All for Nature Travel is GSTC approved en voldoet daarmee aan de hoogste duurzame standaard voor de reisbranche.

GSTC is de hoogste duurzame standaard voor de reisbranche
Er zijn wereldwijd al een redelijk aantal hotels en accommodaties die milieuvriendelijk en sociaal verantwoord opereren. En dat is maar goed ook, want alleen als de sector verduurzaamt zullen bestemmingen de moeite waard blijven om naartoe te reizen. Om dit in goede banen te leiden zijn er op internationaal branche niveau al heel veel initiatieven opgezet om accommodaties duurzaam te laten werken volgens algemeen geaccepteerde standaards. Naast het door ons gebruikte Travelife Sustainability Systeem, zijn er ook; Green Globe, Rainforest Alliance, FTTSA, Green Key, National Geographic, Eco Tourism of Kenya, TOFTigers en nog tientallen andere keurmerken. Vanuit de internationale reisbranche was er daarom de behoefte aan één internationale standaard. Dit zijn de Global Sustainable Tourism Council Criteria afgekort GSTC. Deze worden gedragen door de hele reissector wereldwijd en worden ondersteund door UNWTO en de UNEP.

GSTC is vergelijkbaar met FSC en MSC
De GSTC zijn internationaal erkende criteria voor duurzaam toerisme, opgesteld voor organisaties die zich bezig houden met toerisme om de culturen en natuur op aarde te beschermen en tegelijkertijd natuurbehoud en armoedebestrijding te bevorderen. Zij hebben deze criteria ontwikkeld om de vele duurzaam toerisme keurmerken te accrediteren zodat iedereen aan dezelfde standaards voldoet. Op deze manier wordt ook ‘green washing’ tegengegaan. Eerder zijn FSC voor duurzaam hout en MSC voor verantwoorde vis hen voorgegaan. Ook het Travelife Sustainability Systeem is geaccrediteerd door GSTC en ook zij voldoen aan de GSTC criteria. De belangrijkste reden voor All for Nature Travel om destijds met hen in zee te gaan. Echter dit geldt alleen als ook daadwerkelijk alle stappen van het duurzaamheidsproces zijn doorlopen.

Travelife Engaged, Travelife Partner & Travelife Certified
Om de lat niet te hoog te leggen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bedrijven zich bij een keurmerk en in dit geval Travelife aansluiten is het al mogelijk om Travelife Engaged te worden als je alleen de intentie hebt om in de toekomst de duurzame stappen te gaan doorlopen. Voor het niveau Travelife Partner moeten aan een aantal basisvoorwaarden zijn voldaan en moet het planningsproces in gang zijn gezet. Het hoogste niveau is Travelife Certified. Travelife Certified voor reisorganisaties betekent dat een onafhankelijke auditor heeft beoordeeld dat de reisorganisatie voldoet aan meer dan 200 duurzaamheidscriteria die betrekking hebben op ons interne beleid en management, productassortiment, internationale handelspartners en consumentenvoorlichting.

All for Nature Travel is Travelife Certified en voldoet dus ook aan de allerhoogste GSTC duurzaamheidsstandaard voor de reisbranche.

Meer weten? Lees ook ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming.


Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten