neushoorns Lewa Wildlife Conservancy

Kenia: Conservation Safari

richtprijs 12.995,00

Highlights van deze natuurreis:

 • In select gezelschap krijgt u een heel bijzonder inzicht en wordt u direct betrokken bij natuurbescherming in Kenia.
 • Werk mee aan de jaarlijkse wildlife telling bij de Lewa Wildlife Conservancy.
 • Ga op zoek naar leeuwen en neushoorns met behulp van zenders.
 • Verblijf in de mooiste lodges van Kenia.
 • Ga een dag op pad met de onderzoekers van het Mara Elephant Project in de Masai Mara.
 • Bezoek de scholen en klinieken die profiteren van deze vorm van toerisme.
 • Kleine internationale groep, min. 6, max. 8 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
   Groepsreis
  • Reisperiode 26 febr. t/m 11 mrt 2023 (o.v.b.)
   0/8
  Alles over reis: Kenia: Conservation Safari.

  Deze unieke 14-daagse safari staat helemaal in het teken van natuurbescherming. Uw doel is de Lewa Wildlife Conservancy, het meest succesvolle natuurbeschermingsproject van Kenia. De Craig-familie die hier in 1924 startten als veeboeren hebben hun uitgestrekte landgoed omgebouwd tot een reusachtig natuurreservaat in het noorden van Kenia. Het is het thuis van de grootste populatie neushoorns in Afrika. Daarnaast zorgen zij voor het welzijn van 200.000 mensen in de directe omgeving van het reservaat. Een beter voorbeeld van ‘nature conservation through tourism’ bestaat er niet.

  U gaat 14 dagen op pad met de oprichters van dit project terwijl u verblijft in enkele van de top-lodges in Kenia. U bezoekt de Sheldrick Elephant Orphanage in Nairobi, doet mee met de jaarlijkse wildlife telling van de Lewa Wildlife Conservancy, u gaat zelf op zoek naar leeuwen en neushoorns met behulp van zenders en u gaat een dag op pad met de onderzoekers van het Mara Elephant Project terwijl u verblijft in de Masai Mara. Tussendoor gaat u uitgebreid op game drive of wandelsafari in twee van de meest wildrijke gebieden van Afrika: de Masai Mara en Lewa Conservancy. Nog nooit was uw kans op het zien van de Big 5 zo groot…..

  reis neushoorn, Lewa Wildlife Conservancy

  Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
  Wat is bij deze reis inbegrepen?.
  • Binnenlandse vluchten
  • Internationale Engelssprekende natuurgids
  • Transfers en volledig verzorgd vervoer en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
  • 13 overnachtingen en maaltijden zoals vermeld
  • Entreegelden nationale parken
  • Donatie aan Lewa Wildlife Conservancy. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
  • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
  • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
  • De reissom vanaf €12.995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer €1300,-.
  Niet bij de reis inbegrepen?.
  • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
  • Reis & annuleringsverzekering
  • Fooi en persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra excursies
  • Luchthavenbelastingen
  • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
  1. Dag 1 Aankomst in Nairobi

   Vandaag komt u aan op de internationale luchthaven van Nairobi waar u wordt opgewacht door uw chauffeur en een vertegenwoordiger van de Safari & Conservation Company. U wordt naar uw exclusieve hotel, het Emakoko, gebracht. Dit hotel is gelegen in het Nairobi National Park, waar u meteen al kans heeft op het spotten van sensationeel wildlife, zoals neushoorns.

   Overnachting: Emakoko o.b.v. volpension.

  2. Dag 2 Verken Nairobi

   U spendeert deze dag in en rondom Nairobi. U bezoekt het Giraffe Centre, waar u meer te weten komt over de problemen in Afrika die te maken hebben met de afname van het aantal wilde giraffen. U geniet van een lunch in de exclusieve buurt genaamd Karen, waar de beroemde schrijfster Karen Blixen leefde tijdens de koloniale tijd. Vervolgens bezoekt u het David Sheldrick Wildlife Trust, een opvangcentrum waar olifantenweesjes die hun familie hebben verloren aan het human-wildlife conflict worden verzorgd voordat ze langzaam worden teruggeplaatst in de natuur.

   Overnachting: Emakoko o.b.v. volpension.

  3. Dag 3 Lewa Conservancy

   In de ochtend wordt u naar Wilson Airport gebracht. Vanaf hier vliegt u door naar de Lewa Downs Airstrip in de Lewa Conservancy. U wordt opgewacht door een voertuig van Lewa Wilderness, dat u naar de lodge brengt waar u uw gids voor de komende drie dagen ontmoet.

   Tijdens uw verblijf heeft u de unieke kans om een kijkje te nemen bij de Elephant Underpass, waardoor olifanten onder een weg door kunnen en hun leefgebied niet versnipperd wordt. Daarnaast kunt u het hoofd van een lokaal dorpje ontmoeten om te bespreken hoe de lokale bevolking met het wildlife leeft, een bezoekje brengen aan de Operations Room en de honden ontmoeten die worden gebruikt bij het opsporen van stropers. In de avond kunt u een lezing krijgen van David Kimiti, het hoofd ontwikkeling van de Lewa Conservancy.
   U heeft de unieke kans om mee te werken aan de jaarlijkse wildlife telling bij de Lewa Wildlife Conservancy.

   Overnachting: Lewa Wilderness Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

    

  4. Dag 4 Lewa Conservancy

   Zie beschrijving dag 3

  5. Dag 5 Lewa Conservancy

   Zie beschrijving dag 3

  6. Dag 6 en 7 Wandeling Naar Il Ngwesi Conservancy

   Met de hulp van uw gids Kip en gewapende rangers loopt u vandaag door de Lewa Conservancy naar de Il Ngwesi Conservancy, het oorspronkelijke thuis van Kip. Deze wandeling van ongeveer vier uur is een fantastische ervaring en stelt u in staat om het landschap dat u omgeeft echt te ervaren. Daarnaast is het een zeer speciale manier om het wildlife te spotten dat de conservancy rijk is.

   Tijdens uw verblijf bij de Il Ngwesi Eco Lodge heeft u de kans om de lokale gemeenschap, waar Kip deel van uitmaakt, te ontmoeten en projecten te bezoeken die worden gefinancierd van de conservancy fees die ook bij deze reis zijn inbegrepen. Daarnaast kunt u de lokale veehouders en een school bezoeken.
   In de avond krijgt u een lezing van uw gids en tevens gemeenschapsoudste, Kip Ole Polos.

   Overnachting: Il Ngwesi Eco Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

  7. Dag 8 Verken de Borana Conservancy

   De ochtend heeft u nog ter besteding in Il Ngwesi. U kunt de lokale bevolking of verschillende projecten bezoeken. In de middag rijdt u over de weg naar de Borana Conservancy en bereikt u de Borana Lodge, waar u de komende drie nachten zult verblijven. Tijdens dit verblijf bezoekt u de Borana Healthcare clinic, lokale scholen en een permacultuurtuin. Daarnaast heeft u de tijd om uitgebreid op safari te gaan.
   In de avond krijgt u een lezing van Michael Dyer, de CEO van de Borana Conservancy.

   Overnachting: Borana Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

  8. Dag 9 Verken de Borana Conservancy

   Zie beschrijving dag 8

  9. Dag 10 Verken de Borana Conservancy

   Zie beschrijving dag 8

  10. Dag 11 Beleef de Maasai Mara

   ’s Ochtens wordt u naar de Borana Airstrip gebracht. Vanaf hier vliegt u direct met een chartervliegtuig naar de Maasai Mara waar u wordt opgehaald en naar de Saruni Mara Lodge wordt gebracht.
   Tijdens uw verblijf van drie nachten maakt u kennis met een gebied dat bekend staat als een van ’de wonderen van de natuur’ vanwege zijn excellente kansen op het zien van speciaal wildlife in vergelijking met de rest van Afrika.
   U bezoekt ook het Mara Elephant Project (MEP), een beschermingsproject dat olifanten beschermt met behulp van spannende en moderne methoden, waaronder drones, helikopters en collaring. Hun rondleiding door de HQ biedt een diepgaand inzicht in het werk dat ze daar doen.

   Overnachting: Saruni Mara Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

  11. Dag 12 Beleef de Maasai Mara

   Zie beschrijving dag 11

  12. Dag 13 Beleef de Maasai Mara

   Zie beschrijving dag 11

  13. Dag 14 Einde van uw reis

   In de ochtend vliegt u terug naar Nairobi Wilson Airport. Dit is waar uw gids, Kip, afscheid zal nemen. Dit is tevens het einde van uw reis. Breid uw reis uit met een paar dagen strand op het eiland Lamu.

   Hopelijk kijkt u terug op een fantastische wildlife-ervaring met veel inzichten in natuurbescherming.

  Borana Lodge
  Zenderen leeuw Lewa Conservancy Kenia
  Lion Tracking Lewa Conservancy Kenia
  neushoorn Lewa Conservancy Kenia
  Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

  Lewa Wilderness lodge in de Lewa Conservancy

   

  Il Ngwesi Ecolodge in de Il Ngwesi Conservany

  Borana Lodge in de Borana Conservancy

  Saruni Mara Lodge in de Masai Mara

   

  Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

  Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

   

  Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

   

  Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

  Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

  U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

  Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

  All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

  U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili.

  Reis plasticvrij
  We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
  1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
  · Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
  · Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
  2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
  3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
  4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
  5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

  NB: Houdt u er rekening mee dat het sinds 1 september 2017 niet meer is toegestaan wegwerp plastic zakken of zakjes te gebruiken in Kenia. Dit betekent ook dat u deze niet meer mag meenemen in uw ruim -of handbagage. Gebruik stoffen tassen voor uw schoenen of gebruik plakband om de shampoofles goed dicht te houden. Op overtreding staat een geldboete van 38.000 USD of zelfs gevangenisstraf. De verplichte duty free tasjes die u op de luchthaven krijgt bij aanschaf van duty free goederen moeten op de luchthaven van Kenia worden afgegeven.

  Meld wildlife crime met je smartphone
  Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

  De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling (KSh). Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Keniaanse Shillings om te wisselen voor uw eigen betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
  Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

  Omdat Kenia praktisch op de evenaar ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 24 graden. Lokaal is het iets warmer of kouder, afhankelijk van de hoogte. Overdag is het warm, maar de nachten kunnen afkoelen. Houd er rekening mee een warme trui mee te nemen.
  Kenia is van alle landen die rond de evenaar liggen het droogste land en kent eigenlijk twee regenperiodes. April tot mei zijn de lange regenmaanden in Kenia. Na de regens van april tot mei zijn de wildparken groen en kleurrijk. De korte regenperiode valt in oktober en november, het zijn vaak korte, hevige buien die in de namiddag vallen. In december wordt het weer droog.
  Kenia kent een variatie aan klimaatzones. Van het tropisch regenwoudklimaat in het zuidwesten en het tropisch moessonklimaat in centraal Kenia en het zuidoosten tot aan de warme steppe- en woestijnklimaten in het noordwesten en het noordoosten.
  Masai Mara
  De Masai Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. Het klimaat in de Masai Mara is heet en droog. Het natuurreservaat ligt in het zuidwesten van Kenia. Het is 1700 km² groot en het is een onderdeel van het Serengeti ecosysteem. Masai Mara ligt op 1500 tot 2100 meter hoogte. Door de hoogte kan het ’s avonds flink afkoelen. Een trui of jas is geen overbodige luxe. Het hele jaar is er wild te zien. Beste tijd zijn de droge maanden tijdens de migratie van juli tot oktober. In de regentijd zijn niet alle gedeeltes van het park te bezoeken.

  U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Kenia is verplicht en moet u van te voren online aanvragen in Kenia.

  Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

  • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
  • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
  • Neem al het afval mee terug naar het kamp
  • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

  Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

  Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. Het is dus 2 uur later in Kenia dan in Nederland en België. Er is geen verschil tussen zomer- en wintertijd.

  Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

  Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

  Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

  Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

  Kenia is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een politiek onrustig gebied en gevoelig voor terroristische aanslagen. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

  • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
  • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
  • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
  • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
  • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
  • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
  • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.

  Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

  Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

  bagage safari, bagage verre reis

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten