Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino Conservation

“Pas toen ik er was realiseerde ik mij ten volle, hoe mijn bijdrage een verschil maakte voor de bescherming van de neushoorn!” Illona Cross

  • Unieke safari in Zuid-Afrika in een kleine groep met maximaal 12 personen
  • Draag bij aan en maak kennis met drie verschillende natuurbeschermingsprojecten
  • Ga een avontuur aan voor natuurbescherming: verdoof en chip een wilde neushoorn!
  • Ga mee op wandelsafari’s en ‘game drives’ in de omgeving van Kruger National Park
  • Leer spoorzoeken op basis van voetafdrukken, uitwerpselen en afgebroken takjes
  • 6 dagen, vertrek 23 juli, vanaf € 2595,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Het White Rhino Conservation Project heeft als taak om de ongeveer 130 witte neushoorns in Kruger National Park te merken en te identificeren. Dit doen zij door middel van het implanteren van een microchip. U gaat samen met de dierenarts en de rangers van het Klaserie Nature Reserve op zoek naar een neushoorn om deze te verdoven en te voorzien van een chip. Het hele proces duurt meestal 6-8 uur en u bent meer dan alleen een toeschouwer.
Neushoorn met jongDe groep wordt taken toegewezen om de dierenarts en de rangers te helpen met deze belangrijke opgave. Doordat de hoorn van een neushoorn meer opbrengt dan goud, is het werk des te belangrijker geworden: de juiste identificatie en het monitoren van de neushoorns zijn essentiële activiteiten in de strijd tegen de nog steeds groeiende stroperij.

Deze natuurreis staat in het teken van de neushoorn, maar biedt meer. U krijgt ook inzicht in het behoud van imposante dieren in Kruger National Park. Tijdens de ‘game drives’ zal de nadruk worden gelegd op het vinden van roofdieren. U gaat mee op interactieve wandelsafari’s, waarbij u de kans krijgt om alles te leren over spoorzoeken en identificatie van groot wild.

Onderwijs en revalidatie zijn belangrijk om natuurbehoud waar te kunnen maken. Daarom brengt u een bezoek aan het Khamai Reptile Centre voor een fascinerend inzicht in het werk dat wordt gedaan om slangen, hagedissen en schildpadden in Zuid-Afrika te behouden. Ook bezoekt u het befaamde Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, dat een thuis biedt aan vele verlaten, gewonde en vergiftigde wilde dieren in Zuid-Afrika. Zij leveren ook een zeer gewaardeerde bijdrage aan ‘Wildlife Education’ in Zuid-Afrika.

Deze reis is niet voor de gewone safariganger die zoveel mogelijk dieren wenst af te kruisen. Maar juist voor de oprechte natuurliefhebbers, die zelf willen meewerken aan de bescherming van de neushoorn en alles willen leren over het opsporen van dieren in de vrije natuur en natuurbehoud in al zijn facetten.

Natuurreis Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino ConservationBijzonder overnachten op uw natuurreis
Baobab Ridge Bush Lodge is een privélodge in Klaserie Nature Reserve.  De accommodatie biedt u een luxe, comfortabele “bush” ervaring in uw eigen reisgezelschap en bestaat uit meerdere chalets. Buiten is een gemeenschappelijke plek voor de barbecue, de beroemde Zuid-Afrikaanse boma/braai! Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor

Reisdata:
23 juli t/m 28 juli 2018 (vol)
Vertrekdata juli 2019 op aanvraag

Reissom internationale groepsreis (max. 12 personen):
Vanaf € 2595,- per persoon, exclusief internationale vlucht en op basis van een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag € 458,-. Deze operatie van het White Rhino Conservation Project wordt bekostigd vanuit de reissom. Directer kan uw bijdrage aan het behoud van de neushoorn niet zijn!

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma .

Wilt u uw verblijf in Zuid-Afrika verlengen? Of komt de vertrekdatum u niet uit? Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).