Serengeti ©Allan-Earnshaw

Tanzania: Parels van de Serengeti

richtprijs 4.295

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op privésafari en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti.
 • Word betrokken bij de bescherming van de leeuw en de cheeta en ga op pad met onderzoekers.
 • Bezoek de beroemde Ngorongorokrater en de veel ongereptere Empakaikrater.
 • U verblijft 7 dagen in de ongerepte natuur in luxe, authentieke ‘bush camps’ ver weg van de drukte.
 • Ga uitgebreid op ‘game drive’ en wandelsafari in een nationaal park waar de Big 5 nog compleet is.
 • Ontmoet Maasai die nog traditioneel leven ver weg van het toerisme.
 • Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!

 

 

 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Tanzania: Parels van de Serengeti.

Miljoenen wildebeesten en zebra’s doen zich ieder jaar te goed aan het lange gras op de vlaktes van de Serengeti. Voor de roofdieren van de Serengeti een welkom geschenk na een periode van voedselschaarste. Op deze safari bezoekt u het Serengeti-ecosysteem en maakt u kennis met het leefgebied van de ‘Big 5’; niet alleen leeuwen, olifanten, buffels en luipaarden hebben hier hun leefgebied, ook neushoorns komen hier nog in grotere aantallen voor.

Vanuit Arusha reist u richting de beroemde Ngorongorokrater. Hier verblijft u ver weg van de drukte in een kleinschalig kamp dat in 2016 is geopend, The Highlands. Weinig mensen weten dat het Ngorongoro-ecosysteem bestaat uit meerdere kraters en u daalt te voet af naar twee van hen, de Empakai- en Olmotikrater. U loopt over de paden die de Maasai gebruiken om hun vee te hoeden, op die manier komt u ook met hen in aanraking. Een mooie ervaring. Uiteraard gaat u ook uitgebreid op ‘game drive’ in de Ngorongorokrater.

Op de 5e dag vliegt u naar Namiri Plains in het oosten van de Serengeti waar ook de migratie zich ophoudt van november t/m juni. Namiri Plains was 20 jaar lang een ‘sanctuary’ voor cheeta’s en afgesloten voor het publiek. Ook nu staat dit gebied bekend om zijn grote aantallen cheeta’s, leeuwen en luipaarden. De meest nabijgelegen accommodatie ligt op 1 uur rijden en u heeft de natuur dan ook voor uzelf alleen. U verblijft in één van de acht luxe safaritenten, gaat op ‘game drive’ en wandelsafari en maakt kennis met de onderzoekers van het Serengeti Cheeta Project. Op dag 7 vliegt u weer terug naar Arusha.

Reisperiode:
Deze reis kunt u het hele jaar door maken. Het groene regenseizoen, van maart t/m mei, is ook zeker aan te bevelen. Dat is namelijk de periode dat de jongen worden geboden en de prijzen nog zeer acceptabel zijn, terwijl de regen hier dan geen beperkende factor is.

leeuw, Namiri Plains, Serengeti

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 overnachtingen op 4-5 sterren niveau in een tweepersoonskamer cq tent
 • Engelssprekende lokale gids en chauffeur ter plaatse. Ten tijde van corona worden de ‘game drives’ uitgevoerd met 4 i.p.v. 6 personen. Exclusieve ‘gamedrives’ op aanvraag mogelijk.
 • Volledig verzorgd vervoer en interne vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Activiteiten zoals genoemd en alle maaltijden
 • Parkgelden
 • Bijdrage aan het Serengeti Cheetah Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4295,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer in het groene seizoen (april/mei) *. Houdt u er rekening mee dat de hoogseizoenstoeslag kan oplopen tot €3500,- p.p..
 • Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Kilimanjaro Airport Tanzania. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Arusha

  Vandaag komt u aan op Kilimanjaro International Airport. U wordt door uw gids opgewacht en naar uw hotel in Arusha gebracht. Dit is ongeveer 1 uur rijden. Arusha is de op twee na grootste stad van Tanzania, en een perfecte uitgangsbasis voor uw safari.

  U verblijft in de Arumeru River lodge. Net buiten Arusha gelegen is deze lodge een perfect begin van uw safari. Verken de weelderige tuin rondom de lodge en maak van heel dichtbij kennis met de dikdik, de kleinste antilope van Afrika. Verblijf op basis van volpension.

 2. Dag 2 Transfer naar Ngorongoro Conservation Area en afternoon walk

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privéchauffeur voor uw doorreis naar de Ngorongoro Conservation Area met als eindbestemming The Highlands Camp. Het is ongeveer 4 tot 5 uur rijden en vergeet u vooral niet om oog te hebben voor het oude vulkaanlandschap en de mensen die hier wonen.

  Het ‘tented camp’ zelf ligt op de rand van het bergwoud op de Olmoti vulkaan, ten noorden van de Ngorongorokrater. U kunt direct vanaf het kamp de Olmotikrater beklimmen, locale Maasai dorpjes bezoeken of de omgeving en het dierenleven verkennen.

  Na een ontspannen lunch staat voor u de Olmotikrater op het programma. U vertrekt om 15:30 uur samen met uw natuurgids. Het is een mooie wandeling van 2-3 uur en u bent precies op tijd voor de adembenemende zonsondergang. U volgt het pad dat de Maasai nemen om hun vee te laten grazen op de vruchtbare bodem van de krater.
  Weer terug in het kamp heeft u tijd om u op te frissen en klaar te maken voor een heerlijk 3-gangen diner. U kunt een drankje nemen aan de bar of ontspannen bij het kampvuur.

  Verblijf Highlands Camp in Deluxe Tent o.b.v. volpension incl. activiteiten

 3. Dag 3 Game drive naar de Empakaikrater en Maasai dorpje

  Na het ontbijt neemt uw natuurgids u mee naar de rand van de Empakaikrater. Het is een mooie game drive van ruim 1 uur voordat u op de kraterrand staat met een fantastisch uitzicht. Als het goed is ziet u vanaf hier ook de Oldoinyo Legai, Tanzania’s meest actieve vulkaan. Vergezeld van een national park ranger wandelt u in 30-45 minuten door het bos naar beneden. De bodem van de krater biedt een thuis aan vele mooie vogels en ook grote groepen flamingo’s worden hier regelmatig gezien. De wandeling terug naar de rand van de krater duurt ongeveer 1,5 uur en u heeft een picknicklunch onderweg.

  Terug in het kamp heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u aan het einde van de middag wordt meegenomen naar het naburige Maasai dorpje. Deze mensen worden zelden door toeristen bezocht en de lodge, die net geopend is, ondersteunt ook verschillende projecten hier. U gaat hier naartoe met een bootje en komt aan op de vismarkt. U kunt hier rondlopen en ook de tuinen en de Katemwa Primary School bezoeken voordat u weer met de boot terug gaat.

  Verblijf Highlands Camp in Deluxe Tent o.b.v. volpension incl. activiteiten

 4. Dag 4 Verken de Ngorongorokrater

  Vandaag heeft u een vroege start omdat dit de beste manier is om de vele andere toeristen die hier komen voor te zijn. Het park gaat om 06:00 uur open.

  Ngorongorokrater
  De Ngorongorokrater is de grootste intacte caldera ter wereld. De caldera werd gevormd toen een enorme vulkaan (met vergelijkbare hoogte als de Kilimanjaro) uitbarstte en instortte. Daal af in de 260 vierkante kilometer grote krater om de dieren te bekijken die in de uitgestrekte graslanden van de kratervloer leven. Ga op zoek naar de zwarte neushoorn, waarvan er nog maar 25 in dit gebied leven. Dieren in grotere aantallen die hier leven zijn gnoes, zebra’s, elandantilopen en leeuwen, die groter zijn dan de gemiddelde leeuw door het grote aantal wild in dit gebied. Opvallend is dat hier geen giraffen leven; de rotspartijen zijn een te lastig te nemen hindernis. In deze wildernis kunt u ook de veehoeders van de Maasai tegen het lijf lopen. Zij hebben toestemming van de regering om hier hun vee te laten grazen en drinken. Doordat er altijd gras en water beschikbaar is in deze krater, kunt u het hele jaar genieten van spectaculaire ‘sightings’.

  Geniet van de meegebrachte picknick lunch onder een van de bomen, maar let goed op de apen die nooit een kans laten liggen om te kunnen genieten van andermans lunch. In de middag rijdt u weer terug naar het kamp.

  Verblijf Highlands Camp in Deluxe Tent o.b.v. volpension incl. activiteiten

 5. Dag 5 Vlucht en game drive naar Namiri Plains

  Na het ontbijt wordt u naar de Manyara Airstrip gebracht voor uw vlucht naar Seronera Airstrip, in het oosten van de Serengeti. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw gids van Namiri Plains en heeft u een mooie game drive terwijl u hier naartoe rijdt.

  Namiri Plains is een zeer kleinschalig luxe tented camp dat duurzaam is opgezet op een voormalige ‘sanctuary’ voor cheeta’s.  Als u in het kamp aankomt en zich heeft geïnstalleerd, staat de lunch voor u klaar. Na de lunch kunt u ontspannen bij het kamp of kennismaken met het Serengeti Cheetah Project zoals eerder stond vermeld. De afspraak met het project is bij de reissom inbegrepen vanwege de donatie die All for Nature Travel heeft gedaan.
  Er leven ongeveer 100 cheeta’s in dit gebied en het grootste probleem is het hoge sterftecijfer van de jongen. Slechts 1 op de 20 cheeta’s die worden geboren bereikt volwassenheid. U maakt kennis met de onderzoeker ter plaatse, die ook met u dineert en hij of zij zal u alles over de cheeta’s die hier leven vertellen en de uitdaging waar zij voor staan. U kunt zelfs meehelpen door uw cheeta foto’s te delen met het project. De onderzoeker kijkt graag met u mee.

  Verblijf in een Deluxe Tent van Namiri Plains o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Wandelsafari en game drive in de Serengeti

  Na een vroeg ontbijt vertrekt u met uw natuurgids op een wandelsafari. Er is geen mooiere manier om de Afrikaanse Bush te leren kennen, dan te voet. Zeker hier, in een van de beste game viewing locaties van Afrika. Afhankelijk van het weer bent u 3 tot 4 uur op pad en op tijd terug voor de lunch.
  In de middag staat uw game drive in de Serengeti gepland.

  Serengeti National Park
  Serengeti National Park, niet voor niets door de Engelsen vertaald als Endless Plains oftewel eindeloze vlaktes. De Serengeti is misschien wel het meest indrukwekkende wildreservaat ter wereld. Deze grote, schijnbaar oneindige vlaktes worden tijdens de migratie bewoond door enorme kuddes gnoes en zebra’s. Miljoenen wildebeesten en zebra’s doen zich tegoed aan het lange gras op de vlaktes van de Serengeti. Voor de roofdieren van de Serengeti een welkom geschenk na een periode van voedselschaarste. De grote wildebeestmigratie trekt jaarlijks door het hele ecosysteem dat reikt van Kenia tot Tanzania en zij is niet gebonden aan grenzen en territoria. Van november t/m juni houden de kuddes zich hier in de buurt, in het oosten van de Serengeti, op. In februari/maart krijgen de wildebeesten hun jongen, die in een periode van een paar weken allemaal worden geboren.
  U komt net op tijd terug om u op te frissen voor het diner en u sluit de dag af met verhalen rond het kampvuur.

  Verblijf in een Deluxe Tent van Namiri Plains o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Terug naar Kilimanjaro International Airport

  Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer (game drive…) naar de Seronera Airstrip voor uw terugvlucht naar Kilimanjaro International Airport en uw vlucht terug naar huis. Einde van de reis.
  U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wilt u nog langer in de Serengeti blijven of het nabijgelegen Tarangire NP bezoeken? Verblijf dan bij Dunia Camp of het gerenommeerde Oliver’s Camp. Of bezoek het legendarische Ruaha National Park en verblijf bij Kwihala Camp of het nog exclusievere Jabali Ridge. Wij werken dit graag op maat voor u uit.

  Strandextensie
  Wilt u uw reis eindigen op een fantastische plek aan de Indische Oceaan? Breid uw reis dan uit met Chumbe Island Ecolodge of Matemwe Lodge op Zanzibar of het ongereptere Mafia Island.

   

Wildebeest Crossing Mararivier
The Highlands Ngorongoro uitzicht
Luipaard Tanzania © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

The Highlands in de Ngrongoro Conservation Area

Namiri Plains Camp in Serengeti National Park

Namiri Plains, Serengeti, Luxe Safari Tanzania

Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili. Zanzibar eiland is islamitisch en wij adviseren vrouwen om een broek of rok over de knie te dragen als zij zich buiten het hotel bewegen.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Sinds 1 juni 2019 is het meenemen van plastic tasjes naar Tanzania niet meer toegestaan. Een uitzondering geldt voor het afsluitbare plastic zakje waar u uw vloeistoffen in bewaard. Deze neemt u immers ook weer mee terug naar huis.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. U mag zelfs geen Tanzaniaanse valuta in- of uitvoeren. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Tanzania praktisch tegen de evenaar aan ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 23 en 32 graden. Lokaal kan het iets warmer of kouder worden. Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot medio mei. In de Serengeti is dat van november tot en met april, waarbij de meeste neerslag in maart en april valt. Dit betekent echter niet dat u hier dan niet heen zou moeten gaan. Dit groene seizoen is vaak heerlijk rustig en het is mooi om de jongen van de wildebeesten en gade te slaan die in februari/maart, in een periode van enkele weken, worden geboren.

De warmste maanden zijn september, oktober en januari en de koelste maanden juni, juli en augustus. In deze maanden kan het ook erg koud zijn op de rand van de Ngorongorokrater.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Tanzania is verplicht.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In de winter is het 2 uur later in Tanzania dan in Nederland en België en in onze zomer 1 uur i.v.m. zomer- en wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Tanzania is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner