Leeuw Gir met dank aan Soar

India: Wildlife of the West

richtprijs 6.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op zoek naar de bijzondere roofdieren in de uitgestrekte natuur van West-India.
 • Verblijf in bijzondere, kleinschalige, luxe lodges of heritage hotels.
 • Kom op het spoor van de Aziatische leeuw, luipaard, de gestreepte hyena en de Indische wolf.
 • Bezoek de Tharwoestijn van Gujarat en Rajastan, het woestijnachtige leefgebied van de gracieuze ‘blackbucks’ en het wilde paard.
 • Nu met gratis overnachting.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode nov. t/m febr.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India: Wildlife of the West.

Op deze 13-daagse natuurreis trekt u van Mumbai naar het kleurrijke Jodhpur terwijl u kennis maakt met de mooiste parken en het dierenleven van Gujarat en Rajastan. Ook bekend om zijn kleurrijke, nomadische stammen en kamelenmarkten. Onderweg verblijft u in bijzondere, kleinschalige luxe lodges of heritage hotels.

Vanaf Mumbai vliegt u naar Diu. Onder begeleiding van uw ervaren natuurgids gaat u op zoek naar de Aziatische leeuwen van Gir National Park. Hier heeft u ook een grote kans de luipaard en de bevreemdende Nilgai te zien. Vervolgens trekt u door Velavadar National Park waar gezonde populaties ‘black bucks’, gracieuze gazellen met spiraalvormige horens, zorg dragen voor het voortbestaan van de Indische wolf. Ook de gestreepte hyena wordt hier nog regelmatig gezien. De moerasgebieden van Gujarat staan ook bekend om hun vele soorten vogels, zowel endemische als migrerende soorten komen hier voor. U vervolgt uw reis door Gujarat naar de mystieke Tharwoestijn op de grens met Rajastan, niet voor niets ook de Grote Indiase Woestijn genoemd. In het zuidwesten van de woestijn ligt de Rann van Kutch, een uniek landschap dat wordt gevormd door zoutvlaktes en seizoensgebonden moerasgebieden. Het is het laatste toevluchtsoord van de zwaar bedreigde Indische wilde paarden oftewel Khurs.

In Rajastan gaat u in de omgeving van de Bera op zoek naar de luipaarden die hier nog in grote aantallen voorkomen en regelmatig worden gezien. De eigenaar van de lodge waar u verblijft zet zich al tientallen jaren in voor hun bescherming. Een uitgelezen kans om deze ook daadwerkelijk te spotten…. U bezoekt de beroemde jufferkraanvogels van Khichan; ieder jaar verzamelen zich hier tot wel 20.000 van deze elegante, kleine kraanvogels om de koude winters van Tibet en Mongolië te ontvluchten, een spectaculair gezicht. Vervolgens reist u verder naar Jodhpur, de blauwe stad, uw laatste stop op deze reis, voordat u weer terugvliegt naar Mumbai.

leeuw safari India

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 12 overnachtingen op 4 sterren niveau o.b.v. volpension
 • Binnenlandse vluchten
 • Privé Transfers in Airconditioned Toyota Innova
 • Engelstalige natuur-/cultuurgids in alle parken en bij culturele bezienswaardigheden
 • Alle activiteiten incl. entreegelden zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €6995,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer.
 • Boek in 2024 en profiteer van één gratis overnachting in één van deze lodges


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Mumbai

  Vandaag komt u aan in Mumbai. Op de luchthaven van Mumbai wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht in de buurt van de luchthaven. Mumbai was oorspronkelijk een archipel van zeven eilanden. De zeven eilanden die nu samen het eiland van Mumbai vormen, hebben een lange geschiedenis. In 1508 arriveerden de Portugezen, die in 1534 de Sultan van Gurjarat verdreven. Zij bouwden er kerken en forten en gaven de plaats de naam Bom Bahia (goede baai). In 1661 droegen de Portugezen het land over aan de Britten, als deel van de bruidsschat van prinses Catarina de Bragança aan Koning Charles II van Engeland. Koning Charles II gaf de eilanden in 1668 aan de Britse Oost-Indische Compagnie, een machtige commerciële onderneming. Deze zorgde voor vrije handel en religie voor iedereen die zich hier vestigde. Tot op de dag van vandaag is het dan ook een bruisende multi-culturele handelsstad, die niet voor iedereen is weggelegd.

  Verblijf in The Lalit, Deluxe tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Doorreis naar Gir National Park

  Na een rustig ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Diu. Vanaf Diu is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Gir National Park. Weinig mensen weten dat India ook het leefgebied is van de laatste 600 Aziatische leeuwen.

  Gir National Park
  Ruig, bruin en droog is het landschap van Gir in het zuiden van de staat Gujarat. Het wordt vaak vergeleken met het droge landschap van Afrika en het is dan ook de laatste bastion van de Aziatische leeuw.
  De Aziatische leeuw is een andere soort dan de Afrikaanse leeuw omdat het DNA zich onderscheidt. De Aziatische leeuw komt alleen voor in de provincie Gujarat en is sinds begin 1900 beschermd. Dankzij natuurbescherming en de inkomsten uit duurzaam toerisme leeft hier nu weer een levensvatbare populatie van 600 exemplaren die regelmatig op ‘game drives’ worden gezien. Naast de leeuw heeft Gir National Park ook een gezonde populatie Aziatische luipaarden. Ook deze soort onderscheidt zich wat betreft het DNA van zijn Afrikaanse broer en ook de Aziatische luipaard wordt hier vaak ‘gespot’. Ook andere roofdieren als de hyena, jakhals en de wolf komen hier voor.
  Als u op safari gaat moet u niet vreemd opkijken van de mensen van de Maldhari stam die hier zonder problemen hun vee laten grazen. Maldhari betekent ‘eigenaar van dieren’ en deze kleurrijke, nomadische stam leeft al duizenden jaren samen met de leeuwen -met wederzijds respect. Ook de rangers bewaken de leeuwen te voet, iets dat in Afrika een dodelijke afloop heeft….

  U verblijft in The Fern o.b.v. volpension incl. activiteiten. Deze duurzame 4-sterren accommodatie met zwembad bestaat uit 40 kamers, die verspreid liggen over het terrein. Zij hebben een NGO opgericht die bijdraagt aan het behoud van de Aziatische leeuw middels voorlichting en educatie. Ondanks het feit dat hier geen tijgers voorkomen is de lodge wel aangemeld TOFTigers, dat betekent dat de bedrijfsvoering duurzaam is en bijdraagt aan natuurbescherming.

 3. Dag 3 Game drives bij de The Fern

  Verblijf bij The Fern op basis van volpension inclusief activiteiten en 2 game drives per dag. Als de zon op komt trekt u er op uit voor uw eerste safari. In de loop van de ochtend komt u weer terug bij het kamp en kunt u relaxen en bijkomen van uw safari. Na de lunch trekt u er om 15:30 uur weer op uit voor uw middagsafari.

 4. Dag 4 Game drives bij The Fern

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Transfer naar Velavadar National Park

  Na een laatste ochtendsafari op zoek naar de Aziatische leeuw rijdt u door naar Velavadar National Park, dat bekend staat om zijn uitgestrekte graslanden met Black bucks oftewel zwarte bokken, en Indische wolven in het gevolg….. Het is ongeveer 5 uur rijden.

  Verblijf Black Buck Lodge Deluxe Cottage o.b.v volpension.

  Op de groepsreis zult u hier samen met de gids een cameraval gaan plaatsen met als doel de gestreepte hyena op te sporen, die vooral ’s nachts actief is. De cameraval wordt bekostigd vanuit de reissom en zal ook worden overhandigd aan het Forest Department van Velavadar National Park t.b.v. hun onderzoek naar deze diersoort die hier steeds meer onder druk lijkt te staan.

 6. Dag 6 Safari in Velavadar National Park

  Deze ochtend gaat u hier op safari met uw gids op zoek naar de vele soorten antilopen. De black bucks zijn de snelste antilopen van het Indische Subcontinent en de mannetjes zien er schitterend uit met hun spiraalgevormde horens. Ook vele soorten vogels, vossen, jakhalzen en de Indische wolven bevolken de grasvlaktes.

 7. Dag 7 Transfer en safari in de Tharwoestijn

  De volgende ochtend rijdt u door naar Dasada (ca. 4 uur) dat net buiten de Little Rann of Kutch ligt. Onderweg bezoekt u Nalsarovar Bird Sanctuary, voor enkele unieke watervogels. De moerasgebieden van Gujarat staan ook bekend om hun vele soorten vogels, zowel endemische als migrerende soorten komen hier voor. U verblijft vandaag bij het duurzaam en met zorg opgezette Rann Riders Camp. De huisjes zijn vervaardigd van natuurlijk materiaal en zijn gegroepeerd als de omringende dorpjes.

  In de middag gaat u op safari in de Little Rann van Kutch. Een reservaat van 4950 km² dat een thuis is de dieren van de woestijn; de Indische wilde paarden, woestijnvossen, gestreepte hyena’s, wolven en de jungle kat.
  U bent aangekomen in de mystieke Tharwoestijn op de grens met Rajastan, niet voor niets ook de Grote Indiase Woestijn genoemd. In het zuidwesten van de woestijn ligt de Rann van Kutch, een uniek landschap dat wordt gevormd door zoutvlaktes en seizoensgebonden moerasgebieden. Het is het laatste toevluchtsoord van de zwaar bedreigde Indische wilde paarden oftewel Khurs, maar ook woestijnvossen en Nilgai’s worden hier regelmatig gezien. Deze unieke zoutvlakte, ooit de bodem van de Arabische zee wordt een moeraslandschap in het regenseizoen. Het woord Rann betekent zoutmoeras in Hindi. Verblijf Rann Riders o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 8. Dag 8 Transfer en safari in de Bera Sanctuary

  Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg en rijdt u in 7 uur van Gujarat naar de staat Rajastan. Het doel is de Bera Sanctuary dat bekend staat om zijn luipaarden die hier regelmatig en ook overdag worden gezien. Aan het einde van de middag staat uw eerste safari gepland.

  Verblijf Bera Safari Lodge o.b.v. volpension.

 9. Dag 9 Game drives in de Bera Sanctuary

  In de Bera/Jawai regio leven nog ongeveer 50 luipaarden tussen de nederzettingen. Het is op dit moment nog geen beschermd gebied, maar er wordt wel aan gewerkt. Dit is ook het leefgebied van de Rabari stam met haar vee en vreemd genoeg leven deze mensen en luipaarden al meer dan 100 jaar in vrede samen. De situatie is vergelijkbaar met de Maldhari in Gir. Uiteraard wordt er regelmatig een geit of een schaap gedood, maar mens en dier leven hier in vrede samen… De eigenaar van de lodge zal u uiteraard graag meer inzicht geven. Als u geïnteresseerd bent in cultuur kunt u ook als alternatief voor een van de game drives met een gids het dorpje ingaan om de mensen en hun cultuur beter te leren kennen. De terugkomst van het vee met het geluid van de koeienbellen bij zonsondergang met de wit geklede Rabari en hun rode tulbanden is een indrukwekkend schouwspel.

  Bera kijkt uit op een groot meer dat is gevormd door een grote dam en zorgt voor de watervoorziening, de Jawai Dam. Hier ziet u watervogels en grote krokodillen. Ook trekken de “trackers” van de lodge er iedere ochtend vroeg op uit op zoek naar sporen van de luipaarden, hier ook wel panters genoemd. Op deze manier kunnen zij u de beste sightings garanderen als u er 2x per dag op uit trekt met de jeep op zoek naar wildlife. Ook lippenberen, nilgai, gestreepte hyena’s, jungle cats, Indische wolven en jakhalzen komen hier voor.

  Verblijf Bera Safari Lodge o.b.v. volpension.

 10. Dag 10 Transfer naar Phalodi en bezoek kraanvogels

  Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur door naar Phalodi. Deze van origine handel/ karavanenstad aan de rand van de Thar woestijn staat inmiddels bekend om zijn tienduizenden jufferkraanvogels die hier overwinteren in de buurt van Khichan. ( Normaalgesproken overwinteren de vogels hier van november t/m maart, een garantie kunnen wij uiteraard nooit geven. Hecht u hier een groot belang aan dan adviseren wij december t/m februari als reisperiode.)

  ’s Avonds brengt u uw eerste bezoek aan de kraanvogels…. Overnachting in een comfortabel lokaal hotel o.b.v. volpension.

 11. Dag 11 Bezoek kraanvogels en transfer naar Jodhpur

  Na nog een laatste bezoek aan de kraanvogels rijdt u verder naar de magische blauwe stad, Jodhpur (ca 4 uur). Jodhpur is een zee van blauw, te midden van woestijnachtig en stoffige Rajasthan. Het is een poëtische stad met smalle straatjes, een levendige markt en natuurlijk het Meherangarh fort dat de skyline van de stad domineert. In de middag trekt u er op uit om deze stad te ontdekken met uw gids. U brengt o.a. een bezoek aan het Mehrangarh Fort en het Jaswant Thada memorial.

  Verblijf in het eerste Heritage Hotel van India, Ajit Bhawan in Deluxe Room o.b.v. volpension.

 12. Dag 12 Vlucht naar Mumbai

  Na het ontbijt wordt u terug naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mumbai. Hier heeft u een dagkamer bij The Lalit waar u zich kunt opfrissen in afwachting van uw vlucht terug naar Nederland of België.

 13. Dag 13 Aankomst in Nederland of België

  U komt aan in Nederland of België. Als het goed is kijkt u terug op een fantastische wildlife-ervaring!

 14. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden met een driedaagse tijgersafari in bijvoorbeeld Ranthambore. Of maak uw reis af met Jaipur, bekend als de roze stad, of de Taj Mahal in Agra.

  Wilt u in alle rust nagenieten? Kies dan voor een verblijf aan de kust bij Kerala in het 4-sterren Marari Beach.

  Of sluit af uw reis af op de Andamaneilanden. Met ongerepte stranden en een waar onderwater paradijs met schitterend koraal.  Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf €1595,- per persoon.

woestijnvos jongen in Little Rann of Kutch

door Soar

Leeuwin in Gir NP © All for Nature Travel
Indiase wolf in Velavadar National Park

met dank aan Soar

Black Bucks in Velavadar
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

The Fern Lodge in Gir National Park

Black Buck Lodge in Velavadar National Park

Rann Riders in Little Rann of Kutch

Bera Safari Lodge in the Bera Sanctuary

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land

weer terug te wisselen. Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner