India: Wildlife of the West

“Veel te weinig mensen kennen de ongerepte natuur van India en haar dierenleven. Ga op zoek naar Aziatische leeuwen, wolven, luipaarden en gestreepte hyena’s in het westen van India.” 

  • Ga op zoek naar de bijzondere roofdieren in de uitgestrekte natuur van West-India
  • Verblijf in bijzondere, kleinschalige, luxe lodges of heritage hotels
  • Reis onder begeleiding van een natuurgids/ voormalig Forest Ranger
  • Kom op het spoor van de Aziatische leeuw, luipaard, de gestreepte hyena en de Indische wolf
  • Bezoek de Tharwoestijn van Gujarat en Rajastan, het woestijnachtige leefgebied van de gracieuze ‘blackbucks’ en het wilde paard
  • 13 dgn, privésafari nov.- mrt., groepsreis 29 november 2019 vanaf € 4795,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Op deze 13-daagse natuurreis trekt u van Mumbai naar het kleurrijke Jodhpur terwijl u kennis maakt met de mooiste parken en het dierenleven van Gujarat en Rajastan. Ook bekend om zijn kleurrijke, nomadische stammen en kamelenmarkten. Onderweg verblijft u in bijzondere, kleinschalige luxe lodges of heritage hotels.Indische gazelle of Black Bock
Vanaf Mumbai vliegt u naar Diu. Onder begeleiding van uw ervaren natuurgids gaat u op zoek naar de Aziatische leeuwen van Gir National Park. Hier heeft u ook een grote kans de luipaard en de bevreemdende Nilgai te zien. Vervolgens trekt u door Velavadar National Park waar gezonde populaties ‘black bucks’, gracieuze gazellen met spiraalvormige horens, zorg dragen voor het voortbestaan van de Indische wolf. Ook de gestreepte hyena wordt hier nog regelmatig gezien. De moerasgebieden van Gujarat staan ook bekend om hun vele soorten vogels, zowel endemische als migrerende soorten komen hier voor. U vervolgt uw reis door Gujarat naar de mystieke Tharwoestijn op de grens met Rajastan, niet voor niets ook de Grote Indiase Woestijn genoemd. In het zuidwesten van de woestijn ligt de Rann van Kutch, een uniek landschap dat wordt gevormd door zoutvlaktes en seizoensgebonden moerasgebieden. Het is het laatste toevluchtsoord van de zwaar bedreigde Indische wilde paarden oftewel Khurs.

In Rajastan gaat u in de omgevinggestreepte hyena van de Bera op zoek naar de luipaarden die hier nog in grote aantallen voorkomen en regelmatig worden gezien. De eigenaar van de lodge waar u verblijft zet zich al tientallen jaren in voor hun bescherming. Een uitgelezen kans om deze ook daadwerkelijk te spotten…. U bezoekt de beroemde jufferkraanvogels van Khichan; ieder jaar verzamelen zich hier tot wel 20.000 van deze elegante, kleine kraanvogels om de koude winters van Tibet en Mongolië te ontvluchten, een spectaculair gezicht. Vervolgens reist u verder naar Jodhpur, de blauwe stad, uw laatste stop op deze reis, voordat u weer terugvliegt naar Mumbai.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
bera safari lodgeDe Bera Safari Lodge is de eerste wildlife lodge die hier onlangs in de regio is geopend door gepassioneerd luipaardbeschermer Shatrunjay Pratap. De lodge ligt midden in het gebied van de luipaarden. De luxe comfortabele accommodatie bestaat uit 5 kleine huisjes die verspreid liggen over het terrein. Als u geluk heeft kunt u soms al een luipaard op Liloda Hill zien vanaf het raam van uw huisje… Lees hier de ervaringen van andere reizigers.

Reisperiode:
Deze reis is het hele jaar door te organiseren maar in verband met de warmte en de migratie van de kraanvogels adviseren wij de maanden november t/m februari. Vertrek internationale groepsreis  29 november t/m 12 december 2019

Reissom privésafari:(bij 2 personen)
Vanaf € 4795,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. Inclusief alle activiteiten, interne vluchten, maaltijden, donatie aan TOFTigers en begeleiding van een Engelstalige gids. Het is mogelijk om een roofdierenexpert in te huren in Gir National Park (meerkosten €450,- p.p.).

Reissom internationale groepsreis:( min. 6- max. 13 personen)
Vanaf € 6995,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. Op deze reis verblijft u 1 dag langer bij de Bera Safari Lodge en wordt u begeleid door Kartikeya Singh, onderzoeker en BBC-cameraman voor Gujarat en Little Rann of Kutch. Eenpersoonskamertoeslag € 2100,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Wilt u uw reis graag uitbreiden met de tijgers van India? Wij kunnen deze reis op maat voor u aanpassen als u dat wenst. Ook de vluchten verzorgen wij graag. Kijkt u bijvoorbeeld bij Tigers of Tadoba.

Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de ongerepte Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf € 1495,- per persoon.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).