Luipaard welp Yala ©Martin van Lokven

Sri Lanka: Wildlife off the Beaten Track

richtprijs 4.495

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek de drie mooiste parken van Sri Lanka ver weg van de toeristische hotspots.
 • Ga twee volle dagen op safari in Wilpattu NP, het grootste en meest ongerepte park van Sri Lanka.
 • Fotografeer olifanten, luipaarden en de lippenbeer in hun eigen leefomgeving.
 • Ga 14 keer op safari en ontdek de natuur te voet, met de boot en op ‘game drive’.
 • Bezoek Gal Oya en het meer van de olifanten.
 • Verblijf in een kamp dat alleen te voet te bereiken is en ga op wandelsafari.
 • Bent u geïnteresseerd in natuurbescherming in de praktijk? Plan dan een bezoek in bij ons Human-Elephant COVID project op de grens met Yala NP.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Sri Lanka: Wildlife off the Beaten Track.

Deze 12-daagse natuurreis staat in het teken van het wildlife van Sri Lanka en biedt een exclusieve ervaring. Sri Lanka is in de afgelopen 5 jaar steeds populairder geworden en de bekende parken zoals Yala NP en Udawalawe NP zijn druk bezocht. Deze reis is zo opgezet dat u de drukste parken in de buurt van de grote steden en toeristische attracties vermijdt, terwijl u op safari gaat in de parken waar het wildlife nog de boventoon voert. Daarbij komt dat uw ‘game drives’ niet hoeft te delen met andere gasten. U krijgt een eigen auto met een eigen natuurgids, zodat u zelf kunt bepalen naar welk dier u op zoek wilt gaan en waar u langer stil wilt staan…..

U begint uw reis in Wilpattu NP waar u twee volle dagen op safari gaat, zodat u dieper het park in kunt. Wilpattu is het grootste en meest ongerepte nationale park van Sri Lanka en het kenmerkt zich door haar vele meertjes en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Vervolgens reist u door naar Gal Oya NP, het enige park in Sri Lanka waar u op bootsafari kunt. Het Senanayake Samudra meer ligt vol met kleine eilandjes en vele soorten vogels vinden hier hun thuis. Een hoogtepunt zijn de olifanten die in het droge seizoen regelmatig van eiland naar eiland zwemmen. Voor het derde park reist u door naar het zuiden. Kumana NP ligt direct achter Yala NP, beroemd om zijn luipaardendichtheid. In Kumana worden dezelfde dieren gespot, maar dan zonder de grote aantallen toeristen. U sluit uw reis af met de ongerepte wildernis in Ahaspokuna Bush Camp waar u uitgebreid op wandelsafari kunt gaan.

Tip: Blijft u nog een aantal dagen langer en breidt uw reis uit met het strand bij Tangalle met zijn zeeschildpadden of bij Mirissa waar van november t/m maart de blauwe vinvissen langskomen op hun migratieroute. Of plan een bezoek in bij ons Human-Elephant COVID project op de grens met Yala NP.

 

luipaard welpje, sri lanka , wildlife

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Transfers in AC minivan met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Begeleiding van Engelstalige natuurgids in de parken
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma
 • 10 overnachtingen op 3-sterren niveau
 • Entreegelden Nationale Parken met 11 exclusieve game drives, 1 bootsafari en 2 walking safari’s
 • Een bijdrage aan de Sri Lanka Wilderness Foundation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (garantie Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4495,- per persoon is o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Colombo en transfer naar Negombo

  U komt aan op het vliegveld en wordt naar uw hotel in Negombo, een nabijgelegen badplaats, gebracht. Negombo is een historische plaats met een prachtig strand en ligt op ca. 30 minuten rijden van de luchthaven. Het wordt ook wel ‘klein Rome’ genoemd door de zichtbare invloed van de katholieke kerk. In de stad staan gebouwen die u herinneren aan de tijd dat de Nederlanders, Portugezen en Britten hier aanwezig waren.

  U verblijft in het prettige Goldi Sands hotel o.b.v. logies/ ontbijt. Het hotel ligt aan het strand en heeft een zwembad.

  Sri Lanka wildlife
  Ondanks haar relatief kleine omvang – ongeveer de grootte van de Benelux- is Sri Lanka één van de 35 biodiversity hotspots in de wereld. Meer dan 27% van de planten en 22% van de zoogdieren worden als inheems beschouwd en komen dus nergens anders ter wereld voor. Tot de aansprekende dieren die hier voorkomen behoren lippenberen luipaarden, wilde zwijnen, Sambar- en axisherten, jakhalzen en……Aziatische Olifanten. Hiervan lopen er op dit kleine eiland nog 6.000 rond. Niet veel in vergelijking met 1900, toen leefden er nog 60.000! Door de intensieve jacht – met name op trofeeën – waren dat er in 1950 nog maar 1500.

  De komende dagen reist u naar een aantal bijzondere natuurparken in Sri Lanka en heeft u volop gelegenheid om prachtige wildlife foto’s te maken.

  Overnachting in lokaal stadshotel in Negombo incl. ontbijt.

 2. Dag 2 Vertrek naar Wilpattu National Park

  Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en brengt u nog een bezoek aan de vismarkt voordat u vertrekt naar Wilpattu National Park.

  Wilpattu is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka. Het park kenmerkt zich door haar vele meertjes (willu’s) en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Het park is door de politieke situatie lange tijd gesloten geweest voor het publiek en is daardoor een van de meest ongerepte bestemmingen van Sri Lanka. Dit is ook het park waar de lippenbeer zich graag laat zien. De Sri Lankaanse ondersoort verschilt iets van zijn Indiase broer en deze soort is bedreigd met een geschat aantal van minder dan 1000.

  Het is ongeveer 3-4 uur rijden en u komt op tijd voor de lunch in Wilpattu aan. Deze middag heeft u de tijd om de omgeving op u in te laten werken.

  Overnachting Mahoora Premium Tented Camp o.b.v. volpension.

 3. Dag 3 Volle dag safari in Wilpattu

  Vandaag en morgen gaat u de hele dag op safari in het park. Het grote voordeel is dat u dan veel verder komt dan de andere safari-auto’s, die enkel een ochtend en middagsafari kunnen doen. U ziet meer wildlife en minder toeristen. Nu heeft u uitgebreid de kans om de lippenbeer en luipaard, waar het park zo bekend om staat, te spotten…

  Verblijf Mahoora Premium Tented Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 4. Dag 4 Volle dag op safari in Wilpattu

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Laatste game drive door naar Polonnaruwa

  Deze ochtend heeft u nog een laatste safari en kans om de Sri Lankaanse luipaard te zien. Vervolgens rijdt u in ca. 3 uur door naar Polonnaruwa. Deze 1000 jaar oude stad is onderdeel van de Cultural Triangle van Sri Lanka en een van de oude hoofdsteden van koningen. Koning Parakramabahu heeft deze stad tot bloei gebracht en de oude gebouwen/ruïnes liggen niet te ver van elkaar waardoor ze goed te voet te bewandelen zijn. U checkt in bij uw hotel.

  Verblijf Deer Park Hotel, lunch en diner niet inbegrepen.

 6. Dag 6 Makaken van Polonnaruwa

  Deze ochtend brengt u een bezoek aan de tempels en ruines van Polonnaruwa, maar dan op een heel speciale manier. De tempels zijn ook het thuis van vele langoeren en makaken en u gaat op excursie met een bioloog die onderzoek doet naar deze primaten. Vervolgens rijdt u door naar Gal Oya waar u met de lunch aankomt. Aan het einde van de middag staat uw eerste game drive gepland. Hier gaat u op zoek naar olifanten en ander wildlife, houdt u er echter rekening mee dat de dieren hier veel minder gewend zijn aan mensen en alleen vanaf grotere afstand te observeren zijn.
  Verblijf Mahoora Explorer Tented Camp in Gal Oya NP o.b.v. volpension, inclusief activiteiten. De safaritent is vergelijkbaar met Mahoora Premium Tented Camp, maar het kamp zelf is eenvoudiger en opgezet in de vrije natuur.

 7. Dag 7 Boottocht over het Senanayake Samudra reservoir

  Deze ochtend staat uw bootexcursie gepland. Gal Oya National Park is het enige park dat bootsafari’s aanbiedt. Het reservoir Senanayake Samudra ligt vol met kleine eilandjes, allen rijk aan een grote diversiteit aan vogels. Ook Sri Lanka’s grootste vogel, de Javaanse Maraboe, en de Roodwangmalkoha zijn hier te vinden.
  Een hoogtepunt zijn de olifanten die in het droge seizoen regelmatig van eiland naar eiland zwemmen, het voordeel van het regenseizoen is dat de vogelkolonie’s op de eilandjes aan het broeden zijn. In de middag beproeft u uw geluk nog een keer op een ’game drive’.

  Verblijf Mahoora Explorer Tented Camp in Gal Oya NP o.b.v. volpension, inclusief activiteiten. De safaritent is vergelijkbaar met Mahoora Premium Tented Camp, maar het kamp zelf is eenvoudiger, jedoch exclusiever opgezet in de vrije natuur.

 8. Dag 8 Adivasi & Transfer naar Kumana

  Deze ochtend brengt u nog een bezoek aan de Adivasi gemeenschap, de inheemse bevolking van het park en uw bezoek zorgt voor inkomsten uit het behoud van de natuur. Vervolgens rijdt u in ca. 3 uur door naar Kumana NP, waar u nog lunch heeft voordat u weer op ’game drive’ gaat.

  Verblijf Mahoora Explorer Tented Camp in Kumana NP o.b.v. volpension, inclusief activiteiten. De safaritent is vergelijkbaar met Mahoora Premium Tented Camp, maar het kamp zelf is eenvoudiger, jedoch exclusiever opgezet in de vrije natuur.

 9. Dag 9 game drives in Kumana NP

  Vandaag gaat u twee keer op game drive in Kumana NP en heeft u tussendoor lunch in het kamp. U zult zien dat het dierenleven zich gelukkig weer van dichterbij laat zien….

  Verblijf Mahoora Explorer Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten.

 10. Dag 10 Transfer naar Ahaspokuna

  Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. In 6 uur rijdt u naar Ahaspokuna in de zuidelijke heuvels van Sri Lanka. Het is niet te bereiken via de weg en ook uzelf zult de laatste 2 km moeten lopen. U verblijft in een van de drie tenten en heeft de rest van de middag tijd om van de omgeving te genieten.

  Verblijf Ahaspokuna Bush Walks Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten

 11. Dag 11 Ahaspokuna

  Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet en deze ochtend trekt u er op uit met uw natuurgids. In de middag kunt u relaxen bij de tent of vogels observeren vanaf de hide.

  Verblijf Ahaspokuna Bush Walks Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten

 12. Dag 12 Morning bush walk en transfer terug naar de luchthaven

  Deze ochtend gaat u voor de allerlaatste keer op wandelsafari voordat u in 5 uur terug rijdt naar de luchthaven. Hier heeft u nog een dagkamer met diner waar u zich kunt opfrissenen voordat uw vlucht terug naar huis vertrekt. Uw wildlife avontuur in Sri Lanka komt ten einde. U vertrekt met de nachtvlucht terug naar Nederland of Belgie.

 13. Uw reis verlengen of aanpassen? Vertel ons uw wensen en wij passen uw reis graag aan.

  Breid uw reis uit met het strand van Tangalle of bezoek bijvoorbeeld Fort Galle dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of verblijf aan het strand voor spectaculaire walvisexpedities. Grote aantallen potvissen en ook de blauwe vinvissen worden hier regelmatig gespot. Van november t/m maart is Mirissa een goede uitgangsbasis en van april t/m oktober bevelen wij Trincomalee in het noorden van Sri Lanka aan.

luipaard Yala NP Sri Lanka ©Martin van Lokven
baby olifant ©Martin van Lokven
Ahaspokuna wandelsafari ©Martin van Lokven
berberapen Sri Lanka ©Martin van Lokven
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Mahoora Premium Tented Camp in Wilpattu National Park. In Gal Oya en Kumana verblijft u in een vergelijkbare safaritent, maar het kamp zelf is eenvoudiger, jedoch exclusiever opgezet in de vrije natuur.

Deer Park Hotel in Polonnaruwa
Deer Park, Giritale, Mahoora, sri Lanka

 

Ahaspokuna Bush Villa’s in de zuidelijke heuvels van Sri Lanka

ahaspokuna tent, sri lanka , wandelsafari, mahoora

Breid uw reis uit met een paar dagen strand in de Sri Sharavi Beach Villa bij Mirissa

Sri Sharavi Villa's & Spa, Mirissa boetiekhotel, Sri Lanka blauwe vinvis

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Aubowan en dankuwel is Bohama Sthuthie in het Singalees.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in Sri Lanka is de Sri Lanka Rupee (LKR). De in – en uitvoer van deze munt is 1000 LKR. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Sri Lanka heeft twee regenperiodes: één van half mei tot eind september die in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen brengt (de zuidwestmoesson, ook wel ‘yala’). Het noordoosten en het oosten van het eiland blijven vrij droog door de bergen op het centrale deel van Sri Lanka. De andere regenperiode vindt plaats van oktober tot half april en zorgt op het hele eiland voor neerslag (de noordoost moesson, ook wel ‘maha’). Hier zijn oktober, november en december de natste maanden.

Sri Lanka heeft vrijwel het hele jaar door een aangename tropische temperatuur van 30 graden. In het noordoosten van het eiland zijn de verschillen tussen zomer en winter iets groter. In de zomermaanden ligt de temperatuur daar rond de 34 graden en in de winter komt het kwik niet hoger dan 28 graden. In het zuidwesten daarentegen zijn de verschillen op jaarbasis veel kleiner. De nachten in Sri Lanka zijn met 20 en 26 graden warm. In de berggebieden is het koeler; soms wel tien graden lager dan aan de kust. In de bergen is het overdag 20 tot 23 graden en daalt het kwik in de nachten naar ongeveer 10 tot 14 graden.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Sri Lanka is verplicht. Alle reizigers naar Sri Lanka dienen voor aankomst in Sri Lanka een Electronic Travel Authorisation (ETA) aan te vragen.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in Sri Lanka dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over ander vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Uw inentingen moeten in orde zijn voor Sri Lanka en informeert u zich goed over malaria. Het wordt in ieder geval aangeraden om goede beschermingsmaatregelen tegen muggen mee te nemen, ook Dengue komt hier voor.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Sri Lanka doorgaans veilig gereisd worden. Sinds het einde van het gewapende conflict tussen de regering van Sri Lanka en de LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) in mei 2009, is de veiligheidssituatie in Sri Lanka gevoelig verbeterd. Etnische en religieuze spanningen blijven desalniettemin onderhuids aanwezig. Er blijven verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht in bepaalde delen van het land. Reizigers wordt aangeraden waakzaam te zijn, ten allen tijde de richtlijnen van de lokale autoriteiten te respecteren, zich strikt aan hun veiligheidsaanbevelingen te houden en politieke of spontane manifestaties te mijden. Sri Lanka kan getroffen worden door overstromingen of landverschuivingen als gevolg van Moessonregens of tropische stormen. Het is raadzaam altijd de lokale weersvoorspellingen op te volgen.
Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner