Tanzania: Mafia Island & Walvishaaien

“Wat een heerlijke week hadden we hier. Dit is het Zanzibar van 25 jaar geleden. Fantastisch!” Carsten Gerlach

  • Van november t/m februari doet de walvishaai zich te goed aan de plankton vlak voor de kust van Mafia eiland
  • Een unieke mogelijkheid om ‘s werelds grootste vis al snorkelend te observeren
  • Verblijf 7 dagen in luxe aan één van de weinige uitgestrekte zandstranden op het eiland
  • Snorkel of duik in het Mariene Reservaat met vele duikspots en schitterend koraal
  • Draag bij aan het onderzoek naar de walvishaai van de Marine Megafauna Foundation
  • Ook in andere maanden van het jaar perfect als afsluiting van een safari in te zetten
  • 7 dagen, reisperiode nov. t/m febr. i.v.m. walvishaaien, vanaf €1229,- per persoon
  • Of ga mee met walvishaai expert Doug Allan op een privécharter in West Papoea. Vertrek 21 november, vanaf € 7595,- per persoon.

Uw natuurreis in het kort:
Mafia Island voor de kust met Tanzania is de best verborgen parel van de Indische Oceaan. Witte stranden, aquamarijn gekleurd water, ongerept koraal en het ontbreken van enige vorm van grootschalig toerisme maken dit tot de perfecte strandbestemming van All for Nature-reizigers aan het einde van hun safari.

De aanwezigheid van de walvishaai van november tot en met februari maakt het ook op zichzelf al de moeite waard van een reis waard. Dit is ook de beste tijd om te duiken omdat de wind/moesson dan gunstig valt en het water helder is. Zijn imposante grootte en aanwezigheid in de ondiepere kustwateren maken van de walvishaai een populaire icoon van de zee. Er is maar weinig bekend over deze “gentle giant” en onderzoek is dan ook hard nodig. In de laatste maanden en eerste maanden van het jaar doet de walvishaai zich te goed aan de plankton die tegen de westkust van Mafia eiland wordt ‘aangewaaid’.

U vliegt via Dar es Salaam naar Mafia Island waar u 6 nachten verblijft bij een heerlijke lodge aan het strand. U kunt duiken, snorkelen en het is mogelijk om het eiland verder te verkennen. In ieder geval staat er op 2 dagen een walvishaai-excursie voor u gepland met een organisatie die duurzame “whale shark encounters” hoog in het vaandel heeft staan.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Butiama BeachButiama Beach is enkele jaren geleden met liefde voor detail opgezet door de Italiaanse Maura en haar lokale echtgenoot Moez. Het bestaat uit 13 smaakvol ingerichte bungalows met zicht op de oceaan. De lodge ligt aan de westkust van het eiland, daar waar de walvishaaien zich verzamelen en heeft een zwembad. Vanuit de lodge worden verschillende excursies georganiseerd. Butiama heeft het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisperiode:
Het hele jaar door, maar de tijd voor de walvishaaien is van november t/m februari.

Reissom privéreis:
€ 1229,- per persoon, bij twee personen, exclusief internationale vluchten, maar inclusief de binnenlandse vlucht vanaf Dar es Salaam, halfpension en bijdrage aan het walvishaaienonderzoek van de Marine Megafauna Foundation.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

PS: Houdt u van duiken? Dan kunnen wij ook graag een zeer duurzame lodge met een PADI geregistreerde duikschool voor u boeken van waaruit u naar hartenlust direct in het Mariene Reservaat kunt duiken en snorkelen.

Bent u echt geïnteresseerd in walvishaaien? Ga dan 10 dagen mee met expert Doug Allan op een privécharter in West Papoea. Vertrek 21 november, vanaf € 7595,- per persoon.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).