Nepal: Koninklijke Natuur & Wildlife

“Wilde dieren worden niet meer gedood, maar verjaagd. Het bos wordt niet meer verbrand, maar selectief gebruikt. De lokale bevolking is geïnteresseerd in de avontuurlijke toerist die in levende lijve wil ervaren hoe de natuur kan worden beschermd.” Corno van den Berg

  • Ontdek het rijke dierenleven op een 15-daagse privé natuurreis door Nepal
  • Nepal is een ‘biodiversity hotspot’, meer dan 180 zoogdieren en 900 vogelsoorten komen hier voor
  • Ga op trekking in Pokhara met schitterend uitzicht op het Annapurnagebergte en volg de sporen van de Prins Charles
  • En zoek naar de Indische neushoorn, tijger en de Gangesdolfijn in Chitwan en Bardia National Park
  • Verblijf 1 nacht in een homestay-project, gefinancierd door het WNF, en ondersteun de lokale bevolking
  • Kom in contact met natuurbeschermers en krijg een bijzonder inzicht in de bescherming van de tijger of de Gangesdolfijn
  • 15 dagen, privéreis, sept. t/m dec. en febr. t/m april , € 3895,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Iedereen kent Nepal uiteraard van zijn prachtige trekkings in de Himalaya. Niet veel mensen weten dat het ook biodiversiteit hotspot is voor dierenleven. Niet minder dan 181 verschillende zoogdieren en meer dan 900 verschillende soorten vogels komen hier voor. De verschillen in hoogte, temperatuur en soorten vegetatie, van moeras -en graslanden tot hooggebergte zorgen er voor dat vele soorten zich thuis voelen.

Na twee dagen in de Koningsvallei van Kathmandu te hebben doorgebracht volgt u de sporen van de Engelse Prins Charles als u 5 dagen gaat trekken door de Pokhara regio. U loopt de Prince’s Trek en overnacht in tenten met uw eigen gids en sherpa’s. Deze route is in 1991 speciaal opgezet voor de Prince of Wales die de Himalaya wilde ontdekken zonder veel toeristen om hem heen. U heeft vanuit hier een fantastisch uitzicht over het Annapurnagebergte en in het voorjaar loopt u tussen de duizenden rododendrons, die hier dan in bloei staan. De rododendron is niet voor niets het nationale symbool voor Nepal.

Vervolgens reis u door naar twee nationale parken waar u 7 dagen de tijd heeft om het rijke dierenleven te bewonderen. Nepal heeft een bijzonder succesvol natuurbeschermingsbeleid en het aantal gevallen van stroperij is op een hand te tellen.

In Bardia en Chitwan National Park ziet u wilde olifanten en Indiase- of pantserneushoorn. Ook luipaarden, lippenberen, gavialen, hyena’s, nevelpanters en uiteraard ook tijgers komen hier voor. U zult kennis maken met het werk van de Himalayan Tiger Foundation of een project dat zich inzet voor de Gangesdolfijn. De rivier bij Bardia is een van de laatste toevluchtsoorden voor deze bijzondere rivierdolfijn.
Indien u dat wenst kunt u 1 nacht verblijven in een door het Wereld Natuur Fonds gefinancierde ‘home stay’. U verblijft in een zeer eenvoudige kamer met schoon beddengoed bij de mensen thuis. Het project is opgezet om de lokale bevolking inkomsten te geven uit het behoud van de natuur.

Uw reis draagt ook bij aan TOFTigers en het werk van de Himalayan Tiger Foundation of het werk van Manoj Gautam die zich inzet de Gangesdolfijn. En indien mogelijk zult u een presentatie krijgen van het project.

Natuurreis Nepal: Wildlife & Conservation Study TourBijzonder overnachten op uw natuurreis
Karnali Lodge is een intieme lodge met een zeer persoonlijke service en voortreffelijke gidsen. Het is een oase van comfort, rust en privacy. Zij is ontworpen met het oog op een minimale impact op de omgeving en de kamers zijn ingericht met natuurlijke kleuren en materialen. U verblijft in de luxe signature kamers. De betrokkenheid van de lodge met duurzaam toerisme is groot. Zo maakt Karnali Lodge bijna uitsluitend gebruik van zonne-energie en zijn ze aangesloten bij TOFTigers. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze lodge op Tripadvisor.

Reisperiode:All for Nature Travel genomineerd door TOFTigers als WildlifeTouroperator 2014
15 september t/m 15 december en 15 februari t/m 15 april

Reissom 15-daagse privé natuurreis:
Vanaf € 3895, – per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht naar Kathmandu.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Vraagt u ook naar de mogelijkheden om te raften of langer in Nepal te verblijven. Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit. Bent u enkel geïnteresseerd in een verblijf bij het homestay-project, gefinancierd door WNF, dan kunt u graag contact met ons opnemen.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).