Zuid-Afrika: Walvissafari Deluxe

“De vakantie was helemaal top. Het cage diving was nog het meest spektakel en ook het vliegen. Walvissen te over. Super bedankt voor het meedenken en alle goede zorgen. Het was een droom die waarheid is geworden.” Liesbeth Dijkers

  • Reis naar het prachtige Grootbos Natuurreservaat met zijn zeer gerenommeerde 5-sterren Grootbos Lodge.
  • Ga de zee op en zie de ‘Big 5’ van de zee in hun natuurlijke omgeving: walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien.
  • Krijg een presentatie van de Dyer Island Conservation Trust en leer alles over het behoud van deze bijzondere dieren
  • Grijp hier de fantastische kans om walvissen zowel vanaf het land, op zee als vanuit de lucht waar te nemen.
  • Sta oog in oog met de witte haai d.m.v. ‘cage diving’
  • Ontdek Kaapstad en verblijf in het Victoria & Alfred hotel aan de Waterfront
  • 8 dagen, privéreis juli t/m november, vanaf € 3395,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Uw reis begint in het verbluffend mooie Grootbos Private Nature Reserve, dat verschillende prijzen heeft gewonnen op het gebied van duurzaam reizen. Dit gebied bevat weelderige, inheemse bossen, bruisende rivieren, uitgestrekte lagunes, zonovergoten stranden en majestueuze bergen: een symfonie van natuurlijke pracht die ook nog eens de beste plek in de wereld is om walvissen vanaf land te zien!

Hier brengt u zes dagen door om de schoonheid van dit uitzonderlijke gebied en de zee te beleven. Maak bloemenwandelingen, kijk naar walvissen vanaf speciale plekken aan de kooiduiken met haaien Zuid Afrika kust en ga de zee op om de ‘Big 5’ van de zee van dichtbij te zien: walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien. Maak kennis met de projecten van de Grootbos Foundation, ga wijnproeven in de buurt van Hermanus en – de dapperen onder ons –  duik in een kooi onder water om haaien oog in oog te aanschouwen. U kunt uiteraard ook alleen vanaf de boot kijken naar de haaien. Het letterlijke hoogtepunt van de reis is het walvissen kijken vanuit de lucht.  Op het hoogtepunt zijn er rond Walker Bay wel tot 100 zuidkapers met hun walviskalveren tegelijk waar te nemen. Vooral vanuit de lucht besef je hoe ongelooflijk groot de walvisgroepen zijn, het is adembenemend.

Vervolgens reist u door naar de Waterfront in Kaapstad en verblijft u in het Victoria & Alfred hotel. U heeft 2 dagen de tijd om deze prachtige stad en haar omgeving te verkennen. Neem de kabeltram naar de Tafelberg, verdiept u zich in de geschiedenis van Robben Eiland of slenter over de Waterfront.

Natuurreis Zuid-Afrika: WalvissafariBijzonder overnachten op uw natuurreis
Grootbos Lodge ligt in het 1750 hectare metende Grootbos Private Nature Reserve in het gebied van de Gansbaai, slechts 160 kilometer van Kaapstad. Het reservaat wordt wereldwijd geroemd om zijn natuurbeschermings- en sociale verantwoordelijkheidsprogramma’s. De 5-sterren lodge bevindt zich in fijnbos, in een stuk met bosrijke hellingen met uitzicht op de haven van Walker Bay, vanwaaruit de walvissafari’s vertrekken. Grootbos Lodge behoort bij de Global Ecosphere Retreats van The Long Run. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor van wie zij ook het Certificaat van Uitmuntendheid kregen.

Reisperiode:
Deze reis is het hele jaar door te organiseren. Echter juli tot en met november zijn hiervoor de beste maanden omdat dan normaalgesproken de zuidkapers hier dan met hun jongen in groten getale aanwezig zijn.

Reissom (bij twee personen):
Vanaf € 3395,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief activiteiten als omschreven en maaltijden. Een bijdrage aan de Grootbos Foundation is bij de prijs inbegrepen. Hoogseizoenstoeslag 16 juli t/m december €700,- p.p..

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Het is uiteraard mogelijk om langer in Zuid-Afrika te blijven. Wij werken graag een voorstel voor bijv. een safari op zoek naar de echte ‘Big 5’ op maat voor u uit. Of vraag naar een verlenging naar Kgalagadi Transfrontier Park in de legendarische !Xaus Lodge.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).