tijger ©Martin van Lokven

India: Tijgers & Tempels Fotoreis

vanaf 4.395,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op safari in het meest fotogenieke tijgerreservaat van India: Ranthambore National Park.
 • Persoonlijke begeleiding door professioneel gids en fotograaf Martin van Lokven.
 • Fotografeer de tijger met de ruïnes van het Ranthambore fort op de achtergrond.
 • Ga hier 9 keer op safari met optimale kans om tijgers te fotograferen (max. 4 pers. per jeep).
 • Bezoek een Sanctuary aan de Chambalrivier voor schitterende vogelfoto’s, ook de gaviaalkrokodil en Gangesdolfijn komen hier voor.
 • Sluit uw reis af met foto’s van het meest majestueuze gebouw ter wereld, de Taj Mahal.
 • Geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen.
 • Kleine groep met min. 6 en max. 7 personen.
 • Deze reis is ook als privéreis te boeken zonder begeleiding fotograaf.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Groepsreis
 • Reismaand 10 t/m 21 mrt
Alles over reis: India: Tijgers & Tempels Fotoreis.

Voor een natuurfotograaf is het vastleggen van tijgers in het wild de meest spannende uitdaging die er is. Op deze reis begeleidt fotograaf Martin van Lokven u als u de ruïnes van Ranthambore bezoekt. Niet voor niets is dit het meest bekende tijgerreservaat. De combinatie van het gemak waarmee tijgers kunnen worden gefotografeerd en het dramatische landschap hebben ervoor gezorgd dat vele tijgerdocumentaires voor de televisie hier zijn opgenomen. Ranthambore was de privéjachtgrond van de Maharadja van Jaipur en zelfs de koningin van Engeland heeft hier in de jaren ’40 nog gejaagd met haar man. U kunt hier negen keer op safari om uw geluk te beproeven. Ook krijgt u een bijzonder inzicht in natuurbescherming als u de lokale Wildlife Guardian bezoekt, die door TOFTigers is opgeleid.

Vervolgens reist u door naar Agra voor de wereldberoemde Taj Mahal. Shah Jahan liet dit bouwen voor zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal, als symbool van zijn liefde. Het duurde 22 jaar om dit prachtige marmeren gebouw te voltooien. Het staat bekend om zijn symmetrie, elegante koepels, ingewikkeld snijwerk en het beste inlegwerk ooit gezien.

Aan het einde van uw reis kunt u nogmaals uw hart ophalen aan het fotograferen van wildlife. Bij de Chambalrivier staan nog 2 bootsafaris gepland terwijl u bij een lodge verblijft waar vroeger de kamelenmarkt werd gehouden. De Chambalrivier is het laatste toevluchtsoord van de gaviaal en de Ganges dolfijn. De laatste laat zich regelmatig zien, maar vooral de gaviaalkrokodil en de vele watervogels zijn een geliefd foto-object.

Iedereen die passie heeft voor de natuur en geïnteresseerd is in fotografie kan aan deze reis deelnemen. Martin van Lokven helpt u uw fotografievaardigheden aan te scherpen en om alle opties van uw camera goed te benutten.

Met deze reis ondersteunt u TOFTigers.

tijger India, ijger Ranthambhore NP

Deze reis is ook als privéreis te boeken zonder begeleiding fotograaf.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Begeleiding van professioneel fotograaf en reisleider Martin van Lokven
 • Volledig verzorgd vervoer en treinreis, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Engelstalige natuurgids ter plaatse
 • 9 game drives met 3-4 reizigers per jeep en 2 bootsafari’s
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma
 • 11 overnachtingen op 3 sterren niveau in een tweepersoonskamer
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer is €800,-


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Extra game drive Ranthambore (€100 per persoon o.b.v. 4 personen)
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Vertrek Amsterdam en aankomst in Delhi

  Vandaag vertrekt u samen met de rest van de groep naar India. Bij uw aankomst op Indira Gandhi International Airport in Delhi wordt u door Martin van Lokven opgewacht en door onze gids naar uw hotel gebracht in de buurt van de luchthaven. Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land.

 2. Dag 2 Trein naar Sawai Madhopur in de buurt van Ranthambore National Park

  In de loop van de ochtend wordt u naar het treinstation gebracht. Hier neemt u samen met de rest van de groep de trein naar Sawai Madhopur. Na 5 uur wordt u op het station opgewacht en naar het Ranthambore Regency gebracht. Uw thuis voor de komende 6 dagen. Wij hopen van harte dat u samen met Martin de manager van de lodge kunt overtuigen om ook lid te worden van TOFTigers….

 3. Dag 3 Op gamedrive in Ranthambore National Park

  De komende vier dagen kunt u uw hart ophalen aan fotografie en gaat u twee keer per dag op game drive. Er zijn deze vier dagen in het totaal 8 gamedrives bij de reissom inbegrepen. Op een van de dagen bezoekt u tussendoor het Wildlife Guardian programma van TOFTigers en krijgt u een bijzonder inzicht in natuurbescherming en leert u hoe moeilijk het is om het Human-Wildlife conflict in balans te houden. Hier worden lokale dorpelingen ingezet als “wildlife wachters”. Zij worden betaald om illegale activiteiten te rapporteren en op deze manier de omgeving voor de mensen en dieren die daar leven veiliger te maken. Een directere bijdrage aan natuurbescherming is er niet.

  U verblijft in het Ranthambore Regency op basis van volpension.

  Ranthambore National Park
  Ranthambhore National Park is onderdeel van het veel grotere Ranthambhore Tiger Reserve in het Sawai Mathopur district van Oost-Rajastan. De naam is afkomstig van het fort bovenin de heuveltoppen 200 meter boven het park. Het is waarschijnlijk het meest bekende tijgerreservaat van India omdat vele tijgerdocumentaires voor de televisie hier zijn gedraaid. De oude gebergtes van Aravali en Vindhija ontmoeten elkaar hier en zorgen voor een mix van tafelbergen en diepe kloven door het hele park. Deze afwisselende topografie biedt een leefgebied voor jakhalzen, mangoesten, lippenberen, luipaarden, caracals en andere soorten katachtigen. En uiteraard de Bengaalse tijger. Dit park ligt echter redelijk in de buurt van Delhi en krijgt veel toeristen. Mede met dank aan TOFTigers zijn er onlangs een aantal verbeteringen doorgevoerd in de manier waarop de game drives worden gedaan en volgens de voorzitter van TOFTigers, Julian Matthews, is het nu een van de beter georganiseerde parken in India en absoluut weer de moeite waard.

 4. Dag 4 Op gamedrive in Ranthambore National Park

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Op gamedrive in Ranthambore National Park

  Zie beschrijving dag 3

 6. Dag 6 Op gamedrive in Ranthambore National Park

  Zie beschrijving dag 3

 7. Dag 7 Transfer naar Agra

  Na het ontbijt wordt u weer opgehaald voor uw rit naar Agra. Het is ongeveer 6 rijden en u zult onderweg uw ogen uit kijken aan de schaar aan dieren die hier het verkeer deelt met de vele auto’s en motoren. U stopt onderweg bij de beroemde Fatehpur Sikri, een perfect onderhouden middeleeuws fort uit het Mughal tijdperk.

  U wordt naar het Radisson Blu gebracht waar u zich op kunt frissen terwijl u daarna wordt opgepikt voor uw eerste excursie naar de Taj Mahal.

  Taj Mahal
  In het midden van de 16e eeuw en het begin van de 17 eeuw AD, werd het beroemdste bouwwerk van India gebouwd. Shah Jahan liet dit bouwen voor zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal, als symbool van zijn liefde. Het duurde 22 jaar tot dit prachtige marmeren gebouw te voltooien en het staat bekend om zijn symmetrie, elegante koepels, ingewikkeld snijwerk en het beste inlegwerk ooit gezien.

 8. Dag 8 Uitgebreid bezoek Taj Mahal

  Deze ochtend gaat u vroeg uit de veren voor een vroeg bezoek aan de Taj Mahal bij zonsopgang. Voor alle fotografen de beste tijd om dit wereldberoemde gebouw te fotograferen. U heeft de rest van de ochtend de gelegenheid het uitgebreide complex te bezoeken voordat u terugkeert naar het hotel. In de middag bezoekt u de rest van de stad en Agra Fort. Een massieve zetting met 20-meter hoge, 1,5 kilometer lange wanden en een verbazingwekkende verzameling van goed bewaarde gebouwen. Een avondbezoek aan de Taj Mahal bij zonsondergang vanaf de Mentab Bagh mag zeker niet aan deze fotografiereis ontbreken….

 9. Dag 9 Transfer naar Chambal

  Deze ochtend staat uw rit naar de Chambal Valley gepland. Het is ongeveer 1,5 uur rijden en u komt voor de lunch aan bij de Mela Kothi Chambal Safari Lodge waar nog een birding excursie voor u gepland staat.

  U verblijft hier de komende 2 dagen op basis van volpension inclusief activiteiten. Er worden verschillende activiteiten aangeboden vanuit de lodge.

 10. Dag 10 Bootsafari Chambalrivier

  Deze ochtend staat u vroeg op en gaat u voor het ontbijt op bootsafari in de Chambal Sanctuary. Dit ligt op ongeveer 35 minuten rijden van de lodge. De Chambalrivier is over een lengte van 400 km beschermd gebied. De rivier staat bekend om zijn goede sightings van de Ganges rivierdolfijn en gaviaal, de krokodil met de lange spitse snuit. Ook de gewone moeraskrokodil wordt regelmatig gezien, samen met unieke watervogels.

  U keert terug naar de lodge voor het ontbijt en in de middag staat een “jeepsafari” voor u gepland. U zult voor vertrek in overleg met de groep en Martin van Lokven een keuze maken: U kunt op “jeepsafari” in de Chambal Valley langs de Chambalravijnen waar u op zoek gaat naar de zwaar bedreigde black bucks, onelegant zwarte bokken in het Nederlands, Indiaas snelste antilope die hier leeft op het droge savanne landschap tussen de kleine dorpjes. U moet er bij de safari wel rekening meehouden dat het geen national park is waar de dieren zich bevinden. U rijdt gewoon door het Indiase platteland en zult zich verbazen over de tolerantie van de Indiase boeren.

  Tijdens de andere “jeepsafari” gaat u op dezelfde manier op zoek naar de enorme saruskraanvogels die in de moerasgebieden in het noorden van Yamuna overwinteren van oktober tot eind april.

 11. Dag 11 Ochtend bootsafari en transfer naar Delhi

  Deze ochtend heeft u nog een laatste kans om de Gangesdolfijn te zien op een bootsafari voor het ontbijt voordat u weer terug rijdt naar Delhi. In Delhi wordt u weer naar het Pride Plaza gebracht in de buurt van de luchthaven. Hier heeft u een dagkamer met diner en kunt u zich opfrissen in afwachting van uw nachtvlucht na middernacht.

 12. Dag 12 Aankomst Nederland of België

  U komt aan in Nederland of België. We hopen dat u veel wildlife heeft gezien.

 13. Uw reis verlengen? Met nog een tijgerpark of naar het strand?

  Deze reis kunt u uitstekend uitbreiden met een bezoek aan één van de andere tijgerparken. Of sluit u liever af met een heel bijzondere strandbestemming, de ongerepte Andamaneilanden. Een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf € 1495,- per persoon.

  Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit.

Gaviaalkrokodil Chambal ©All for Nature Travel
Langoer ©Martin van Lokven
Tijger bij een poel ©Martin van Lokven
Bij deze reis hebben wij de volgende lodges voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ranthambore Regency in Ranthambore National Park

Mela Kothi Chambal Safari Lodge bij de Chambalrivier

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen (december t/m februari) reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Bijv. een winterjas voor de game drive in de ochtend.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. U krijgt van ons gratis het boekje ‘Ontdek het nieuwe reizen’, waarin u op een leuke manier wordt geïnformeerd over de Do’s & Don’ts op uw vakantie. Dit boekje is ook online in te kijken en als app te downloaden. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen. Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen.

Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger.

De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht. De kosten van het visum bedragen €50,-.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds 15 augustus 2015 is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort mogelijk om digitaal een visum aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan een Indiase vertegenwoordiging is daardoor niet meer nodig. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het visum online aan
 2.  Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum

Aan een online aanvraag zijn voorwaarden verbonden. U kunt deze vinden op de website van de Indiase overheid. Voor meer informatie over het aanvragen van een visum voor India verwijzen we u naar de website van de Indiase overheid of de Indiase vertegenwoordiging in Nederland.

U kunt zelf het beste inschatten of u hiervan gebruik wilt maken. Wij hebben ook goede ervaringen voor visumaanvragen met: www.visumcentrale.nl en www.visumcentrale.be.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten