jaguar Pantanal © All for Nature
Te paard door de Pantanal bij Araras
Spotting the Jaguar bij Araras
capibara Pantanal © All for Nature Travel

Brazilië: Jaguars of the Pantanal

vanaf 4.195,00

Highlights van deze natuurreis:

 • De reis is opgezet rondom de jaguar en laat u kennismaken met de mooiste natuur van Brazilië.
 • Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard en met de kano.
 • De Pantanal is dè plek om jaguars te zien, al onze reizigers hebben hem hier gespot!
 • Verblijf in het Taiaman Reservaat ver weg van de vele boten op de Jofrerivier.
 • Deze manier van duurzaam toerisme draagt direct bij aan het behoud van de jaguar.
 • Sluit de reis af met de indrukwekkende rotsformaties van Chapada dos Guimaraes.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juli t/m okt.
  0/8
Alles over reis: Brazilië: Jaguars of the Pantanal.

Brazilië heeft een enorme rijkdom aan natuurschatten, ongekend op aarde. Deze 9-daagse natuurreis bezoekt de Pantanal, het grootste gras- en moerasland van de wereld. Hier treft u een uitzonderlijk grote hoeveelheid dierensoorten aan, waaronder de jaguar, tapir en kaaiman. Zelfs de illustere manenwolf wordt hier af en toe gezien. Het gebied dat u bezoekt staat bekend om zijn zeer goede jaguar ‘sightings’. Ook de variëteit aan vogels is ongekend en bovendien zijn ze gemakkelijker te zien dan in de Amazone. Hier heeft de eenzijdige cultuur van veeboerderijen plaatsgemaakt voor kleine, privé natuurbeschermingsprojecten en natuurgebieden.

Bij aankomst in Cuiaba wordt u opgewacht en naar uw lodge in de Pantanal gebracht. Ook deze ecolodge draagt bij aan natuurbescherming. U verblijft hier enkele dagen waarbij u in alle rust de omgeving kunt verkennen. U trekt er te voet, te paard en met de kano op uit en maakt kennis met dit unieke ecosysteem en haar dierenleven.

Vervolgens reist u door naar het Taiaman Reservaat waar u drie dagen verblijft. U verblijft hier in een kleinschalige lodge met zwembad, direct aan de Paraguayrivier. Het reservaat ligt in een uniek en ongerept gebied ver weg van de zeer drukke en toeristische Jofrerivier en hier heeft u de natuur en de jaguar echt voor uzelf alleen. (Een ‘jaguar sighting’ in het gezelschap van 20-30 andere boten vinden wij geen mooie wildlife-ervaring…) U trekt er vanaf de lodge twee keer per dag met een kleinere boot op uit op zoek naar dit bijzondere en krachtige roofdier. Uw reis draagt bij aan het Jaguar Corridor Initiative van Panthera.

Met de indrukwekkende rotsformaties in het Nationale Park Chapada dos Guimaraes sluit u deze prachtige natuurreis door de Pantanal af. U verblijft hier in een schitterend gelegen ecolodge en trekt er te voet op uit en kunt een duik nemen bij de watervallen…

Zoekt u een reis die in het teken staat van de jaguar met een bijzonder inzicht in zijn bescherming? Kijk dan bij de Jaguar Conservation Safari.

 

jaguar, pantanal

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 8 overnachtingen zoals omschreven
 • Engelstalige begeleiding door een natuurgids in de parken
 • Entreegelden in de parken
 • Volledig verzorgd vervoer o.b.v. gedeelde transfers en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Alle maaltijden zoals omschreven
 • Bijdrage aan het Jaguar Corridor Inititiative van Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 4195,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag €2100,-. (Reist u alleen, vraag dan naar onze standaard internationale groep die 2x per maand vertrekt: 7 dagen vanaf €4195,- in een eenpersoonskamer.)
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Cuiaba. Deze boeken wij graag voor u.
 • Afhankelijk van uw vlucht heeft u op de heenweg een overnachting in Cuiaba nodig. Als u met de KLM vliegt heeft u ook een overnachting in Sao Paulo nodig op de terugweg. Deze beide overnachtingen kunnen wij graag voor u verzorgen en zijn nu niet bij de prijs inbegrepen.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi, persoonlijke uitgaven en drankjes
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Cuiabá en transfer naar uw hotel

  Cuiabá wordt beschouwd als de noordelijke toegangspoort naar de wetlands van de Pantanal en ook als de zuidelijke toegangspoort naar de Amazone. Het is de hoofdstad van de deelstaat Mato Grosso en staat wijd en zijd bekend als de warmste stad van Brazilië met een sissende, gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. De naam van de stad komt voort uit de taal van de inheemse Bororo-stam, die nog steeds in het gebied leeft. Cuiabá is de ‘plaats waar we met speren vissen’. In de 18e eeuw vestigden kolonisten zich in het gebied, toen er goud was gevonden in de rivieren.

  U reist echter meteen door op weg naar de Pantanal. Na een rit van ongeveer 100 km bereikt u Poconé, waar u de Transpantaneira opgaat, een onverharde weg door aanvankelijk bosrijk gebied. Onderweg stopt u om naar vogels en dieren te kijken, voordat u bij Araras Eco Lodge aankomt. Dit hotel ligt in een van de rijkste wildlife gebieden van de Pantanal en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel.

  De grootse Pantanal is een van de ‘last frontiers’ in de natuur. Het is het grootste wetland ter wereld met een enorme rijkdom aan zoogdieren. Er komen meer dan 600 verschillende soorten vogels voor en 230 soorten vis. De omvang van de reusachtige vloedvlakte die zich tot in Bolivia en Paraguay uitstrekt, wordt geschat op 140.000 tot 195.000 km2. Het gebied wordt gekenmerkt door veel rivieren en kristalheldere meren en was ooit een binnenzee. Het land tussen de wateren wordt bedekt door bossen en weelderige, gemengde vegetatie van hoge grassen, struiken, bomen en planten die in het regenseizoen (december – april) tot bloei komen. In de droge tijd (mei – november) zoeken zeldzame vogelsoorten en andere dieren bescherming langs de waterkant en verzamelen ze zich rond de steeds kleiner wordende poelen.

  Aan het einde van de middag trekt u er met een gids op uit en verkent u de omgeving van de lodge. Doel is de Mirante da Garça – een 12 meter hoge observatietoren- voor een unieke zonsondergang. Na het diner trekt u er nog een keer te voet op uit om de nachtelijke sterrenhemel van de Pantanal te ontdekken samen met de geluiden en geuren van de wildernis.

  Overnachting: Araras Eco Lodge op basis van volpension.

 2. Dag 2 Verkenning van de Pantanal en haar dierenleven

  De komende twee dagen ontdekt u de Pantanal en haar dierenleven samen met uw natuurgids. Er staan verschillende activiteiten gepland en u kunt de omgeving te paard, op wandelsafari of met de kano’s verkennen. De Clarhinorivier heeft een familie reuzenotters en ook kaaimannen en ander wildlife wordt regelmatig gespot langs de oever van de rivier.

  Overnachting: Araras Eco Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 3. Dag 3 Verkenning van de Pantanal en haar dierenleven

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Transfer naar Taiaman en zoektocht naar de jaguar

  De dag begint met een zonsopgang op de Mirante da Garça , of Heron’s Tower. Luister naar het geluid van de vogels die hun nesten verlaten als de zon over de boomtoppen tevoorschijn komt. Hierna staat uw ontbijt klaar en na het ontbijt staat uw laatste hike gepland voordat u aan de transfer naar Taiaman begint. Ca. 4 uur rijden. U heeft lunch bij de lodge en gaat in de middag al op zoek naar de jaguar.

  Overnachting: Baiazinha Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 5. Dag 5 Op zoek naar de jaguar rondom de Paraguay River

  De Baiazinha Lodge ligt direct aan de Paraguayrivier en grenst aan het Taiaman Reservaat. Een perfecte uitgangsbasis! Onze reis naar dit reservaat heeft de afgelopen 5 jaar een jaguar score van 92%, d.w.z. positieve ‘sightings’. Dit is een bijzonder mooi resultaat, zeker als je er rekening mee houdt dat er hier slechts 2 boten zijn die dit gigantische gebied verkennen…. Onze aanwezigheid op de Paraguay River heeft nu al een positief effect op de bescherming van de jaguar, die hier zelfs nog wordt gejaagd. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen is het gelukt om lokaal aandacht voor de jaguar te krijgen en op deze manier bij te dragen aan een veiligere omgeving voor het grootste roofdier van Brazilie.

  Iedere dag trekt u er met de speedboot op uit op zoek naar de jaguar aan de rand van de rivier, rond Taiaman Island en in de aangesloten meren. U heeft een Engelstalige natuurgids aan boord, die zijn uiterste best doet om u het mooiste aan wildlife te laten zien dat de rivier te bieden heeft.

  Overnachting: Baiazinha Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten.

 6. Dag 6 Op zoek naar de jaguar rondom de Paraguay River

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Transfer naar Chapada dos Guimarães

  Na het ontbijt vertrekt u naar Chapada dos Guimarães. Onderweg brengt u een bezoek aan Véu de Noiva, een waterval die Chapada’s kenmerkt. Als de tijd het toe laat stopt u nog bij het Geodesic Center of South America, voordat u in checkt bij de Chapada Park Lodge.

  Het Chapada dos Guimaraes National Park is geologisch net zo oud als de Andes. De hoogvlakte is gemiddeld 760 meter hoog en hier ontspringen alle belangrijke rivieren en waterwegen in de Pantanal. De watervallen, kreken, rotsformaties begroeid met Cerrado (savanne-achtige) vegetatie en het exotische dierenleven geven dit nationale park een bepaalde prehistorische glans. De enorme biodiversiteit bestaat uit 837 soorten vogels, 161 zoogdieren en 120 reptielen.

  Overnachting: Chapada Park Lodge op basis van volpension incl. activiteiten.

 8. Dag 8 Dagbesteding in Chapada dos Guimaraes National Park

  Breng de dag door in Chapada dos Guimaraes National Park. U heeft de tijd om het verbluffende natuurlandschap in u op te nemen, waaronder kristalheldere watervallen waar u aan de voet ervan heerlijk kunt zwemmen en opfrissen. Eindig de dag bij de Brides’watervallen – een van de grootste – om daar getuige te zijn van de zonsondergang.

  Overnachting: Chapada Park Lodge op basis van logies/ontbijt.

 9. Dag 9 Einde reis en terug naar Sao Paulo of Rio de Janeiro

  Bezoek na het ontbijt de Geodesy Panoramic View voor een laatste blik op het spectaculaire landschap, voorafgaand aan uw transfer naar het vliegveld van Cuiabá.

  Hopelijk kijkt u terug op een rijke Brazilië ervaring met veel wildlife!

 10. Uw reis verlengen? Wat dacht u van deze extensies?

  Amazone Cristalino Lodge
  De comfortabele Cristalino Lodge bevindt zich op de oevers van de Cristalino Rivier in de Alta Floresta-regio van het Amazone-regenwoud. De lodge heeft internationale faam als toplocatie om vogels te zien en op Amazone-avontuur te gaan, inclusief voettochten door en slapen in de jungle, zwemmen in de maagdelijke Cristalino-rivier en kanoën. Dicht bij de lodge worden regelmatig allerlei dieren gezien, zoals de Braziliaanse tapir, waterzwijnen (capibara’s), miereneters, opossums, rivierotters, grote otters, herten, agouti’s (een klein soort knaagdier, het enige dier dat de Brazil Nut ofwel paranoot kan kraken), de tayramarter, de paca ( een knaagdier met witte stippelachtige lijnen over zijn lichaam) en een groot aantal apensoorten.
  Toerisme is niet de enige functie van Cristalino Lodge. Een van de meest belangrijke doelen is het regenwoud te beschermen dat in dit deel van de Amazone snel verandert. Verantwoord ecotoerisme draagt bij aan de bescherming van het regenwoud.

  Iguazu watervallen
  Argentinië, Paraguay en Brazilië ontmoeten elkaar op het punt waar de Parana- en de Iguazurivier samen komen. Op dit punt stort het water van de Iguazu Falls (wat ‘groot water’ betekent in de lokale Guarani taal) over het harde graniet in een wijde kloof in een serie van machtige watervallen. Vanaf Sao Paulo zijn de watervallen met een 2 of 3 daagse extensie te bezoeken.

  Of wat dacht u van de unieke Refúgio Ecológico Caiman, behorende bij de Global Ecosphere Retreats van The Long Run. Hier kunt u op een zeer verantwoorde jaguarsafari gaan. waar u op een zeer verantwoorde jaguarsafari kunt gaan: €2395,- p.p. voor 4 dagen incl. transfer vanaf Campo Grande.

  Of de prachtige stranden en Rio de Janeiro. Graag werken wij een verlenging of reis op maat voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

jaguar bootsafari Pantanal
capibara Pantanal © All for Nature Travel
Te paard door de Pantanal bij Araras
jaguar Pantanal © All for Nature
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Araras Ecolodge in de Pantanal aan de Clarhinorivier

Baiazinha Lodge bij het Taiaman Reservaat in de Pantanal

Chapada Park Lodge in Chapada dos Guimarães National Park

Als extensie bieden wij de Cristalino Lodge in de Amazone aan in de buurt van Alta Floresta

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek en lange mouwen om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. Wij raden u aan om dure kleding en sieraden thuis te laten. In sommige lodges en grotere hotels is het mogelijk uw kleding te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee. Verder heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, zeker als u de Pantanal per boot verkent. Wij raden een hoge factor zonnebrandcrème aan, een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker. De officiële taal in Brazilië is Portugees, maar Spaans wordt ook begrepen door de meeste mensen. Engels wordt gesproken in de belangrijkste toeristische gebieden. Hallo is Oi/olá en (erg) bedankt is (Muito) obrigado/a. Goedemorgen is Bom dia en na 12 uur wordt dat Boa tarde.

De officiële munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (R $) die is verdeeld in 100 centavos. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een kredietkaart en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Door de immense afmetingen van Brazilië is er een grote diversiteit van klimaten waarneembaar.
Het klimaat varieert over het algemeen van tropisch in het noorden van Brazilië, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 graden, tot een gematigd klimaat in het zuiden, waar het af en toe zelfs kan sneeuwen. Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die in Europa, al zijn de extreme seizoensveranderingen, zoals wij ze kennen, niet aanwezig. De winter in Brazilië duurt van juni tot augustus, en wordt gekenmerkt door een gemiddelde temperaturen van tussen de 17 en 19 graden in het zuidelijke staten. In de rest van Brazilië zakt het kwik in de winter niet zo ver en blijft de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. De zomer in Brazilië duurt van december tot en met februari. Gedurende deze periode kan het zeer warm worden in een groot gedeelte van Brazilië. Met de zomer wordt ook het regenseizoen ingeluid. Het regent dan een paar keer per week een of meer uren per dag.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat bij vertrek uit Brazilië nog minimaal zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Brazilië krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal dertig dagen in het land mag blijven. Ook kinderen hebben een eigen reisdocument nodig.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Brazilië heeft drie tijdzones, maar de meest gebruikte is Brasilia tijd BRT en dat is drie uur verschil met de officiële Greenwich tijd. In de zomer is het vijf uur vroeger dan in Nederland en in de winter drie uur (in Brazilië is het dan zomertijd).

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen met LCR; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika kunt u gevraagd worden naar een officieel erkende gele koorts certificaat. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

 

Brazilië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten