Spanje: Land van de Iberische Lynx

“We hebben zeker een leuke safari gehad. Zijn erg enthousiast over beide gidsen! Leuke accommodaties, maar vooral de natuur was fantastisch en zelfs 2x de lynx gezien, ook in de Sierra Morena. Dank voor de organisatie.” Stephanie van Rooden

  • Een unieke safari in Europa
  • Ontdek en fotografeer de rijkdom aan dieren van Zuid-Spanje
  • Ga onder begeleiding van experts op zoek naar de zeldzame Iberische lynx
  • Draag bij aan zijn bescherming en verblijf in een ‘hide’ opgezet in samenwerking met het WWF
  • Ontdek de prachtige natuur in Andalusië te voet en kom op plaatsen die niemand kent
  • Reist u met de groep van 28 april t/m 2 mei 2019 dan heeft u Nederlandstalige reisbegeleiding
  • 5 dagen, groepsreis van 28 april t/m 2 mei of privéreis dec. t/m mei, vanaf €995,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Met een populatie van 404 dieren in Spanje en Portugal is de Iberische lynx de meest bedreigde kattensoort ter wereld. Deze 5-daagse natuurreis neemt u mee naar zijn habitat in Andalusië. U gaat op safari met uw eigen natuurgids in de laatste twee leefgebieden waar de lynx nog regelmatig wordt gezien.Iberische lynx Marten van Dijl

Uw reis begint in Sevilla van waaruit u Coto Donaña National Park in 2 dagen zult verkennen. Het is één van de belangrijkste biosfeerreservaten van Europa en UNESCO Werelderfgoed. De moerasgebieden aan de Atlantische oceaan vormen ook de thuisbasis voor vele soorten vogels. Vervolgens reist u door naar de bergen in de binnenlanden, Sierra Morena. Het tweede gebied waar de lynx regelmatig wordt gezien. U verblijft 1 dag op een landgoed met schuilhut en trekt er te voet op uit terwijl u op de beste tijden van dag uw geluk beproeft vanuit de ‘hide’.

U maakt kennis met een Andalusië dat veel mensen nog niet kennen; dat van glooiende valleien, moerasgebieden, gebergte en ongerepte natuur met haar dierenleven…. Naast de lynx kunnen ook het edelhert, de zwarte Spaanse stier, de otter, de Spaanse keizerarend, de monniksgier en de zwarte ibis fotogenieke momenten opleveren.Milvusmigrans1smartenvandijl

December en januari zijn zeer goede maanden om de Iberische lynx te spotten. Dat is de paartijd, wanneer de mannetjes en vrouwtjes zeer actief zijn en graag van zich laten horen. Ook april en mei zijn goede maanden omdat iets daarvoor de jongen worden geboren, waardoor de vrouwtjes veel moeten jagen om hun gezin te voeden. De groepsreis vindt plaats midden in deze periode en vele van onze reizigers hebben hem dan ook al gespot.

Gaat u graag op safari in de ongerepte natuur, maar blijft u dit keer liever iets dichter bij huis? Dan is deze reis echt iets voor u.

Reisdatum groepsreis (min.6 – max. 7 personen):
28 april t/m 2 mei 2019

Reisperiode privéreis (bij twee personen):
December t/m mei

Reissom:
Vanaf € 995,- per persoon, met 4 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer en exclusief vlucht. Inclusief begeleiding natuurgids, alle maaltijden, drankjes, activiteiten en bijdrage aan WWF. Eenpersoonkamertoeslag €120,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Wij breiden de reis graag voor u uit met de walvissen in de Straat van Gibraltar (voorjaar) of de migrerende vogels van Doñana (winter).

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).