jaguar Pantanal © All for Nature

Brazilië: Jaguars of the Pantanal

richtprijs 3.195

Highlights van deze natuurreis:

 • De reis is opgezet rondom de jaguar en laat u kennismaken met de mooiste natuur van Brazilië.
 • Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard en met de kano.
 • De Pantanal is dé plek om jaguars te zien, al onze reizigers hebben hem hier gespot!
 • Verblijf in het Taiaman Reservaat ver weg van de vele boten bij Porto Jofre.
 • Deze manier van duurzaam toerisme draagt direct bij aan het behoud van de jaguar.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juli t/m okt.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Brazilië: Jaguars of the Pantanal.

Brazilië heeft een enorme rijkdom aan natuurschatten, ongekend op aarde. Op deze 7-daagse natuurreis bezoekt u de Pantanal, het grootste gras- en moerasland van de wereld. Hier treft u een uitzonderlijk grote hoeveelheid dierensoorten aan, waaronder de jaguar, tapir en kaaiman. Zelfs de illustere manenwolf wordt hier af en toe gezien. Het gebied dat u bezoekt staat bekend om zijn zeer goede jaguar ‘sightings’. De beste tijd om de jaguar te spotten is van juli t/m oktober. Ook de variëteit aan vogels is ongekend en bovendien zijn ze gemakkelijker te zien dan in de Amazone. Hier heeft de eenzijdige cultuur van veeboerderijen plaatsgemaakt voor kleine, privé natuurbeschermingsprojecten en natuurgebieden.

Bij aankomst in Cuiaba wordt u opgewacht en naar uw lodge in de Pantanal gebracht. Ook deze ecolodge draagt bij aan natuurbescherming. U verblijft hier enkele dagen waarbij u in alle rust de omgeving kunt verkennen. U trekt er te voet, te paard en met de kano op uit en maakt kennis met dit unieke ecosysteem en haar dierenleven.

Vervolgens reist u door naar het Taiaman Reservaat waar u drie dagen verblijft. U verblijft hier in een kleinschalige lodge met zwembad, direct aan de Paraguayrivier. Het reservaat ligt in een uniek en ongerept gebied ver weg van het zeer drukke en toeristische Porto Jofre en hier heeft u de natuur en de jaguar echt voor uzelf alleen. (Een ‘jaguar sighting’ in het gezelschap van 20-30 andere boten vinden wij geen mooie wildlife-ervaring…) U trekt er vanaf de lodge twee keer per dag met een kleinere boot op uit op zoek naar dit bijzondere en krachtige roofdier. Uw reis draagt bij aan het Jaguar Corridor Initiative van Panthera.

Reist u in een andere periode en wilt u toch een grote kans hebben om jaguars te zien. Bezoek dan onze Caiman Refugio Ecologico in het zuiden van de Pantanal, die het hele jaar door is geopend vanaf €450,- p.p.p.n.. Zoekt u een reis die in het teken staat van de jaguar met een bijzonder inzicht in zijn bescherming? Kijk dan bij de groepsreizen Jaguars & Jaguaronderzoek en Jaguars & de Manenwolf.

Wilt u een voorproefje van deze bijzondere wildlife ervaring? Bekijk onderstaande beelden van de Pantanal rond Araras Ecolodge.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 overnachtingen zoals omschreven
 • Engelstalige begeleiding door een natuurgids in de parken
 • Entreegelden in de parken
 • Volledig verzorgd vervoer o.b.v. gedeelde transfers en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Alle maaltijden zoals omschreven
 • Bijdrage aan het Jaguar Corridor Inititiative van Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 3195,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonstoeslag vanaf € 1095,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Cuiaba. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Afhankelijk van uw vlucht heeft u op de heenweg een overnachting in Cuiaba nodig. Als u met de KLM vliegt heeft u ook een overnachting in Sao Paulo nodig op de terugweg. Deze beide overnachtingen kunnen wij graag voor u verzorgen en zijn nu niet bij de prijs inbegrepen.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi, persoonlijke uitgaven en drankjes
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Cuiabá en transfer naar uw hotel

  Cuiabá wordt beschouwd als de noordelijke toegangspoort naar de wetlands van de Pantanal en ook als de zuidelijke toegangspoort naar de Amazone. Het is de hoofdstad van de deelstaat Mato Grosso en staat wijd en zijd bekend als de warmste stad van Brazilië met een sissende, gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. De naam van de stad komt voort uit de taal van de inheemse Bororo-stam, die nog steeds in het gebied leeft. Cuiabá is de ‘plaats waar we met speren vissen’. In de 18e eeuw vestigden kolonisten zich in het gebied, toen er goud was gevonden in de rivieren.

  U reist echter meteen door op weg naar de Pantanal. Na een rit van ongeveer 100 km bereikt u Poconé, waar u de Transpantaneira opgaat, een onverharde weg door aanvankelijk bosrijk gebied. Onderweg stopt u om naar vogels en dieren te kijken, voordat u bij Araras Eco Lodge aankomt. Dit hotel ligt in een van de rijkste wildlife gebieden van de Pantanal en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel.

  De grootse Pantanal is een van de ‘last frontiers’ in de natuur. Het is het grootste wetland ter wereld met een enorme rijkdom aan zoogdieren. Er komen meer dan 600 verschillende soorten vogels voor en 230 soorten vis. De omvang van de reusachtige vloedvlakte die zich tot in Bolivia en Paraguay uitstrekt, wordt geschat op 140.000 tot 195.000 km2. Het gebied wordt gekenmerkt door veel rivieren en kristalheldere meren en was ooit een binnenzee. Het land tussen de wateren wordt bedekt door bossen en weelderige, gemengde vegetatie van hoge grassen, struiken, bomen en planten die in het regenseizoen (december – april) tot bloei komen. In de droge tijd (mei – november) zoeken zeldzame vogelsoorten en andere dieren bescherming langs de waterkant en verzamelen ze zich rond de steeds kleiner wordende poelen.

  Aan het einde van de middag trekt u er met een gids op uit en verkent u de omgeving van de lodge. Doel is de Mirante da Garça – een 12 meter hoge observatietoren- voor een unieke zonsondergang. Na het diner trekt u er nog een keer te voet op uit om de nachtelijke sterrenhemel van de Pantanal te ontdekken samen met de geluiden en geuren van de wildernis.

  Overnachting: Araras Eco Lodge op basis van volpension incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Verkenning van de Pantanal en haar dierenleven

  De komende twee dagen ontdekt u de Pantanal en haar dierenleven samen met uw natuurgids. Er staan verschillende activiteiten gepland en u kunt de omgeving te paard, op wandelsafari of met de kano’s verkennen. De Clarhinorivier heeft een familie reuzenotters en ook kaaimannen en ander wildlife wordt regelmatig gespot langs de oever van de rivier. Er is ook nog een hogere toren, 25 m. hoog, Torre do Bugio voor een spectaculair uitzicht over de Pantanal. Op een van de avonden staat een game drive gepland na het diner om het nachtelijke dierenleven van de Pantanal te spotten.

  Overnachting: Araras Eco Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 3. Dag 3 Verkenning van de Pantanal en haar dierenleven

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Transfer naar Taiaman en zoektocht naar de jaguar

  De dag begint met een zonsopgang op de Mirante da Garça , of Heron’s Tower. Luister naar het geluid van de vogels die hun nesten verlaten als de zon over de boomtoppen tevoorschijn komt. Hierna staat uw ontbijt klaar voordat u aan de transfer naar Taiaman begint. Ca. 5,5 uur rijden. U heeft lunch bij de lodge of een picknick lunch mee voor onderweg en gaat in de middag al op zoek naar de jaguar.

  Overnachting: Baiazinha Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 5. Dag 5 Op zoek naar de jaguar rondom de Paraguay River

  De Baiazinha Lodge ligt direct aan de Paraguayrivier en grenst aan het Taiaman Reservaat. Deze lodge is een aantal jaar geleden geopend en ligt middenin het gebied waar regelmatig jaguars worden gezien. De kans om de jaguar te zien is groot. Al onze reizigers hebben hem tot nu toe nog gezien, maar een sighting is uiteraard nooit gegarandeerd. Dit afgelegen gebied is heel bijzonder omdat je hier nog redelijk ongestoord op zoek kan gaan naar de jaguar, die zich ook hier graag op de banken van de rivier laat zien. En dan zonder de vele boten om u heen van de Joffrerivier…. Uw aanwezigheid op de Paraguay River heeft nu al een positief effect op de bescherming van de jaguar, die hier zelfs nog wordt gejaagd. Dankzij onze gezamelijke inspanningen onze  is het gelukt om lokaal aandacht voor de jaguar te krijgen en op deze manier bij te dragen aan een veiligere omgeving voor het grootste roofdier van Brazilie.

  Twee keer per dag trekt u er met de speedboot op uit op zoek naar de jaguar aan de rand van de rivier, rond Taiaman Island en in de aangesloten meren. U heeft een Engelstalige natuurgids aan boord, die zijn uiterste best doet om u het mooiste aan wildlife te laten zien dat de rivier te bieden heeft.

  Overnachting: Baiazinha Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 6. Dag 6 Op zoek naar de jaguar rondom de Paraguay River

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Einde reis en terug naar Sao Paulo of Rio de Janeiro

  Deze ochtend komt uw bezoek aan de Pantanal ten einde en u vervolgt uw weg terug naar het vliegveld van Cuiabá. Hopelijk kijkt u terug op een rijke Brazilië ervaring met veel wildlife!

 8. Uw reis verlengen? Wat dacht u van deze extensies?

  Het Chapada dos Guimaraes National Park in de Pantanal is geologisch net zo oud als de Andes. De hoogvlakte is gemiddeld 760 meter hoog en hier ontspringen alle belangrijke rivieren en waterwegen van de Pantanal. De watervallen, kreken, rotsformaties begroeid met Cerrado (savanne-achtige) vegetatie en het exotische dierenleven geven dit nationale park een bepaalde prehistorische glans. De enorme biodiversiteit bestaat uit 837 soorten vogels, 161 zoogdieren en 120 reptielen. U kunt hier verblijven bij de Chapada Park Lodge op basis van volpension incl. activiteiten.

  Amazone Cristalino Lodge
  De comfortabele Cristalino Lodge bevindt zich op de oevers van de Cristalino Rivier in de Alta Floresta-regio van het Amazone-regenwoud. De lodge heeft internationale faam als toplocatie om vogels te zien en op Amazone-avontuur te gaan.

  Iguazu watervallen
  Argentinië, Paraguay en Brazilië ontmoeten elkaar op het punt waar de Parana- en de Iguazurivier samen komen. Op dit punt stort het water van de Iguazu Falls (wat ‘groot water’ betekent in de lokale Guarani taal) over het harde graniet in een wijde kloof in een serie van machtige watervallen. Vanaf Sao Paulo zijn de watervallen met een 2 of 3 daagse extensie te bezoeken.

  Of wat dacht u van de unieke Refúgio Ecológico Caiman, behorende bij de Global Ecosphere Retreats van The Long Run. Hier kunt u op een zeer verantwoorde jaguarsafari gaan. Vanaf €2195,- p.p. voor 4 dagen incl. transfer vanaf Campo Grande.

  Of de prachtige stranden en Rio de Janeiro. Graag werken wij een verlenging of reis op maat voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

jaguar bootsafari Pantanal
capibara Pantanal © All for Nature Travel
Te paard door de Pantanal bij Araras
jaguar Pantanal © All for Nature
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Araras Ecolodge in de Pantanal aan de Clarhinorivier

Baiazinha Lodge bij het Taiaman Reservaat in de Pantanal

 

Als extensie bevelen wij de Cristalino Lodge in de Amazone aan in de buurt van Alta Floresta en gemakkelijk aan te vliegen vanaf Cuiaba

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek en lange mouwen om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. Wij raden u aan om dure kleding en sieraden thuis te laten. In sommige lodges en grotere hotels is het mogelijk uw kleding te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee. Verder heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, zeker als u de Pantanal per boot verkent. Wij raden een hoge factor zonnebrandcrème aan, een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker. De officiële taal in Brazilië is Portugees, maar Spaans wordt ook begrepen door de meeste mensen. Engels wordt gesproken in de belangrijkste toeristische gebieden. Hallo is Oi/olá en (erg) bedankt is (Muito) obrigado/a. Goedemorgen is Bom dia en na 12 uur wordt dat Boa tarde.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De officiële munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (R $) die is verdeeld in 100 centavos. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een kredietkaart en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Door de immense afmetingen van Brazilië is er een grote diversiteit van klimaten waarneembaar.
Het klimaat varieert over het algemeen van tropisch in het noorden van Brazilië, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 graden, tot een gematigd klimaat in het zuiden, waar het af en toe zelfs kan sneeuwen. Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die in Europa, al zijn de extreme seizoensveranderingen, zoals wij ze kennen, niet aanwezig. De winter in Brazilië duurt van juni tot augustus, en wordt gekenmerkt door een gemiddelde temperaturen van tussen de 17 en 19 graden in het zuidelijke staten. In de rest van Brazilië zakt het kwik in de winter niet zo ver en blijft de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. De zomer in Brazilië duurt van december tot en met februari. Gedurende deze periode kan het zeer warm worden in een groot gedeelte van Brazilië. Met de zomer wordt ook het regenseizoen ingeluid. Het regent dan een paar keer per week een of meer uren per dag.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat bij vertrek uit Brazilië nog minimaal zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Brazilië krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal dertig dagen in het land mag blijven. Ook kinderen hebben een eigen reisdocument nodig.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Brazilië heeft drie tijdzones, maar de meest gebruikte is Brasilia tijd BRT en dat is drie uur verschil met de officiële Greenwich tijd. In de zomer is het vijf uur vroeger dan in Nederland en in de winter drie uur (in Brazilië is het dan zomertijd).

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen met LCR; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika kunt u gevraagd worden naar een officieel erkende gele koorts certificaat. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

 

Brazilië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.