klik op het kaartje om te vergroten

Tanzania is een safariland bij uitstek en het dierenleven tiert hier welig. Het land is niet geschikt om zelf te rijden en u heeft dan ook altijd een auto met chauffeur. De volgende parken worden op onze reizen aangedaan:

Manyara National Park
Dit is een van de kleinere nationale parken in Tanzania. Het afwisselende landschap bestaat uit weelderige bossen en drassige graslanden die een thuis bieden aan de grotere zoogdieren zoals buffels, gnoes, zebra's en giraffen. Naast de wilde dieren, zijn er meer dan 400 soorten vogels waargenomen in het park. Het park staat met name bekend om de vele flamingo’s in Lake Manyara die vanaf augustus in grote getalen het meer doorwaden op zoek naar voedsel.

Tarangire National Park
Tarangire NP ligt op ca. 1,5 uur rijden van Arusha. Het is Tanzania's derde grootste nationale park en reservaat voor een uitzonderlijk grote olifantenpopulatie.

Lees meer

Serengeti
De Serengeti is misschien wel het meest indrukwekkende wildreservaat ter wereld. Deze grote, schijnbaar oneindige vlaktes worden tijdens de migratie bewoond door enorme kuddes gnoes en zebra's.

Lees meer

Ngorongoro krater
Ngorongoro krater is de grootste intacte caldera ter wereld. De caldera werd gevormd toen een enorme vulkaan (met vergelijkbare hoogte als de Kilimanjaro) uitbarstte en instortte. Daal af in de 260 vierkante kilometer grote krater om de dieren te bekijken die in de uitgestrekte graslanden van de kratervloer leven. Ga op zoek naar de zwarte neushoorn, waarvan er nog maar 25 in dit gebied leven.

Lees meer

Selous Game Reserve/Nyerere National Park
Selous is sinds 1986 een UNESCO Werelderfgoed en beslaat een groot gedeelte van het oosten van Tanzania. Grote roedels leeuwen en wilde honden kunnen hier nog ongestoord jagen in de ongerepte wildernis en daarom vindt u hier de grootste populaties.

Lees meer

Ruaha National Park
Dit immens grote park ligt in het midden van Tanzania en is ontzettend afgelegen en ongerept. Hier vind je nog het Afrika van voorheen met spectaculaire concentraties wildlife. 10% van de totale wereldwijde leeuwenpopulatie leeft hier!  Daarnaast heeft het de grootste populatie olifanten ter wereld met meer dan 20.000 olifanten. Ook met meer dan 570 verschillende soorten vogels is het de beste bestemming in Tanzania voor vogelaars.

Katavi National Park
In het westen van Tanzania ligt Katavi Nationaal Park, een ongerepte wildernis en een van de grootste en wildrijkste gebieden van dit land. Door zijn geïsoleerde ligging komen er vrijwel geen reizigers en loopt u een grote kansen meer leeuwen dan mensen te spotten.

Lees meer

Mahale Mountains National Park
Gelegen aan het prachtige Tanganyikameer is Mahale samen met Gombe Stream NP de plek om chimpansees te zien in Tanzania. Er leven ongeveer 1000 chimpansees in Mahale, met een troep van ongeveer 60 chimpansees die gewend zijn aan bezoekers. Een van de meest gehabitueerde groepen van het continent. De ervaring is heel bijzonder, maar u moet er dan ook wel wat voor over hebben om er te komen …. Dit park is het best te combineren met Katavi NP.

Zanzibar
Zanzibar is een populaire strandbestemming en is een eiland voor de kust van Tanzania. Het staat ook bekend als Spice Island en het is mooi om te zien hoe de Oosterse en Afrikaanse cultuur zich hier hebben vermengd. Aan de gehele oostkust van het eiland bevinden zich uitgestrekte, witte zandstranden.

Mafia Island Mariene Park
Mafia Island voor de kust met Tanzania is de best verborgen parel van de Indische Oceaan. Witte stranden, aquamarijn gekleurd water, ongerept koraal en het ontbreken van enige vorm van grootschalig toerisme maken dit tot de perfecte duik- en snorkelbestemming en ideale strandbestemming van All for Nature-reizigers aan het einde van hun safari.

Lees meer

Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!

Beste reismaand:hele jaar door
Meest gezien in: Serengeti, Tarangire, Ngorongoro, Ruaha NP

De mooiste wildlife reizen naar Tanzania voor u geselecteerd

treinreis Zuid-Afrika, treinreis safari, duurzame reis, treinreis Zambia, Treinreis Angola, treinreis Tanzania

  Zuidelijk Afrika: Safari per trein

  3-20 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Reis duurzaam door zuidelijk Afrika per luxe trein. Stap uit bij de mooiste safaribestemmingen. Reis en slaap in alle luxe en comfort. Laat de adembenemende landschappen aan u voorbij glijden, zoveel mooier dan een vlucht van…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  safari tanzania, safari, ongerept, chimp tracking, chimpansee trekking fox

   Tanzania: Off the Beaten Track & Chimpansees

   15 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Ga op safari in de meest ongerepte en wildrijke parken van Tanzania: Ruaha & Katavi NP. Bezoek een van de meest gehabitueerde groepen chimpansees van Afrika in Mahale Mountains NP. Doordat de chimpansees zo gewend zijn…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   reis wilde honden, wildlife reis Tanzania

    Tanzania: Ruwe Diamanten van het Zuiden

    7 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Ga op privésafari in de uitgestrekte wildernis in het zuiden van Tanzania. Bezoek Ruaha- en Nyerere/Selous National Park, de twee grootste en minst bezochte parken. Hier heeft u de natuur nog voor uzelf alleen. 10% van…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

     Tanzania: Migration Safari

     7 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Wees getuige van de spectaculaire migratie op de vlaktes van de Serengeti. Reis in de maanden van de beroemde ‘river crossings’ of reis dan als alle gnoe’s vrijwel tegelijkertijd hun jongen krijgen. Bezoek de Ngorongorokrater en…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     leeuw Serengeti, safari Serengeti

      Tanzania: Parels van de Serengeti

      7 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Ga op privésafari en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti. Word betrokken bij de bescherming van de leeuw en de cheeta en ga op pad met onderzoekers. Bezoek de beroemde Ngorongorokrater en de…

      0
      Gebaseerd op 0 Review
      reis walvishaai, walvishaai, mafia island, tanzania

       Tanzania: Mafia Island & Walvishaaien

       7 dagen

       Highlights van deze natuurreis: Van november t/m februari doet de walvishaai zich te goed aan de plankton vlak voor de kust van Mafia eiland. Een unieke mogelijkheid om ‘s werelds grootste vis al snorkelend te observeren. Verblijf 7 dagen in…

       0
       Gebaseerd op 0 Review

       All for Nature Travel

       image description

       Ultieme wildlife beleving

       Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

       image description

       Kleinschaligheid

       Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

       image description

       Bijdrage aan de natuur

       Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

       WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner