Gemsbokken Sperrgebiet © All for Nature Travel

Namibië: Selfdrive Diamanten & Bruine Hyena’s

vanaf 2.995,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek het uitgestrekte desolate woestijnlandschap in het zuiden van Namibië.
 • Bezoek de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei.
 • Volg het spoor van diamantenzoekers in het onlangs voor het publiek vrijgestelde ‘Sperrgebiet’.
 • Ga op zoek naar de beroemde zwart gemaande leeuw van Kgalagadi National Park.
 • Krijg inzicht in het leefgedrag en de bescherming van de illustere bruine hyena.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode apr. t/m nov.
  0/8
Alles over reis: Namibië: Selfdrive Diamanten & Bruine Hyena’s.

Deze reis brengt u naar een gedeelte van Namibië dat nog niet veel reizigers hebben ontdekt. U reist met uw eigen 4×4 auto naar het zuiden, waar nog diamanten kunnen worden gevonden in het voormalige “Sperrgebiet” en waar de illustere bruine hyena regelmatig wordt gezien in Kgalagadi Transfrontier Park. U geniet van adembenemende vergezichten terwijl u in comfortabele lodges verblijft en een bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming.

U begint uw reis in Windhoek van waaruit u via Sossusvlei doorreist naar Lüderitz. De stad waar begin 1900 met diamanten kon worden betaald. Lüderitz grenst dan ook direct aan het ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijnen. De diamanten lagen hier voor het oprapen. In 2010 is het voor het eerst toegankelijk gemaakt voor publiek, maar nog steeds mogen er maar 20 mensen per dag dit immens grote gebied verkennen. U gaat hier een dag op excursie. Juist om deze reden heeft de bruine hyena hier kunnen overleven. Het Brown Hyena Research Project doet hier al meer dan 10 jaar onderzoek naar deze dieren en zij geven u persoonlijk een presentatie over hun werk.

Uw reis gaat verder via de woestijnpaarden van Aus naar één van de zeven mooiste parken van Afrika; Kgalagadi Transfrontier Park. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Zuid-Afrika opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden.
Het park staat bekend om zijn schitterende landschap en vele roofdieren, waaronder de beroemde zwart gemaande leeuwen en de bruine hyena. U verblijft 2 dagen bij !Xaus lodge, die oorspronkelijk is opgezet door de Bushmen- en Miergemeenschap. Daarna verblijft u 2 dagen in Nossob Camp aan de grens met Botswana. De ‘nightdrives’ zijn hier absoluut de moeite waard: de wilde kat, de Kaapse vos, de luipaard, honingdas en bruine hyena worden regelmatig gezien.

Na 5 dagen dieren ‘spotten’ reist u weer terug naar Windhoek voor uw vlucht terug naar huis.
Bruine hyena, ©brown hyeana project, Namibie

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 13 overnachtingen op 2-4 sterren niveau
 • Autohuur voor 14 dagen: 4×4 Toyota Double Cab of soortgelijk incl. verzekeringen en afkoop eigen risico
 • Dagexcursie Sperrgebiet
 • Activiteiten !Xaus Lodge
 • Presentatie Bruine Hyena Project
 • Maaltijden zoals vermeld (incl. 6 diners)
 • Financiële ondersteuning voor het Bruine Hyena Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.

Tip: Vanwege de beperkte beschikbaarheid in Kgalagadi NP adviseren wij u uw reis zeer tijdig te boeken. Wees er snel bij want vol =vol!

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Windhoek. Deze boeken wij graag voor u.
 • Cross border fee ca. €55,- p.p. Dit is officieel niet nodig omdat u in Kgalagadi National Park niet de grens overgaat. Echter om problemen te voorkomen bij de grens bevelen wij dit wel aan.
 • Parkgelden t.w.v. ca. €80,- per persoon
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies of game drives
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Windhoek

  Vandaag komt u aan in Namibië. Het land dat bekend staat om haar vriendelijke bevolking en diverse landschappen. Vanaf het vliegveld gaat u met de huurauto (Toyota Hilux Double Cab 4×4) naar Windhoek waar u de eerste nacht zult verblijven.

  Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft een rijke historie met een Duitse achtergrond. Enkele bezienswaardigheden spreken dan ook voor zich: Christuskirche, Alte Feste en het Tintenpalast.

  U verblijft in Hotel Heinitzburg of vergelijkbaar in een Standard Deluxe Room, op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Het begin van uw avontuur door de woestijnlandschappen

  Vandaag begint uw avontuur door de woestijnlandschappen van Namibië. Zorgt u voor voldoende benzine, water en proviand voor onderweg. De lunch in Kulala is niet inbegrepen. In ongeveer 6 uur rijdt u door naar Sossusvlei. Deze meest fotogenieke woestijn ter wereld mag absoluut niet worden gemist in een reis door Namibië.

  Sossusvlei ligt in het Namib Naukluft Park. Dit park behoort met zijn 50.000 km2 tot een van de grootste reservaten ter wereld en is een van de absolute hoogtepunten van Namibië. De zandduinen in de Sossusvlei zijn met 300 meter de hoogste ter wereld. Naast een immens uitzicht laten zij ervaren hoe nietig je voetstappen lijken in deze overweldigende leegte.

  U verblijft in de Kulala Desert Lodge, op basis van halfpension. 23 kulala’s (luxe cabines) bieden een fantastisch uitzicht over de Namib-Naukluft duinenzee in het westen en de Namib-Naukluft bergen in het oosten. Er kunnen hier verschillende activiteiten worden ingepland.

 3. Dag 3 Verken de Sossusvlei

  Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding. U kunt de duinen op het gebied van de lodge verkennen of u kunt het nationale park in gaan via Sesriem voor de hoogste duinen en Dune 45. De entree voor dit park is ongeveer €10,- en is niet bij de prijs inbegrepen. Het is aan te bevelen om voor zonsopgang te vertrekken, zodat u het mooiste licht heeft in het park en het ook nog niet zo warm is.

  U verblijft nogmaals in de Kulala Desert Lodge, op basis van halfpension.

 4. Dag 4 Rit naar Lüderitz door schitterend woestijnlandschap

  Vandaag heeft u een rit van ongeveer 7 uur voor de boeg en rijdt u door een schitterend woestijnlandschap met adembenemende vergezichten door naar Lüderitz, de stad waar begin 1900 met diamanten kon worden betaald…. Het grenst dan ook direct aan het ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijncoöperaties. De diamanten lagen hier letterlijk voor het oprapen. In 2010 is het voor het eerst toegankelijk gemaakt voor publiek, maar nog steeds komt hier vrijwel niemand. Juist om deze reden heeft de bruine hyena hier kunnen overleven. Dr. Ingrid Wiesel doet hier al meer dan 10 jaar onderzoek naar deze dieren en ter voorbereiding op uw reis krijgt u vandaag of morgen een presentatie over het project (dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en het kan ook zijn dat u deze presentatie op een nader te bepalen datum in Nederland krijgt).
  De bruine hyena is een van de meest illustere dieren van Afrika en hij wordt vrijwel nooit gezien. Op deze reis door het zuiden van Namibië reist u door zijn leefgebied en heeft u een kans om hem te zien. U zult in ieder geval sporen van hem ontdekken tussen de verlaten gebouwen en machines uit het diamantenverleden.

  Wij hebben een comfortabel selfcatering chalet voor u gereserveerd, dat wordt gerund met Duitse gedegenheid; Haus Sandrose. Eetgelegenheden zijn schaars in Lüderitz, maar bij vertrek geven wij u graag tips.

 5. Dag 5 Dagexcursie door het Sperrgebiet

  Vandaag wordt u opgehaald voor uw dagexcursie door het Sperrgebiet. U bent de enige groep die deze dag dit immens grote gebied mag verkennen…….
  In een groep van 2 tot maximaal 20 personen brengt u een bezoek aan dit immense grote gebied. De ‘ghost town’ Kolmanskop staat in ieder reisprogramma. Echter uw reis gaat een heel stuk verder. U wordt door de gids naar de ingang van het park gereden in Kolmanskop waar u officieel wordt geregistreerd voordat u het gebied mag betreden. Er wordt nog steeds naar diamanten gezocht in bepaalde gebieden en de toegang is dan ook nog steeds zeer restricted.. Onze locale partner is de enige organisatie die hier mensen naar toe mag brengen en de faciliteiten zijn nog marginaal. De heerlijke lunch wordt geserveerd in een oud schoolgebouw en van het toilet zal gebruik moeten worden gemaakt in de vrije natuur.

  De vergezichten zijn adembenemend en u zult kennismaken met de planten en dieren die in dit extreme klimaat kunnen overleven. U bezoekt ook het stadje Pomona waar de machines uit de tijd tussen 1910-1930 nog duidelijk hun sporen nalaten. Uw bezoek aan Pomona voelt als een reis in de tijd toen de Duitsers net de eerste diamanten ontdekten en laat u kennismaken met de extreme leef en werkomstandigheden. De Duitsers hebben al hun spullen hier destijds achtergelaten en de tand des tijds met de grote hoeveelheid zand doet de rest. Houd uw camera bereid voor de fotogenieke momenten. En let ook op de sporen in het zand. De kans is zeer groot dat ze van een bruine hyena zijn….
  De laatste stop is de Bogenfels: De beroemde, ongeveer 60 meter hoge rotsformatie aan de Atlantische oceaan ten zuiden van Lüderitz. Hij staat afgedrukt op vele postkaarten, maar vrijwel niemand heeft hem ooit in het echt gezien….

  Aan het einde van de dag wordt u weer terug afgeleverd bij Haus Sandrose waar u nogmaals verblijft.

 6. Dag 6 Tussenstop in Aus

  Vandaag vertrekt u richting Kgalagadi Transfrontier Park, op de grens met Botswana en Zuid-Afrika. U heeft een tussenstop in de buurt van Aus, waar u kennis kunt maken met het verleden uit de 1e Wereldoorlog en op zoek kunt gaan naar de beroemde woestijnpaarden van Namibië.

  U verblijft bij Alte Kalköfen op basis van halfpension. Dit is ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Lüderitz. Zij zijn in het bezit van het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor. De lodge bestaat uit 12 comfortabele bungalows en gemsbokken en springbokken komen ‘s avonds graag naar de verlichte drinkplaats.

 7. Dag 7 Rit naar Kgalagadi Transfrontier Park

  Vandaag heeft u een flinke rit (ongeveer 5 uur rijden) voor de boeg naar Kgalagadi Transfrontier Park. Wij raden u aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken en uitgebreid voorraden in te slaan in Keetmanshoop omdat er in het park en de directe omgeving daar zeer beperkt kan worden ingekocht met uitzondering van benzine….

  Het is een van de zeven mooiste parken van Afrika; Kgalagadi Transfrontier Park. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Zuid-Afrika opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden. In dit woestijngebied van de Kalahari leven vele dieren in de droge rivierbeddingen. Het was ook de laatste ‘stronghold’ van de Khomani San oftewel Bushmen. Het park staat bekend om zijn schitterende landschap en vele roofdieren.

  U verblijft in het eerste camp van het Nationale Park, Mata Mata Restcamp, direct bij de ingang van het park in een selfcatering chalet. Hier is geen restaurant, dus zorgt u ervoor dat u eten en drinken bij u heeft. Hopelijk bent u op tijd om het park op uw eerste eigen game drive te verkennen….

 8. Dag 8 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park vanuit !Xaus lodge

  Op de 8ste dag wordt u verwacht bij de !Xaus lodge, die oorspronkelijk is opgezet door de Bushmen- en Miergemeenschap. De !Xaus Lodge is een kleine oase van luxe in een landschap dat verder wordt gekenmerkt door leegte. U verblijft hier 2 dagen, op basis van halfpension – inclusief alle activiteiten. U gaat uitgebreid op game drive en wandelsafari. Vooral de ‘night drive’ en sundowner in dit bijzonder afgelegen gebied zullen u lang bijblijven.

 9. Dag 9 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park vanuit !Xaus lodge

  Zie beschrijving dag 8

 10. Dag 10 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park vanuit Nossob Camp

  Vandaag vertrekt u na het ontbijt en heeft u een fantastische rit dwars door het nationale park voor de boeg. Nossob ligt in een droge rivierbedding aan de grens met Botswana in een heel ander gedeelte van het park dan waar u tot nu toe bent geweest. Hier wordt de bruine hyena wel regelmatig gezien op de officiële ‘nightdrives’ die door het park worden aangeboden. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen en kunnen ook niet van te voren worden gereserveerd, maar wel absoluut aan te raden. (Vraagt u hiernaar direct bij binnenkomst). U kunt overdag het park uiteraard op eigen gelegenheid verkennen. Ook de wilde kat, de Kaapse vos, de luipaard, honingdas en de leeuw worden hier regelmatig gezien. U overnacht de komende twee nachten in een van de eenvoudige selfcatering chalets van het National Park. Ook hier is geen restaurant, maar de kampwinkel heeft een eenvoudige voorraad levensmiddelen.

 11. Dag 11 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park vanuit Nossob Camp

  Zie beschrijving dag 10

 12. Dag 12 Terug naar Windhoek

  Vandaag raden wij u aan om op tijd te vertrekken voor weer een mooie rit door het park terug naar de uitgang bij Mata Mata. U vervolgt uw weg namelijk weer terug naar Windhoek. Onderweg overnacht u in de Kalahari Game Lodge (of vergelijkbaar) waar u verblijft op basis van halfpension. De Kalahari Game Lodge is een kleinschalige duurzaam opgezette lodge. Praktisch en comfortabel 20 km vanaf Mata Mata.

 13. Dag 13 Aankomst in Windhoek

  Na het ontbijt vervolgt u uw weg verder naar Windhoek. Vertrekt u op tijd want het is zeker nog 7 uur rijden. Overnachting in Windhoek Hotel Heinitzburg – Standard Deluxe Room of vergelijkbaar op basis van logies/ontbijt

 14. Dag 14 Einde van uw reis

  Vandaag komt er helaas al weer een einde aan uw reis door dit land van de adembenemende vergezichten. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht rijdt u terug naar de luchthaven en levert u de auto in.

  Een self-drive door dit gebied van Namibië is alleen mogelijk voor zelfstandige, avontuurlijk ingestelde reizigers. U zult ervaring moeten hebben met het rijden in een 4WD en zelfvoorzienend moeten zijn als het een keer misgaat met de auto. Een band verwisselen of een bezoek aan de garage behoort tot de mogelijkheden en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de organisatie. Ook is het belangrijk om altijd voldoende benzine, water en proviand bij u te hebben.

 15. Uw reis verlengen? Met een bezoek aan Fish River Canyon?

  Wij kunnen uw 14-daagse rondreis graag uitbreiden met de beroemde Fish River Canyon of aanpassen zoals u dat wenst.

  Voor een aanvulling met het noorden van Namibië kijkt u bij Namibië: In het spoor van natuurbescherming.

Namibië selfdrive
Yellow Mongoose © All for Nature Travel
Namib Naukluft
Bruine hyena ©brown hyeana project Namibie
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Kulala Desert Lodge bij Sossusvlei

Mata Mata & Nossob Camp in Kgalagadi Transfrontier Park

!Xaus Lodge in Kgalagadi Transfrontier Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).
Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.
Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist. Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten