brilbeer©All for Nature

Peru: Wildlife & Inca’s

richtprijs 5.395,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Maak kennis met het dierenleven van Peru in vier verschillende ecosystemen.
 • Ontdek de enorme biodiversiteit en wordt betrokken bij natuurbeschermingsonderzoek.
 • Maak kennis met het erfgoed van de Inca’s in de Heilige Vallei en Machu Picchu.
 • Dring diep door in het Amazone regenwoud in het comfort van een 3 à 4 sterren eco-lodge.
 • Ondersteun projecten van de lokale bevolking met uw bezoek en verblijf.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode mei t/m nov.
  0/8
Alles over reis: Peru: Wildlife & Inca’s.

Peru is een land van natuurextremen. Het hooggebergte van de Andes, het regenwoud van de Amazone, het nevelwoud en de extreem droge kustgebieden zorgen voor een enorme biodiversiteit. 1732 verschillende soorten vogels en meer dan 460 soorten zoogdieren komen hier voor. U bezoekt de vier verschillende ecosystemen in combinatie met het erfgoed van de Inca’s. Met Cusco als hoofdstad van het oude Incarijk en Machu Picchu als een van de nieuwe zeven wereldwonderen een mooie aanvulling op uw natuurreis. Ook het rijk van de Inca’s strekte zich uit tot het Amazone regenwoud. Het leefgebied van de jaguar, poema, tapir, capibara, toekan, ara en kaaiman.

De reis begint in Lima van waaruit u kennis maakt met grote kolonies pelikanen, zeeleeuwen en pinguïns op een eiland voor de kust. Een lokale vissersboot brengt u hier naartoe. Wie weet ziet u de endemische Incastern, een prachtige vogel met gedistingeerde bakkenbaarden.

Vervolgens reist u door naar Cusco waar u kennis maakt met de verloren Incacultuur en de Spaanse kolonialisatie. U overnacht hier in een comfortabele B & B, die zich inzet voor de straatkinderen van Cusco. U verblijft enkele dagen op grote hoogte in de Andes in de Heilige Vallei en zakt af naar de nevelwouden waar u 2 dagen verblijft bij lokale boeren op een koffieplantage. De accommodatie is eenvoudig maar schoon en zij laten u graag kennis maken met hun manier van leven en het proces van koffie maken.

De Andes en haar nevelwouden zijn het leefgebied van de enige beer van Zuid-Amerika; de brilbeer. U bezoekt een opvangproject dat gefokte dieren weer terug probeert te plaatsen. Het brilberenproject bevindt zich op het privéreservaat van het Inkaterra Machu Picchu Pueblo hotel, een walhalla voor natuurliefhebbers: 18 verschillende soorten kolibries, die geen angst kennen voor mensen, en 272 verschillende soorten orchideeën komen hier voor. Uiteraard bezoekt u hier ook Machu Picchu.

U vervolgt uw reis met het regenwoud van de Amazone in Tambopata National Park. In Tambopata is de grootste zoutlik van Peru gevestigd, 20 verschillende soorten ara’s en papegaaien komen hier voor. Ook de hoatzin, een prehistorisch aandoende vogel, en de harpij, ’s werelds grootste roofvogel wordt hier vaak gesignaleerd, samen met 7 verschillende soorten apen, capibara’s, pecari’s en kaaimannen. Voor de tapir, jaguar en poema heeft u iets meer geluk nodig. U zult het park te voet en per boot verkennen of vanuit een platform dat boven de boomkruinen ligt. In Tambopata Research Center maakt u kennis met en kunt u zelfs meewerken aan het langlopende wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende soorten ara’s.

brilbeer, Inkaterra, peru

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Lokale vluchten
 • 16 overnachtingen in tweepersoonskamer op 3 – 5 sterren niveau (let wel dat overnachting bij lokale koffieboer zeer eenvoudig is)
 • Maaltijden zoals aangegeven in het overzicht
 • Engelstalige gids ter plaatse, excursies, parkgelden en activiteiten als omschreven
 • Volledig verzorgd vervoer, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan de Inkaterra Asociacion t.b.v. de brilbeer. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €5395,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Entreeticket Heilige Vallei (€36,- p.p.)
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Lima

  Vandaag komt u aan in Lima. U verblijft in een lokaal boetiek hotel in het hart van de mooiste wijk in Lima in de buurt van de oceaan; Mira Flores. U kunt er nog op uit trekken om de wijk en zijn gezellige restaurantjes te bekijken of u kunt er voor kiezen in het hotel te eten.

  Overnachting lokaal boetiek hotel o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Stadsbezichtiging Lima met privé gids

  Vandaag wordt u om 9.30 uur opgehaald voor de begeleide stadstour door Lima. U wandelt door het levendige door de levendige wijk Miraflores naar de populaire markt van Surquillo, waar de gerenommeerde chef-koks hun producten halen. Met het openbaar vervoer reist u verder naar het centrum van Lima, dat werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 1988. U bezoekt Plaza San Martín en wandelt door de beroemde Jirón de la Unión en naar het Plaza Mayor, waar een aantal van de belangrijkste gebouwen van de stad gevestigd zijn, zoals paleizen, een kathedraal en vele meer. U bezoekt musea, kerken en indrukwekkende catacomben. Na deze ochtend reist u met het openbaar vervoer terug naar het hotel en heeft u de middag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologie en Antropologie Museum in Pueblo Libre of het Natural History Museum.

  Overnachting lokaal boetiek hotel o.b.v. logies / ontbijt.

 3. Dag 3 Excursie Callao, voor de kust van Lima met privé gids

  Vandaag maakt u zich op voor een authentieke ervaring vlakbij Lima en wijkt u af van de gebaande paden. Per boot reist u af naar de lokale vissers en leert u meer over het leven van de vissers door hun verhalen en de plaatsen die u aandoet. U kunt tijdens de tocht een bezoek krijgen van zeeleeuwen en pinguïns!

  Overnachting lokaal boetiek hotel o.b.v. logies/ontbijt

 4. Dag 4 Vlucht naar Cusco en transfer naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei

  Vandaag vliegt u door naar Cusco, waar u wordt opgewacht door uw gids en via de Heilige Vallei doorreist naar Ollantaytambo.
  Vanwege de hoge ligging van Cusco (3.400m) reist u direct door naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei, om hoogteziekte te voorkomen. Ollantaytambo ligt op een prettige en veilige hoogte van 2.800m. Op de weg heeft u voldoende gelegenheid om foto’s te maken terwijl de gids interessante feiten met u deelt. U kunt genieten van een speciale Peruviaanse lunch ‘Pachamanca’ in El Albergue onder een rieten dakje met uitzicht op de ruïnes en besneeuwde bergen. U mag zelf meehelpen met de bereiding van dit gerecht, wat geserveerd wordt met verse biologische salades uit de tuin en een typische lokaal drankje ‘Chicha Morada’.

  Na de lunch neemt de gids u mee voor een wandeling door de stad van Ollantaytambo, bezoekt u een archeologische site en het oude centrum, waar de mensen nog steeds wonen in de Inca structuren. Dit is uniek in Peru. Deze charmante stad is letterlijk gebouwd op het rijke Inca verleden en wordt vaak overgeslagen in de toeristische programma’s. Terwijl u hier juist kunt ervaren hoe het dagelijks leven van de lokale Inca’s in de bergen er nu nog steeds uit ziet.

  U overnacht in de Superior Room van een lokaal kleinschalig hotel in het midden van het historische stadscentrum.

 5. Dag 5 Verkenning Heilige Vallei

  Vandaag verkent u de Heilige Vallei verder met uw privégids en brengt u een bezoek aan Moray en Maras. Moray staat ook wel bekend als het Inca Laboratorium voor de landbouw: ronde terrassen in een natuurlijke opening in het landschap. Er wordt gezegd dat hier speciaal graan groeit, gewend aan de temperaturen op grote hoogte. Het is hierdoor een van de belangrijkste gewassen voor de Inca’s.

  In Maras ziet u hoe de lokale bevolking tot op de dag van vandaag zout wint. Wellicht koopt u een zakje voor thuis. Na deze ervaring reist u terug naar Urubamba waar een 6-gangen lunch voor u klaar staat met lokale ingrediënten. De middag heeft u ter vrije besteding in Ollantaytambo. Wandel rond in de oude straatjes, eet een carrot cake bij La Esquina, neem een chocolade workshop bij ChocoMuseo of relax in de tuin van uw hotel.

  Overnachting in lokaal hotel o.b.v. logies ontbijt.

 6. Dag 6 Transfer met privé gids naar koffieplantage

  In de ochtend wordt u opgehaald door de gids en rijdt u over de bergpas naar de jungle (ongeveer 4 uur rijden). Een prachtige rit waar u de verschillen in klimaat en vegetatie zult waarnemen. U heeft voldoende tijd om foto’s te maken van de prachtige omgeving. Julia and José staan u voor de lunch op te wachten en laten u uw verblijf zien: een kamer met eigen badkamer (warm water). Na de gezamenlijke lunch met de familie gaat u Julia´s ‘privé jungle’ in; deze ‘tuin’ staat vol met gecertificeerde, biologische koffie, cacao, fruit en groenten. U leert het gehele proces om koffie te maken; van plantje tot kopje.

  Overnachting bij Julia o.b.v. volpension.

 7. Dag 7 Transfer en treintocht naar Aguas Calientes aan de voet van de Machu Picchu

  Vandaag reist u door de Andes op weg naar het treinstation voor de Machu Picchu. U heeft een fantastische treintocht door het nevelwoud naar Aguas Calientes, basis voor de Machu Picchu. Deze en de komende 3 nachten overnacht u in Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel en bezoekt u één dag de Machu Picchu. U kunt niet bij de Machu Picchu zelf overnachten, maar overnacht in het dorpje daar vlakbij. Vanuit hier reist u in 20 minuten met de bus naar boven; naar Aguas Calientes.
  Het Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel is verreweg het mooiste hotel en iedere natuurliefhebber moet hier een keer hebben overnacht. Dit is een zeer luxe accommodatie (Relais & Chateau) midden in een privé reservaat van nevelwoud. U verblijft hier op basis van volpension inclusief activiteiten.

 8. Dag 8 Bezoek nevelwoud en brilberenproject

  Vandaag heeft u de gelegenheid om het privé nevelwoud van Inkaterra in u op te nemen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden en als u dat wilt kunt u ook een bezoek brengen aan het brilberenproject. Dit is echter altijd onder voorbehoud en kan niet altijd doorgang vinden omdat het afhankelijk is van de gezondheid van de beren en de omstandigheden op dat moment. Wij kunnen dit graag voor u reserveren en in ruil daarvoor kunt u ter plaatse graag een donatie doen. Het minimum is €10 per persoon.

 9. Dag 9 Dagexcursie Machu Picchu

  Deze dag staat in het teken van de Machu Picchu. Vandaag staat uw excursie gepland naar dit UNESCO Werelderfgoed en heiligdom van de Inca’s. U krijgt een lunch mee voor onderweg en in de middag kunt u het uitgebreide complex verder op eigen gelegenheid ontdekken. Zeker de moeite waard!

 10. Dag 10 Transfer en treinreis naar Cusco met privégids

  Vandaag reist u weer met de trein door het nevelwoud terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u opgewacht door uw gids met chauffeur die u terugbrengt naar Cusco. Onderweg brengt u nog een bezoek aan een andere highlight van de Heilige Vallei, de ruïnes van Pisaq.

  Vandaag en de volgende 2 nachten overnacht u in een mooie, comfortabele B & B die is opgezet door een Nederlandse die zich graag in wilde zetten voor de straatkinderen van Cusco. Het project is bijzonder succesvol en dagelijks krijgen 600 straatkinderen van haar een maaltijd en zicht op een betere toekomst door educatie. Dagelijks is een bezoek aan het project mogelijk. De B&B staat bekend om zijn goede restaurant en iedere maaltijd die u hier neemt komt direct ten goede aan het project.

  Overnachting Los Ninos Hotel. Maaltijden niet inbegrepen.

 11. Dag 11 Verkenning Cusco

  In Cusco maakt u de komende twee dagen kennis met de verloren Incacultuur en de Spaanse kolonisatie. Op dag 11 staat er een begeleide stadstour op het programma onder leiding van een Engelstalige gids en de rest van de tijd is ter vrije besteding.

  Overnachting Los Ninos Hotel. Maaltijden niet inbegrepen.

 12. Dag 12 Verkenning Cusco

  Zie beschrijving dag 11

 13. Dag 13 Op weg naar de Amazone van Peru; Tambopata National Park

  In Tambopata is de grootste zoutlik van Peru gevestigd; 20 verschillende soorten ara’s en papegaaien komen hier voor. De zoutlik is een dagelijkse verzamelplaats voor grote aantallen papegaaien en ara’s. Ook de hoatzin, een prehistorisch aandoende vogel, en de harpij, ’s werelds grootste roofvogel wordt vaak in Tambopata gesignaleerd, samen met 7 verschillende soorten apen, capibara’s, pecari’s en kaaimannen. Voor de tapir, jaguar en poema heeft u iets meer geluk nodig. U zult het park te voet en per boot verkennen of vanuit een platform dat boven de boomkruinen ligt. In Tambopata Research Center maakt u kennis met en kunt u zelfs meewerken aan het langlopende wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende soorten ara’s.

  U vliegt deze ochtend vanuit Cusco direct naar Puerto Maldonado, gelegen aan de Tambopatarivier. Uw privégids wacht u op op de luchthaven en neemt u eerst mee naar het hoofdkantoor van onze partner, waar u de gelegenheid krijgt om u voor te bereiden op het verblijf in de jungle en eventuele spullen achter kunt laten. Vervolgens reist u met een minibus (20 km) naar de plaats waar u verder gaat met de boot over de rivier. Het is ongeveer 2,5 uur varen voordat u de luxe lodge aan de rand van het nationale park bereikt. U komt hier aan het einde van de middag aan. U wordt naar uw kamer gebracht en u krijgt een instructie over uw verblijf in de jungle. Als de stand van de rivier het toe laat staat er voor deze avond een boottocht naar de kaaimannen gepland en u krijgt een presentatie over het onderzoek hier.

 14. Dag 14 Activiteiten in Amazone

  De lodge is opgezet op het land van een lokale boer die hier paranoten (Brazil Nut) verzameld. Een noot die alleen groeit in intact primair regenwoud. Deze vorm van toerisme en de paranoten zorgen ervoor dat het regenwoud intact blijft en op een duurzame manier voor inkomsten zorgt.
  In overleg met uw gids kunnen er een aantal mooie activiteiten worden ingepland.
  NB: Houdt u er rekening mee dat het in de Amazone ook buiten het regenseizoen regelmatig regent. Dit zal uw dagindeling en de activiteiten die u kunt ondernemen zeker beïnvloeden.

  De activiteiten:
  Oxbow Lake (ochtend)
  Vaar het meer rond per kano of catamaran, op zoek naar de hoatzin, kaaimannen en anioema’s. Zelden worden hier otters gezien, maar wellicht heeft u geluk. U zult zeker beloond worden met waarnemingen van ara’s.

  Luifel Tower (ochtend)

  Het is 30 minuten lopen van Refugio Amazonas naar de 25 meter hoge canopy toren. Een trap biedt een veilige toegang tot de perrons boven. De hoge toren biedt u prachtige vergezichten over het Tambopata National Reserve en ziet u de gemengde soorten toppen van de jungle en zeer waarschijnlijk ook toekans, ara’s en roofvogels.

  Farm Visit (na de lunch)

  Op vijf minuten stroomafwaarts van de lodge ligt een boerderij beheerd door de charismatische Don Manuel, afkomstig uit de naburige gemeenschap van Condenado. Hij groeit een verscheidenheid aan populaire en onbekende Amazon gewassen – met ieder zijn eigen doel.

  Etnobotanische Tour (na de lunch)

  Langs deze route vindt u een hoge verscheidenheid aan planten en bomen die door de lokale bevolking gebruikt worden voor allerlei verschillende doeleinden. U leert meer over hoe deze bijvoorbeeld als geneesmiddelen worden ingezet.

  Tambopata National Reserve lezingen (na het diner)

  De medewerkers van Refugio Amazonas hebben verschillende lezingen voorbereid over bedreigingen en kansen voor natuurbehoud en projecten het Tambopata National Reserve. U verblijft ook deze nacht op basis van volpension inclusief activiteiten.Tambopata Research Center

 15. Dag 15 Tambopata Research Center

  Vandaag vaart u verder de rivier naar Tambopata Research Center en passeert u de grens met het nationale park. Het is ongeveer 4,5 uur varen door prime wildlife gebied, dus houdt u ogen en oren open! Onderweg passeert u de beroemdste zoutlik van het park; de Chuncho Claylick en als u geluk heeft kunt u daar een tijd doorbrengen in het gezelschap van de ara’s.

  Voor vandaag en morgen kan in overleg met uw gids een programma worden gemaakt met de onderdelen die hieronder worden weergegeven. Het is ook absoluut de moeite waard om hier een dag langer te verblijven. Zeker als u ook kennis wilt maken met het onderzoek. U kunt dit graag aangeven bij boeking.

  Chuncho Clay Lick
  Drie uur vanaf Refugio Amazonas, diep in het Tambopata National Reserve brengt u een bezoek aan de Chuncho kleilik. Na een korte wandeling (ca. 5 minuten), kunt u het bijzondere beeld aanschouwen van tientallen grote ara’s die zich voeden op de bijzonder natrium-rijke klei van de oever. De kleilik trekt een van de grootste populaties ara’s dan welke andere kleilik in de wereld en de aanblik van tientallen ara’s die vliegen is echt onvergetelijk. Het programma van deze tussenstop zal afhangen van het weer en de aanwezigheid van de ara’s (als het regent komen ze niet op de kleilik af).

  Macaw Clay Lick
  Op de meest heldere ochtenden van het jaar komen tientallen grote ara’s en honderden papegaaien samen op deze grote rivieroever. Een kleurrijk spektakel doet zich voor. Op een nette afstand van vijftig meter van de klif, kunt u de groen- en geelvleugel ara, blauwgele ara en verschillende soorten kleinere papegaaien observeren die afdalen naar de kleilik.

  Uitkijkplatform
  Na een wandeling van 3 – 5 kilometer kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over Tambopata die al kronkelend een weg vindt naar beneden. Het bos waar u tijdens de wandeling door heen loopt is een oud bamboebos en tevens het leefgebied van de brulaap en de grijze springaap.

  Uiterwaarden Trail
  Dit vijf kilometer lange spoor omvat het prototypische regenwoud met enorme bomen doorkruist door beekjes en vijvers. Onder de vijgen, Ceibas en shihuahuacos kijkt u uit naar de eekhoorn, bruine kapucijnaap, slingerapen als Pekari’s.

  Vijver Platform
  Tien minuten stroomopwaarts van de lodge is een kleine vijver met een platform in het midden. Het is een geweldige plek om watervogels te spotten, zoals de muskuseend, zonneral en hoatzin samen met spechten, zangvogels, vliegenvangers en parkieten die deze vijver hun huis noemen.

  Macaw Project lezingen
  Na het diner zullen de wetenschappers u een diepgaande blik bieden op onder meer de biologie van ara’s, hun eetgewoonten, de theorieën van het klei likken, voortplanting en de bedreigingen voor het voortbestaan.

  Nacht wandeling
  U zult de mogelijkheid krijgen om ‘s nachts te gaan wandelen. U beleeft de jungle heel anders wanneer de meeste zoogdieren actief zijn en geluiden maken, maar zelden te zien zijn. Veel gemakkelijker te vinden zijn de kikkers met bijzondere vormen en bizarre geluiden.

  Alleen voor klanten van All for Nature Travel:
  Dankzij de donatie die wij doen aan het project kunnen wij u aanbieden om een veel directer inzicht te krijgen in het werk van het Macaw Project. U kunt een ochtend officieel voor hen observeren bij de klei lick of u kunt mee als de jongen moeten worden gewogen (nov. – febr.) en de nesten moeten worden gecontroleerd. U kunt dit ter plaatse met de gids bespreken.

  Overnachting Tambopata Research Center op basis van volpension inclusief activiteiten.

 16. Dag 16 Tambopata Research Center

  Zie beschrijving dag 15

 17. Dag 17 Transfer naar Lima voor uw nachtvlucht terug naar huis

  Na een vroeg ontbijt volgt u de rivier weer terug naar de havenstad Puerto Maldonado. Een mooie reis over de rivier (7 uur), dus een goede gelegenheid om uit te kijken naar de poema’s en jaguars die met veel geluk aan de oever van de rivier te spotten zijn. Vanuit Puerto Maldonado vliegt u terug naar Lima waar u op de luchthaven kunt wachten op uw nachtvlucht terug naar huis.

 18. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard ook mogelijk om langer in Lima te blijven of uw reis uit te breiden met bijvoorbeeld Colca Canyon of Arequipa.Of de volgende bijzondere extensie naar Baia San Fernado.

  Extensie Condors en Pelsrobben
  U reist dan naar de Nasca desert aan de Peruaanse kust. En bezoekt u het zeer afgelegen San Fernando Bay reservaat dat is opgezet om als corridor te dienen tussen de Stille Oceaan en het Andes gebergte. Grote kolonies pinguïns, zeeleeuwen en pelsrobben hebben hier hun thuis in dit ongerepte stuk niemandsland waar een kleine en zeer bescheiden ecolodge is gebouwd. Hier bent u echt buiten de gebaande paden en ver weg van het normale toerisme. Waarschijnlijk bent u ook de enige gast van de lodge. Deze verlenging is 4 dagen en kost € 1095,- p.p. extra.

Ara's bij Claylick © Rainforest expeditions
Hoatzin© All for Nature Travel
Machu Picchu © All for Nature Travel
Ollantaytambo in de Heilige Vallei © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Julia’s Home Stay bij Santa Teresa in de buurt van de Heilige Vallei

Inkaterra Machu Picchu hotel in Aguas Calientes bij de Machu Picchu

Refuggio Amazonas aan de Tambopatarivier in de Amazone van Peru

Tambopata Research Center aan de Tambopatarivier in de Amazone van Peru

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt of als u de bergen in gaat; naar Machu Picchu heeft u toch wel dikke (fleece) kleding nodig. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u
camouflage kleuren draagt. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.

Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:

Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dank u wel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Peru.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met uw smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid is de Nuevo Sol (Pen). Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. Ook kunt u vaak met de Amerikaanse dollar betalen. Let er op dat u kleine coupures heeft en dat deze puntgaaf zijn, anders worden ze niet aangenomen (zeker als u de Amazone ingaat). Tevens kunt u op sommige plaatsen Euro’s omruilen.

In de meeste grote en/of toeristische plaatsen is het mogelijk om geld te pinnen bij een van de pinautomaten voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Het beste is een BCP bank, omdat deze een goede wisselkoers hebben en geen commissie rekenen, maar u kunt hier slechts per bankpas 1 x per maand 700 Sol pinnen. Bij andere banken kunt u ook geld opnemen. Commissie varieert van 18 tot 20 Sol per opname. Het kan echter zijn dat er een automaat niet werkt, daarom is het verstandig voldoende contant geld op zak te hebben. Creditcards worden alleen in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd. Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc.

Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De koude Perustroom bezorgt de kuststreek van Peru een aangenaam klimaat. In de zomer (december-maart) is het overdag gemiddeld 27°C. ’s Winters ligt het kwik net boven de 20°C. Regen valt er nauwelijks, wel kan het erg mistig zijn. Al snel na de kust doemt de Andes op. Temperaturen variëren daar uiteraard met de hoogte. De gemiddelde temperatuur in de bergen is door het jaar heen vrij stabiel. Hier heerst, al naar gelang de hoogte en de ligging een gematigd tot zelfs een arctisch klimaat. De gematigde streken zijn soms regenrijk, soms droog. De droogste tijd in de bergen ligt tussen mei en oktober, maar in de maanden juni tot augustus zijn er af en toe ‘nevada’s’, met sneeuwval op de toppen en hagel of regen in de dalen. Rond de 4700 meter hoogte variëren de temperaturen van 20°C overdag tot -15°C ’s nachts.

De regentijd loopt in de Andes en het oerwoud van december tot april. Het oosten van Peru ligt in het Amazonegebied. Daar heerst een tropisch klimaat. In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van mei tot en met oktober regent het het minst. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Peru krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal dertig dagen in het land mag blijven. Mocht u langer willen blijven dan moet u dat op de luchthaven direct al aangeven. U krijgt dan een stempel voor een verblijf tot een maximum van 183 dagen. Het is niet mogelijk om achteraf het visum te verlengen, tenzij u het land eerst verlaat.

Wanneer u via de Verenigde Staten vliegt, is het verplicht om vooraf een ESTA reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen, bij voorkeur 72 uur voor vertrek. Het ESTA formulier vervangt het formulier dat voorheen tijdens de vlucht ingevuld werd.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt! Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat je de reis boekt contact op met je huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Peru is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika kunt u gevraagd worden naar een officieel erkende gele koorts certificaat. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Zie voor informatie over hoogteziekte het kopje ‘Hoogteziekte’.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Peru is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten