klik op het kaartje om te vergroten

Zuid-Afrika is enorm populair als safaribestemming en u kunt hier goed zelf rondrijden. Het landschap is enorm veelzijdig en het ene moment waant u zich in de bergen van Zwitserland en de volgende dag bevindt u zich weer in de droge savanne. De reizen en bestemmingen hieronder hebben wij speciaal voor u geselecteerd o.b.v. duurzame inkomsten voor de lokale bevolking en oprechte bijdrage aan natuurbescherming.

Veel privéparken bieden wij niet aan omdat roofdieren worden gelokt met aas en het ons inziens niets meer met wildlife te maken heeft als dieren worden aan- en verkocht op veilingen. Op veel plaatsen worden zelfs bedreigde diersoorten, als leeuwen, gefokt voor de trophy hunting onder het mom van natuurbescherming. Let u dan ook altijd goed op bij welke parken u verblijft. Wij baseren uw reis op de oorspronkelijke nationale parken en de daaraan grenzende reservaten of sanctuaries die wetenschappelijk bewezen hun sporen hebben verdiend in natuurbescherming en het behoud van diersoorten.

Wij werken graag samen met de volgende bestemmingen:

Kgalagadi Transfrontier National Park
Het is één van de zeven mooiste parken van Afrika; Kgalagadi Transfrontier Park. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Namibië opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden. In dit woestijngebied van de Kalahari leven vele dieren in de droge rivierbeddingen. Het was ook de laatste ‘stronghold’ van de Khomani San oftewel Bushmen. Het park staat bekend om zijn schitterende landschap en vele roofdieren. Als geheimtip bevelen wij u de !Xaus Lodge aan.

Greater Kruger National Park & Klaserie/ Timbavati
Het nationaal park Kruger is het bekendste park van Afrika en ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het Krugerpark is tegenwoordig onderdeel van het veel grotere Greater Limpopo Transfrontier Park dat ook Zimbabwe en Mozambique beslaat.

Lees meer

Marakele National Park & Welgevonden Game Reserve
Marakele en het Welgevonden Game Reserve liggen in het Waterberg Biosfeergebied. De naam Waterberg komt letterlijk van de eerste trekkers - ‘Hollandse’ boeren - die dit waterrijke en groene gebied in de provincie van Limpopo bijzonder wisten te waarderen. Dit is het grootste aaneengesloten savannegebied van Zuid-Afrika en de Big 5 laat zich hier graag zien.

Grootbos Reservaat
Dit 1750 hectare metende Grootbos Privé Natuurreservaat ligt in het gebied van de Gansbaai, slechts 160 kilometer van Kaapstad. In dit reservaat, dat inmiddels vele prijzen heeft ontvangen, groeit beschermd, zeer soortenrijk fynbos en ook het grootste bos van Milkwood bomen ter wereld. Het reservaat wordt wereldwijd geroemd om zijn natuurbescherming- en sociale projecten. Met uitzicht op de haven van Walker Bay is het ook een goede uitgangsbasis voor duurzame walvissafari’s. U verblijft hier bij de gerenommeerde Grootbos Lodge.

Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park is het op twee na grootste Nationale park van Zuid-Afrika en het park breidt zich nog steeds uit. Naast een terrestrisch deel (op het land) loopt het uit in zee waar een Marien park onderdeel van het geheel uitmaakt.

Lees meer

Alle parken en onderdelen uit hieronder genoemde reizen kunnen worden gecombineerd in een op maat uitgewerkt voorstel.

Beste reismaand:Het hele jaar door
Meest gezien in: Kruger, Kgalagadi, Gansbaai

De mooiste wildlife reizen naar Zuid-Afrika voor u geselecteerd

whale watching Zuid-Afrika, reis walvissen, walvisexcursie Hermanus

  Zuid-Afrika: ‘A Whale of a Time’ met Stichting Rugvin

  16 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Whale watching reis naar Zuid-Afrika onder leiding van Stichting Rugvin. Draag bij aan en krijg een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming van zeezoogdieren. Naast de Big 5 van de zee kunt u ook de Big 5 van…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  luipaard reis Tuli Block

   Zuid-Afrika: Conservation Safari

   Highlights van deze natuurreis: Unieke 10-daagse selfdrive safari in Zuid-Afrika & Botswana voor wildlife liefhebbers pur sang. Met een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming van de luipaard. Ga op zoek naar de Big 5 als u dwars door Kruger naar het…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   walvis reis Zuid-Afrika

    Zuid-Afrika: Walvissafari Deluxe

    8 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Reis naar het prachtige Grootbos Natuurreservaat met zijn zeer gerenommeerde 5-sterren Grootbos Lodge. Ga de zee op en zie de ‘Big 5’ van de zee in hun natuurlijke omgeving: walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien. Krijg…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

    All for Nature Travel

    image description

    Ultieme wildlife beleving

    Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

    image description

    Kleinschaligheid

    Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

    image description

    Bijdrage aan de natuur

    Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.