Luipaard welp Yala ©Martin van Lokven

Sri Lanka: Wildlife Fotoreis met Martin van Lokven

vanaf 4.495,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Fotograaf Martin van Lokven reisde voor National Geographic Traveler naar Sri Lanka.
 • U reist met hem terug en hij laat u zien wat een fantastische wildlife bestemming het is.
 • Bezoek de vier mooiste parken van Sri Lanka en ga 17 keer op safari.
 • Op game drive in Yala National Park; het park met de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld.
 • Udawalawe en Minneriya National Park staan in het teken van de olifanten.
 • Verblijf 4 nachten in Wilpattu, het meest ongerept park van Sri Lanka en bekend om zijn lippenberen die regelmatig worden gezien.
 • Kleine groep van min. 6 tot max. 7 personen.
 • Deze 13-daagse reis is ook als privéreis te boeken zonder fotograaf.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Groepsreis
 • Reisperiode 26 aug. t/m 7 sept. 2019
  0/8
Alles over reis: Sri Lanka: Wildlife Fotoreis met Martin van Lokven.

Op deze 13-daagse fotografiereis bezoekt u vier verschillende nationale parken in Sri Lanka en gaat u in het totaal 17x op game drive. Professioneel fotograaf Martin van Lokven was hier een jaar geleden voor National Geographic Traveler en ontdekte met eigen ogen wat een fantastische wildlife bestemming het is. Hij neemt u graag mee naar zijn favoriete parken en leert u alles over het fotograferen van dieren in de vrije natuur. Door de kleine groep en persoonlijke begeleiding is de reis geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen. In Sri Lanka ziet u zeker olifanten, maar heeft u ook een bijzonder grote kans op het zien van de luipaard en de lippenbeer.

Na een overnachting in Negambo begint uw reis met 4 dagen onbeperkt wildlife-observaties in Yala National Park. Yala heeft al meer dan 100 jaar een beschermde status en het staat vooral bekend om zijn hoge luipaardendichtheid. De luipaard is hier veel minder schuw en laat zich graag zien, een mooi begin van uw fotoreis.

Vervolgens reist u door naar Udawalawe National Park. Udawalawe staat bekend om zijn olifanten, maar de belangrijkste reden voor ons om hier te komen is het Udawalawe Transit Home. In dit gerenommeerde opvangcentrum zijn al meer dan 200 verweesde olifanten begeleid en teruggebracht in de vrije natuur.

Hierna reist u door naar Minneriya National Park. In augustus en september is dit park een oase voor olifanten. Het Minneriyameer is dan de helft kleiner en op de oevers ontstaan verse graslanden. Dit trekt onder meer vele kuddes olifanten. Tot wel 300 dieren worden geteld!

U sluit uw reis af met het grootste en meest ongerepte nationale park van Sri Lanka, Wilpattu National Park. Het park kenmerkt zich door haar vele meertjes en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Het park is door de politieke situatie in het verleden lange tijd gesloten geweest voor het publiek.

Deze reis is ook als privéreis te boeken zonder fotograaf.

luipaard welpje, sri lanka , wildlife

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Reisbegeleiding en fotografische tips door professioneel fotograaf Martin van Lokven
 • Transfers in AC minivan met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Begeleiding van Engelstalige natuurgids in de parken
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma
 • 11 overnachtingen op 2-4 sterren niveau in een gedeelde tweepersoonskamer
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan de Sri Lanka Wilderness Foundation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (garantie Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4495,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer €1200,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Colombo en transfer naar Negombo

  U komt aan op het vliegveld en wordt naar uw hotel in Negombo, een nabijgelegen badplaats, gebracht. Negombo is een historische plaats met een prachtig strand en ligt op ca. 30 minuten rijden van de luchthaven. Het wordt ook wel ‘klein Rome’ genoemd door de zichtbare invloed van de katholieke kerk. In de stad staan gebouwen die u herinneren aan de tijd dat de Nederlanders, Portugezen en Britten hier aanwezig waren.

  U verblijft in het prettige Goldi Sands hotel o.b.v. logies/ ontbijt. Het hotel ligt aan het strand en heeft een zwembad. Een mooi begin van de reis om verder kennis te maken met de groep en uw fotografische begeleider Martin van Lokven. Als de tijd het toelaat neemt uw gids u aan het einde van de middag nog mee op een kleine excursie naar de vissers in de omgeving.

  Sri Lanka wildlife
  Ondanks haar relatieve kleine omvang – ongeveer de grootte van de Benelux- is Sri Lanka één van de 35 biodiversity hotspots in de wereld. Meer dan 27% van de planten en 22% van de zoogdieren wordt als inheems beschouwd en komt dus nergens anders ter wereld voor. Tot de aansprekende dieren die hier voorkomen behoren lippenberen luipaarden, wilde zwijnen, Sambar- en axisherten, jakhalzen en……Aziatische Olifanten. Hiervan lopen er op dit kleine eiland nog 6.000 rond. Niet veel in vergelijking met 1900, toen leefden er nog 60.000! Door de intensieve jacht – met name op trofeeën – waren dat er in 1950 nog maar 1500.

  De komende dagen reist u naar een aantal bijzondere natuurparken in Sri Lanka en heeft u volop gelegenheid om prachtige wildlife foto’s te maken.

  Overnachting in lokaal stadshotel in Negombo incl. ontbijt.

 2. Dag 2 Vertrek naar Yala National Park en eerste game drive

  Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Yala National Park.

  Yala National Park is het meest bezochte en op twee na grootste nationale park van Sri Lanka en staat bekend om zijn vele luipaard sightings. De beste tijd om dit magnifieke dier te zien is vroeg in de ochtend en s ’avonds tijdens schemer. De mannetjes zijn erg zelfverzekerd; u kunt ze zelfs overdag op de weg tegenkomen! De jonge luipaarden kennen nog weinig angst voor jeeps en u kunt zich voorstellen dat dit mooie plaatjes kan opleveren. Mahoora is zeer dichtbij het park gelegen en op die manier bent u als eerste op de beste plekjes in het park. Naast luipaarden heeft u kans om de vele olifanten te zien, wellicht badend in een van de meren in het park. Ook kunt u het axis en sambar hert, de wilde buffel, lippenbeer, jakhals en mangoeste zien. Ook voor vogelliefhebbers is het een paradijs.

  Het is ongeveer 2-3 uur rijden en u komt op tijd voor de lunch in Yala aan. Verblijf Mahoora Explorer Tent o.b.v. volpension inclusief activiteiten. Aan het einde van de middag geniet u van uw eerste game drive/ safari.

  Overnachting Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension.

 3. Dag 3 Op game drive in Yala National Park

  De komende twee dagen gaat u in totaal 4 keer op game drive in Yala National Park en u luncht tussendoor bij uw accommodatie. Tussendoor heeft u de gelegenheid om uw foto’s bij te werken en worden ze gezamenlijk doorgesproken met Martin van Lokven. Martin zal u uiteraard ook tussendoor met tips terzijde staan.

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 4. Dag 4 Op game drive in Yala National Park

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Laatste game drive in Yala en transfer naar Udawalawe

  Deze ochtend heeft u nog een laatste safari en kans om de Sri Lankaanse luipaard in Yala te zien. Yala National Park heeft de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld….Vervolgens rijdt u in ca. 3 uur door naar Udawalawe National Park waar u weer verblijft in een tented camp. U bent op tijd voor de lunch en heeft in de middag een game drive.

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 6. Dag 6 Bezoek Elephant Transit Home en ochtend- en middagsafari

  Udawalawe staat bekend om zijn olifanten en vele soorten vogels. Ook is het de thuisbasis van het Udawalawe Transit Home. Dit is een gerenommeerd opvangcentrum waar verweesde olifanten worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Al meer dan 200 olifanten zijn op deze manier teruggebracht.

  Human/Elephant conflict
  De natuurparken in Sri Lanka zijn nagenoeg niet omheind en vormen een uitgebreid netwerk. De olifanten kunnen vrij gaan over het eiland. In het droge seizoen verzamelen de dieren zich vooral rond de waterreservoirs in de parken, maar in het regenseizoen verspreiden zij zich over het hele eiland op zoek naar voedsel. Hierdoor ontstaan conflicten met de lokale bevolking. Boeren proberen de olifanten te verdrijven omdat hun oogst regelmatig wordt vernietigd.
  U gaat vandaag op ochtend- en middagsafari en tussendoor brengt u een bezoek aan het bovengenoemde project.

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 7. Dag 7 Ochtendsafari en transfer naar Minneriya

  Deze ochtend gaat u eerst op safari voordat u door rijdt naar Polonnaruwa waar ook het Minneraya Reservoir aan ligt. Deze 1000 jaar oude stad is onderdeel van de “Çultural Triangle” en een van de oude hoofdsteden van koningen. Koning Parakramabahu heeft deze stad tot bloei gebracht en de oude gebouwen/ruïnes liggen niet te ver van elkaar waardoor ze goed te voet te bewandelen zijn.

  U verblijft in het Deer Park hotel o.b.v. logies/ ontbijt.

 8. Dag 8 Ochtend- en avond safari Minneriya NP

  Midden tussen Habarana en Polonnaruwa, ligt het 8,890 hectare grote Minneriya Nationaal Park. In het droge seizoen (juli t/m september) blijft dit park een oase voor al het wild. Het Minneriyameer is dan de helft kleiner en op de oevers ontstaan verse graslanden. Dit trekt onder meer vele kuddes olifanten, tot wel 300 dieren. Een bijzonder natuurfenomeen!
  Met een lunch onderweg gaat u deze ochtend en middag op game drive en er zullen zich zeker fotogenieke momenten voordoen bij dit spektakel.

  U verblijft in het Deer Park hotel o.b.v. logies/ ontbijt.

 9. Dag 9 Ochtendsafari en transfer van Minneraya naar Wilpattu

  Na de ochtendsafari in Minneraya rijdt u in ca. 3 uur door naar Wilpattu National Park, waar u weer terug komt in het vertrouwde Mahoora Explorer tented camp maar dan op een andere locatie. ’s Avonds maakt u een spectaculaire nachtwandeling in het bosgebied rondom het kamp. Kijkt u goed mee: de lori (nachtaap) en het muishert worden hier regelmatig gezien.

  Wilpattu Nationaal Park
  Wilpattu is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka. Het park kenmerkt zich door haar vele meertjes (willu’s) en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Het park is door de politieke situatie lange tijd gesloten geweest voor het publiek en is daardoor een van de meest ongerepte bestemmingen van Sri Lanka. Dit is ook het park waar de lippenbeer zich graag laat zien. De Sri Lankaanse ondersoort verschilt iets van zijn Indiase broer en deze soort is bedreigd met een geschat aantal van minder dan 1000.

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 10. Dag 10 Op safari in Wilpattu Nationaal Park

  Vandaag en morgen gaat u de hele dag op safari in het park. Het grote voordeel is dat u dan veel verder komt dan de andere safari-auto’s met meer wildlife en minder toeristen. Deze safari’s staan zo voor u gepland, maar uiteindelijk beslissen de parkautoriteiten of u een hele dag het park in mag of dat u toch gehouden wordt aan de gebruikelijke ochtend- en middagsafari. In ieder geval heeft u volop de mogelijkheid om te fotograferen…

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 11. Dag 11 Op safari in Wilpattu Nationaal Park

  Zie beschrijving dag 10

 12. Dag 12 Ochtendsafari en transfer terug naar de luchthaven

  Deze ochtend gaat u voor de allerlaatste keer op safari en heeft u nog een lunch voordat u weer doorreist naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Uw reis in Sri Lanka komt ten einde. U vertrekt met de nachtvlucht terug naar Nederland.

 13. Dag 13 Einde reis

  Aankomst in Amsterdam. Wij hopen dat u voldoende gelegenheid heeft gehad om mooie foto’s te kunnen maken!

Olifant onderweg in Sri Lanka ©Martin van Lokven
neushoornvogel Sri Lanka ©Martin van Lokven
luipaard Yala NP Sri Lanka ©Martin van Lokven
landschap Sri Lanka ©Martin van Lokven
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Mahoora Explorer Safari Camp in Yala, Udawalawe en Wilpattu National Park

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Aubowan en dankuwel is Bohama Sthuthie in het Singalees.

De munteenheid in Sri Lanka is de Sri Lanka Rupee (LKR). De in – en uitvoer van deze munt is 1000 LKR. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Sri Lanka heeft twee regenperiodes: één van half mei tot eind september die in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen brengt (de zuidwestmoesson, ook wel ‘yala’). Het noordoosten en het oosten van het eiland blijven vrij droog door de bergen op het centrale deel van Sri Lanka. De andere regenperiode vindt plaats van oktober tot half april en zorgt op het hele eiland voor neerslag (de noordoost moesson, ook wel ‘maha’). Hier zijn oktober, november en december de natste maanden.

Sri Lanka heeft vrijwel het hele jaar door een aangename tropische temperatuur van 30 graden. In het noordoosten van het eiland zijn de verschillen tussen zomer en winter iets groter. In de zomermaanden ligt de temperatuur daar rond de 34 graden en in de winter komt het kwik niet hoger dan 28 graden. In het zuidwesten daarentegen zijn de verschillen op jaarbasis veel kleiner. De nachten in Sri Lanka zijn met 20 en 26 graden warm. In de berggebieden is het koeler; soms wel tien graden lager dan aan de kust. In de bergen is het overdag 20 tot 23 graden en daalt het kwik in de nachten naar ongeveer 10 tot 14 graden.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Sri Lanka is verplicht. Alle reizigers naar Sri Lanka dienen voor aankomst in Sri Lanka een Electronic Travel Authorisation (ETA) aan te vragen via de website www.eta.gov.lk. Er wordt USD 35 per persoon in rekening gebracht voor een toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De betaling dient online plaats te vinden per creditcard.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in Sri Lanka dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Uw inentingen moeten in orde zijn voor Sri Lanka en informeert u zich goed over malaria. Het wordt in ieder geval aangeraden om goede beschermingsmaatregelen tegen muggen mee te nemen, ook Dengue komt hier voor.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Sri Lanka doorgaans veilig gereisd worden. Sinds het einde van het gewapende conflict tussen de regering van Sri Lanka en de LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) in mei 2009, is de veiligheidssituatie in Sri Lanka gevoelig verbeterd. Etnische en religieuze spanningen blijven desalniettemin onderhuids aanwezig. Er blijven verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht in bepaalde delen van het land. Reizigers wordt aangeraden waakzaam te zijn, ten allen tijde de richtlijnen van de lokale autoriteiten te respecteren, zich strikt aan hun veiligheidsaanbevelingen te houden en politieke of spontane manifestaties te mijden. Sri Lanka kan getroffen worden door overstromingen of landverschuivingen als gevolg van Moessonregens of tropische stormen. Het is raadzaam altijd de lokale weersvoorspellingen op te volgen.
Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten