Arctisch Canada: IJsberen gegarandeerd!

“Deze trip hebben we erg mooi gevonden en leerzaam. De highlight was natuurlijk het zien van de ijsberen, maar ook alle informatie er om heen, de problematiek etc., was zeer de moeite waard.” Ida-Jose Aalfs

  • Ervaar de grootste concentratie ijsberen ter wereld
  • U wordt 1 dag begeleid door wildlife experts van Polar Bears International
  • Met een kleine groep van 22 personen gaat u 2 volle dagen op pad in speciale toendravoertuigen
  • U reist in de maanden van het Noorderlicht, het spectaculaire lichtspel in de poolnacht
  • 6 dagen, oktober en november, vanaf € 4595,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Op de bevroren toendra’s van de Canadese poolgebieden maakt u kans om oog in oog te staan met ‘s werelds grootste beer. Iedere herfst zijn op de oevers van de Hudsonbaai meer dan duizend ijsberen te vinden. Voor de ijsberen een stopover op hun jaarlijkse reis naar het pakijs. IJsberen brengen het merendeel van hun leven alleen door. Des te unieker is het om in Churchill, in deze tijd van het jaar, ijsberen in grote aantallen te zien in een relatief klein natuurgebied. In Churchill verblijft u in eenvoudige accommodaties.

Onderzoekers van Polar Bears International zullen u een gehele dag begeleiden. Zij zijn wereldwijd leidend op het gebied van de bescherming van de ijsbeer en zijn leefgebied. U zult alles over hen te weten komen en ervaren hoe kritiek de situatie op dit moment is. In uw reissom is een extra donatie opgenomen voor hun belangrijke werk.

Met speciaal aangepaste toendravoertuigen trekt u er op uit. Een ontmoeting met een ijsbeer zal zeker een onuitwisbare indruk maken. Maar ook andere poolbewoners kunt u tegenkomen, zoals poolhazen en poolvossen.

Een natuurreis die liefhebbers van ijsberen en fotografie zeker zal aanspreken!

De lokaal opgezette Tundra Buggy organisatie biedt al meer dan 25 jaar duurzame ijsbeerreizen aan en zij leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van hun leefgebied.

PS: Wij krijgen regelmatig vragen of wij het wandelen met ijsberen ook aanbieden. Wij bieden dit niet aan omdat dit niet in het belang is van de ijsbeer en natuurbescherming.

Reisdata 6-daagse reis:
Vertrek meerdere keren per week van 25 september t/m 19 november. Beschikbaarheid op aanvraag.

Reissom:
Vanaf € 4595,- per persoon. Gebaseerd op twee samenreizende personen en exclusief internationale vlucht naar Winnipeg. Inclusief interne vlucht naar Churchill, alle maaltijden, activiteiten en een jaar lidmaatschap + donatie certificaat van Polar Bears International en incl. 9% GST en PST belasting verplicht door Canadese overheid.

Het is ook mogelijk om op de toendra te verblijven in de Tundra Buggy lodge (vanaf €5395,-).tundra-buggy-lodge
*Op de vertrekdatum van 28 oktober wordt u ondergedompeld in ijsberenbescherming en bent u drie dagen op pad met Polar Bear International terwijl u verblijft in de Tundra Buggy Lodge (reissom €5850,-). Wees er snel bij want vol is vol!

Tip: Voor echt geïnteresseerden is er een 11-daagse ijsberenreis in november (17-28), waarbij u als enige uit Churchill het legendarische Cape Churchill in Wapusk National Park bezoekt v.a. €8495,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Wilt u deze reis uitbreiden met een verblijf in Toronto of Montreal tijdens de ‘Indian Summer’ of de grizzlyberen in British Columbia? Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit inclusief de internationale vluchten.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).