Azoren: Walvissen en Natuur op Pico

“De B & B is perfect en Monique is een lieve vrouw die alles in het werk stelt om jou een fijne vakantie te laten hebben!” Dominique Vernooij
“Fijn om te zien dat whalewatching geen exploitatie van dieren hoeft te zijn, maar juist bijdraagt aan natuurbescherming!” Hennie Ravelli

  • Maak kennis met de onderwaterwereld van wel 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen
  • Draag bij aan de bescherming van deze zeezoogdieren via het onderzoek van MICS
  • Ga drie keer op ‘whale watching’ excursie met een organisatie die bijdraagt aan natuurbescherming
  • Ontdek de ongerepte natuur en de inheemse flora & fauna van het eiland Pico
  • Verblijf in de meest duurzame en pittoreske B&B van het eiland met een huurauto
  • 8 dagen, april t/m oktober, privéreis, vanaf € 649,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze natuurreis brengt u naar de Azoren, een groep van 9 vulkanische eilanden ten westen van Lissabon. Pico is het op één na grootste eiland en ontleent zijn naam aan de vulkaan Pico, met zijn 2351 meter de hoogste berg van Portugal. De laatste uitbarsting was in 1963. De paden van de lavastromen zijn nog zichtbaar. Het eiland kende een aanzienlijke walvisvangstindustrie tot de jaren tachtig. Deze is inmiddels gestopt en vervangen door onderzoek en observatie van walvissen, dolfijnen, en andere zeezoogdieren.

De Pico in vol ornaat

U gaat drie keer op ‘whale watching’ expeditie met een zeer gerenommeerde en duurzame organisatie. Per boot zoekt u de dieren op en maakt u kennis met hun leefwijze en gedrag. Iedere maand zijn er tussen de 10 en 13 verschillende soorten dolfijnen en walvissen te zien en in mei komt zelfs de blauwe vinvis langs op zijn migratieroute. Deze reis draagt bij aan MICS (Mingan Island Cetacean Study) en haar onderzoek naar de blauwe vinvis en andere baleinwalvissen op de Azoren. Door middel van een unieke methode – die al gebruikt werd door de oude walvisjagers op de Azoren – bent u vrijwel verzekerd van waarnemingen. Iedere boot heeft plaats voor 12 passagiers.

Buiten de expedities op zee en de excursies op het land kunt u vanuit de B & B al wandelend het eiland verkennen en de plaatselijke cultuur opsnuiven. Het toerisme staat hier nog echt in de kinderschoenen en de kans is groot dat u geen andere toerist tegenkomt. U heeft gedurende de hele week een kleine auto tot uw beschikking.

luxe accommodatie natuurreisBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft deze week in het prachtige L’Escale de l’Atlantic. Deze luxe B & B biedt zelf verbouwde biologische gerechten en heeft een prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland São Jorge. *Gezinnen en rustzoekende stellen bevelen wij de duurzame Adegas do Pico aan; liefdevol gerestaureerde self-catering huisjes met een fantastische ligging. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisperiode:
31 maart tot en met 3 november

Reissom voor 8 dagen:
Vanaf € 649,-* per persoon op basis van twee samenreizende personen en exclusief vlucht. Inclusief 3 expedities, donatie van €30,- aan MICS, huurauto (7 dagen incl. verzekering) en 7 nachten logies/ontbijt.
* Hoogseizoenstoeslag van 1 juli t/m 15 september € 95,- p.p.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Breid uw reis uit met nog drie eilanden en verblijf in de authentieke huisjes op het meest ongerepte en westelijke eiland Flores; 7 dagen, incl. huurauto, binnenlandse vlucht en bezoek aan het bijzondere eiland Corvo vanaf €470,- per persoon: Drie eilanden extensie.
Wilt u een reis waarbij u nog meer betrokken wordt bij deze bijzondere zeezoogdieren. Kijk dan op Pico: Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).