klik op het kaartje om te vergroten

Sri Lanka heeft dan wel niet de Big 5, maar olifanten, luipaarden en lippenberen laten zich hier graag zijn. Samen met de vele blauwe vinvissen en potvissen voor de kust vormen zij het perfecte decor voor uw wildlife reis. Ondanks haar relatieve kleine omvang - ongeveer de grootte van de Benelux-  is Sri Lanka één van de 35 biodiversity hotspots in de wereld.

Wij bevelen de volgende parken en bestemmingen aan:

Wilpattu Nationaal Park
Wilpattu is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka. Het park kenmerkt zich door haar vele meertjes en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Het park is door de politieke situatie lange tijd gesloten geweest voor het publiek en is daardoor een van de meest ongerepte bestemmingen van Sri Lanka.   

Udawalawe National Park
Udawalawe National Park heeft een savanne-achtig biotoop en staat bekend om zijn vele en grote kuddes olifanten die hier van dichtbij geobserveerd kunnen worden. Naast de 400 olifanten, is het een van de beste parken voor 'bird watching'.

Yala National Park
Yala National Park is het meest bezochte en op twee na grootste nationale park van Sri Lanka en staat bekend om zijn vele luipaard sightings. Het heeft zelfs de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld! Ook kunt u het axis en sambar hert, de wilde buffel, olifant, lippenbeer, jakhals en mangoeste zien.

Kumana National Park
In Yala worden de meeste luipaarden gezien van hele Sri Lanka en het is om die reden dan ook het drukste park van Sri Lanka. Als u op een meer exclusieve basis wilt genieten van de natuur om u heen, adviseren wij u om Yala te vervangen door Kumana NP. Het ligt in de zuidoosthoek van het eiland achter Yala. Hier komen dezelfde dieren voor, maar dan zonder grote aantallen toeristen. Dat betekent echter ook dat de dieren iets schuwer zijn en minder gewend aan de auto’s, maar als u hier 4 dagen verblijft is een luipaard sighting ook hier vrijwel gegarandeerd.

Gal Oya National Park
Dit is het enige park dat bootsafari’s aanbiedt. Het reservoir Senanayake Samudra ligt vol met kleine eilandjes, allen rijk aan een grote diversiteit vogels. Ook Sri Lanka’s grootste vogel de Javaanse Maraboe en de Roodwangmalkoha zijn hier te vinden. Van december tot april zijn hier ook vele migrerende soorten te vinden. Een hoogtepunt zijn de olifanten die in het droge seizoen regelmatig van eiland naar eiland zwemmen.

Ahaspokuna
Ahaspokuna is het eerste privé Bush Walk Camp in de zuidelijke heuvels van Sri Lanka. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet en er is een hide van waaruit olifanten kunnen worden geobserveerd die hier soms komen drinken. Ook lippenberen en luipaarden komen hier voor, al zullen die alleen hun sporen laten zien. U wordt altijd begeleid door ervaren natuurgidsen en de nadruk ligt m.n. op de details die de natuur te bieden heeft.

Mirissa
Aan de zuidkust van Sri Lanka ligt Mirissa, een kleine badplaats met spectaculaire whale watching. Potvissen, Bryde’s walvissen en vele soorten dolfijnen worden regelmatig gespot en de blauwe vinvissen komen hier van november t/m maart langs om zich te goed te doen aan het kril in de voedzame wateren. Reist u in de andere maanden dan adviseren wij Trincomalee in het noorden van Sri Lanka.

Beste reismaand:het hele jaar door
Meest gezien in: Wilpattu, Udawalawe, Gal Oya, Minneriya, Yala NP

De mooiste wildlife reizen naar Sri Lanka voor u geselecteerd

Luipaard welp, Yala, Sri Lanka, ©martin van lokven

  Sri Lanka: Wildlife off the Beaten Track

  12 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Ontdek de drie mooiste parken van Sri Lanka ver weg van de toeristische hotspots. Ga twee volle dagen op safari in Wilpattu NP, het grootste en meest ongerepte park van Sri Lanka. Fotografeer olifanten, luipaarden en…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  luipaard Sri Lanka, reis Sri Lanka

   Sri Lanka: Wildlife & Beach

   10 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Unieke privéreis die het mooiste wildlife combineert met ongerept strand. Breng 4 dagen door in Yala National Park; het park met de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld. Ga uitgebreid op ‘game drive’ op zoek naar…

   0
   Gebaseerd op 0 Review

   All for Nature Travel

   image description

   Ultieme wildlife beleving

   Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

   image description

   Kleinschaligheid

   Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

   image description

   Bijdrage aan de natuur

   Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

   WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner