Namibië: Selfdrive Diamanten & Bruine Hyena’s

“Een geweldige reis, alles was super verzorgd. De lodges waren allemaal geweldig, de lezing over de bruine hyena zeer interessant en verhelderend, de landschappen zijn soms adembenemend en de mensen allemaal alleraardigst en behulpzaam.” Andrea en Marcel, Rotterdam

  • Ontdek het uitgestrekte desolate woestijnlandschap in het zuiden van Namibië
  • Bezoek de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei
  • Volg het spoor van diamantenzoekers in het onlangs voor het publiek vrijgestelde ‘Sperrgebiet’
  • Ga op zoek naar de beroemde zwart gemaande leeuw van Kgalagadi National Park
  • Krijg inzicht in het leefgedrag en de bescherming van de illustere bruine hyena
  • Privéreis 14 dagen, vertrek het hele jaar door, vanaf €2995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze reis brengt u naar een gedeelte van Namibië dat nog niet veel reizigers hebben ontdekt. U reist met uw eigen 4×4 auto naar het zuiden, waar nog diamanten kunnen worden gevonden in het voormalige “Sperrgebiet” en waar de illustere bruine hyena regelmatig wordt gezien in Kgalagadi Transfrontier Park.Namib Naukluft

U geniet van adembenemende vergezichten terwijl u in comfortabele lodges verblijft en een bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming.

U begint uw reis in Windhoek van waaruit u via Sossusvlei doorreist naar Lüderitz. De stad waar begin 1900 met diamanten kon worden betaald. Lüderitz grenst dan ook direct aan het ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijnen. De diamanten lagen hier voor het oprapen. In 2010 is het voor het eerst toegankelijk gemaakt voor publiek, maar nog steeds mogen er maar 10 mensen per dag dit immens grote gebied verkennen. U gaat hier een dag op excursie.

Juist om deze reden heeft de bruine hyena hier kunnen overleven. Het Brown Hyena Research Project doet hier al meer dan 10 jaar onderzoek naar deze dieren en zij geven u persoonlijk een presentatie over hun werk.

Uw reis gaat verder via de woestijnpaarden van Aus naar één van de zeven mooiste parken van Afrika; Kgalagadi Transfrontier Park. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Zuid-Afrika opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden.Kgalagadi Transfrontier Park

Het park staat bekend om zijn schitterende landschap en vele roofdieren, waaronder de beroemde zwart gemaande leeuwen en de bruine hyena. U verblijft 2 dagen bij !Xaus lodge, die oorspronkelijk is opgezet door de Bushmen- en Miergemeenschap. Daarna verblijft u 2 dagen in Nossob Camp aan de grens met Botswana. De ‘nightdrives’ zijn hier absoluut de moeite waard: de wilde kat, de Kaapse vos, de luipaard, honingdas en bruine hyena worden regelmatig gezien.

Na 5 dagen dieren ‘spotten’ reist u weer terug naar Windhoek voor uw vlucht terug naar huis.

!Xaus LodgeBijzonder overnachten op uw natuurreis
De !Xaus Lodge is een kleine oase van luxe in een landschap dat verder wordt gekenmerkt door leegte. De ecologisch gebouwde lodge bestaat uit 10 chalets en is 10 jaar geleden gebouwd in samenwerking met de Khomani San. !Xaus betekent hart in de lokale taal en is genoemd naar vorm van de zoutpan die ernaast ligt, een mystieke plaats voor de Bushmen. Zij kregen het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor. Lees hier de ervaringen van anderen.

Reisperiode:
Het hele jaar door, met uitzondering van het regenseizoen van december t/m maart
* Vanwege de beperkte beschikbaarheid in Kgalagadi NP zijn er nu nog slechts 2 vertrekdata vrij in 2018: 27 oktober en 17 november. Wees er snel bij want vol=vol!

Reissom 14-daagse privéreis (bij 2 personen):
Vanaf €2995,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht Windhoek. Inclusief 13 overnachtingen, Toyota Hilux Double Cab 4WD, excursies en meerdere diners.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
We kunnen uw 14-daagse rondreis graag uitbreiden met de beroemde Fish River Canyon of aanpassen zoals u dat wenst. Voor een aanvulling met het noorden van Namibië kijkt u bij Namibië In het Spoor van Natuurbescherming

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).