nagpur plateau ligt het Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. Door de vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes met op de achtergrond de majestueuze salbomen wordt Kanha zelfs de Ngorongoro van India genoemd. Dit park is opgezet voor het behoud van twee beschermde diersoorten; de tijger en het barasingha hert. Kanha staat bekend om dit majestueuze hert dat met uitsterven bedreigd werd en hier nu in groten getale voorkomt. Een opmerkelijk succesverhaal voor het behoud van de biodiversiteit in Kanha National Park.

  Samen met de grasweides en ravijnen van Kanha biedt het park onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond. Het ‘eeuwige’ water stroomt door het park in beekjes en riviertjes en voorziet daarmee het park en de dieren van de behoefte aan water; zelfs gedurende de hete zomers. U heeft de kans om vele andere bijzondere diersoorten te spotten, zoals het axishert en de gaur of Indische bizon. Kanha National Park biedt een grote variatie aan dieren; vele hiervan zult u waarschijnlijk nooit eerder hebben gezien.

  In het totaal gaat u hier 4 keer op een uitgebreide gamedrive op zoek naar de tijger en andere fotogenieke dieren. Buiten de game drives om is er gelegenheid om kennis te maken met de omliggende dorpen en de natuur te voet, onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Tijdens de gamedrives verkent u verschillende gebieden in Kanha en krijgt u de kans wildlife te fotograferen in een divers landschap.

 6. Dag 6 Game drives Kanha National Park

  Iedere ochtend wordt u vroeg gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Samen met Martin van Lokven, een natuurexpert uit de omgeving en een ranger van Kanha National Park gaat u op safari. Net als in Bandavgarh wordt u weer met maximaal 4 personen verdeeld over de jeeps. Er worden meerdere mooie plekken bezocht in het nationale park en u krijgt in alle rust de kans fantastische foto’s te maken van de bijzondere dieren in dit prachtige gebied.

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Het decor in het fraaie ochtendlicht is adembenemend. Tijdens de ochtendsafari heeft u een picknick ontbijt in de jungle. Vervolgens gaat u terug naar uw lodge om bij te komen van deze enerverende ochtend. Een welverdiende Indiase lunch staat voor u klaar en u kunt een kleine siësta houden of de foto’s van uw ochtendsafari bekijken. Martin kijkt graag met u mee en kan u tips geven voor de volgende game drive of tips om de foto’s te bewerken.

  Aan het einde van de middag gaat u weer op game drive en u ziet hoe de dieren actiever worden in het mooie schemerlicht. Weer een uitdaging om prachtige foto’s te maken. Op woensdagmiddag is het park gesloten en gaat u samen met een lokale natuurgids op birdwatching tour in de buffer zone van het park.

  In Kanha National Park komen ongeveer 175 soorten vogels voor. Tijdens de wandeling in de buffer zone van Kanha kunt u diverse kleurrijke vogels in en op de bomen vinden. Veel voorkomende vogels in het park zijn onder andere de olijfastrild, Javaanse maraboe, bonte frankolijn, rode dwergfazant, witte ogen buizerds, de shikra en de Indische ralreiger. De samenstelling van de bossen in combinatie met bamboe maken Kanha tot de perfecte plek om vogels te spotten; duizenden vogelaars worden aangetrokken tot dit geweldige vogelparadijs. Bij de verschillende beekjes heeft u ook kans om de bijzondere watervogels waar te nemen.
  ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk buffet onder de sterrenhemel. Op enkele avonden zal Martin een kleine workshop verzorgen waarbij hij kennis maakt met de gevorderde resultaten en tips geeft voor de volgende dagen.

 7. Dag 7 Game drives Kanha National Park

  Zie beschrijving dag 6

 8. Dag 8 Game drive Kanha en transfer naar Pench National Park

  ’s Ochtends maakt u uw laatste game drive in Kanha. Na de lunch reist u door naar Pench National Park, waar u aan het einde van de middag aankomt. De komende 2 nachten verblijft u in een cottage van Pench Jungle Camp. Dit kamp is iets grootschaliger dan de andere lodges waar u tot dan toe bent verbleven. Het is echter een goede uitgangsbasis voor Pench en zij zijn al sinds het begin aangesloten bij TOFTigers.

  Pench National Park
  Het gebied is altijd al rijk geweest aan wildlife. Het wordt gedomineerd door gemengde bossen met veel struikgewas en open grasland. Door deze diversiteit is het park een ideaal leefgebied voor een grote populatie van axis- en aristotelesherten, de prooi van de tijger. Het park heeft de hoogste dichtheid hoefdieren in India: 90,3 dieren per vierkante kilometer! Door zijn enorme rijkdom aan prooidieren diende dit park als decor voor Kiplings Jungle Book.
  Pench National Park, verscholen in de lager gelegen zuidelijke uitlopers van de Satpura heuvels, is vernoemd naar de Penchrivier. Deze rivier kronkelt door het park van noord naar zuid. Het park is gelegen aan de zuidelijke grens van Madhya Pradesh, grenzend aan Maharashtra, in de districten Seoni en Chinaware. Pench National Park heeft een omvang van 758 km², met een kerngebied van 299 km² van Indira Priyadarshini Pench National Park en Mowgli Pench Sanctuary. De resterende 464 km² van Pench is buffergebied. De golvende topografie creëert een mozaïek van vegetatie variërend van vochtige, beschutte valleien tot open gebieden met droog loofbos. Meer dan 1200 soorten planten zijn geïdentificeerd in dit gebied waaronder een aantal zeldzame en bedreigde planten en planten van etnobotanisch belang.

 9. Dag 9 Game drives Pench National Park

  Vandaag gaat u twee keer op game drive terwijl u verblijft in Pench Jungle Camp o.b.v. volpension.

 10. Dag 10 Game drive Pench en transfer naar Nagpur voor vlucht terug naar Delhi

  Deze ochtend heeft u uw allerlaatste game drive voordat u verder rijdt naar Nagpur ( ca. 3 uur rijden) voor uw vlucht naar Delhi waar u in de avond aankomt. Bij de luchthaven hebben wij voor u een dagkamer in het Pride Plaza voor u gereserveerd waar u zich kunt opfrissen en uitrusten voordat uw internationale vlucht vertrekt.

 11. Dag 11 Aankomst Nederland of België

  In de nacht van 9 op 10 maart vliegt u terug naar Brussel of Amsterdam waar u ’s ochtends aankomt.  Als het goed is kijkt u terug op een fantastische reis met vele mooie foto’s!

 12. Uw reis verlengen? Met een bezoek aan Taj Mahal, Jodhpur of Jaipur.

  Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit!

Young tigress Kanha India - ©Martin van Lokven
Gaur bull in Bandhavgarh NP ©Martin van Lokven
Tijger Kanha

met dank aan Travel Soap

Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Bandavgarh Jungle Lodge bij Bandavgarh National Park

Kanha Jungle Lodge bij Kanha National Park

Pench Jungle Lodge bij Pench National Park

Pench Jungle Lodge kamer, hotel Pench National Park

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens.

Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. U krijgt van ons gratis het boekje ‘Ontdek het nieuwe reizen’, waarin u op een leuke manier wordt geïnformeerd over de Do’s & Don’ts op uw vakantie. Dit boekje is ook online in te kijken en als app te downloaden. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen. Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen.

Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger.

De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht. De kosten van het visum bedragen €50,-.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds 15 augustus 2015 is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort mogelijk om digitaal een visum aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan een Indiase vertegenwoordiging is daardoor niet meer nodig. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het visum online aan
 2.  Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum

Aan een online aanvraag zijn voorwaarden verbonden. U kunt deze vinden op de website van de Indiase overheid (https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html). Voor meer informatie over het aanvragen van een visum voor India verwijzen we u naar de website van de Indiase overheid of de Indiase vertegenwoordiging in Nederland.

U kunt zelf het beste inschatten of u hiervan gebruik wilt maken. Wij hebben ook goede ervaringen voor visumaanvragen met: www.visumcentrale.nl en www.visumcentrale.be.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten