Op de helemaal onderaan genoemde reizen van All for Nature Travel is het mogelijk rivierdolfijnen te zien. Om uw kansen te vergroten geven wij echter u graag een advies op maat.

De rivierdolfijnen zijn een groep walvisachtigen. Ze leven in tegenstelling tot de meeste walvisachtigen in zoet water. Puur uitgaande van het uiterlijk zijn het al bijzondere dieren. Ze hebben namelijk een brede romp met een overdreven smalle en langwerpige bek. Deze bouw is handig bij het vangen van vissen en geeft ze tegelijkertijd een grappig uiterlijk.

Er zijn zeven soorten rivierdolfijnen. Ze leven vooral rond de evenaar in Zuid-Amerika en delen van Zuidoost en Oost-Azië. Wij noemen er hier twee die op onze reizen kunnen worden gezien.

De bekendste onder deze soorten is de Orinocodolfijn. Deze dolfijn leeft in Zuid-Amerika in het rivierstelsel van de Amazone en de Orinoco. Een lichtroze huidskleur maakt het zien van het dier uiterst wonderbaarlijk. De Orinocodolfijn staat dan ook beter bekend als de ‘pink river dolphin’. Het speciale uiterlijk heeft er hoogst waarschijnlijk voor gezorgd dat het dier in veel legendes van lokale indianenstammen is opgenomen. Zo zou de Orinocodolfijn ‘s nachts in een beeldschone vrouw veranderen en vissers meelokken naar de bodem. Door deze legendes werd het dier niet gejaagd en is het nog goed vertegenwoordigd in de rivieren. Stuwdammen in de rivieren die het leefgebied vormen zorgen tegenwoordig wel voor een bedreiging. De Orinocodolfijn kunt u zien in de Amazone Brazilië bij bijv. de Uakari Lodge of op onze Amazonereizen in Peru en Ecuador.

Een ondersoort aan de andere kant van de wereld is de blinde Gangesdolfijn. Deze komt voor ingangesdolfijn riviersystemen in de landen India, Nepal en Bangladesh. De populatiegrootte van dit zoogdier ligt rond de 5000 individuen. Dit maakt het volgens het IUCN een ernstig bedreigde diersoort. De grootste bedreigingen voor deze diersoort zijn stuwdammen en watervervuiling. De Gangesdolfijn wordt in tegenstelling tot de Orinocodolfijn ook door inheemsen gejaagd voor zijn vlees. De Gangesdolfijn kunt u zien vanuit onze Chambal Safari Lodge bij de Chambalrivier in Midden-India of in de Brahmaputra op deze reis naar Kaziranga national park. Of verblijf bij onze Karnali Lodge in Bardia  National Park in Nepal is het mogelijk dit dier te spotten.

Meest gezien in:Brazilië, India, Nepal

Uw kans om de rivierdolfijn te zien

hyacint ara, pantanal reis

  Brazilië: Natuur & Wildlife

  13 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Op deze natuurreis door Brazilië bezoekt u vier verschillende biotopen. Ontdek de fantastische natuur en haar rijke dierenleven. Ga op zoek naar jaguars, tapirs, ara’s, reuzenmiereneters en gordeldieren. Verblijf in de Amazone, de Pantanal en het Atlantische…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  reis Amazone

   Ecuador: Amazone & Indianen 4-daagse extensie

   4 dagen

   Highlights van deze 4- of 6- daagse extensie: Dring diep door in het Amazone regenwoud met een klein vliegtuig en kano. Maak kennis met de enorme rijkdom aan biodiversiteit en verblijf bij de lodge met de beste wildlife ervaring. Ga…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   Wildlife reis Nepal, tijgersafari Chitwan, natuurreis Nepal, Chitwan National Park

    Nepal: Koninklijke Natuur & Wildlife

    12 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Ontdek het rijke dierenleven op een 12-daagse privé natuurreis door Nepal. Nepal is een ‘biodiversity hotspot’, meer dan 180 zoogdieren en 900 vogelsoorten komen hier voor. Verblijf 2 dagen in Pokhara, weg van de drukte met…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    Olifant, Aziatische olifant, Kaziranga, India

     India: Deluxe Big 5 Safari

     14 dagen

     Highlights van deze natuurreis: 14-daagse privésafari in het spoor van de Big 5, beter gezegd de Big 7, van India. Bezoek drie verschillende parken in drie verschillende deelstaten; Kaziranga, Dudhwa en Tadoba National Park. Grote kans op het zien van…

     0
     Gebaseerd op 0 Review

     All for Nature Travel

     image description

     Ultieme wildlife beleving

     Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

     image description

     Kleinschaligheid

     Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

     image description

     Bijdrage aan de natuur

     Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

     WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner