

Ultieme wildlife beleving
Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.
Highlights van deze natuurreis:
Peru is een land van natuurextremen. Het hooggebergte van de Andes, het regenwoud van de Amazone, het nevelwoud en de extreem droge kustgebieden zorgen voor een enorme biodiversiteit. 1732 verschillende soorten vogels en meer dan 460 soorten zoogdieren komen hier voor. U bezoekt de vier verschillende ecosystemen in combinatie met het erfgoed van de Inca’s. Met Cusco als hoofdstad van het oude Incarijk en Machu Picchu als een van de nieuwe zeven wereldwonderen een mooie aanvulling op uw natuurreis. Ook het rijk van de Inca’s strekte zich uit tot het Amazone regenwoud. Het leefgebied van de jaguar, poema, tapir, capibara, toekan, ara en kaaiman.
De reis begint in Lima van waaruit u kennis maakt met grote kolonies pelikanen, zeeleeuwen en pinguïns op een eiland voor de kust. Een lokale vissersboot brengt u hier naartoe. Wie weet ziet u de endemische Incastern, een prachtige vogel met gedistingeerde bakkenbaarden.
Vervolgens reist u door naar Cusco waar u kennis maakt met de verloren Incacultuur en de Spaanse kolonialisatie. U overnacht hier in een comfortabele B & B, die zich inzet voor de straatkinderen van Cusco. U verblijft enkele dagen op grote hoogte in de Andes in de Heilige Vallei en zakt af naar de nevelwouden waar u 2 dagen verblijft bij lokale boeren op een koffieplantage. De accommodatie is eenvoudig maar schoon en zij laten u graag kennis maken met hun manier van leven en het proces van koffie maken.
De Andes en haar nevelwouden zijn het leefgebied van de enige beer van Zuid-Amerika; de brilbeer. U bezoekt een opvangproject dat gefokte dieren weer terug probeert te plaatsen. Het brilberenproject bevindt zich op het privéreservaat van het Inkaterra Machu Picchu Pueblo hotel, een walhalla voor natuurliefhebbers: 18 verschillende soorten kolibries, die geen angst kennen voor mensen, en 272 verschillende soorten orchideeën komen hier voor. Uiteraard bezoekt u hier ook Machu Picchu.
U vervolgt uw reis met het regenwoud van de Amazone in Tambopata National Park. In Tambopata is de grootste zoutlik van Peru gevestigd, 20 verschillende soorten ara’s en papegaaien komen hier voor. Ook de hoatzin, een prehistorisch aandoende vogel, en de harpij, ’s werelds grootste roofvogel wordt hier vaak gesignaleerd, samen met 7 verschillende soorten apen, capibara’s, pecari’s en kaaimannen. Voor de tapir, jaguar en poema heeft u iets meer geluk nodig. U zult het park te voet en per boot verkennen of vanuit een platform dat boven de boomkruinen ligt. In Tambopata Research Center maakt u kennis met en kunt u zelfs meewerken aan het langlopende wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende soorten ara’s.
Julia’s Home Stay bij Santa Teresa in de buurt van de Heilige Vallei
Inkaterra Machu Picchu hotel in Aguas Calientes bij de Machu Picchu
Refuggio Amazonas aan de Tambopatarivier in de Amazone van Peru
Tambopata Research Center aan de Tambopatarivier in de Amazone van Peru
Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.
Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.
Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.
Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt of als u de bergen in gaat; naar Machu Picchu heeft u toch wel dikke (fleece) kleding nodig. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u
camouflage kleuren draagt. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.
Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet.
Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.
Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.
All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.
U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dank u wel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Peru.
Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Meld wildlife crime met uw smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app
De munteenheid is de Nuevo Sol (Pen). Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. Ook kunt u vaak met de Amerikaanse dollar betalen. Let er op dat u kleine coupures heeft en dat deze puntgaaf zijn, anders worden ze niet aangenomen (zeker als u de Amazone ingaat). Tevens kunt u op sommige plaatsen Euro’s omruilen.
In de meeste grote en/of toeristische plaatsen is het mogelijk om geld te pinnen bij een van de pinautomaten voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Het beste is een BCP bank, omdat deze een goede wisselkoers hebben en geen commissie rekenen, maar u kunt hier slechts per bankpas 1 x per maand 700 Sol pinnen. Bij andere banken kunt u ook geld opnemen. Commissie varieert van 18 tot 20 Sol per opname. Het kan echter zijn dat er een automaat niet werkt, daarom is het verstandig voldoende contant geld op zak te hebben. Creditcards worden alleen in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd. Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.
Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc.
Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
De koude Perustroom bezorgt de kuststreek van Peru een aangenaam klimaat. In de zomer (december-maart) is het overdag gemiddeld 27°C. ’s Winters ligt het kwik net boven de 20°C. Regen valt er nauwelijks, wel kan het erg mistig zijn. Al snel na de kust doemt de Andes op. Temperaturen variëren daar uiteraard met de hoogte. De gemiddelde temperatuur in de bergen is door het jaar heen vrij stabiel. Hier heerst, al naar gelang de hoogte en de ligging een gematigd tot zelfs een arctisch klimaat. De gematigde streken zijn soms regenrijk, soms droog. De droogste tijd in de bergen ligt tussen mei en oktober, maar in de maanden juni tot augustus zijn er af en toe ‘nevada’s’, met sneeuwval op de toppen en hagel of regen in de dalen. Rond de 4700 meter hoogte variëren de temperaturen van 20°C overdag tot -15°C ’s nachts.
De regentijd loopt in de Andes en het oerwoud van december tot april. Het oosten van Peru ligt in het Amazonegebied. Daar heerst een tropisch klimaat. In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van mei tot en met oktober regent het het minst. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera.
Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Peru krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal dertig dagen in het land mag blijven. Mocht u langer willen blijven dan moet u dat op de luchthaven direct al aangeven. U krijgt dan een stempel voor een verblijf tot een maximum van 183 dagen. Het is niet mogelijk om achteraf het visum te verlengen, tenzij u het land eerst verlaat.
Wanneer u via de Verenigde Staten vliegt, is het verplicht om vooraf een ESTA reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen, bij voorkeur 72 uur voor vertrek. Het ESTA formulier vervangt het formulier dat voorheen tijdens de vlucht ingevuld werd.
Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.
Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.
Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt! Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat je de reis boekt contact op met je huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.
Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.
Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Peru is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.
Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.
Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be
Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika kunt u gevraagd worden naar een officieel erkende gele koorts certificaat. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.
Zie voor informatie over hoogteziekte het kopje ‘Hoogteziekte’.
Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.
Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?
Peru is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:
Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.
Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.
Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.
Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.
Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.