klik op het kaartje om te vergroten

Canada heeft uiteraard een overweldigende natuur en het dierenleven tiert hier welig. Zwarte beren, grizzlyberen, ijsberen, zeldzame spiritberen en een groot arsenaal aan zeezoogdieren vinden hier hun thuis. Voor het beste wildlife adviseren wij de volgende gebieden:

Great Bear Rainforest
Dit kustregenwoud strekt zich uit van het noorden van Vancouver Island tot de grens van Brits-Columbia met Alaska. Het is het grootste gematigde regenwoud ter wereld en een thuis voor zwarte beren, grizzlyberen en de zeldzame witte 'Spirit' of Kermode beren. Hier vindt u nog oerbos zoals dat in Europa helaas niet meer bestaat. Woudreuzen, mossen en schimmels zijn met elkaar in evenwicht en recent is ontdekt dat zij zelfs onderling communiceren. De bescherming zou helaas ook hier beter moeten worden gewaarborgd, maar daar wordt aan gewerkt.... Van eind augustus tot begin oktober vindt hier de zalmtrek plaats met de vaak op film vastgelegde zalmen vangende beren in de rivieren. Onze duurzame wildlife lodges hier zijn dan ver van te voren volgeboekt, echter ook buiten de zalmtrek zijn er genoeg beren te zien.
Bekijk voor meer inspiratie de fotoblog over het GBR die wildlifespotter Annemiek maakte op haar reis door Canada.

Vancouver Island
De smalle zeearm tussen Vancouver Island en het vaste land is een walhalla voor walvisliefhebbers. Dolfijnen, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden, dwergvinvissen, orka's en bultruggen doen zich hier te goed aan de grote hoeveelheid vis die hier met de stroming door de Johnstone Strait wordt geperst. Ook zeeotters worden regelmatig gezien. Juli en augustus zijn de beste maanden om orka's te zien als ook de zalm zich hier heeft verzameld op weg naar hun paaigronden. In het zuidwesten van het eiland worden regelmatig grijze walvissen gezien, die een zandige bodem prefereren voor het vangen van vis.
Een 7-daagse selfdrive Vancouver Island met het ongerepte Port McNeil, Port Hardy of Tofino & Victoria is mogelijk vanaf €1095,- p.p., gebaseerd op 2 samenreizende personen: U verblijft in kleinschalige B&B's. Incl. huurauto en ferry vanaf Vancouver. Ook de whale watching of berenexcursie organiseren wij graag voor u.
Meer inspiratie vindt u in de fotoblog  over Vancouver Island die wildlifespotter Annemiek maakte op haar reis door Canada.

Churchill aan de Hudsonbaai
Ieder jaar verzamelen zich rond de Hudsonbaai in het Canadese poolgebied meer dan duizend ijsberen, die dit als stopover gebruiken voor hun jaarlijkse migratie naar het pakijs rond de Noordpool. IJsberen brengen het merendeel van hun leven alleen door. Des te unieker is het om in Churchill, in oktober en november, ijsberen in grote aantallen te zien op een relatief klein natuurgebied. Ooit leidde het tot harde confrontaties tussen mens en dier waarbij de ijsbeer altijd het onderspit delfde. Nu met het toenemende toerisme en de aandacht voor zijn bedreigde situatie, zet de lokale bevolking zich in voor zijn bescherming en helpen zij de beren tijdens de migratie door hun welbekende stad, Churchill.

Jasper National Park
Vanaf Calgary in de Rocky Mountains rijdt u via de beroemde Icefield Highway met zijn eeuwenoude gletsjers en felblauwe bergmeren binnen enkele uren naar Banff en Jasper National Park. Voor het beste wildlife met zwarte beren, wolven, poema's, wapiti's, elanden, steenbokken, marmotten en de witte Rocky Mountain goat in overvloed adviseren wij Jasper National Park, dat ook nog eens optimaal beschermd wordt sinds 1907.  Wij organiseren graag een 5-daagse selfdrive vanaf Calgary ter aanvulling op uw reis vanaf €895,- p.p., gebaseerd op 2 samenreizende personen, incl. huurauto.
Bekijk hier de fotoblog over Jasper NP die wildlifespotter Annemiek maakte op haar reis door Canada.

St. Lawrence Bay
In de St. Lawrence Bay in het uiterste oosten van Canada worden van augustus tot december regelmatig blauwe vinvissen gezien in de buurt van Sept-Iles, Gaspe en Baie-Comeau. In augustus en september is het mogelijk om hier op whale watching te gaan samen met blauwe vinvisonderzoekers van MICS.

Alle gebieden en onderdelen uit hieronder genoemde reizen kunnen worden gecombineerd in een op maat uitgewerkt reisprogramma inclusief de hierboven genoemde selfdrives.

Beste reismaand:september voor grizzly en oktober, november voor ijsberen
Meest gezien in: Great Bear Rainforest

De mooiste wildlife reizen naar Canada voor u geselecteerd

Frontiers North, ijsberen reis, ijsbeer Churchill, ijsbeer hudsonbaai, Tundra Buggy

  Arctisch Canada: IJsberen gegarandeerd

  6 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Ervaar de grootste concentratie ijsberen ter wereld in het plaatsje Churchill. Maak kennis met de wildlife experts van Polar Bears International. Met een kleine groep van 22 personen gaat u 2 volle dagen op pad in…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  banner reis Canada , reis wildlife canada , Great Bear Rainforest, reis orka

   Canada: Orka’s & Grizzly’s per zeilschip

   7 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Vaar 7 dagen op een zeilschip door de Johnstone Strait met max. 12 medereizigers. Verken de wateren tussen Vancouver Island en het Great Bear Rainforest. De zomer biedt hier de beste gelegenheid ter wereld om orka’s…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   reis beluga, beluga Canada

    Arctisch Canada: Witte Beluga’s & IJsberen

    6 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Bezoek Arctisch Canada in de zomer en ervaar de toendra in bloei. Maak kennis met de 2500 beluga’s in de monding van de Churchillrivier. Ga op zoek naar ijsberen in de Tundra Buggy. Vlieg naar Churchill…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    grizzly Outershores

     Canada: Great Bear Rainforest per zeilschip

     9 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Ontdek het bijzondere kustregenwoud, Great Bear Rainforest, te voet, per kajak of zodiac. Observeer grizzly-, zwarte en de beroemde ‘spirit’- beren als zij jagen op zalm. Bezoek de bijzondere beeruitkijkposten gerund door lokale ‘First Nation’-stammen. Aanschouw…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     Grizzly Knight Inlet relaxing

      Canada: Beren & Zalm

      5 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Reis naar de grizzlyberen van het Great Bear Rainforest tijdens de zalmtrek. Vlieg met een watervliegtuigje de uitgestrekte wildernis in naar het langste fjord voor de kust van Canada; Knight Inlet. Met 50 beren in een…

      0
      Gebaseerd op 0 Review

      All for Nature Travel

      image description

      Ultieme wildlife beleving

      Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

      image description

      Kleinschaligheid

      Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

      image description

      Bijdrage aan de natuur

      Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

      WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner