0000057635_e_1280x720_hands-on-rhino-conservation-clients-with-rangers-and-rhino-in-july-2017-south-africa_edited
ranger bij helikopter voor zenderen neushoorn
leeuwen bij hun prooi © All for Nature Travel
Olifant Limpopo © All for Nature Travel

Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino Conservation

vanaf 3.195,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Unieke safari in Zuid-Afrika in een kleine groep met maximaal 12 personen.
 • Draag bij aan en maak kennis met drie verschillende natuurbeschermingsprojecten.
 • Ga een avontuur aan voor natuurbescherming: verdoof en chip een wilde neushoorn!
 • Ga mee op wandelsafari’s en ‘game drives’ in de omgeving van Kruger National Park.
 • Leer spoorzoeken op basis van voetafdrukken, uitwerpselen en afgebroken takjes.
 • Kleine groep, max. 12 personen
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Bedrijfs- of incentivereis, Groepsreis
 • Reisperiode 21 t/m 27 juli
Alles over reis: Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino Conservation.

Het White Rhino Conservation Project heeft als taak om de ongeveer 130 witte neushoorns in Kruger National Park te merken en te identificeren. Dit doen zij door middel van het implanteren van een microchip. U gaat samen met de dierenarts en de rangers van het Klaserie Nature Reserve op zoek naar een neushoorn om deze te verdoven en te voorzien van een chip. Het hele proces duurt meestal 6-8 uur en u bent meer dan alleen een toeschouwer.

De groep wordt taken toegewezen om de dierenarts en de rangers te helpen met deze belangrijke opgave. Doordat de hoorn van een neushoorn meer opbrengt dan goud, is het werk des te belangrijker geworden: de juiste identificatie en het monitoren van de neushoorns zijn essentiële activiteiten in de strijd tegen de nog steeds groeiende stroperij.

Deze natuurreis staat in het teken van de neushoorn, maar biedt meer. U krijgt ook inzicht in het behoud van imposante dieren in Kruger National Park. Tijdens de ‘game drives’ zal de nadruk worden gelegd op het vinden van roofdieren. U gaat mee op interactieve wandelsafari’s, waarbij u de kans krijgt om alles te leren over spoorzoeken en identificatie van groot wild.

Onderwijs en revalidatie zijn belangrijk om natuurbehoud waar te kunnen maken. Daarom brengt u een bezoek aan het Khamai Reptile Centre voor een fascinerend inzicht in het werk dat wordt gedaan om slangen, hagedissen en schildpadden in Zuid-Afrika te behouden. Ook bezoekt u het befaamde Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, dat een thuis biedt aan vele verlaten, gewonde en vergiftigde wilde dieren in Zuid-Afrika. Zij leveren ook een zeer gewaardeerde bijdrage aan ‘Wildlife Education’ in Zuid-Afrika.

Deze reis is niet voor de gewone safariganger die zoveel mogelijk dieren wenst af te kruisen. Maar juist voor de oprechte natuurliefhebbers, die zelf willen meewerken aan de bescherming van de neushoorn en alles willen leren over het opsporen van dieren in de vrije natuur en natuurbehoud in al zijn facetten.

neushoorn, zuid-afrika, natuurbescherming

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Begeleiding door Dr Rogers & lokale gids ter plaatse
 • 6 overnachtingen op 3-sterren niveau
 • Volledig verzorgd vervoer en vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Activiteiten en de meeste maaltijden
 • Deze operatie van het White Rhino Conservation Project wordt bekostigd vanuit de reissom. Directer kan uw bijdrage aan het behoud van de neushoorn niet zijn! Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €3195,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag voor een éénpersoonskamer is €475,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)>. Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Johannesburg

  Op het vliegveld wordt u samen met de andere groepsleden verwelkomd door uw reisbegeleider. Na een snelle kennismaking en briefing rijdt u Johannesburg uit en begeeft u zich op een veldtrip naar het Moholoholo Wildlife Rehabilitatie Centrum – een thuis voor veel van Zuid-Afrika’s verlaten, gewonde en vergiftigde dieren en een hoog gewaardeerde organisatie voor educatie over wilde dieren in Zuid-Afrika.

  Het centrum draagt bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten en het herstel van gewonde en vergiftigde dieren met de nadruk op het teruglaten van de dieren in het wild, wanneer dat maar kan. Moholoholo faciliteert ook een aantal succesvolle fokprogramma’s, zoals het serval fokprogramma dat op zichzelf al een succesverhaal is. Na het fokken en in het wild uitzetten van 160 servals in gebieden waar ze eerder waren uitgestorven, zijn er berichten binnengekomen dat sommige van de vrouwtjes daar hebben gepaard met wilde mannetjes! Een ander succes voor Moholoholo is dat ze als eerste en tot dusver enige fokcentrum in Zuid-Afrika de bedreigde kroonarend hebben gefokt.

  U overnacht in de eenvoudige Moholoholo Mountain View Lodge, eigendom van het project.

   

 2. Dag 2 Moholoholo

  Deze ochtend brengt u door bij de projecten van Moholoholo voordat u door rijdt naar Kruger National Park. U rijdt het park via de Orpen Gate. U gaat op game drive naar Satara Camp, waar u de volgende twee nachten zult doorbrengen.

   

   

 3. Dag 3 Full day game drive Kruger

  Een hele dag in Kruger Nationaal Park die begint met een game drive vroeg in de ochtend. U komt terug bij Satara voor de lunch en gaat later het park weer in om wild te spotten. De game drives vinden plaats in 4 x 4 terreinwagens met open zijkanten.

  Overnachting: Satara Camp

   

   

 4. Dag 4 Bezoek aan het Khamai Reptielen Centrum

  ’s Ochtends vroeg heeft u uw eerste game drive in een open 4×4 terreinwagen en gaat u wild spotten in Klaserie. De vroege ochtend is de beste tijd om roofdieren te zien, zoals de leeuw, luipaard en de wilde hond. U komt terug naar de lodge voor de lunch en in de namiddag trekt u er opnieuw op uit, ditmaal te voet. Dan gaat het om andere zoogdieren, vogels, slangen, boom- en plantensoorten en de sporen die u tegenkomt. Een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren natuurgids is de mooiste manier om de natuur te leren kennen.

  Overnachting: Baobab Ridge Bush Lodge

  Vandaag reist u vanaf Satara door Kruger naar het Klaserie reservaat. Onderweg bezoekt u het Khamai Reptielen Centrum.

  “Khamai” is een oud Grieks woord voor kameleon, dat – in essentie – weer kleine leeuw betekent. Dit totaal ongevaarlijke dier wordt door veel inwoners van Afrika gevreesd. Deze ongegronde angst bestaat er ook voor slangen, terwijl de meeste slangen zelf ook volstrekt ongevaarlijk zijn. Het Khamai Reptielen Centrum heeft een toegewijd team dat met alle mogelijke middelen reptielen beschermt. De deskundigen beschouwen educatie als een belangrijk instrument en vinden dat dat een grote rol in natuurbescherming zou moeten spelen.

  Het centrum ligt in Zuid-Afrika’s provincie Limpopo, op 15 kilometer afstand van het dichtstbijzijnde dorp Hoedspruit, in een van de meest maagdelijke natuurgebieden van het land. Het gebied heeft een bijzonder hoge concentratie slangen. Daarom is er sprake van veel interactie tussen slangen en mensen. En dat maakt deze plek bij uitstek geschikt voor reptielgerelateerd onderzoek en educatie van het publiek. U ziet hoe slangen worden gevoerd, u onderzoekt giftige en niet-giftige slangen van dichtbij, u raakt slangen aan in een beveiligde situatie, u leert hoe u met slangen moet omgaan en hoe u eerste hulp moet verlenen bij een slangenbeet van giftige en niet-giftige slangen.

  Vervolgens rijdt u door naar uw lodge in het Klaserie/Timbavati wildreservaat dat nu deel uitmaakt van Greater Kruger National Park. De reis duurt ongeveer twee uur en u verblijft in Umlani Bush Camp. Bij aankomst heeft u tijd om zich te installeren voor het diner of u kunt ervoor kiezen om op een bijzondere night drive te gaan.

 5. Dag 5 White Rhino Conservation project

  Vandaag neemt u deel aan het White Rhino Conservation project. Het juist identificeren van de witte neushoorn is heel belangrijk en van levensbelang voor de bescherming van deze soort in Greater Kruger National Park. Dit project is een enorme onderneming en kost ook veel geld. Naar schatting komen hier op dit moment nog 130 witte neushoorns voor. Het project houdt in dat er in de hoorn van elk dier een gaatje wordt geboord en dat daar een microchip in wordt geplaatst. Uw reis zorgt er zo direct voor dat deze neushoorns worden beschermd.

  U staat ‘s ochtends heel vroeg op, gaat met de terreinwagen het veld in en ontmoet daar het management team van het Klaserie wildreservaat en Dr. Peter Rogers van Provet Wildlife Veterinary Services. Dr. Rogers zal de gang van zaken gedetailleerd toelichten en aan elk lid van de groep een taak toedelen.
  Het project bestaat uit de volgende fases:
  1. Het verdoven van een witte neushoorn met een verdovingsgeweer door de dierenarts.
  2. Deelname aan het grondwerk.
  3. Het volgen van de getroffen neushoorn in een 4×4 open terreinwagen.
  4. Onderzoek van de verdoofde, neergevallen neushoorn.
  5. Het inbrengen van microchips en het merken van het oor.
  6. Beëindiging van de verdoving en het ontwaken.

  PS: Het is mogelijk om ook een tweede neushoorn te chippen. Vraagt u na bij boeking.

  Brunch in het veld en terugkeer naar de lodge. ’s Middags ontspannen en herstellen van het vroege opstaan. In de namiddag gaat u op game drive, die overgaat in een ‘night drive’ als het donker wordt: een compleet andere dierenwereld stelt zich aan u voor.

  Overnachting Umlani Bush Camp

 6. Dag 6 Walking safari en game drive

  Vandaag kunt u bijkomen van alle belevenissen van de dag daarvoor. Deze ochtend gaat u op wandelsafari door de Afrikaanse bush. Een fantastische manier om kennis te maken met de Afrikaanse bush. In de middag staat uw volgende game drive gepland. U verblijft nogmaals bij Umlani Bush Camp.

 7. Dag 7 Terugkeer naar Johannesburgen einde reis

  Per minibus naar Johannesburg International Airport met onderweg een lunchstop.

  U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 8. Uw verblijf in Zuid-Afrika verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit
ranger bij helikopter voor zenderen neushoorn

Witte Neushoorn

leeuwen bij hun prooi © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Satara Camp bij Kruger National Park

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

De zon schijnt veel en vaak maar is ook veel heftiger dan in Europa. Ook als het bewolkt is kunt u verbranden. Zorg dus steeds voor een goede zonnebrandcrème factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal) en een goede zonnebril. Een pet is ook niet overbodig. Voor de eventuele wandelsafari is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de avonden fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van
toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

De Zuid-Afrikaanse munt is de Rand, afgekort R of ZAR (Zuid-Afrikaanse Rand). De Rand wordt weer onderverdeeld in centen. Er zijn bankbiljetten van R10, R20, R50, R100 en R200. De muntstukken bestaan uit 1 cent, 2 cent, 5 cent (koperkleurig), 10 cent, 20 cent en 50 cent (messing), R1, R2 en R5 (zilverkleurig). Hierdoor zie je snel het verschil. Op de bankbiljetten staat de BIG 5 afgebeeld en op het muntgeld diverse vogels en dieren.

Travellers’ cheques kunnen gewisseld worden in banken en wisselkantoren. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven uw geld wisselen of pinnen.

Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Herfst bij ons is lente in Zuid-Afrika en omgekeerd. In onze koude wintermaanden is het in Zuid-Afrika zomer. De winter (juni tot september) is gematigd en droog.

Landinwaarts is ‘s nachts vorst en sneeuw mogelijk, zeker in de hoger gelegen gebieden. Overdag lopen de temperaturen dan echter meestal weer op naar waarden van tegen de twintig graden. De zomer (december tot maart) is warm en tamelijk vochtig. In het noordwesten is het dan heet. In het woestijngebied grenzend aan de oostelijke kant van Namibië lopen de temperaturen overdag gemakkelijk op tot zo’n 34 tot 38 graden.

U heeft op dit moment geen visum nodig voor Zuid Afrika bij een verblijf korter dan drie maanden. Houdt u zelf echter wel de berichtgeving in de gaten. Uw paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels.

Voor mensen die met kinderen van onder de 18 jaar reizen geldt vanaf 1 juni 2015, dat deze in bezit moet zijn van een officieel geboortecertificaat. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens de Nederlandse en Belgische zomertijd geen, in de wintertijd is er 1 uur verschil.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl
Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Zuid-Afrika doorgaans veilig gereisd worden. Zuid Afrika is wel een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk en kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als u uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten