Zimbabwe biedt van oudsher één van de beste safari-ervaringen van Afrika. De afgelopen jaren stond de natuur onder druk in verband met de politieke situatie. Met uw bezoek geeft u door middel van duurzaam toerisme de lokale bevolking weer inkomsten uit het behoud van hun natuur. Zimbabwe is helaas geen land om op een 'selfdrive' te bezoeken. Wij kunnen wel een privésafari organiseren waarbij u onze gerenommeerde duurzame lodges bezoekt en een bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming.

De volgende parken kunt u met ons bezoeken:

Hwange National Park
Hwange ligt in het zuidwesten van Zimbabwe en grenst aan Botswana. Er wordt gezegd dat Hwange de hoogste dichtheid aan wilde honden heeft in Afrika. Grote hoeveelheden olifanten migreren tussen dit park en het in Botswana gelegen Chobe National Park en het park is rijk aan allerlei soorten safaridieren. De Big 5 kunt u hier vinden en wie weet maakt u ook kennis met het leeuwenproject. En ziet u de zwarte neushoorn, die hier nog voorkomt en zeer goed wordt beschermd.
Hier is ook het hoofdkantoor van Painted Dogs Conservation gevestigd, dat zich inzet voor de wilde hond. Wij kunnen graag een bezoek voor u organiseren.

Manapools National Park
Dit park ligt aan de Zambezirivier aan de grens met Zambia. Als u aan de oever staat kijkt u uit op Lower Zambezi National Park. Mana Pools is een UNESCO World Heritage site en staat bekend om zijn olifanten en wilde honden.

Victoria Falls
De Victoria Falls, legendarisch en door dr. David Livingstone vernoemd naar koningin Victoria. Het is één van de zeven wereldwonderen en een absolute must om te hebben meegemaakt. 500 miljoen liter water stort hier per minuut naar beneden en niet voor niets wordt hij lokaal ‘Mosi-oa-Tunya’ oftewel ‘the Smoke that Thunders’ genoemd. Welk spektakel u te wachten staat, ziet u in dit filmpje. Met dank aan @thecluelesstraveller.

Matopos Hills
Maak kennis met de enorme rotsformatie en uitgestrekte landschappen van Matopos Hills National Park. Dit park vormt de thuisbasis van de zwarte neushoorn en de Roan antilope. Wij vullen de safari aan met een bezoek aan Great Zimbabwe. Het oudste stenen bouwwerk uit zuidelijk Afrika en verklaard tot nationaal monument.

Gonarezhou National Park
Gonarezhou National Park ligt in het uiterste zuidoosten van Zimbabwe en grenst direct aan Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Wij werken graag een reis op maat voor u uit met nadruk op het mooiste wildlife en natuurbescherming!

Beste reismaand:mei t/m november
Meest gezien in: Hwange, Mana Pools, Victoria Falls, Matopos

De mooiste wildlife reizen naar Zimbabwe voor u geselecteerd

Wilde honden met collar © Charlie Potter

  Zimbabwe: Wildlife telling & Painted Dogs

  11 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Een unieke exclusieve groepsreis o.l.v. Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. Ga uitgebreid op safari en werk zelf mee aan natuurbescherming in Hwange National Park Zimbabwe. Verblijf 4 dagen in het basiskamp van…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  treinreis Zuid-Afrika, treinreis safari, duurzame reis, treinreis Zambia, Treinreis Angola, treinreis Tanzania

   Zuidelijk Afrika: Safari per trein

   3-20 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Reis duurzaam door zuidelijk Afrika per luxe trein. Stap uit bij de mooiste safaribestemmingen. Reis en slaap in alle luxe en comfort. Laat de adembenemende landschappen aan u voorbij glijden, zoveel mooier dan een vlucht van…

   0
   Gebaseerd op 0 Review

   All for Nature Travel

   image description

   Ultieme wildlife beleving

   Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

   image description

   Kleinschaligheid

   Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

   image description

   Bijdrage aan de natuur

   Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

   WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner