Republiek Congo wordt vaak verward met het aangrenzende Congo DRC. In Republiek Congo met de hoofdstad Brazzaville is het echter al jaren rustig en het is een van de weinige landen waar je op safari kunt gaan in het Afrikaanse regenwoud. Het is onderdeel van het Congobekken, het op een na grootste regenwoud ter wereld. Op onze reizen in Congo gaat u naar Odzala-Kokoua National Park dat al jaren wordt beheerd door African Parks Network.

Odzala-Kokoua National Park in het noordwesten van de Republiek Congo is een van de oudste parken in Afrika. In 1935 werd het door de Fransen uitgeroepen tot beschermd gebied. Het park beslaat bijna 14.000 km2 ongerept regenwoud in het hart van het Congobekken. Bosolifanten en westelijke laaglandgorilla’s komen nog in groten getale voor in deze ongerepte wildernis, waar rivieren en waterwegen de enige toegang vormen. Het gebied is rijk aan zogenaamde bai’s, open plekken in het woud die vaak worden bezocht door o.a. bosolifanten voor zout en mineralen. Een unieke mogelijkheid om deze zwaar bedreigde aparte diersoort gade te slaan. Hij is genetisch echt anders dan de savanne-olifant.

Beste reismaand:januari en september

De mooiste wildlife reizen naar Congo voor u geselecteerd

reis Centraal Afrikaanse Replubliek, safari CAR, Safari Dzanga Bai

  Congo & CAR: groepsreis Odzala & de Dzanga Bai

  14 dagen

  Highlights van deze exclusieve groepsreis: Laatste kans om zowel Odzala als Dzanga Sangha in CAR te bezoeken. Ga als een van de eersten op een unieke safari in het donkere hart van Afrika. Volg de sporen van Redmond O’Hanlon uit…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  bosilifant Congo

   Congo: Wildlife avontuur in het Donkere Hart van Afrika

   10 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Een unieke 10-daagse safari in het donkere hart van Afrika. Volg de voetsporen van Redmond O’Hanlon uit het gelijknamige boek Congo. Kom oog in oog te staan met de bosolifant en laaglandgorilla. Verblijf veilig en in…

   0
   Gebaseerd op 0 Review

   All for Nature Travel

   image description

   Ultieme wildlife beleving

   Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

   image description

   Kleinschaligheid

   Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

   image description

   Bijdrage aan de natuur

   Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

   WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner