Iedere reis van All for Nature draagt direct bij aan natuurbescherming. All for Nature heeft ervoor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud. Maakt u onderstaande reizen met ons, dan ondersteunt u Painted Dog Conservation.

De missie van Painted Dog Conservation is het beschermen van de wilde hond en zijn leefgebied door hands-on conservation, educatie, het betrekken van de lokale bevolking en internationale ondersteuning. Painted Dog gelooft niet in geïsoleerde natuurbescherming. Zij betrekken alle partijen erbij en vooral ook schoolkinderen en lokale gemeenschappen. Het holistische programma bestaat uit 5 componenten:
1. Onderzoek
2. Bescherming van de wilde honden
3. Voorlichting op het gebied van natuurbehoud
4. Het bouwen aan capaciteit voor de toekomst
5. Ontwikkeling van gemeenschappen

Geschiedenis
PDC was oorspronkelijk opgezet als Painted Dog Research in 1992 door Gregory Rasmussen. Uit de eerste 2 jaar van onderzoek bleek dat 95% van alle doodsoorzaken van de wilde honden werd veroorzaakt door de mens, via valstrikken, de jacht of verkeersongelukken. De vooroordelen en onwetendheid moesten worden aangepakt om deze bijzondere dieren voor uitsterven te behoeden. De nieuwe strategie was dan ook gericht op substantiële en duurzame bijdrage aan de wilde honden, natuurbescherming en belangrijker nog het leven van lokale mensen. Onlangs droeg Dr. Rasmussen het project over aan Peter Blinston en Jealous Mpofu, beiden al meer dan respectievelijk 10 en 15 jaar betrokken bij het project.

De feiten
PDC heeft een staf van 67 mensen die zich bezighoudt met natuurbehoud en voorlichting.
PDC stelt 28 mannen te werk in 3 anti-poaching units. Zij hebben in de tussentijd al meer dan 12000 valstrikken verzameld sinds 2001.
Het aantal dodelijke ongevallen met wilde honden is effectief teruggebracht door verkeersborden en reflecterende halsbanden, die de hond tevens beschermen tegen valstrikken.
PDC’s rehabilitatie centrum heeft 29 honden verzorgd waarvan er 25 konden worden teruggebracht.
Per jaar bezoeken 1,000 kinderen het Bush Camp.

Lees meer over Painted Dog Conservation.

Meer weten over wilde honden en hun bedreigde status? Bezoek onze wilde honden wildlifepagina

Ondersteun Painted Dog Conservation met uw reis