Peru: Wildlife & Inca’s

“Peru staat al heel lang in de toeristische belangstelling vanwege zijn rijke historische verleden. Ik had echter niet verwacht zoveel ongerepte natuur en dierenleven te vinden buiten de gebaande paden.” Carsten Gerlach

  • Maak kennis met het dierenleven van Peru in vier verschillende ecosystemen
  • Ontdek de enorme biodiversiteit en wordt betrokken bij natuurbeschermingsonderzoek
  • Maak kennis met het erfgoed van de Inca’s in de Heilige Vallei en Machu Picchu
  • Dring diep door in het Amazone regenwoud in het comfort van een 3 à 4 sterren eco-lodge
  • Ondersteun projecten van de lokale bevolking met uw bezoek en verblijf
  • 17 dagen, gehele jaar, privéreis, vanaf € 4395,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Peru is een land van natuurextremen. Het hooggebergte van de Andes, het regenwoud van de Amazone, het nevelwoud en de extreem droge kustgebieden zorgen voor een enorme biodiversiteit. 1732 verschillende soorten vogels en meer dan 460 soorten zoogdieren komen hier voor. U bezoekt de vier verschillende ecosystemen in combinatie met het erfgoed van de Inca’s: Met Cusco als hoofdstad van het oude Incarijk en Machu Picchu als een van de nieuwe zeven wereldwonderen een mooie aanvulling op uw natuurreis. Ook het rijk van de Inca’s strekte zich uit tot het Amazone regenwoud. Het leefgebied van de jaguar, poema, tapir, capibara, toekan, ara en kaaiman.

De reis begint in Lima van waaruit u kennis maakt met grote kolonies pelikanen, zeeleeuwen en pinguïns op een eiland voor de kust. Een lokale vissersboot brengt u hier naartoe. Wie weet ziet u de endemische Incastern, een prachtige vogel met gedistingeerde bakkenbaarden.AllforNatureMachuPicchu

Vervolgens reist u door naar Cusco waar u kennis maakt met de verloren Incacultuur en de Spaanse kolonialisatie. U overnacht hier in een comfortabele B & B, die zich inzet voor de straatkinderen van Cusco. U verblijft enkele dagen op grote hoogte in de Andes in de Heilige Vallei en zakt af naar de nevelwouden waar u 2 dagen verblijft bij lokale boeren op een koffieplantage. De accommodatie is eenvoudig maar schoon en zij laten u graag kennis maken met hun manier van leven en het proces van koffie maken.

De Andes en haar nevelwouden zijn het leefgebied van de enige beer van Zuid-Amerika; de brilbeer. U bezoekt een opvangproject dat gefokte dieren weer terug probeert te plaatsen. Het brilberenproject bevindt zich op het privéreservaat van het Inkaterra Machu Picchu Pueblo hotel, een walhalla voor natuurliefhebbers: 18 verschillende soorten kolibries, die geen angst kennen voor mensen, en 272 verschillende soorten orchideeën komen hier voor. Uiteraard bezoekt u hier ook Machu Picchu.

U vervolgt uw reis met het regenwoud van de Amazone in Tambopata National Park. InHoatzin Tambopata is de grootste zoutlik van Peru gevestigd, 20 verschillende soorten ara’s en papegaaien komen hier voor. Ook de hoatzin, een prehistorisch aandoende vogel, en de harpij, ’s werelds grootste roofvogel wordt hier vaak gesignaleerd, samen met 7 verschillende soorten apen, capibara’s, pecari’s en kaaimannen. Voor de tapir, jaguar en poema heeft u iets meer geluk nodig. U zult het park te voet en per boot verkennen of vanuit een platform dat boven de boomkruinen ligt. In Tambopata Research Center maakt u kennis met en kunt u zelfs meewerken aan het langlopende wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende soorten ara’s.

MachupicchuPuebloHotelBijzonder overnachten op uw natuurreis
De zeer gerenommeerde 5-sterren accommodatie Inkaterra Machu Picchu Pueblo ligt midden in een privéreservaat van nevelwoud en is een absolute must voor natuurliefhebbers die Machu Picchu willen bezoeken. Ook de natuur en activiteiten in het reservaat van de lodge zijn absoluut de moeite waard en dragen bij aan het behoud van het nevelwoud. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisperiode:
Het hele jaar door met uitzondering van het regenseizoen van december t/m april

Reissom 17-daagse privé natuurreis (vanaf minimaal 2 personen):
Vanaf € 4395, – per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht naar Lima. Inclusief Engelstalige privégids, interne vluchten, de meeste maaltijden en excursies.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Vraagt u ook naar de mogelijkheid om u reis uit te breiden met een vijfde biotoop, en het leefgebied van de machtige Andes condor; het reservaat van San Fernando Bay in combinatie met de Nasca lijnen. Ook een bezoek aan de Colca Canyon of Arequipa werken wij graag voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).