Viskat banner ©Shantanu Prasad

India: Tijger & Viskat onderzoeksreis

vanaf 3.695,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Een unieke groepsreis die inzicht geeft in de bescherming van de tijger en de viskat in India.
 • Reis onder begeleiding van de in Leiden gepromoveerde bioloog Dr. S. Kolipaka.
 • Verblijf 2 dagen in Sundarbans NP, het grootste mangrove wetland ter wereld en leefgebied van de viskat en de beruchte tijger.
 • Ga op safari in het mooiste park van de tijgerstaat Madhya Pradesh in India; Kanha National Park.
 • Plaats een cameraval en ga diverse keren op ‘night drive’.
 • U reist in een klein groepje van min. 6 en max. 7 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 24 febr. t/m 5 maart 2020
  0/8
Alles over reis: India: Tijger & Viskat onderzoeksreis.

Op deze kleinschalige, avontuurlijke groepsreis volgt u het spoor van tijgers en viskatten. U reist onder begeleiding van dr. S. Kolipaka, die in Leiden is gepromoveerd op zijn onderzoek naar tijgers in de door mens gedomineerde landschappen. Hij vertelt u graag alles over zijn bevindingen en geeft u een bijzonder inzicht in natuurbescherming in India. U plaatst een cameraval en gaat met hem op zoek naar de tijger in de Sunderbans en Kanha National Park.

De Sunderbans in de buurt van Kolkata is het grootste mangrove wetland ter wereld en een officiële Ramsar Wetland site. Zowel de tijger als de viskat komen hier voor. In het nationale park dat volkomen ontoegankelijk is komen naar schatting nog 100 tijgers voor. Deze Royal Bengal tijger heeft een totaal ander karakter dan de andere tijgers in India. Dr. Kolipaka gaat met u op zoek naar de reden waarom deze tijgers zo agressief zijn en de mens tot prooi heeft gedefineerd. U kunt hier dan ook alleen met de boot op safari.
Kanha National Park is ons inziens het mooiste park van India om op tijgersafari te gaan met zijn rijke dierenleven en adembenemende vergezichten. Het is oorspronkelijk opgezet om de tijger en het Barasingha hert voor uitsterven te behoeden. Op een safari zult u hier vele dieren zien, waar u niet wist dat ze bestonden en u heeft ook een grote kans op het zien van de tijger. Naast Kanha bezoekt u het nabijgelegen Phen Wildlife Sanctuary, waar ook de lippenbeer en de luipaard regelmatig wordt gezien. Shekhar Kolipaka vertelt u alles over het belang van corridors tussen de parken en de voorkoming van het ‘human-wildlife’ conflict. U gaat hier in het totaal zes keer op safari.

Uw reis begint echter in de buurt van Kolkata waar de viskat zich regelmatig laat zien op het platteland op 2,5 uur rijden van deze miljoenenstad. In samenwerking met de lokale bevolking is hier een project opgezet dat de zeldzame viskat bestudeerd. Vreemd genoeg wordt hij regelmatig gezien in de omgeving van de nederzettingen. Er is nog maar weinig bekend over deze bedreigde kattensoort die zijn voedsel al vissend vergaart in de mangroves, moerassen en het ongerepte platteland van Zuid-Azië. Op het terrein van de comfortabele homestay oftewel eenvoudige lodge is dit langlopende project opgezet in samenwerking met Shekhar Kolipaka en hij zal u graag inwijden in het onderzoek. De viskat heet mechobagha in de lokale taal en dat betekent ‘de tijger die vis eet’. De safari’s vinden met name in de nacht plaats en er zijn verschillende hides opgezet in de buurt van het water waar deze middelgrote kat en top predator graag vist. Hij wordt dan ook regelmatig gezien samen met andere nachtelijke bezoekers zoals de jungle kat, de civetkat en de jakhals. U verblijft hier twee dagen voordat u door reist naar  Sundarbans National Park. Vervolgens gaat u ook in Kanha National Park nog vier dagen op zoek naar de tijger.

Wilt u uw kans vergroten om de tijger te zien? Verblijf dan als extensie 3 dagen langer bij de Kanha Jungle Lodge en ga 5 keer op safari met een meerprijs vanaf €595,- per persoon.

Baghrol Basa, viskat reis, tijgersafari, baghrol basa reis

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Transfers in Airconditioned Mini Coach
 • Persoonlijke begeleiding van Dr. S. Kolipaka en een Engelstalige natuurgids in de parken
 • Alle maaltijden en activiteiten met 4 night drives en 5 game drives zoals omschreven in het dagprogramma (max. 4 pers. per jeep)
 • 9 overnachtingen op 2 -4 sterren niveau in een tweepersoonskamer.
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers en Fishing Cat Conservation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom is €3695,- per persoon o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer. In Baghrol Basa is de ruimte beperkt en wordt u op geslacht over de twee kamers ingedeeld. Eenpersoonskamertoeslag over de rest van de reis €500,-.


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Diner en lunch buiten de parken
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. 24 februari Aankomst Delhi

  U komt samen met de rest van de groep en Dr. Shekhar Kolipaka aan op Indira Gandhi International Airport in Delhi waar u wordt opgewacht door onze gids en naar uw hotel gebracht. Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids.

  U verblijft in het duurzame Lemon Tree Hotel in de buurt van de luchthaven op basis van logies/ontbijt.

 2. 25 februari Vlucht Kolkata en transfer naar Baghrol Basa

  Deze ochtend vliegt u samen met de rest van de groep naar Kolkata vanwaaruit u in 2,5 uur door rijdt naar Baghrol Basa. Uw onderzoeksbasis en home stay voor de komende drie nachten. U kunt rustig bijkomen bij de lodge en trekt er voor het diner op uit op uw eerste night drive.

  U verblijft in Baghrol Basa o.b.v. volpension en ingedeeld op geslacht verdeeld over 2 kamers

 3. 26 februari Kennismaking met de viskat en het onderzoek

  De komende 2 dagen en nachten maakt u kennis met het onderzoek naar de viskat en zult u ook de dorpjes op het platteland bezoeken. Tussendoor krijgt u verschillende presentaties van Dr. Shekhar Kolipaka. Zodra het donker wordt trekt u er met de electronische safari-auto op uit of verblijft u bij een van de hides en wacht af wat de nacht u gaat brengen. Een vissende viskat of een van de andere jagers van de nacht.  Overdag heeft u tijd om uit te rusten.

  U verblijft in Baghrol Basa o.b.v. volpension en ingedeeld op geslacht verdeeld over 3 kamers.

 4. 27 februari Naar Sunderbans National Park

  Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en  reist u via Kolkata door naar de haven van waaruit u met de boot in 1,5 uur doorreist naar de Sundarbans National Park.

  In de middag staat een bezoek aan het visitors center gepland en maakt u kennis met de lokale community die hier aan de rand van het park een bestaan heeft opgebouwd. Nog steeds vallen ieder jaar 35 mensen ten prooi aan de beruchte Sunderban tijgers.

  U verblijft in het comfortable Sunderban Tiger Camp, die deze gemeenschap op vele manieren ondersteunt.

 5. 28 februari Bootsafari Sunderbans National Park

  Vandaag gaat u de hele dag op bootsafari door Sundarbans National Park. U zult zien dat dit unieke ecosysteem wordt beheerst door de getijden en vele dieren en vogels hebben hier een bestaan weten op te bouwen. U zult in ieder geval sporen van de tijger tegenkomen en wie weet heeft u geluk…..

 6. 29 februari Door naar Raipur

  U vertrekt naar Kolkata voor uw doorvlucht naar Raipur. U komt aan het einde van de middag in Raipur. Na de eenvoudige accommodatie van de afgelopen dagen kunt u hier genieten van de luxe van een Marriott hotel.

  U verblijft in het Courtyart by Marriott op basis van logies/ontbijt.

 7. 1 maart Door naar Kanha National Park

  Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Kanha National Park. Dit is ongeveer 4 uur rijden en u komt rond lunchtijd aan. U verblijft de komende 3 nachten in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten. U verblijft in een van de 18 huisjes verdeeld over het terrein aan de rivier. Inmiddels heeft u van Shekhar Kolipaka al het belang van cameravalonderzoek begrepen. Na de lunch plaatst u uw eigen eerste cameraval en na afloop kunt u zelf waarnemen wat zich hier de afgelopen dagen en nachten heeft afgespeeld…  In de middag staat uw eerste ’game drive’ in Kanha National Park op zoek naar de tijger gepland.

  Kanha National Park
  Nabij het Chhota Nagpur plateau ligt het Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. Door de vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes met op de achtergrond de majestueuze salbomen wordt Kanha zelfs de Ngorongoro van India genoemd. Dit park is opgezet voor het behoud van twee beschermde diersoorten; de tijger en het barasingha hert. Kanha staat bekend om dit majestueuze hert dat met uitsterven bedreigd werd en hier nu in grote getale voorkomt. Een opmerkelijk succesverhaal voor het behoud van de biodiversiteit in Kanha National Park.
  Samen met de grasweides en ravijnen van Kanha biedt het park onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals het luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond. Het ‘eeuwige’ water stroomt door het park in beekjes en riviertjes en voorziet daarmee het park en de dieren van de behoefte aan water; zelfs gedurende de hete zomers. U heeft de kans om vele andere bijzondere diersoorten te spotten, zoals het axishert en de gaur of Indische bizon. Kanha National Park biedt een grote variatie aan dieren; u zult niets tekort komen.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 8. 2 maart Op safari in Phen Wildlife Sanctuary

  Vandaag staat u vroeg op en reist u door naar het achter Kanha gelegen Phen Wildlife Sanctuary. Hier komen precies dezelfde dieren voor als in Kanha, met het verschil dat u hier het park voor u zelf alleen heeft. U gaat op zoek naar lippenberen, de gestreepte hyena’s en de absurd uitziende nijlgau of Blue Bull in het Engels. Een kruising tussen een paard en een springbok…. U bent de hele dag in het park en heeft een lunch mee voor onderweg.

  Na het diner bij de lodge heeft u een nachtwandeling over het uitgestrekte terrein van de lodge.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 9. 3 maart Op safari in Kanha National Park

  ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Vandaag gaat u weer op safari in Kanha National Park.

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Onze rangers zijn getraind en zullen aan de hand van sporen en geluiden zeker hun best doen om een tijger voor u te vinden. Vergeet u echter niet om vooral ook oog te hebben voor de rest van de natuur en haar dierenleven. Na de ochtendsafari kunt u genieten van een picknick ontbijt in de jungle. Vervolgens gaat u terug naar uw lodge om bij te komen van deze enerverende ochtend. Aan het einde van de middag gaat u weer op game drive. Het is bijzonder om op te merken dat de dieren actiever worden in het mooie schemerlicht. Na het diner inspecteert u de cameraval en Shekhar Kolipaka laat u zien wat zich daar heeft afgespeeld in uw afwezigheid.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 10. 4 maart Terug naar huis

  Deze ochtend heeft u nog een laatste ochtendsafari in Kanha National Park voordat u weer terug reist naar Raipur. U vliegt vanaf Raipur terug naar Delhi. Wij hopen dat u heeft genoten en veel heeft geleerd over de tijger en de viskat. U komt aan het begin van de avond aan. In afwachting van uw vlucht na middernacht heeft u een kamer in het Holiday Inn Express Airport hotel tot uw beschikking. U komt op 5 maart terug in Amsterdam aan.

 11. Uw reis verlengen? Extensie Kanha Jungle Lodge

  Wilt u uw kans vergroten om de tijger te zien? Verblijf dan als extensie 3 dagen langer bij de Kanha Jungle Lodge en ga 5 keer op safari met een meerprijs vanaf €595,- per persoon.

Viskat familie met dank aan Robin Hamilton Baghrol Basa
Baby hertje in de Sunderbans met dank aan Ashok
Tijger Kanha © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Baghrol Basa Homestay
Baghrol Basa, viskat reis, tijgersafari, baghrol basa reis

Sunderban Tiger Camp in Sundarbans National Park

Sunderban Tiger Camp, Sundarbans, reis, bootsafari

 

 

Kanha Jungle Lodge bij Kanha National Park

Kanha Jungle Lodge, tijgersafari hotel India

 

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds 15 augustus 2015 is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort mogelijk om digitaal een visum aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan een Indiase vertegenwoordiging is daardoor niet meer nodig. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het visum online aan
 2.  Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum

 

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten