Wildebeestmigratie Liuwa Plains

Zambia: Extensie Liuwa Plains

richtprijs 5.995,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Unike kans om het bijzondere Liuwa Plain National Park te bezoeken tijdens de wildebeestmigratie.
 • Ervaar de ongerepte wildernis o.l.v. de beste natuurgidsen, die menige filmcrew hebben begeleid.
 • Verblijf 5 dagen met een kleine groep in een ‘mobile tented camp’ dat speciaal voor u is opgezet.
 • Reis ten tijde van de op één na grootste wildebeestmigratie ter wereld.
 • Ook de BBC documentaire ‘The Hunt’ is in Liuwa Plain opgenomen.
 • Ga ongelimiteerd op ‘game drive’ op zoek naar de migratie of trek er te voet op uit.
 • Exclusieve groepsreis voor min. 4 en max. 6 personen.
 • Ideaal om te combineren met de Victoria Falls of een van de andere parken die Zambia rijk is.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 14 t/m 18 november 2023
Alles over reis: Zambia: Extensie Liuwa Plains.

Liuwa Plain National Park ligt in het uiterste westen van Zambia en is onderdeel van de Liuwa Plains. De Liuwa Plains liggen in het koninkrijk, en vroegere jachtgebied, van de Lozi. Het is een immense wildernis, vol met vogels en de thuisbasis voor een enorme hoeveelheid dieren. Het landschap is volledig vlak met een uitgestrekte horizon en deze vlakte wordt bevolkt door meer dan 40.000 wildebeesten, grote kuddes zebra’s, litschie waterbokken, oribi’s, steenbokken en meer. Het staat bekend om zijn grote groepen hyena’s waarvan is onderzocht en bevestigd dat ze zelf ook jagen op prooi. Cheeta’s en leeuwen zijn door African Parks terug gebracht en worden regelmatig gezien. De jaarlijkse wildebeestmigratie vindt plaats in november en december, als duizenden wildebeesten, gedreven door de regens, de grens oversteken vanuit Angola en hier hun jongen krijgen.

Van oudsher werd hier veel gejaagd en gestroopt, maar de NGO African Parks heeft er voor gezorgd dat het dierenleven zich heeft hersteld. Sinds 2008 heeft dit extreem afgelegen gebied in Zambia zich weer ontwikkeld tot het neusje van de zalm op het gebied van safari’s.

Liuwa Plain National Park is vanaf november t/m juni te bezoeken, maar speciaal voor onze All for Nature Travel reizigers hebben wij een mobiele safari opgezet in de beste tijd voor de wildebeestmigratie. Onze gidsen kunnen in april al op basis van de regens inschatten waar de wildebeesten/gnoe’s zich in november zullen ophouden. Dat is ook het moment waarop de exacte locatie van het kamp wordt bepaald. Ook tijdens uw verblijf staan onze gidsen dagelijks in contact met de onderzoekers van African Parks of het Zambian Carnivore Programme om u de mooiste wildlife sightings te kunnen garanderen.

Het kamp zelf is eenvoudig, maar een kok en ondersteunend personeel zijn aanwezig. Voor u betekent dit een ongekende ervaring in de Afrikaanse bush onder leiding van Zambia’s beste natuurgidsen. Zij hebben al menige film crew begeleid. Komt november u niet uit of houdt u van meer comfort, dan adviseren wij onze reis Zambia Wide Open Spaces.

Safari Liuwa Plain, Liuwa Plains, mobile tented camp, Jeffery & McKeith Safaris

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse chartervlucht van Lusaka naar Liuwa Plains Kalabo en terug
 • 4 overnachtingen op basis van volpension incl. drankjes
 • Entreegelden Nationale Park en activiteiten o.l.v. Engelstalige natuurgids
 • Donatie aan African Parks. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €5995,- is per persoon o.b.v. twee samenreizende personen. Eenpersoonstoeslag €750,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Zambia, Lusaka. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Visum en luchthavenbelasting
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Vertrek vanaf Lusaka

  Gisteren bent u als het goed is al in Lusaka aangekomen. U wordt opgehaald bij uw hotel en ontmoet de rest van de groep en uw gids op de luchthaven. U heeft een chartervlucht naar Kalabo, in de buurt van Liuwa Plains National Park. Per safariauto rijdt u vervolgens naar uw volgende bestemming; het volledig verzorgde en voor u opgezette mobiele kamp. Afhankelijk van de locatie van het mobiele kamp is het ongeveer 3 uur rijden en indien nodig moet u een stuk per boot over de Luanginga rivier. Bij aankomst kunt u uw spullen organiseren en staat de lunch voor u klaar. In de loop van de middag gaat u op uw eerste ‘game drive’ en kunt u hopelijk genieten van een prachtige zonsondergang.

  PS: Afhankelijk van de tijden van de internationale vlucht en indien gewenst kunnen wij graag een leuk hotel in Lusaka voor u bijboeken: Hotel Lattitude 15 is een boetiekhotel in het centrum van Lusaka met een heerlijke tuin met zwembad en het ligt in een van de betere buurten van Lusaka.

  U verblijft in een Mobile Tented Camp in Liuwa Plains op basis van volpension incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Liuwa Plains National Park

  De komende 3 dagen staan in het teken van het wildlife, de migratie en adembenemende vergezichten. U trekt er meestal met de auto op uit op zoek naar de kuddes, maar er zijn voldoende stops tussendoor waar u uw benen kunt strekken en het gras onder uw voeten voelt. Hoogstwaarschijnlijk komt u ook de rangers tegen van African Parks Networks, de organisatie die u met deze reis ondersteunt. Uw gidsen hier zijn ware experts die het gebied op hun duimpje kennen en al menige filmcrew van natuurdocumentaires hebben begeleid.

  U verblijft in een Mobile Tented Camp in Liuwa Plains  op basis van volpension incl. activiteiten

 3. Dag 3 Liuwa Plains National Park

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Liuwa Plains National Park

  Zie beschrijving dag 2

 5. Dag 5 Vlucht terug naar Lusaka

  Na het ontbijt rijdt u weer terug naar de airstrip van Kalabo en vliegt u terug naar Lusaka.  U neemt afscheid van uw gids en de rest van de groep en hopelijk kijkt u terug op een fantastische ervaring in de vrije wildernis van Zambia!

  Wij werken ook graag een verlenging naar South Luangwa of Lower Zambezi voor u uit of breng een bezoek aan de Bangweulu Wetlands een ander gebied dat door African Parks wordt beschermd en de thuishaven voor de schoenbekooievaar…

 6. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is mogelijk om een dagkamer in het Radisson Blu op de luchthaven bij te boeken in afwachting van uw vlucht terug naar Nederland of België na middernacht.

  Deze extensie is perfect te combineren met onze andere reizen in Zambia of de Victoria Falls.

Liuwa Plains Liuwa Plains
Liuwa mobile camp Liuwa Plains
wildebeest Liuwa met dank aan Dhr Beets
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Mobile Tented Camp in Liuwa Plain National Park

Safari Liuwa Plain, Liuwa Plains, mobile tented camp, Jeffery & McKeith Safaris

Wilt u liever meer luxe en comfort tijdens uw verblijf in Liuwa Plains? Kijk dan bij ondergenoemde en enige permanente lodge in Liuwa Plains NP:

King Lewanika Lodge in Liuwa Plain National Park

 

Zambia safari, Liuwa Plain safari, African Parks Zambia

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt (donkere kleuren die niet afsteken tegen de groen, bruine achtergrond). Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, waterfles en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:

Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Moni en dankuwel is Zikomo in de lokale Nyanja taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Zambia is de Zambiaanse Kwacha (ZMK). Travellers cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. De meeste grote hotels, winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards, International Visa en Mastercard; hiervoor kan wel een vergoeding gevraagd worden. U kunt met uw creditcard ook in grote plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine). Mastercard wordt echter niet overal geaccepteerd, Visa daarentegen wel. Neemt u in ieder geval voldoende Amerikaanse dollars of traveller cheques in $ mee.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben omdat de accommodaties meestal ook in US dollars rekenen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Zambiaanse Kwacha om te wisselen in dollars of euro’s. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Vanwege de lage ligging van de parken kunnen de temperaturen in de nationale parken hoog oplopen, daarom is koele, luchtige kleding in alle jaargetijden wenselijk. Zambia heeft drie verschillende seizoenen: van december tot april is het warm en nat, van mei tot augustus is het koel en droog en van september tot november is het heet en droog. De gemiddelde temperatuur in de zomer (onze winter) varieert van 25°C tot 35°C en in de winter (onze zomer) van 6° C tot 24° C.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Zambia is verplicht; hiervoor dient u zelf contact op te nemen met de ambassade in Brussel. U kunt tegenwoordig echter ook uw visum online aanvragen.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +2 uur. In Zambia is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de zomer is er geen tijdsverschil, in de wintertijd daarentegen is het één uur later in Zambia dan in Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Zambia is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.