Tijger Kanha © All for Nature Travel

India: Ultieme Tijgersafari

richtprijs 5.795

Highlights van deze natuurreis:

 • Ver weg van massatoerisme in kleinschalige, luxe lodges in de ongerepte natuur.
 • Ga 12 keer op ‘game-drive’ in Madhya Pradesh, dé tijgerstaat van India.
 • Ontdek de Indiase wildernis en het leefgebied van de tijger te voet of per boot.
 • Grote kans om ook de luipaard, wilde hond of lippenbeer te zien.
 • Ga op twee keer op een unieke “night drive” en ontdek de dieren van de Indiase nacht.
 • Draag bij aan de bescherming van de tijger door middel van duurzaam toerisme.
 • Verleng uw reis met een 5-daagse wandelsafari in Satpura NP ( 14 t/m 18 nov. 2024)
 • Nu met gratis overnachting.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode okt. t/m april
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India: Ultieme Tijgersafari.

‘Wild India’. David Attenborough sprak dit zo mooi uit in de laatste natuurdocumentaire over India. Niet veel mensen kennen de natuurlijke rijkdommen van dit immens grote land. De economie draait op volle toeren en toch biedt het een thuis aan charismatische dieren zoals de tijger, de lippenbeer, de luipaard en de dhole oftewel de Indiase wilde hond.

Deze 12-daagse natuurreis neemt u mee naar hun leefgebied en laat u op verschillende manieren kennismaken met de ongerepte natuur waarin zij leven. Uitgebreide jeepsafari’s zullen niet aan de reis ontbreken, maar een bootsafari of uitgebreide wandelingen te voet – onder begeleiding van ervaren rangers – maken van deze reis een onvergetelijke ervaring.

U reist naar drie verschillende parken in Madhya Pradesh; de tijgerstaat van India! Uw reis begint in Kanha National Park, één van de grootste en mooiste nationale parken in India en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Speciaal voor uw verblijf hier hebben wij de luxe lodge Flame of the Forest geselecteerd.

In Pench National Park, dat de basis vormde voor Kipling’s Jungle Book, verblijft u in een ‘tented camp’ dat ver weg ligt van de drukke hoofdingang en een privé ingang heeft. Het kamp is geïnspireerd op Afrikaanse safarikampen, echter het dierenleven is totaal anders. Hier ziet u de Indiase wilde hond of de lippenbeer en bijzondere antilopen als de nilgai.

Vervolgens reist u naar Satpura National Park, dat vanwege haar hoge ligging en bergachtige karakter een ideaal park is om de lippenbeer te spotten. Ook is het het enige nationale park in India waar het is toegestaan om wandelsafari’s te doen in het nationale park, het leefgebied van de tijger. U wordt begeleid door ervaren rangers en heeft volop mogelijkheden om dit schitterende park met zijn indrukwekkende dierenleven te verkennen. Het is zelfs mogelijk om hier een 5-daagse wandelsafari in te plannen als verlenging van uw reis van 14 t/m 18 november vanaf €995,- per persoon.

U sluit uw reis af in de aangrenzende Bori Sanctuary waar u een unieke kans heeft om op ‘night drive’ te gaan met de beste kans om luipaarden en met geluk ook de tijger en de lippenbeer in het donker te zien.  ’s Nachts gaat er een heel andere Indiase dierenwereld voor u open….

Met deze duurzame tijgerreis draagt u bij aan TOFTigers en zorgt u ervoor dat de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur.

Een impressie van Jamtara Wilderness Camp en wildlife in Pench NP ziet u hier:

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Privé Transfers in Airconditioned Toyota Innova
 • Engelstalige natuurgids in alle parken
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma met 12 gedeelde ‘game drives’, waaronder 2 ‘night drives’, en 2 wandelsafari’s
 • 11 overnachtingen op 4 sterren niveau in een tweepersoonskamer
 • Boek in 2024 en profiteer van één gratis overnachting in één van deze lodges
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis:  uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €5795,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer.


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Delhi. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering  
 • Drankjes 
 • Fooi en persoonlijke uitgaven  
 • Eventuele extra excursies en toeslag privé game drives €1100,- p.p. als u geen gedeelde game drives wilt met max. 4 personen.
 • Verlenging met 5-daagse wandelsafari in Satpura NP van 14 t/m 18 november 2024, vanaf €995,- p.p..
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling. 
 1. Dag 1 Aankomst in Delhi

  Bij uw aankomst op Indira Gandhi International Airport in Delhi wordt u door onze gids naar uw hotel gebracht. Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids.

  U verblijft hier in het Andaz by Hyatt airport hotel o.b.v. logies/ontbijt. 

 2. Dag 2 Vlucht naar Raipur en transfer naar Kanha National Park

  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Raipur op weg naar Kanha National Park (ca. 5 uur rijden). Een mooie tocht door het platteland met kleurrijke dorpjes. U komt ook langs Mandla een heilige stad voor de Gond stam. Onderweg heeft u een kleine picknick stop.

  Kanha National Park
  Nabij het Chhota Nagpur plateau ligt het Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. Door de vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes met op de achtergrond de majestueuze salbomen wordt Kanha zelfs de Ngorongoro van India genoemd. Dit park is opgezet voor het behoud van twee beschermde diersoorten; de tijger en het barasingha hert. Kanha staat bekend om dit majestueuze hert dat met uitsterven bedreigd werd en hier nu in grote getale voorkomt. Een opmerkelijk succesverhaal voor het behoud van de biodiversiteit in Kanha National Park.  

  Samen met de grasweides en ravijnen van Kanha biedt het park onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals het luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond. Het ‘eeuwige’ water stroomt door het park in beekjes en riviertjes en voorziet daarmee het park en de dieren van de behoefte aan water; zelfs gedurende de hete zomers. U heeft de kans om vele andere bijzondere diersoorten te spotten, zoals het axishert en de gaur of Indische bizon. Kanha National Park biedt een grote variatie aan dieren; u zult niets tekort komen. 
  U gaat in het totaal drie keer op een uitgebreide gamedrive.  (Afhankelijk van de vluchttijden zal er een bij aankomst of op de dag van vertrek worden ingepland)

  U verblijft de komende 2 nachten in Flame of the Forest, op basis van volpension – inclusief activiteiten.

 3. Dag 3 Op zoek naar de tijger

  ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Een natuurexpert uit de omgeving en een gids van Kanha National Park nemen u mee op safari.  

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren, zowel als de prooidieren, zijn dan actief. Onze rangers zijn getraind en zullen aan de hand van sporen en geluiden zeker hun best doen om een tijger voor u te vinden. Vergeet u echter niet om vooral ook oog te hebben voor de rest van de natuur en de schitterende vergezichten. Na de ochtendsafari kunt u genieten van een picknick ontbijt in de jungle. Vervolgens gaat u terug naar uw lodge om bij te komen van deze enerverende ochtend.  

  Aan het einde van de middag gaat u weer op game drive. Het is bijzonder om op te merken dat de dieren actiever worden in het mooie schemerlicht.  

  Verblijf Flame of the Forest lodge, op basis van volpension – inclusief activiteiten. 

 4. Dag 4 Ochtend game drive in Kanha en transfer naar Pench National Park

   ’s Ochtends maakt u uw laatste game drive in Kanha als u er geen bij aankomst heeft gedaan.

  Na de lunch reist u in 4-5 uur door naar Pench National Park, waar u aan het einde van de middag aankomt. U reist dwars door de Satpura Maikal regio, een van de best beschermde tijgergebieden van India. Met 7 tijgerreservaten en 5 uitgestrekte corridors is deze regio een schoolvoorbeeld van hoe mens en dier in harmonie kunnen samenleven. Ook met de communities die hier leven wordt rekening gehouden.

  De komende 3 nachten verblijft u in een luxe ‘tented camp’: Jamtara Wilderness Camp, op basis van volpension – inclusief activiteiten. De safari’s zijn hier extra bijzonder en ver weg van de drukke hoofdingang van het park. Het overnachten in deze luxe tent is een idyllische ervaring; geniet van de dierengeluiden en ontwaak in de prachtige natuur.  

  Pench National Park
  Het gebied is altijd al rijk geweest aan wildlife. Het wordt gedomineerd door gemengde bossen met veel struikgewas en open grasland. Door deze diversiteit is het park een ideaal leefgebied voor een grote populatie van axis- en aristotelesherten, de prooi van de tijger. Het park heeft de hoogste dichtheid hoefdieren in India: 90,3 dieren per vierkante kilometer! Door zijn enorme rijkdom aan prooidieren diende dit park als decor voor Kipplings Jungle Book. 

  Pench National Park, verscholen in de lager gelegen zuidelijke uitlopers van de Satpura heuvels, is vernoemd naar de Penchrivier. Deze rivier kronkelt door het park van noord naar zuid. Het park is gelegen aan de zuidelijke grens van Madhya Pradesh, grenzend aan Maharashtra, in de districten Seoni en Chinaware. Pench National Park heeft een omvang van 758 km², met een kerngebied van 299 km² van Indira Priyadarshini Pench National Park en Mowgli Pench Sanctuary. De resterende 464 km² van Pench is buffergebied. De golvende topografie creëert een mozaïek van vegetatie variërend van vochtige, beschutte valleien tot open gebieden met droog loofbos. Meer dan 1200 soorten planten zijn geïdentificeerd in dit gebied waaronder een aantal zeldzame en bedreigde planten en planten van etno-botanisch belang. 

 5. Dag 5 Op zoek naar de tijger

  De komende twee dagen gaat u vier keer op game drive. ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt en kunt u genieten van het aanbreken van de dag met een kopje koffie of thee. Een lokale natuurexpert en een gids van Pench National Park nemen u mee op safari in een open jeep. Het picknickontbijt wordt in de loop van de ochtend geserveerd in het park. 

  In de ochtend en de late middag gaat u samen met de ervaren rangers op zoek naar de tijger en andere wilde dieren. Naast de hoefdieren en tijgers leven hier ook lippenberen en Indiase wilde honden (Dhole). Weer terug in uw lodge kunt u bijkomen van deze enerverende ochtend. U geniet van een welverdiende Indiase lunch en houdt een kleine siësta. In de loop van de middag wordt u weer opgehaald voor uw volgende game drive. 

  ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk buffet en hopelijk terug kunt kijken op een enerverende dag. In overleg is het mogelijk om te overnachten in het “Star Bed”. Hier overnacht u ten midden van de natuur in de open lucht, zoals de lokale boeren dat voor u deden om hun veld te bewaken tegen het wildlife. Voor u een verblijf in luxe met geluiden uit de natuur op de voorgrond. Een ranger houdt voor u de wacht. Deze nacht in de ‘machan’ geeft de boer directe inkomsten uit uw verblijf…

 6. Dag 6 Op zoek naar de tijger

  Zie beschrijving dag 5.

 7. Dag 7 Naar Satpura National Park 

  ’s Ochtends kunt u rustig bijkomen van alle safari’s en na de lunch reist u door naar Satpura National Park, waar u aan het einde van de middag aankomt. (ca. 5 uur rijden) In de avond staat uw eerste nightdrive gepland.

  U verblijft in Reni Pani; een kleine wildlife lodge aan de rand van Satpura Tiger Reserve.

 8. Dag 8 Te voet door Satpura National Park

  Satpura ligt in het zuiden van Madhya Pradesh en het is de kern van het uitgestrektere Pachmarchi Biosphere Reserve, waartoe ook Bori Wildlife Sanctuary behoort. Het park heeft een hoogteverschil van 320-1352 meter en zandstenen heuvels, smalle kloven, ravijnen en watervallen worden afgewisseld door dichte bossen. Een ideaal leefgebied voor de lippenbeer.

  Vandaag verkent u het park op een game drive en een wandelsafari of bootsafari. De bootsafaris kunnen alleen plaatsvinden bij hoog water en dat zal ter plaatse met u worden overlegd. Satpura is het enige Nationale Park in India waar het is toegestaan om te voet door tijgergebied te trekken. Dit doet u uiteraard  onder leiding van een zeer bekwame ranger in een klein groepje van vier personen. De Ultieme Tijgersafari!
  U leert het leefgebied van de tijger en zijn prooi door en door kennen. De rangers kennen het gebied en de tijgers die daar leven als geen ander en gaan een confrontatie met de tijger altijd uit de weg. U krijgt de opdracht mee om ten alle tijden in de groep te blijven en NOOIT weg te rennen. Tussendoor biedt het zwembad aangename verkoeling.

  U verblijft in Reni Pani; een kleine wildlife lodge aan de rand van Satpura Tiger Reserve.

 9. Dag 9 door naar Bori Sanctuary voor night drive

  Vandaag heeft u een volle dag op safari voor de boeg. U begint in Satpura National Park en rijdt in de loop van de ochtend door naar Bori Sanctuary. Hier is in 2022 de Bori Safari Lodge geopend van dezelfde eigenaar als Reni Pani. De Bori Sanctuary ligt eigenlijk in de bufferzone van Satpura NP en is nog geen onderdeel van het nationale park. Het wildlife heeft hier echter vrije baan en u heeft het voordeel dat de lodge hier als enige safari’s aanbiedt ver weg van de drukte in het park.
  Vandaag heeft u lunch in het midden van het park, in Churna, waar u een paar uur kunt blijven in een gebouw van het forest department terwijl het park gesloten is. In de middag kunt u dan meteen door naar Bori Sanctuary. In de middag vervolgt u uw safari en rijdt u door naar Bori Sanctuary.
  Overnachting in de moderne Bori Safari Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 10. Dag 10 op safari in Bori

  Deze ochtend staat nog een game drive gepland en aan het einde van de dag gaat u op een spannende ‘night drive’. Dit is niet toegestaan in nationale parken en het is dan ook de enige plek in India waar u op ’night drive’ kunt gaan in een gebied waar luipaarden, tijgers en lippenberen regelmatig worden gespot. Los daarvan gaat er in het donker altijd al een nieuwe dierenwereld voor u open… Kijkt u vooral uit naar civetkatten, de roestkat en allerkleinste kattensoort, jungle cat en het stekelvarken.   U begint om 16:30 uur met een mooie sundowner onderweg.

  Tussendoor kunt u ontspannen in het zwembad van de lodge.

  Overnachting in de moderne Bori Safari Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 11. Dag 11 Laatste safari. Vlucht Bhopal naar Delhi

  Na nog een laatste wandelsafari voor het ontbijt komt er al weer een einde aan uw tijgersafari. Wij hopen dat u heeft genoten en veel heeft geleerd over de tijger en zijn leefgebied. Via Bhopal vliegt u terug naar Delhi waar u aan het begin van de avond aankomt. U heeft een dagkamer in het Holiday Inn Express Airport Hotel in aansluiting op uw vlucht terug naar huis.

 12. Dag 12 Vlucht Delhi naar Nederland of België
 13. Uw reis verlengen? Met de Andamaneilanden of spotten van de rivierdolfijn

  Vertel ons uw wensen en wij maken uw programma graag op maat.

  Wij breiden uw reis graag uit met één van de historische steden zoals Jodhpur, Jaipur of Agra voor de Taj Mahal.

  Ook een Mobiele Wandelsafari in Satpura behoort tot de mogelijkheden vanaf €895,- p.p..

  Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vlucht vanaf Delhi vanaf €1595,- p.p. Of kies voor een verblijf aan de kust bij Kerala in het 4-sterren Marari Beach.

  Of bent u geïnteresseerd in de zwaar bedreigde Gangesdolfijn of gaviaalkrokodil? Vraag dan naar onze extensie naar de Chambalrivier in de Mela Kothi Chambal Safari Lodge op 1,5 uur rijden van Agra. De rivier is over een lengte van 400 km beschermd gebied en beide dieren worden daar vrijwel altijd gezien.

wilde honden op gamedrive © All for Nature Travel
tijger in Kanha NP
Jamtara Wilderness Camp_Starbed
Wandelsafari in Satpura NP
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Flame of the Forest Lodge in Kanha National Park

Jamtara Wilderness Camp in Pench National Park

Reni Pani Jungle Lodge in Satpura Tiger Reseve

Bori Safari Lodge in Bori Sanctuary grenzend aan Satpura NP

nightdrive india, tijgersafari india, bori sanctuary

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in
mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:
– Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
– Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
– Neem al het afval mee terug naar het kamp
– Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang.
Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen  waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.