India: Tijgers & Tempels Fotoreis met Martin van Lokven

“Ranthambore National Park is een walhalla voor natuurfotografen die de tijger goed voor de lens willen krijgen. De tijgers zijn een stuk minder schuw dan in andere parken en bijna gewend te poseren… ” Martin van Lokven, fotograaf op deze reis

  • Ga op safari in het meest fotogenieke tijgerreservaat van India: Ranthambore National Park
  • Persoonlijke begeleiding door professioneel gids en fotograaf Martin van Lokven
  • Fotografeer de tijger met de ruïnes van het Ranthambore fort op de achtergrond
  • Ga hier 9 keer op safari met een optimale kans om tijgers te fotograferen (max. 4 personen per jeep)
  • Bezoek een Sanctuary aan de Chambalrivier voor schitterende vogelfoto’s, ook de gaviaalkrokodil en Gangesdolfijn komen hier voor.
  • Sluit uw reis af met foto’s van het meest majestueuze gebouw ter wereld, de Taj Mahal
  • Geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen
  • 11-daagse fotografiereis, vertrek 10 maart 2019, € 4395,- p.p.


Uw natuurreis in het kort:
Voor een natuurfotograaf is het vastleggen van tijgers in het wild de meest spannende uitdaging die er is. Op deze reis begeleidt fotograaf Martin van Lokven u als u de ruïnes van Ranthambore bezoekt. Niet voor niets is dit het meest bekende tijgerreservaat. De combinatie van het gemak waarmee tijgers kunnen worden gefotografeerd en het dramatische landschap hebben ervoor gezorgd dat vele tijgerdocumentaires voor de televisie hier zijn opgenomen. Ranthambore was de privéjachtgrond van de Maharadja van Jaipur en zelfs de koningin van Engeland heeft hier in de jaren ’40 nog gejaagd met haar man. U kunt hier negen keer op safari om uw geluk te beproeven. Ook krijgt u een bijzonder inzicht in natuurbescherming als u de lokale Wildlife Guardian bezoekt, die door TOFTigers is opgeleid.Taj Mahal

Vervolgens reist u door naar Agra voor de wereldberoemde Taj Mahal. Shah Jahan liet dit bouwen voor zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal, als symbool van zijn liefde. Het duurde 22 jaar om dit prachtige marmeren gebouw te voltooien. Het staat bekend om zijn symmetrie, elegante koepels, ingewikkeld snijwerk en het beste inlegwerk ooit gezien.

Aan het einde van uw reis kunt u nogmaals uw hart ophalen aan het fotograferen van wildlife. Bij de Chambalrivier staan nog 2 bootsafaris gepland terwijl u bij een lodge verblijft waar vroeger de kamelenmarkt werd gehouden. Gaviaal ChambalrivierDe Chambalrivier is het laatste toevluchtsoord van de gaviaal en de Ganges dolfijn. De laatste laat zich regelmatig zien, maar vooral de gaviaalkrokodil en de vele watervogels zijn een geliefd foto-object.

Iedereen die passie heeft voor de natuur en geïnteresseerd is in fotografie kan aan deze reis deelnemen. Martin van Lokven helpt u uw fotografievaardigheden aan te scherpen en om alle opties van uw camera goed te benutten.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Mela Khoti Chambal Safari LodgeMela Koti Chambal Safari Lodge: De kleinschalige boutique lodge bestaat uit 13 huisjes verdeeld over het beboste terrein. De lodge is zeer betrokken bij de bescherming van dit gebied en zij hebben hier ook al meerdere onderscheidingen voor ontvangen. U verblijft hier de komende 2 dagen op basis van volpension inclusief activiteiten. Er worden verschillende activiteiten aangeboden vanuit de lodge. Lees hier de ervaringen van andere reizigers.All for Nature Travel genomineerd door TOFTigers als WildlifeTouroperator 2014

Met deze reis ondersteunt u TOFTigers.

Reisdatum:
10 maart t/m 21 maart 2019

Reissom groepsreis: (min. 6 en max. 7 personen)
Vanaf € 4395 ,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht Delhi. Inclusief transfers, Nederlandstalige reisbegeleiding door fotograaf Martin van Lokven, alle maaltijden, 11 safari’s en bijdrage TOFTigers. Eenpersoonskamertoeslag €800,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Ook de vluchten of een eventuele extensie naar een van de andere tijgerparken verzorgen wij graag. Komt deze datum niet uit kijk dan naar de fotografiereis van 28 febr. t/m 10 maart met Kanha, Pench en Bandavgarh NP of laat een reis op maat voor u uitwerken o.b.v. bijvoorbeeld de Ultieme Tijgersafari of de India Big 5 Safari.

Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de ongerepte Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf € 1495,- per persoon.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).