Tiger Sunderbans

India: Tigers of the Sunderbans

richtprijs 4.395

Highlights van deze natuurreis:

 • Deze unieke tijgersafari neemt u mee naar de Sundarbans, bekend om zijn beruchte tijgers.
 • Verblijf 3 volle dagen in Sundarbans NP, het grootste mangrove wetland ter wereld en ga twee volle dagen op bootsafari.
 • Ga 4 dagen op safari in het mooiste park van de tijgerstaat Madhya Pradesh in India; Kanha National Park.
 • Plaats een cameraval en trek er met een mountainbike op uit in de bufferzone.
 • Boekt u deze reis met 4 personen dan krijgt u €400,- korting per persoon.
 • Nu met gratis overnachting.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode oktober t/m april
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India: Tigers of the Sunderbans.

Op deze unieke privésafari volgt u het spoor van de tijger in twee totaal verschillende biotopen waar de tijger floreert. U gaat op zoek naar de tijger in de Sunderbans en Kanha National Park.

De Sunderbans in de buurt van Kolkata is het grootste mangrove wetland ter wereld en een officiële Ramsar Wetland site. In het nationale park dat te voet volkomen ontoegankelijk is, komen naar schatting nog 100 tijgers voor. Deze Royal Bengal tijger heeft een totaal ander karakter dan de andere tijgers in India. Deze tijgers zijn agressief en hebben de mens tot prooi heeft gedefinieerd. Uw gids vertelt u graag uitgebreid waarom. U kunt hier dan ook alleen met de boot op safari en dit doet u twee volle dagen. Ook zult u een dorpje bezoeken en hoort u hoe de lokale vissers zich beschermen door een masker achter op hun hoofd te zetten.

U heeft een korte tussenstop in Kolkata, in het verleden de hoofdstad van de Britse kolonie, voordat u doorvliegt naar Raipur met Kanha National Park als eindbestemming. Kanha National Park is, ons inziens, het mooiste park van India om op tijgersafari te gaan met zijn rijke dierenleven en adembenemende vergezichten. Het is oorspronkelijk opgezet om de tijger en het Barasingha hert voor uitsterven te behoeden. Op een safari zult u hier vele dieren zien, waarvan u niet wist dat ze bestonden, en u heeft ook een grote kans op het zien van de tijger. Naast Kanha bezoekt u het nabijgelegen Phen Wildlife Sanctuary, waar ook de lippenbeer en de luipaard regelmatig worden gezien. U gaat hier in het totaal zes keer op safari en trekt er met de mountainbike op uit in de bufferzone van het park.

Aan het einde van de reis heeft u genoten van het rijke dierenleven in India. Hopelijk heeft u de tijger gezien en weet u nu hoe het is om te leven op het platteland van India met een tijger in de achtertuin….

Waxpol, sunderbans , tijger safari, india tijgerreis

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Privetransfers
 • Engelstalige natuurgids in de parken
 • Alle maaltijden en activiteiten met 2 volle dagen bootsafaris, 1 night drive en 5 game drives zoals omschreven in het dagprogramma (max. 4 pers. per jeep)
 • 10 overnachtingen op 3 -4 sterren niveau in een tweepersoonskamer.
 • Boek in 2024 en profiteer van één gratis overnachting in één van deze lodges.
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom is €4395,- per persoon o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer. Boekt u voor 4 personen dan krijgt u €400,- korting p.p..


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Diner en lunch buiten de parken
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Delhi

  U komt aan op Indira Gandhi International Airport in Delhi waar u wordt opgewacht door onze gids en naar uw hotel gebracht.

  Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids.

  U verblijft in het duurzame Lemon Tree Hotel in de buurt van de luchthaven op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Vlucht Kolkata en transfer naar de Sunderbans

  Vandaag vliegt u na het ontbijt van Delhi naar Kolkata. Het is ongeveer 2 uur rijden naar de haven/ Gothkali Jetty point van waaruit u met de boot in 1,5 uur doorreist naar de Sundarbans National Park. Een schitterende tocht via de rivieren Gomor, Durgadhwani naar de bank van de rivier Pitchkhali waar uw lodge gevestigd is.

  In de middag staat een bezoek aan het visitors center gepland en maakt u kennis met de lokale community die hier aan de rand van het park een bestaan heeft opgebouwd. Nog steeds vallen ieder jaar 35 mensen ten prooi aan de beruchte Sunderban tijgers. De lodge waar u verblijft ondersteunt deze gemeenschap op vele manieren.

  U verblijft in het comfortable Sunderban Tiger Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Bootsafari in de Sunderbans National Park

  Vandaag gaat u de hele dag op bootsafari door Sundarbans National Park oftewel de Sunderbans. Dit is het grootste mangrove wetland ter wereld, een enorme massa ontoegankelijk land voor de kust van Kolkata. Dit gebied waar de Ganges de zee bereikt was één van de eerste nationale parken van India. Hier heersen de getijden en de Royal Bengal tiger. Het land is ontoegankelijk en safari’s worden alleen per boot uitgevoerd. Iets meer dan 100 tijgers komen hier voor en ze worden inderdaad regelmatig gezien aan de oever. Hun prooi axisherten en zwijnen laten zich echter vaker zien, samen met 250 soorten vogels, zoutwaterkrokodillen en 3 soorten dolfijnen.

  U zult in ieder geval sporen van de tijger tegenkomen en wie weet heeft u geluk……

  PS: Aangezien de Sunderbans met eb veranderen in een ontoegankelijke modderpoel en de tijgersafari’s het hele jaar door op dezelfde tijd plaatsvinden is het belangrijk om uw reisdatum hierop af te stemmen. Wij helpen graag mee met de planning.

  U verblijft in het comfortable Sunderban Tiger Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 4. Dag 4 Bootsafari in de Sunderbans National Park

  Zie programma 28 februari

 5. Dag 5 Terug naar Kolkata

  Na het ontbijt vervolgt u uw weg terug naar Kolkata. Kolkata is de hoofdstad van de provincie West-Bengal en de op een na grootste stad van India. Tot 1911 was dit dan ook de hoofdstad van het Britse koloniale rijk. In de middag staat een wandeling met gids gepland door het historische centrum. U zult een korte blik werpen op enkele belangrijke gebouwen uit deze tijd: Raj Bhawan, Writers Buildings, St. John’s Church, Town Hall, Metcalfe Hall, Currency Building, General Post Office.

  U verblijft in de The Peerless Inn in Kolkata o.b.v. volpension.

 6. Dag 6 Door naar Kanha National Park

  Vandaag heeft u een vroege vlucht naar Raipur van waaruit u doorrijdt naar Kanha National Park. Dit is ongeveer 4 uur rijden en u komt rond lunchtijd aan. U verblijft de komende 3 nachten in Kanha Jungle Lodge in een van de 18 huisjes verdeeld over het terrein aan de rivier.   In de middag verkent u de omgeving alvast te voet en staat een high tea aan de Banjarrivier ingepland.

  Kanha National Park is één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. Door de vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes met op de achtergrond de majestueuze salbomen wordt Kanha zelfs de Ngorongoro van India genoemd.  Kanha biedt onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals het luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond maar ook het barasinga hert, het axishert en de gaur of Indische bizon komen hier voor.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 7. Dag 7 Op safari in Kanha National Park

  ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Vandaag gaat u weer op safari in Kanha National Park.

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Onze rangers zijn getraind en zullen aan de hand van sporen en geluiden zeker hun best doen om een tijger voor u te vinden. Vergeet u echter niet om vooral ook oog te hebben voor de rest van de natuur en haar dierenleven. Na de ochtendsafari kunt u genieten van een picknick ontbijt in de jungle. Vervolgens gaat u terug naar uw lodge om bij te komen van deze enerverende ochtend. Aan het einde van de middag gaat u weer op game drive. Het is bijzonder om op te merken dat de dieren actiever worden in het mooie schemerlicht.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 8. Dag 8 Op safari in Phen Wildlife Sanctuary

  Vandaag staat u vroeg op en reist u door naar het achter Kanha gelegen Phen Wildlife Sanctuary. Hier komen precies dezelfde dieren voor als in Kanha, met het verschil dat u hier het park voor u zelf alleen heeft. U gaat op zoek naar lippenberen, de gestreepte hyena’s en de absurd uitziende nijlgau of Blue Bull in het Engels. Een kruising tussen een paard en een springbok…. U bent de hele dag in het park en heeft een lunch mee voor onderweg.

  Na het diner bij de lodge heeft u een nachtwandeling over het uitgestrekte terrein van de lodge.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 9. Dag 9 Per mountainbike door de bufferzone & night drive

  Deze ochtend staat u weer vroeg op en verkent u de omgeving van het park met de mountainbike. U bezoekt het nabijgelegen dorpje en de school samen met uw gids. Op deze manier kunt u kennis maken met de bewoners en de manier waarop zij hier leven met hun vee en landbouw bedrijven in de bufferzone van het park. Na de lunch heeft u even de tijd om te ontspannen bij de lodge. Aan het begin van de avond staat namelijk een bijzondere ’night drive’ door de bufferzone gepland. U zult zien dat er een heel andere wereld voor u open gaat als het donker wordt. Nu worden de nachtelijke jagers actief en kunt u uitkijken naar de civetkat, jungle cat, jakhals en als u geluk heeft ziet u het luipaard of de tijger oversteken.

  Als alternatief voor het ontspannen bij de lodge kunt u er ook voor kiezen om nog een keer op game drive te gaan in de middag. (Meerprijs €70,- p.p. voor minimaal 2 personen, dit moet worden opgegeven bij boeking.)

 10. Dag 10 Terug naar huis

  Deze ochtend heeft u nog een laatste ochtendsafari in Kanha National Park voordat u weer terug reist naar Raipur. U vliegt vanaf Raipur terug naar Delhi. Wij hopen dat u heeft genoten en veel heeft geleerd over de tijger en de viskat. U komt aan het begin van de avond aan. In afwachting van uw vlucht na middernacht heeft u een kamer in het Holiday Inn Express Airport hotel tot uw beschikking. U komt op 8 maart terug in Amsterdam aan.

 11. Uw reis verlengen? Extensie Kanha Jungle Lodge

  Wilt u uw kans vergroten om de tijger te zien? Verblijf dan als extensie 2 dagen langer bij de Kanha Jungle Lodge en ga 3 keer op safari met een meerprijs van €685,- per persoon. Dit moet worden opgegeven bij boeking.

  Of wilt in alle rust nagenieten? Kies dan voor een verblijf aan de kust bij Kerala in het 4-sterren Marari Beach.

Baby hertje in de Sunderbans met dank aan Ashok
Watch tower Sunderbans
Tijger Kanha © All for Nature Travel
gamedrive Kanha National Park
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Sunderban Tiger Camp in Sundarbans National Park

Sunderban Tiger Camp, Sundarbans, reis, bootsafari

 

Kanha Jungle Lodge bij Kanha National Park

Kanha Jungle Lodge, tijgersafari hotel India

Tijdens de COVID-19 crisis in 2020 vroegen wij onze reizigers om de lokale gemeenschap rond de Kanha Jungle Lodge door deze moeilijke tijd heen te helpen. Lees hier hoe wij hun hebben ondersteund.

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten