Rhino Conservation Marataba

Zuid-Afrika: Conservation Safari

richtprijs 4.995,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Unieke safari in Zuid-Afrika in een kleine groep met maximaal 8 personen.
 • Draag bij aan en krijg een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.
 • Ga op zoek naar de Big 5 als u door Kruger naar het noorden trekt.
 • U verblijft in kleinschalige, duurzame lodges midden in de natuur.
 • Ga op wandelsafari o.l.v. experts in het ongerepte noorden van Kruger National Park.
 • Leer spoorzoeken op basis van voetafdrukken, uitwerpselen en afgebroken takjes.
 • In Limpopo wordt u nauw betrokken bij de bescherming van de neushoorn, die vanuit uw reissom wordt gefinancierd.
 • Reist u liever in augustus? Vraag dan naar onze internationale 4-daagse reis voor alleen het neushoornonderzoek.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 18 t/m 28 sept. 2022
  0/8
Alles over reis: Zuid-Afrika: Conservation Safari.

Tijdens deze exclusieve 11-daagse groepsreis leert u het wildlife van Zuid-Afrika kennen en draagt u direct bij aan het behoud ervan. Onder leiding van excellente natuurgidsen trekt u in 7 dagen door het beroemde Kruger National Park en reist u vervolgens door naar de Waterberg in Limpopo. U overnacht op bijzondere locaties in de vrije natuur, gaat naar hartelust op ‘game drive’ en wandelsafari en krijgt een bijzonder inzicht in natuurbescherming.

De reis begint in Johannesburg van waaruit u doorrijdt naar het Timbavati Reservaat dat direct grenst aan en een directe doorgang heeft met Kruger National Park. Dit privé reservaat heeft veel oog voor natuurbescherming en de Big 5 komt hier in grote aantallen voor. U heeft volop gelegenheid om de wildernis en haar dierenleven te verkennen tijdens de uitgebreide ‘game drives’. Leeuwen, luipaarden en wilde honden worden hier regelmatig gezien, en natuurlijk olifanten. Ook de neushoorn leeft hier onder zware bescherming. Op de vierde dag trekt u langzaam door het park naar het noorden en zult zien dat het landschap verandert en er steeds minder toeristen onderweg zijn.

U komt aan in het uiterste noorden van Kruger, dat direct grenst aan Zimbabwe. Hier ligt de Makuleke Concession, eigendom van de Makuleke stam die partner is van het tented camp hier in Pafuri. Dit gedeelte van het park staat bekend om zijn fantastische vergezichten en het heeft de hoogste concentratie nyala’s, bijzondere antilope’s die vrijwel nergens anders voorkomen. U gaat twee volle dagen op wandelsafari om de natuur in detail te leren kennen. Een wandelsafari is de beste manier om de natuur van de Afrikaanse savanne intens te ervaren. Ervaren rangers nemen u mee en laten u kennismaken met het leefgebied van de ‘Big 5’.

Als u voldoende kennis heeft van de Afrikaanse bush en het dierenleven zelf opgedaan rijdt u door naar Marakele National Park . Dit Big 5 reservaat ligt in Limpopo in de buurt van de Waterberg. Terwijl u verblijft in het comfortabele Explorers Camp in een overweldigende setting moeten onder leiding van een ervaren dierenarts meerdere neushoorns worden gemonitord voor onderzoek. U bent er bij als de neushoorns moeten worden opgespoord en verdoofd om het DNA materiaal te verzamelen. Doordat de hoorn van een neushoorn meer opbrengt dan goud, is de juiste identificatie en het monitoren van de neushoorns van essentieel belang in de strijd tegen de nog steeds groeiende stroperij.

Hier maakt u gedurende 3 dagen uitgebreid kennis met natuurbescherming in de praktijk en leert u niet alleen alles over neushoorns, maar ook alles over olifanten, roofdieren, cameravallen en ecologische kennis die nodig is om een Big 5 reservaat te beheren. Een mooie afsluiting van uw reis!

PS: Heeft u minder tijd en reist u liever in augustus? Vraag dan naar onze 4-daagse internationale vertrekdatum voor alleen het neushoornonderzoek. Vertrek op 8 en 11 augustus 2022 vanaf €2395,- per persoon.

rhino conservation, marataba, reis neushoorn, marataba explorers camp, reis zuid-afrika

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Begeleiding door een ervaren natuurgids & Dr A. Uys bij het neushoornproject
 • 11 overnachtingen op 3-4 sterren niveau
 • Volledig verzorgd vervoer en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • De meeste maaltijden, parkgelden, Conservation & Community fee’s
 • Bijdrage aan Rhino Conservation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer bij minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Eenpersoonskamertoeslag €800,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Johannesburg. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Johannesburg

  Vandaag komt u aan in Johannesburg. Het hotel dat wij voor u hebben geselecteerd is kleinschalig en ligt in een goede buurt. Het valt in de categorie eco-chic boutique hotel en zij hebben al vele onderscheidingen op het gebeid van duurzaamheid in ontvangst mogen nemen. Als u een dag eerder aan komt of een eerdere vlucht neemt kunnen wij graag een excursie in Soweto of een bezoek aan het Apartheidsmuseum voor u organiseren.

  Overnachting in The Peech Hotel in standaard kamer inclusief ontbijt.

 2. Dag 2 Onderweg naar Kruger NP en aankomst in Timbavati

  Bij het ontbijt ontmoet u uw reisleider/ natuurgids en de rest van de groep. Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur door naar Kruger National Park. U stopt onderweg om u benen te strekken en te lunchen (niet inbegrepen). Kruger is het bekendste park van Afrika en ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het Krugerpark is tegenwoordig onderdeel van het veel grotere Greater Limpopo Transfrontier Park dat ook Zimbabwe en Mozambique beslaat. Uw einddoel is Timbavati Private Nature Reserve, een wildrijke privé concessie die een directe verbinding heeft met Kruger.

  Overnachting in een kleinschalig tented camp Umlani Bush Camp in Timbavati op de grens met Kruger op basis van vol pension incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Op zoek naar de Big 5 in Timbavati & Kruger NP

  De lodge waar u verblijft heeft de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid en Timbavati ondersteunt verschillende onderzoeks- en natuurbeschermingsprojecten, waaronder een Ground Hornbill Project, Panthera Leopard Research en Elephants Alive. De Big 5 komt hier in grote aantallen voor en u heeft volop gelegenheid om de wildernis en haar dierenleven te verkennen tijdens de ’game drives’ in de open terreinwagens die twee keer per dag zijn inbegrepen. U zult ook op night drive gaan, waarbij er een compleet andere wereld voor u open gaat.

  Timbavati is bekend om haar witte leeuwen populatie. Witte leeuwen komen hier regelmatig voor in hun natuurlijke omgeving en er zijn al vele boeken over geschreven. Inmiddels is de witte leeuw in veel parken doorgefokt en het resultaat van in breeding. Hier in Timbavati is de enige plek ter wereld waar ze van nature voorkomen. Een van de theorieen is dat hier zoveel prooi voorkomt, dat ook de witte variant een kans krijgt om te overleven.

  Overnachting in een kleinschalig tented camp Umlani Bush Camp in Timbavati op de grens met Kruger op basis van volledig pension incl. activiteiten.

 4. Dag 4 Dwars door Kruger naar het noorden

  Vandaag heeft u een lange maar interessante reis voor de boeg. U trekt langzaam door het park naar het noorden en zult zien dat het landschap verandert en er steeds minder toeristen onderweg zijn. Het is te ver om in een keer door te rijden en het is zonde om deze safari niet te benutten om dieren te spotten. U overnacht in een van de eenvoudigere SAN parks accommodaties. Dit kamp is niet zo kleinschalig als u van ons gewend bent, maar het is zeker ook een bijzondere ervaring om in aanraking te komen met de manier waarop vele Zuid-Afrikanen vakantie vieren. De maaltijden zijn hier niet inbegrepen, maar er is een groot restaurant waar ze u graag bedienen.

  Overnachting in een bungalow van Shingwedzi Rest Camp in Kruger NP op basis van logies.

 5. Dag 5 Op wandelsafari in Pafuri

  U heeft een mooie game drive voor de boeg naar het uiterste noorden van Kruger, dat direct grenst aan Zimbabwe. Hier ligt de Makuleke Concession, eigendom van de Makuleke stam die partner is van het tented camp hier: Pafuri Camp. U verblijft hier in het mobiele camp in een safaritent en heeft nog even tijd om uw spullen op orde te brengen voordat u elkaar weer treft bij de lunch. In de middag staat de eerste wandelsafari gepland.

  Overnachting bij Pafuri Walking Safari Camp in Pafuri op basis van volpension incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Op wandelsafari in Pafuri

  Pafuri staat bekend om zijn fantastische vergezichten en het heeft de hoogste concentratie nyala’s, bijzondere antilope’s die vrijwel nergens anders voorkomen. U gaat twee dagen op wandelsafari om de natuur in detail te leren kennen. Een wandelsafari is de beste manier om de natuur van de Afrikaanse savanne intens te ervaren. Ervaren rangers nemen u mee en laten u kennismaken met het leefgebied van de ‘Big 5’. Zij zullen u leren hoe u zich moet gedragen en waar u op moet letten als u op zoek bent naar de dieren van de savanne. Te voet beleeft u het park op een heel andere manier dan in de safari-auto en neemt u de kleinere details waar.

  Overnachting bij Pafuri Walking Safari Camp in Pafuri op basis van volpension incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Door naar Limpopo

  Deze ochtend staat u weer vroeg op en verlaat u het park via de Pafuri Gate. U rijdt in 3-4 uur door naar de Soutpansbergen in Limpopo. Tegen een prachtige achtergrond, in een heerlijk boutique hotel leert u hier alles over Arts & Craft van de Venda stam. U kunt genieten van het zwembad en even bijkomen van alle safari’s.

  Overnachting in het duurzame en FTTSA gecertificeerde Madi at Thavha, op basis van halfpension.

 8. Dag 8 Aankomst bij Marataba

  Deze ochtend rijdt u door naar het Marakele National Park aan de grens met de Waterberg. Het 2,5  miljard jaar oude Waterbergmassief fungeert als een gigantische spons en vele rivieren hebben hun oorsprong in dit gebied. De vlaktes die grenzen aan dit gebergte lopen door tot in de Kalahari van Botswana.

  U verblijft in het comfortabele Explorers Camp, dat speciaal voor onze groep is afgehuurd, in een overweldigende setting. De lodge ligt in het Marataba Contractual National Park dat een bijzondere manier van natuurbescherming heeft opgezet d.m.v. inkomsten uit het toerisme.

  Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur en wordt u onder de hoede genomen van Dr. Andre Uys en zijn team. Zij bespreken het programma van de komende drie dagen en waarschijnlijk kunt u nog diezelfde middag op game drive om het gebied te verkennen.

  Overnachting bij Marataba en verblijf in Explorers Camp op basis van volpension incl. activiteiten.

 9. Dag 9 Safari met een bijzonder inzicht in natuurbescherming

  De komende twee dagen staat er een belangrijke operatie op het programma. Onder leiding van een ervaren dierenarts moeten meerdere neushoorns worden gemonitord voor onderzoek. U bent er bij als de neushoorns worden opgespoord en verdoofd om het DNA materiaal te verzamelen. Beter nog, deze ingreep wordt gefinancierd vanuit uw reissom. Doordat de hoorn van een neushoorn meer opbrengt dan goud, is de juiste identificatie en het monitoren van de neushoorns van essentieel belang in de strijd tegen de nog steeds groeiende stroperij.

  Hier maakt u kennis met natuurbescherming in de praktijk en leert u niet alleen alles over neushoorns, maar ook alles over olifanten, roofdieren, cameravallen en ecologische kennis die nodig is om een Big 5 reservaat te beheren.

  Overnachting bij Marataba en verblijf in Explorers Camp op basis van volpension incl. activiteiten.

 10. Dag 10 Safari met een bijzonder inzicht in natuurbescherming

  Zie dag 9.

  Overnachting bij Marataba en verblijf in Explorers Camp op basis van volpension incl. activiteiten.

 11. Dag 11 Terug naar Johannesburg

  Aan het einde van de ochtend reist u terug naar Johannesburg voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.
  U kijkt terug op een bijzonder inzicht in het wildlife en natuurbescherming in Zuid-Afrika!

 12. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard ook mogelijk om uw reis verder uit te breiden met andere hoogtepunten van Zuid-Afrika. Een walvissafari behoort daar zeker bij. Of breidt uw reis uit met de legendarische !Xaus Lodge in Kgalagadi Transfrontier Park. Wij werken daarvoor graag een voorstel op maat voor u uit.

Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Umlani Bush Camp in Timbavati/Kruger National Park

Umlani ,Zuid-Afrika, Kruger NP, safari kruger, Timbavati

Shingwedzi Rest Camp Kruger National Park

safari kruger

Pafuri Walking Safari tentreturn africa, makuleke, safari afrika, wandelsafari

Madi at Thavha in Limpopo

safari Africa, FTTSA lodge

Explorers Camp at Marataba/ Marakele National Park

conservation safari, zuid-afrika safari, reis marataba, explorers camp

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

De zon schijnt veel en vaak maar is ook veel heftiger dan in Europa. Ook als het bewolkt is kunt u verbranden. Zorg dus steeds voor een goede zonnebrandcrème factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal) en een goede zonnebril. Een pet is ook niet overbodig. Voor de eventuele wandelsafari is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de avonden fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van
toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

 

De Zuid-Afrikaanse munt is de Rand, afgekort R of ZAR (Zuid-Afrikaanse Rand). De Rand wordt weer onderverdeeld in centen. Er zijn bankbiljetten van R10, R20, R50, R100 en R200. De muntstukken bestaan uit 1 cent, 2 cent, 5 cent (koperkleurig), 10 cent, 20 cent en 50 cent (messing), R1, R2 en R5 (zilverkleurig). Hierdoor zie je snel het verschil. Op de bankbiljetten staat de BIG 5 afgebeeld en op het muntgeld diverse vogels en dieren.

Travellers’ cheques kunnen gewisseld worden in banken en wisselkantoren. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven uw geld wisselen of pinnen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Herfst bij ons is lente in Zuid-Afrika en omgekeerd. In onze koude wintermaanden is het in Zuid-Afrika zomer. De winter (juni tot september) is gematigd en droog. Landinwaarts is ’s nachts vorst en sneeuw mogelijk, zeker in de hoger gelegen gebieden. Overdag lopen de temperaturen dan echter meestal weer op naar waarden van tegen de twintig graden. De zomer (december tot maart) is warm en tamelijk vochtig. In het noordwesten is het dan heet. In het woestijngebied grenzend aan de oostelijke kant van Namibië lopen de temperaturen overdag gemakkelijk op tot zo’n 34 tot 38 graden.

U heeft op dit moment geen visum nodig voor Zuid Afrika bij een verblijf korter dan drie maanden. Houdt u zelf echter wel de berichtgeving in de gaten. Uw paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels.

Voor mensen die reizen met kinderen van onder de 18 jaar heeft u geen aanvullende documenten (zoals geboortecertificaat of toestemmingsbrief indien niet beide ouders meereizen) meer nodig en volstaat een paspoort zoals hierboven beschreven.
Safari

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Tijdens de whale-watching expeditie vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van de zeedieren en vraag de stuurman niet om dichterbij te gaan voor die ene foto (de officiële afstand is 50 meter, tenzij het dier zelf dichterbij komt)
 • Maak zo min mogelijk geluid om de walvissen niet te verstoren
 • Zorg ervoor dat de dieren nooit worden opgejaagd en dat ook hun zwemroute niet wordt afgesneden
 • Zorg ervoor dat de boot nooit tussen moeder en kalf komt
 • De dieren mogen nooit worden gevoerd
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens de Nederlandse en Belgische zomertijd geen, in de wintertijd is er 1 uur verschil.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Zuid-Afrika doorgaans veilig gereisd worden. Zuid Afrika is wel een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk en kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als u uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten