India: Big 5 Safari

“Een fantastische wildlife-ervaring! Doordat je zoveel in de natuur bent, associeer je het helemaal niet met het India dat wij kennen.” Freek Klingeman

  • 13-daagse privésafari in het spoor van de Big 5, beter gezegd de Big 7, van India
  • Bezoek drie verschillende parken in drie verschillende deelstaten; Kaziranga, Pench en Tadoba National Park
  • Grote kans op het zien van de tijger, de olifant, de gaur, de luipaard, de wilde waterbuffel, de lippenbeer en de Indiase neushoorn
  • Ontdek hun leefgebied op 14 ‘game drives’ en ervaar het overweldigende dierenleven
  • Bezoek Tadoba Andhari Tiger Reserve het park met de meeste ‘tiger sightings’ van India
  • 13 dagen, jan. t/m april en okt. t/m dec., privéreis, vanaf € 3795,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
India wordt ook wel het Hof van Eden genoemd. Hoewel één vijfde van de wereldbevolking hier leeft, is het nog steeds de thuisbasis van de Big 7. Deze reis brengt u in prachtige nationale parken en heiligdommen, in de bossen van Centraal India en in de uitlopers van de Himalaya. Op 14 ‘game drives’ maakt u kennis met de enorme soortenrijkdom van India.

Tiger-and-Wildlife-Study-TourPench National Park vormde het decor voor Kipling’s Jungle Book en ook in Tadoba National Park heeft u grote kans de tijger ook daadwerkelijk te zien. Dit park heeft de meeste ‘tiger sightings’ van India.

Hierna reist u door naar de grens met de Himalaya voor Kaziranga National Park. De weelderige moerassen van Kaziranga aan de oevers van de machtige Brahmaputra rivier zijn ideaal voor het verkennen van natuurgebieden, ver weg van de drukte. Naast de tijgers en eerder geziene dieren heeft u hier een hele grote kans om oog-in-oog te komen te staan met de zwaar bedreigde Indiase neushoorn. Ook Aziatische olifanten komen hier in groten getale voor.

U verblijft in de meest befaamde eco-lodges in de regio. Vanuit hier gaat u op zoek naar de ‘Big Five’ van India. Ook een bezoek aan de lokale dorpen en een theeplantage mogen niet ontbreken om meer inzicht te krijgen in de rol van de lokale bevolking in het hedendaagse, moderne India.

Met deze duurzame tijgerreis draagt u bij aan TOFTigers en zorgt u ervoor dat de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur.

Natuurreis India: Big 5 SafariBijzonder overnachten op uw natuurreis
In Kaziranga National Park bent u te gast in de kleinschalige en gerenommeerde Diphlu River Lodge. Deze lodge bestaat uit 12 kleine bungalows die pittoresk langs de Diphlurivier en een aangrenzende theeplantage zijn gesitueerd. In de rivier duikt wellicht de rivierdolfijn op!
Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisperiode:
Deze 13-daagse safari is mogelijk vanaf 15 oktober t/m 30 april i.v.m. het sluiten van de parken in het regenseizoen.

Reissom (privésafari bij twee personen):
Vanaf € 3795,- per persoon op basis van twee samenreizende personen en exclusief internationale vlucht naar Delhi. Interne vluchten, een bijdrage aan TOFTigers, alle maaltijden en activiteiten in parken zijn bij de prijs inbegrepen.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden, en aan te passen, zoals u wenst. Een uitbreiding met de culturele hoogtepunten in de buurt zoals de Taj Mahal en de rode stad Jaipur of Jodhpur behoren zeker ook tot de mogelijkheden. Wij werken hiervoor graag een voorstel voor u uit. Ook de internationale vlucht verzorgen wij graag.

Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de ongerepte Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf € 1495,- per persoon.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).