Olifanten Kaziranga met dank aan Dhr. Stam

India: Big 5 Safari

richtprijs 5.495

Highlights van deze natuurreis:

 • 13-daagse privésafari in het spoor van de Big 5, beter gezegd de Big 7, van India.
 • Bezoek drie verschillende parken in drie verschillende deelstaten; Kaziranga, Pench en Tadoba National Park.
 • Grote kans op het zien van de tijger, de olifant, de gaur, de luipaard, de wilde waterbuffel, de lippenbeer en de Indiase neushoorn.
 • Ontdek hun leefgebied op 12 ‘game drives’ en ervaar het overweldigende dierenleven.
 • Bezoek Tadoba Andhari Tiger Reserve het park met de meeste ‘tiger sightings’ van India.
 • Nu met gratis overnachting.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode okt. t/m apr.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India: Big 5 Safari.

India wordt ook wel het Hof van Eden genoemd. Hoewel één vijfde van de wereldbevolking hier leeft, is het nog steeds de thuisbasis van de Big 7. Deze reis brengt u in prachtige nationale parken en heiligdommen, in de bossen van Centraal India en in de uitlopers van de Himalaya. Op 12 ‘game drives’ maakt u kennis met de enorme soortenrijkdom van India.

Pench National Park vormde het decor voor Kipling’s Jungle Book en ook in Tadoba National Park heeft u grote kans de tijger ook daadwerkelijk te zien. Dit park heeft de meeste ‘tiger sightings’ van India.

Hierna reist u door naar de grens met de Himalaya voor Kaziranga National Park. De weelderige moerassen van Kaziranga aan de oevers van de machtige Brahmaputra rivier zijn ideaal voor het verkennen van natuurgebieden, ver weg van de drukte. Naast de tijgers en eerder geziene dieren heeft u hier een hele grote kans om oog-in-oog te komen te staan met de zwaar bedreigde Indiase neushoorn. Ook Aziatische olifanten komen hier in groten getale voor.

U verblijft in de meest befaamde eco-lodges in de regio. Vanuit hier gaat u op zoek naar de ‘Big Five’ van India. Ook een bezoek aan de lokale dorpen en een theeplantage mogen niet ontbreken om meer inzicht te krijgen in de rol van de lokale bevolking in het hedendaagse, moderne India.
Met deze duurzame tijgerreis draagt u bij aan TOFTigers en zorgt u ervoor dat de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur.

Indiase neushoorn, Indische neushoorn, Diphlu River lodge, Kaziranga, India

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
  • Binnenlandse vluchten
  • Privé Transfers in Airconditioned Toyota Innova
  • Engelstalige natuurgids in alle drie de parken
  • Alle maaltijden en game drives zoals omschreven in het dagprogramma (4 personen per jeep, het is ook mogelijk om privé game drives te boeken; meerprijs €900,- p.p.)
  • Accommodatie op 4 sterren niveau
  • Boek in 2024 en profiteer van één gratis overnachting in één van deze lodges
  • Entreegelden Nationale Parken
  • 1x fotografietoeslag in Kaziranga en Pench
  • Bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
  • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR  (garantie Stichting Garantiefonds Reisgelden)
  • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
  • De reissom vanaf €5495,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer.


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Exclusief internationale vlucht naar Delhi. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Fotografietoeslag Tadoba moet helaas ter plekke worden betaald (ca. €5,-)
 • In Kaziranga wordt een extra toeslag gerekend voor een videocamera
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Delhi

  Vanaf Indira Gandhi International Airport in Delhi wordt u door onze gids naar uw hotel gebracht.

  Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken, is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids. U verblijft hier op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Vlucht Nagpur en transfer naar Pench National Park

  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Nagpur. Op de luchthaven van Nagpur wordt u opgewacht voor uw privétransfer van ongeveer 3 uur naar Pench National Park. Dit is een indrukwekkende autorit waar de Indiase cultuur aan u voorbijflitst.

  De komende 3 nachten verblijft u in Jamtara Wilderness Camp  in de buurt van de Jamtara ingang van Pench National Park. Een luxe ‘tented camp’, opgezet volgens de laatste standaards van duurzaamheid, waar u op basis van volpension verblijft. De safari’s zijn hier extra bijzonder en ver weg van de drukke hoofdingang van het park.

  Pench National Park
  Het gebied is altijd al rijk geweest aan wildlife. Het wordt gedomineerd door gemengde bossen met veel struikgewas en open grasland. Door deze diversiteit is het park een ideaal leefgebied voor een grote populatie van axis- en aristotelesherten, de prooi van de tijger. Het park heeft de hoogste dichtheid hoefdieren in India: 90,3 dieren per vierkante kilometer!

  Pench National Park, verscholen in de lager gelegen zuidelijke uitlopers van de Satpura heuvels, is vernoemd naar de Penchrivier. Deze rivier kronkelt door het park van noord naar zuid. Het park is gelegen aan de zuidelijke grens van Madhya Pradesh, grenzend aan Maharashtra, in de districten Seoni en Chinaware. Pench National Park heeft een omvang van 758 km², met een kerngebied van 299 km² van Indira Priyadarshini Pench National Park en Mowgli Pench Sanctuary. De resterende 464 km² van Pench is buffergebied. De golvende topografie creëert een mozaïek van vegetatie variërend van vochtige, beschutte valleien tot open gebieden met droog loofbos. Meer dan 1200 soorten planten zijn geïdentificeerd in dit gebied waaronder een aantal zeldzame en bedreigde planten en planten van etno-botanisch belang.

 3. Dag 3 Op zoek naar de tijger

  ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Een natuurexpert uit de omgeving en een gids van Pench National Park nemen u mee op safari in een open jeep. Het picknickontbijt wordt in de loop van de ochtend geserveerd in het park.

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Onze rangers zijn getraind en zullen aan de hand van sporen en geluiden zeker hun best doen om een tijger voor u te vinden. Vergeet u echter niet om vooral ook oog te hebben voor de rest van de natuur en haar dierenleven. Naast de hoefdieren en tijgers leven hier ook lippenberen en Indiase wilde honden (Dhole).

  Weer terug in Jamtara Wilderness Camp kunt u bij komen van deze enerverende ochtend. U geniet van een welverdiende Indiase lunch en houdt een kleine siësta. In de loop van de middag wordt u weer opgehaald voor uw volgende game drive.

 4. Dag 4 Op zoek naar de tijger

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Transfer naar Tadoba National Park

  Na het ontbijt rijdt u door naar Tadoba National Park in de aangrenzende staat Maharahtra. Dit is een rit van ongeveer 5-6 uur. U komt in de loop van de middag aan bij Svasara Jungle Lodge. Deze kleinschalige luxe lodge staat goed aangeschreven bij TOFTigers en staat bekend om zijn goede natuurgidsen. Svasara is uw thuis voor de komende drie nachten. Zij bieden verschillende activiteiten aan en u kunt hier drie dagen uw hart ophalen aan het mooiste wildlife dat India te bieden heeft. Uw verblijf is o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

  Tadoba National Park
  Het Tadoba Andhari Tiger Reserve wordt ook wel het best beschermde park van India genoemd met de meeste ‘tiger sightings’ in de staat Maharashtra. Gedomineerd door teakbossen en bamboe is het landschap afwisselend met steile klippen, grotten, moerasgebieden, meren en rotsachtige stroomversnellingen. Het biedt een schare aan biodiversiteit met als belangrijkste inwoner de tijger, die steeds vaker wordt gezien. Echter ook andere bedreigde dieren hebben hier hun thuis, zoals de luipaard, de lippenbeer, de honingdas en de gaur, een wild rund dat niet te verwarren is met de wilde Aziatische buffel.

  Tadoba ligt in de Mohurli heuvels van Maharashtra. Het is een heuvelachtig terrein met hoogteverschillen van 200-350 m. Het tijgerreservaat is gesitueerd rond het serene meer van Tadoba in het midden van de centrale regio. Het is ook het oudste nationale park van deze staat. Tadoba en haar aangrenzende reservaten vormen een goede bescherming voor de langdurige overleving van bedreigde diersoorten. Op dit moment leven er 74 volwassen tijgers en 22 jonge dieren in het park.

 6. Dag 6 Game drives in Tadoba National Park

  De komende twee dagen onderneemt u verschillende activiteiten, waarbij game drives in het park uiteraard de boventoon voeren. Tussendoor staan er echter ook nature walks en bird walking excursies met een ervaren gids op het programma.

  Het park is opgedeeld in 3 zones, dus iedere game drive is weer anders. De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Het decor in het fraaie ochtendlicht is adembenemend.

 7. Dag 7 Game drives in Tadoba National Park

  Zie beschrijving dag 6

 8. Dag 8 Laatste game drive en vlucht naar Kolkata

  Deze kunt u rustig bijkomen van alle safari’s en na de lunch wordt u naar Nagpur gebracht voor uw vlucht naar Kolkata waar u om 20:00 uur aankomt. U overnacht in een goed stadshotel o.b.v. logies ontbijt. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. Uw gids helpt u uiteraard graag bij het vinden van een goede locatie.

 9. Dag 9 Vlucht en transfer naar Kaziranga National Park

  Na het ontbijt wordt u weer naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Guwahati waar u om 11:30 aankomt. U reist meteen door naar Kaziranga National Park. Dit is een rit van ongeveer 4-5 uur door het noordoosten van India. Deze regio is één van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Het maakt deel uit van drie zogenaamde biodiversiteitshotspots. Noordoost India heeft uitgestrekte wildparken waar de Indiase big five nog uit de voeten kan, lommerrijke theetuinen, rustieke bamboedorpjes en de ontzagwekkende stroomvlakte van de Brahmaputra, één van ‘s werelds meest ongetemde grote rivieren. Uw doel is Kaziranga National Park. Aan het einde van de middag komt u aan in uw lodge, die ook diverse TOFTigers onderscheidingen heeft gewonnen.

  U verblijft hier in de kleinschalige en gerenommeerde Diphlu River Lodge. De 12 kleine bungalows liggen pittoresk langs de Diphlurivier. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder ook een boottocht op de rivier op zoek naar de rivierdolfijn. U verblijft hier gedurende de komende 3 dagen op basis van volpension inclusief alle activiteiten.

  Kaziranga National Park
  Het park ligt ingeklemd tussen de Brahmaputrarivier en de Karbi Anglong hills. Het bestaat grotendeels uit savanneachtige graslanden, naast subtropische halfloofverliezende bossen. Dankzij regelmatige overstroming door de Brahmaputra krijgt het park een jaarlijkse hoeveelheid voedingsstoffen die de productiviteit van de graslanden flink ten goede komt en het ontstaan van bos voorkomt. Daarom heeft Kaziranga, in tegenstelling tot de meeste andere Indiase parken, een open karakter, dat erg aan Afrika doet denken.

  In Kaziranga zelf leven driekwart van alle Indiase neushoorns, de helft van alle wilde buffels in Azië, ten minste 1500 wild olifanten en meer dan 100 tijgers. Afgezien van deze graag geziene dieren leven hier 35 andere zoogdiersoorten, waaronder de zeldzame Hoolock gibbon, een mensaap die hoog in de bomen leeft. Deze is endemisch voor Assam. Maar er zijn ook slankapen (capped langur), varkensdassen (hog badgers) Indiase otters, moerasherten (een zeldzame soort die alleen in India leeft), de gaur (een Indiaas bosrund) en veel meer. In de bossen kunt u de vlucht van de enorme dubbelhoornige neushoornvogel, zelfs, horen overkomen.
  PS: Als u geïnteresseerd bent in mensapen en een grote kans wilt hebben om ook de Hoolock gibbon te zien, laat dat ons dan weten bij boeking zodat we uw safari op de juiste manier in kunnen plannen.

 10. Dag 10 Per olifant op zoek naar de Indiase neushoorn

  Gedurende twee dagen verkent u dit 1000 vierkante km grote park per jeep of met een olifant. Wij zijn zeker geen voorstander van olifantenritjes enkel ter vermaak van toeristen in grote steden. In dit geval loopt de olifant door zijn oorspronkelijke leefgebied en draagt uw olifantenrit bij aan de bescherming van het wildlife en het behoud van het park. Tweemaal per dag gaat u met een parkwachter en speciale natuurgids het park in. In tegenstelling tot de andere twee parken waar de game drives privé waren, wordt u hier ingedeeld in groepjes van 4 personen.

 11. Dag 11 Per olifant op zoek naar de Indiase neushoorn

  Zie beschrijving dag 10

 12. Dag 12 Transfer naar Guwahati en vlucht naar Delhi

  Na een snel ontbijt reist u terug naar Guwahati voor uw vlucht naar Delhi. Hier komt u aan het einde van de middag aan. Onze gids brengt u naar uw hotelkamer waar u zich even kunt opfrissen voor het diner en de voorbereiding op uw nachtvlucht terug naar Amsterdam.

  Wij hopen dat u de complete Big Five van uw lijstje heeft kunnen aankruisen en dat u terugkijkt op een fantastische reis!

 13. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wij breiden uw reis graag uit met Jodhpur, Jaipur of Agra voor de Taj Mahal. Ook een Mobiele Wandelsafari in Satpura behoort tot de mogelijkheden vanaf €945,- p.p..

  Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Incl. vlucht vanaf Delhi vanaf €1595,- p.p.. Vraagt u naar de mogelijkheden.

  Nog een tip als u wilt afsluiten aan de kust: kies voor een verblijf in het 4-sterren Marari Beach.

   

Tijger met dank aan Dhr. Stam
Indiase neushoorn in Kaziranga

Van Diphlu River Lodge

Olifanten Kaziranga met dank aan Dhr. Stam
Jamtara Wilderness Camp_service
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Jamtara Wilderness Camp in Pench National Park

Svasara Jungle Lodge in Tadoba National Park

Diphlu River Lodge in Kaziranga National Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!
 • Het meenemen van uw mobiele telefoon is niet toegestaan als u op safari gaat in Tadoba. Deze laat u achter in het kamp.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten