gorilla's Rwanda
Gezicht Rwanda © All for Nature Travel
Nyungwe Forest All for Nature Travel
Zadelbekooievaar Akagera

Rwanda: Ultimate Wildlife Safari

richtprijs 6.595

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek de natuurlijke rijkdom van Rwanda en krijg bijzonder inzicht in natuurbescherming.
 • Sta oog in oog met de machtige berggorilla en draag bij aan zijn toekomst.
 • Ga op chimpansee-trekking in één van de laatste oerbossen in Centraal-Afrika.
 • Verblijf op een eiland in Lake Kivu waar u met de kayak naar toe vaart.
 • Ga op safari in Akagera NP en ga op zoek naar de Big 5.
 • Kijk achter de schermen bij African Parks Network en ervaar de wederopbouw van Akagera National Park.
 • Een compleet en avontuurlijk programma boordevol activiteiten.
 • Bent u avontuurlijk ingesteld kijk dan naar onze 12-daagse Rwanda Wildlife Selfdrive.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Rwanda: Ultimate Wildlife Safari.

Het land van duizend heuvels wordt Rwanda ook wel genoemd. Beroemd om zijn zeldzame populatie berggorilla’s, zijn er maar weinig mensen die weten welk natuurschoon dit kleine land in het midden van Afrika nog meer te bieden heeft. Chimpansees komen hier voor in het Nyungwe Forest, een van de laatste intacte oerbossen van Oost en Centraal-Afrika. Giraffen, olifanten, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen en zelfs neushoorns bevolken het savannelandschap in Akagera National Park. De NGO African Parks Network zet zich hier in voor het herstel.

Deze safari neemt u mee naar de natuurlijke rijkdommen van dit land en geeft u een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming in drie totaal verschillende habitats. Duurzaam toerisme is hier het sleutelwoord. Het zorgt ervoor dat de lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van die natuur en uw programma is dan ook volgepakt met leuke excursies waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert. In vergelijking met Uganda zijn de verschillende nationale parken veel makkelijker bereikbaar, de berggorilla-trekkings over het algemeen iets minder zwaar en u weet zeker dat uw reissom hier maximaal bijdraagt aan natuurbescherming.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze gids opgewacht en naar uw hotel in Kigali gebracht. De volgende dag begint u uw reis met het schitterende Nyungwe Forest, een immens groot en ongerept primair bergregenwoud waar twee groepen wilde chimpansees zijn gewend aan mensen door de Wildlife Conservation Society. Hier gaat u uitgebreid op trekking in Nyungwe Forest op zoek naar de chimpansees en de andere 12 primatensoorten die hier voorkomen. Er is ook een groep prachtige colobus- of franjeapen gehabitueerd. U kunt op zoek gaan naar meer dan 300 soorten vogels die hier voorkomen of de boomkruinen van dichtbij observeren middels een spannende Canopy Walk.

Vervolgens reist u door naar Lake Kivu dat u met de kayak uitgebreid verkent. U vaart naar een eiland waar u ook overnacht in een speciaal voor u opgezet tented camp. Na twee dagen rijdt u door fantastische vulkaanlandschap naar de Virunga Mountains voor uw bezoek aan de unieke berggorilla’s. Oog in oog staan met een machtige ‘zilverrug’, geaccepteerd worden door een in de vrije natuur levende familie berggorilla’s is iets dat iedereen in zijn leven zou moeten hebben meegemaakt. Hier in Volcanoes National Park leven tien gorillafamilies die zijn gehabitueerd en één keer per dag mogen worden bezocht door een select groepje van acht toeristen.

U sluit uw reis af met African Park’s Akagera National Park, waar u 2 dagen op gamedrive gaat. Akagera is nu de thuisbasis van een luxe ‘tented camp’ opgezet door African Parks Network. Zij hebben dit park in volle glorie hersteld; de rangers zijn opnieuw uitgerust en opgeleid, het park is omheind en zelfs de leeuw is weer terug gebracht. Vrijwel alle dieren die we kennen van de Afrikaanse savanne komen hier voor, waaronder ook de roan- of paardenantilope, de oribi en 482 verschillende soorten vogels. Ook de zwarte neushoorn is in 2017 geherintroduceerd en hiermee is de ´Big 5´ compleet! African Parks geeft u graag een exclusief inzicht achter de schermen van deze omvangrijke operatie.

berggorilla, rwanda, silverbacks

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 9 overnachtingen op 3-4 sterren niveau
 • Maaltijden en activiteiten (Chimpansee & Gorilla tracking, bezoek Genocide Memorial, Canopy Walk, Colobus Monkey track & Waterfall Hike Nyungwe, Kayaking Lake Kivu, Mukunga Canoe Tour in Voscanoes NP, Bezoek Dian Fossey Campus, game drives & night drive Akagera NP met inzicht in natuurbescherming van African Parks)
 • Vervoer en Engelstalige gids ter plaatse
 • Chimpansee permit
 • Gorilla permit met lokale gids en trackers
 • Bijdrage aan African Parks. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €6595,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.

NB:
– Verblijft u liever iets luxer op 4-5 sterren niveau? Hetzelfde reisprogramma met de combinatie One & Only Nyungwe House, Virunga Lodge of Bisate Lodge in Volcanoes NP en het prachtige Magashi in Akagera NP is mogelijk vanaf €18.000,- per persoon.
– Bent u avontuurlijk ingesteld en wilt u geld besparen? Kijk dan bij deze 12-daagse Rwanda selfdrive voor ervaren Afrika-reizigers.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Kigali. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Tweede Gorilla permit t.w.v. 1500,- USD p.p. (Van januari t/m april geldt een korting van 450 USD op deze permit)
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies: Golden Monkey Trail 100 USD p.p., bezoek aan het graf van Dian Fossey 75 USD
 • Luchthavenbelastingen
 • Visa en inentingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Kigali

  Bij aankomst in Kigali wordt u verwelkomd door uw gids voor de komende dagen en naar het beroemde Hotel des Mille Collines gebracht. Dit 4-sterren hotel is bekend geworden uit de film Hotel Rwanda en diende als decor voor de film. In de film voorzag het zwembad van dit hotel de vluchtelingen van drinkwater. Het hotel is onlangs overgenomen door Kempinski maar de authentieke sfeer is bewaard gebleven.

  U verblijft in Hotel des Mille Collines in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Doorreis naar Nyungwe met excursies onderweg

  Na het ontbijt rijdt u door naar Nyungwe Forest. Dit is in het totaal 6 uur rijden maar uw reis wordt afgewisseld met verschillende interessante tussenstops. U heeft lunch onderweg en als de tijd het toe laat bezoekt u het voormalige koningspaleis Mwami’s Palace en het nationale museum in Huye, dat bekend staat als het best etnografische museum van Oost-Afrika.

  Het King’s Palace, een reconstructie van de traditionele koninklijke residentie, is een prachtig vormgegeven woning met rieten dak in de vorm van een bijenkorf. Nyanza was vroeger het hart van Rwanda. Volgens mondelinge overlevering was het de plaats van veldslagen en machtsstrijd. De monarchie was lange tijd mobiel en verplaatste de rechtbank tussen verschillende locaties. Achteraan kunt u enkele langhoornige Inyambo-runderen zien. Dit zijn afstammelingen van de kudde van de koning en er wordt nog steeds voor hen gezongen door de verzorgers. U zult deze runderen later ook nog tegenkomen rond Akagera NP. De elegante koeien, afgeleid van het bredere Ankole-ras, speelden een belangrijke rol tijdens ereceremonies van de koning. Ze waren versierd met rijke sieraden en leerden te luisteren naar de liedjes van een trainer en zijn bewegingen te volgen in een statige parade.
  Rwanda hield op een monarchie te zijn in 1962, toen het onafhankelijk werd van de koloniale overheersing. Het fokken en verzorgen van Inyambo wordt nog steeds uitgevoerd en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Rwanda.

  Uw reis eindigt vandaag in Nyungwe Forest waar uw Canopy Walk gepland staat, met adembenemend uitzicht in de kronen van het regenwoud. Het einde van de middag is een goede tijd om vogels te observeren. Het schitterende Nyungwe Forest is een immens groot en ongerept primair bergregenwoud, het grootste van Afrika. 13 verschillende soorten primaten komen hier voor en meer dan 250 soorten vogels zijn geteld, waaronder de 2 soorten toeraco’s neushoornvogels en sunbirds.

  U overnacht deze en de komende twee nachten in een van de huisjes in het Nyungwe Top View lodge. U verblijft hier o.b.v. volpension.

 3. Dag 3 Ochtend trekking chimpansees & Colobus monkeys

  Deze ochtend staat u bijzonder vroeg op, vertrek 04:30 uur, om op tijd te zijn bij de plek waar de chimpansees hun nesten hebben gebouwd voor de nacht, voordat ze het nest verlaten. In Nyungwe Forest zijn twee groepen wilde chimpansees gewend aan mensen door de Wildlife Conservation Society. Hier gaat u uitgebreid op trekking op zoek naar de chimpansees en de andere 12 primatensoorten die hier voorkomen.
  Voor de lunch komt u weer terug bij de lodge en kunt u een beetje bijkomen van de trekking. Net als voor de gorilla trekkings adviseren wij ook hier om uw conditie op peil te brengen voor vertrek.

  In de middag staat een trekking naar uw volgende primatensoort gepland. In Nyungwe Forest is ook een groep prachtige colobus- of franjeapen gehabitueerd, die kan worden bezocht. De naam komt van het Griekse woord voor verminkt, dit omdat de franjeapen geen duim hebben. Dan is het woord franje genoemd naar de lange witte franjes toch een stuk vriendelijker.

 4. Dag 4 Ochtendexcursie Waterfall Hike en transfer naar Lake Kivu

  Deze ochtend brengt u nog een laatste bezoek aan het primaire woud en staat een bezoek aan de waterval op het programma. De Isumo Waterfall Hike; de eerste helft van deze wandeling slingert door schitterende groene theevelden. Terwijl u hoger het bos in klimt, geniet u van de prachtige uitzichten in noordwestelijke richting naar het Kivumeer en de Democratische Republiek van Congo. U heeft een vroege lunch bij de lodge voordat u doorrijdt naar Lake Kivu, het grootste meer van Rwanda. De route is bijzonder mooi over het Albertine Rift (onderdeel van de Rift Valley). U verblijft direct aan het strand aan de oostkant van het meer in een comfortabele lodge o.b.v. volpension.

 5. Dag 5 Kayaking op Lake Kivu

  Vandaag staat een bijzondere activiteit op het programma.

  Verken het Kivumeer tijdens een rustige kajaktocht langs de oevers van een van de Great Lakes Afrika. Onder leiding van een ervaren kayakgids peddelt u een moderne zeekajak gedurende een aantal uren langs inhammen of baaien terwijl u geniet van het spectaculaire landschap en de vissers ontmoet. Tussendoor kunt u een duik nemen om af te koelen. Op verzoek kunt u een vleermuiskolonie bezoeken. I.v.m. overdraagbare ziekte bevelen wij dat op dit moment niet aan.
  Uw eindbestemming is het eiland Gishayu. Het is een van de mooiste en meest ongerepte locaties aan het Kivumeer en een toevluchtsoord voor vele soorten vogels. Onze gidsen zetten hier een eenvoudig tentenkamp voor u op en bereiden een vegetarische maaltijd. Dit is een mooie manier om lokale mensen inkomsten te geven uit duurzaam toerisme.

  Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en naar de landingsplaats gebracht van de kayaks. Met de kayaks vaart u onder leiding van een professionele kayakinstructeur door naar een eiland in de buurt van de kust. Het is in principe 7 uur varen, maar het tempo is ontspannen.

  Overnachting Tented Camp o.b.v. volpension

 6. Dag 6 Transfer naar de Volcanoes National Park

  Na een avontuurlijk ontbijt wordt u door een snelle boot opgehaald en naar de kust gevaren waar uw auto met chauffeur weer voor u klaar staat. U vervolgt uw ‘scenic drive’ door de heuvels en valleien van Rwanda en steekt de Akagera rivier meermaals over, de Akagera heeft een verbinding met de Nijl en wordt gezien als de langste rivier ter wereld, op weg naar het wereldberoemde Parc National des Volcans (PNV). Het park vormt een geheel met het aangrenzende Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en Mgahinga National Park in Uganda.

  Uw eindbestemming is Ruhengeri, de thuisbasis van de berggorilla. U verblijft de komende 2 nachten in de  Ingagi Park View Lodge. Deze middag bezoekt u een van de kratermeren waar u er dit keer met de kano op uit trekt.

  Verblijf Ingagi Park View Lodge o.b.v. volpension.

 7. Dag 7 Gorilla trekking in Parc National des Volcanoes

  Vandaag staat uw gorilla trekking gepland. U gaat al vroeg naar het kantoor van het park om u aan te melden. Bij een kop thee of koffie krijgt u een briefing van de gidsen en wordt u ingedeeld in een groep van 8 personen en krijgt u een gorillafamilie toegewezen. Vervolgens rijdt u naar het begin van de trek. Dit duurt 20 minuten tot een uur, afhankelijk van welke groep gorilla’s u gaat bezoeken. Na het al dan niet inschakelen van dragers voor uw uitrusting – zeker iets om te overwegen en een mooie manier om lokale bevolking inkomsten te geven uit het behoud van de natuur (kosten 10 USD) – gaat u op zoek naar de gorilla’s op de weelderig beboste hellingen van het Virungagebergte; een magische belevenis. Elke groep gorilla’s is anders en sommige gorilla families zijn veel moeilijker te vinden dan andere. Soms vindt u de familie in het bamboebos onderaan de berg. Soms kan het zoeken een hele dag in beslag nemen, vooral wanneer het nat en modderig is. Dus wees voorbereid!

  Tijdens de trek zal uw gids zo nu en dan halt houden om u op flora en fauna te attenderen en u de gelegenheid te geven foto’s te maken en water te drinken. Wanneer de gorilla’s zijn gelokaliseerd, laat u uw daguitrusting achter bij uw drager zodat u alleen dat bij u heeft wat u nodig heeft tijdens het ene uur dat u bij de gorilla’s mag zijn. Afhankelijk van de gorillagroep die u bezoekt, heeft u de kans om een imponerende, dominante zilverrug te zien of een baby-gorilla die zich vastklampt aan de vacht van zijn moeder.
  De sensatie om deze prachtige dieren in het wild te zien zal u kippenvel bezorgen. Nadat u een uur met de gorilla’s heeft doorgebracht, loopt u dezelfde weg naar beneden en kunt u in de lodge van een welverdiende douche genieten.

  Gorilla Permit
  De permits kunnen niet worden geannuleerd, met uitzondering van een medisch attest. De autoriteiten kunnen altijd toegang weigeren als het park gesloten wordt of als de gorilla’s zich buiten de grenzen van het park bevinden. Vanwege de overdraagbaarheid worden ook personen met griepverschijnselen geweigerd. In deze gevallen zijn de autoriteiten verantwoordelijk voor geldteruggave en niet All for Nature Travel. Het verkrijgen van een gorilla permit is dan ook geen garantie dat u de gorilla’s daadwerkelijk ook zult zien. Het zien van een gorilla in zijn eigen leefomgeving is een voorrecht en kan niet worden afgedwongen. Als u nog een tweede keer op gorillatrekking wilt gaan kunnen wij dat graag voor u verzorgen. Houdt u er rekening mee dat u dan ook nog een extra overnachting hier nodig heeft.

  In de middag brengt u een bezoek aan de onlangs geopende Ellen DeGeneres Campus of the Dian Fossey Gorilla Fund voor een bijzonder inzicht in natuurbescherming. Als u uw verblijf hier witl verlengen is er nog tijd voor de volgende activiteiten:

  Lokale dorpjes
  Maak een wandeling in de omgeving en bezoek een plaatselijke school, gemeenschapsprojecten of het Bulerameer en Ruhondomeer. Het is een prachtige gelegenheid om de Rwandezen die hier wonen te ontmoeten en te genieten van de adembenemende uitzichten op de vruchtbare heuvels van Rwanda.

  Bezoek het graf van Dian Fossey en haar Digit: (Meerprijs 85 USD p.p.)
  Als u nog meer wilt zien van Dian Fossey en de film Gorilla’s in the Mist dan bevelen we u van harte de trekking aan naar haar graf en dat van de berggorilla waar het allemaal mee begon; Digit. Het is een pittige klim van in het toaal ongeveer 4-5 uur en onderweg geniet u van een fantastisch uitzicht.

  De Golden monkeys (meerprijs voor de permit 100 USD p.p.)
  Ga op zoek naar de ‘gouden apen’. Deze zeldzame, bedreigde ondersoort van de Witkeelmeerkat – ook wel bekend als de ‘blauwe apen’ – zijn een plezier om te zien. De apen zijn speels, leergierig en springen van boom naar boom. Dit maakt het wel wat moeilijker om foto’s te maken… Er zijn twee groepen van in totaal 80 apen die op dezelfde manier worden benaderd als de gorilla’s; in een groep van maximaal 8 personen bezoekt u deze bijzondere diersoort maximaal een uur.

  Verblijf Ingagi Park View Lodge o.b.v. volpension.

 8. Dag 8 Transfer naar Akagera National Park

  Deze ochtend heeft u een vroeg ontbijt omdat het nog 5 uur rijden is naar de ingang van Akagera National Park. Onderweg heeft u lunch in Kigali en bezoekt u het Genocide Memorial.

  Kigali Genocide Memorial Centre
  De gedenkplaats werd bij de tienjarige nagedachtenis in april 2004 geopend. Het bood de bevolking de gelegenheid hun gedode familieleden en vrienden te begraven en hun eerbied voor de slachtoffers te betuigen. Meer dan 250.000 slachtoffers hebben daar hun laatste rustplaats gevonden. Het bezoek aan de gedenkplaats is een zeer emotionele belevenis. Toch moedigen veel Rwandezen de mensen aan dat te doen, om zo stil te staan bij wat er is gebeurd, maar hen ook aan te moedigen zich op de toekomst te richten. Ook wij bevelen dit onze reizigers aan. Zo kunt u wat u in het land heeft ervaren in een historische context plaatsen en kunt u zich beter realiseren hoe ver de bevolking van Rwanda sindsdien is gekomen.

  Akagera ligt een stuk lager en grenst direct aan Tanzania. Het bestaat uit een moerasgebied van meren en savannes en biedt dan ook een compleet ander dierenleven dan u eerder heeft gezien op deze reis.
  African Parks heeft dit park in volle glorie hersteld; de rangers zijn opnieuw uitgerust en opgeleid, het park is omheind en zelfs de leeuw is weer geherintroduceerd. Vrijwel alle dieren die we kennen van de Afrikaanse savanne komen hier voor, waaronder ook de roan- of paardenantilope, de oribi en 482 verschillende soorten vogels. Ook de zwarte neushoorn is in 2017 weer terug gebracht en hiermee is de ´Big 5´ compleet!

  Aan het einde van de middag maakt u al uw eerste game drive als u naar Ruzizi Tented Camp rijdt met uw gids/chauffeur. Ruzizi is eigendom van African Parks en uw verblijf hier draagt dan ook 100% bij aan natuurbescherming.

  U verblijft in Ruzizi Tented Camp in een van de tenten o.b.v. volpension.

 9. Dag 9 Verkenning Akagera met bezoek aan African Parks

  In de ochtend staat een bezoek aan de African Parks headquarters gepland. Zij geven u graag een exclusief inzicht achter de schermen van deze omvangrijke operatie en de herintroductie van de leeuw en zwarte neushoorn in dit gebied. U zult zien dat dit niet zonder complicaties gaat. Vervolgens heeft u een mooie route door het park richting het noorden. Uw volgende safaribestemming. Deze avond verblijft u in een uniek kleinschalig tented camp, Karenge, dat ook door African Parks is opgezet. Deze avond staat ook uw night drive gepland. Een compleet andere dierenwereld gaat voor u open.

  Verblijf Karenge Tented Camp o.b.v. volpension in het noorden van Akagera National Park

 10. Dag 10 Afsluiting in Kigali

  Vroeg in de ochtend heeft u een safari in de richting van de noordelijke gate van Akagera en verlaat u het park. In ongeveer 3 uur rijdt u terug naar Kigali voor uw vlucht terug naar Nederland of België. Hopelijk kijkt u terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 11. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit.

  Het is uiteraard mogelijk en zelfs aan te bevelen om iets langer  op ieder onderdeel uit het programma te blijven voor nog meer activiteiten of een extra gorillatrekking. Dit werken wij graag op maat voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Chimpansee Nyungwe National Park
Virunga Mountains © All for Nature Travel
berggorilla Rwanda
leopard Akagera
Kkayaking Lake Kivu
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

De reissom is gebaseerd op eenvoudigere 3-4 sterren lodges. U kunt de reis echter zo luxe maken als u zelf wilt. Zie de voorbeelden onderaan.

Nyungwe Topview Lodge in Nyungwe National Park

Reis Rwanda, safari Rwanda, Kingfisher

Ingagi Park View lodge direct bij de ingang van Volcanoes National Park

ingagi park view lodge, selfdrive rwanda

Ruzizi Tented Camp in Akagera National Park

Karenge Bush Camp in het noorden van Akagera NP

Reis Rwanda, safari Rwanda, Kingfisher

Verblijft u liever iets luxer op 4-5 sterren niveau? Hetzelfde reisprogramma met de combinatie One & Only Nyungwe House, Virunga Lodge of Bisate Lodge in Volcanoes NP en het prachtige Magashi in Akagera NP is mogelijk vanaf €16.495,- per persoon of wissel enkel 1 of 2 lodges:

In Nyungwe NP het 5-sterren One & Only Nyungwe House

reis Rwanda, chimpanseetrekking Rwanda, Nyungwe House, Nyungwe NP

Magashi Lodge in AkageraNPecolodge Rwanda

Virunga Lodge in Volcanoes National Park voor de gorillatrekking

Virunga Lodge Rwanda, gorilla trekking, mountain gorilla, reis rwanda gorilla tracking, volcanoes

Of de 5-sterren Bisate Lodge bij Volcanoes NP

kleinschalige lodge Rwanda

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Om zoveel mogelijk uit uw safari’s te halen, is het aanbevolen een goede verrekijker en camera mee te nemen (70-300 of gelijkwaardig). Vergeet niet een internationale stekker/adapter mee te nemen voor elektrische apparatuur. Vergeet vooral ook uw zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Denk ook aan voldoende geheugenkaarten voor foto- en filmapparatuur.
Qua kleding voelt u zich de meeste tijd het meest comfortabel in lichte zomerkleding (korte broek, luchtige bloesjes of hemden, open schoenen of sandalen etc.). Let u er wel op dat het niet te bloot is, Rwandezen zijn gemiddeld genomen wat behoudender in dat opzicht dan wij. Dat geldt overigens ook voor openlijke uitingen van genegenheid: zoenen, knuffelen etc.. Een trui of sweater kan van pas komen op frisse avonden en/of in hoger gelegen gebieden. Neem een lichte, liefst waterdichte regenjas mee, die u klein kunt opvouwen. Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen voor trekkings en hikes, evenals lange mouwen, een stevige lange broek en lange kousen. Bij trekkings door de vegetatie raden we aan de broek in de kousen te stoppen (insecten en brandnetels!).
Tijdens de safari’s in Akagera bevelen wij ook lange afritsbroeken aan en een shirt met lange mouwen tegen de insecten. Zwemkleding mag ook niet ontbreken in uw bagage. U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker.

Nederlands – Kinyarwanda
Ja – Yego
Nee – Oya
Hoi – Sijambo
Tot ziens – Murabeho
Bedankt – Murakôze nyane

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De muntsoort in Rwanda is Rwandese Frank (RWF). De US Dollar wordt vaak ook geaccepteerd en is vanouds de ´harde´ en gewilde buitenlandse muntsoort. Let op: Amerikaanse dollarbiljetten die voor het jaar 2000 gedrukt zijn, worden niet geaccepteerd. Bij het wisselkantoor in Nederland en België

kan men ze op jaartal voor u selecteren. Wisselkantoren en geldautomaten (ATM) zijn aanwezig op het vliegveld, in de hoofdstad Kigali en een paar andere grotere steden. Het is raadzaam om ook contant geld in US dollars mee te nemen voor de reis want niet in alle lodges zult u met creditcard kunnen betalen. Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.. Traveler’s Cheques worden buiten Kigali praktisch nergens geaccepteerd. Betalen met een creditcard (VISA) is beperkt mogelijk. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Rwanda kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste tijd is januari en februari en van juni t/m oktober omdat het dan relatief droog is. Gezien de locatie ten opzichte van de evenaar is de temperatuur redelijk constant met verschillen per regio. In Kigali is het het hele jaar door gemiddeld 21 graden. De natste maanden zijn maart, april en mei. Rwanda is ontzettend vruchtbaar en het regent hier dan ook regelmatig en m.n. ook in de Virunga’s waar de berggorilla’s leven. Het voordeel is dat de regen de stof en nevel laat verdwijnen waardoor de kleuren helderder worden voor fotografie. De zon schijnt gelukkig ook regelmatig. Het gebied waar de berggorilla’s leven ligt boven de 2400 meter en met name in de vroege ochtend en avond kan het koud zijn dus het is belangrijk dat u zich warm kleedt en in laagjes. De bergen zijn bebost, maar het is geen tropisch regenwoud. Dat heeft als voordeel dat het klimaat dan ook niet benauwd en vochtig is.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Sinds 1 januari 2018 ontvangt u uw visum voor Rwanda bij aankomst.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur. In Rwanda is het in onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Neem uw medisch paspoort/vaccinatieboekje (met een gele koortsvrije verklaring) mee tijdens de trip. Drink geen water uit de kraan, ook niet voor tandenpoetsen. Flessenwater is goed verkrijgbaar.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Rwanda is politiek gezien een zeer stabiel land en ongeregeldheden komen er vrijwel niet voor. Echter ondanks het feit dat de mensen bijzonder vriendelijk zijn blijven de verschillen tussen arm en rijk groot. Het is belangrijk om enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen tijdens uw reis:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen opzichtige sieraden en/of horloges tijdens uw reis.
 • Aangeraden wordt om vooral na zonsondergang op straat waakzaamheid te betrachten, omdat u dan een groter risico loopt te worden bestolen.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner