Vooropgesteld: Toerisme kan alleen bijdragen aan natuurbehoud als het ook duurzaam wordt uitgevoerd. All for Nature Travel is al 10 jaar Travelife Certified voor duurzame reisorganisaties en in 2024 is dat weer vernieuwd. Zij voldoet daarmee aan de hoogste standaard voor duurzaamheid wereldwijd; de GSTC Criteria.

All for Nature heeft voor haar duurzame reizen in 2011 de Biodiversity Innovation Award in ontvangst mogen nemen van het ministerie van EL&I. In 2018 nam zij de Award  voor Best Wildlife Touroperator van TOFTigers in India in ontvangst en in 2024 werd zij geselecteerd als Best Practise voor het Europese BEFuture project. Een bewijs dat haar manier van reizen daadwerkelijk een belangrijke bijdrage levert aan behoud en verbetering van biodiversiteit op deze wereld!

Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is eigenlijk niets anders dan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor een toeristische organisatie. Volledig gebaseerd op dezelfde 3 P’s van People, Planet & Profit betekent duurzaam toerisme volgens de ANVR, dat tijdens het reizen en op de bestemming rekening gehouden wordt met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk blijft.

Wereldwijd is 8% van de beroepsbevolking, direct of indirect, werkzaam in het toerisme. Hiermee is het de grootste industrie ter wereld. Toerisme is tevens voor vele ontwikkelingslanden een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu.

Hoe draagt duurzaam toerisme van All for Nature Travel bij aan natuurbescherming?
De reizen van All for Nature gaan meestal naar afgelegen bestemmingen met weinig tot geen werkgelegenheid. De lokale bevolking in deze bestemmingen zoekt bronnen van inkomsten om te voorzien in hun eerste levensbehoeften; voedsel, onderwijs en medische verzorging. Duurzaam toerisme biedt een alternatief voor stroperij, overbevissing en houtkap door de lokale bevolking duurzame inkomsten uit hun natuurbezit te bieden in de vorm van werkgelegenheid.

Deze werkgelegenheid begint bij het produceren van lokale producten, het onderhouden van de lodge tot het rondleiden van de reizigers als rangers of gids. Doordat de mens een economisch voordeel heeft aan het beschermen van zijn natuurlijke leefomgeving, varen de natuur en haar dierenleven er wel bij. Een prachtig voorbeeld hiervan is het toerisme naar de berggorilla’s in Rwanda, Congo en Oeganda. Doordat de lokale bevolking directe inkomsten krijgt uit het gorillatoerisme heeft de berggorilla kans gezien om te overleven in dit door politieke catastrofen geteisterde gebied!

Het simpelweg verbieden van vliegreizen en het opsluiten van de natuur achter hekken van reservaten waar geen mensen meer worden toegelaten zal nooit een duurzame toekomst hebben.

Bijdrage aan natuurbescherming

Daarnaast draagt iedere reis van All for Nature Travel ook direct bij aan natuurbescherming d.m.v. parkgelden en doordat in iedere reissom een serieuze donatie aan een specifiek natuurproject is opgenomen. De hoogte verschilt per reis maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom op deze manier geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.

Echter ook indirect geven we natuurbeschermingsprojecten extra inkomsten. Onze reizigers worden geïnspireerd om zelf ook een donatie te doen en daarnaast investeren wij zelf onze tijd en expertise in het ondersteunen van natuurbescherming. Op deze manier hebben wij sinds onze oprichting al meer dan €1.000.000 bijgedragen aan het behoud van de natuur.

Hoe duurzaam toerisme precies bijdraagt aan het behoud van de tijger? Bekijk dit filmpje van TOFTigers.

Wildlife reizen & natuurbehoud

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner