Argentinië is een enorm langgerekt land. Alleen al van de Iguazuwatervallen, op de grens met Brazilië, tot Ushuaia, in het uiterste zuiden, is het 4300 km. Gelukkig zijn er goede vliegverbindingen. De seizoenen zijn precies tegenovergesteld aan Nederland

Door de uitgestrekte kust in combinatie met Patagonië, het Andesgebergte en de Ibera Wetlands in het noorden heeft het ook een enorme biodiversiteit. Van zeeolifanten, orka’s, pinguïns en guanacos tot capibara’s en jaguars, op het gebied van wildlife treft u hier veel bijzondere diersoorten.

Iguazu watervallen
Argentinië, Paraguay en Brazilië ontmoeten elkaar op het punt waar de Parana- en de Iguazurivier samen komen. Op dit punt stort het water van de Iguazu Falls (wat ‘groot water’ betekent in de lokale Guarani taal) over het harde graniet in een wijde kloof in een serie van machtige watervallen.

Patagonië
Patagonië beslaat de hele punt van Zuid-Amerika en ligt zowel in Chili als in Argentinië. Het klimaat wordt enorm beïnvloed door de Andes en het Argentijnse deel ten oosten van de Andes krijgt weinig neerslag. Hier vindt u vooral steppegebied. Het ruige landschap zit vol met indrukwekkende natuurbelevingen. Uitgestrekte landschappen, zeeolifanten, zuidkapers, veel water en gletsjers.
PS: En als u een klein uitstapje maakt vanuit het Argentijnse Patagonië naar de Chileense kant heeft u een hele grote kans om zelfs poema’s op foto vast te leggen in combinatie met adembenemende gletscherlandschappen in Torres del Paine. Kijk bij de bijzondere Cerro Guido Estancia in Torres del Paines, Chili.

Overweegt u een speciale poema tracking? Lees dan hier onze tips.

Valdes Schiereiland
Ook het schiereiland van Valdes is al onder deel van Patagonië. Als bakermat van de zuidkaper is het tot een World Heritage site verklaard.Orka Say Hueque , patagonie Ook grote kolonie's zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns komen hier voor. De meest interessante maanden zijn september tot december en februari en maart als de orka's aanwezig zijn om te jagen op de jonge zeeolifanten en zeeleeuwen. De landingen in de branding van de orka's zijn legendair en in vele natuurfilms vastgelegd.

Wildlifespotter Annemiek bezocht Valdés en vertelt in haar blog haar ervaringen.

Ibera Wetlands
Dit uitgestrekte moeraslandschap is net iets kleiner dan de Pantanal in Brazilië, maar dezelfde diersoorten komen hier voor. Hier kunt u op zoek naar kaaimannen, capibara's, manenwolven en jaguars.

Antarctica
De plaats Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinie is de opstaphaven voor onze reizen naar Antarctica, South Georgia en de Falklandeilanden. Hiervoor kijkt u bij deze reizen.

Alle parken en onderdelen uit hieronder genoemde reizen kunnen worden gecombineerd in een op maat uitgewerkt voorstel.

Beste reismaand:November t/m maart
Meest gezien in: Patagonië, Iguazu Falls

De mooiste wildlife reizen naar Argentinië voor u geselecteerd

reis Argentinië, reis Patagonie, reis Valdes

  Argentinië: Wildlife van Patagonië

  13 dagen

  Highlights van deze extensie: Deze 13-daagse reis laat het mooiste van Patagonië zien in Argentinië en Chili. Ga op zoek naar orka’s, pinguïns, zeeolifanten, poema’s en nog veel meer. Kijk uit naar de beroemde “beaching” orka’s op het schiereiland van…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  reis antarctica, cruise antarctica, wildlife antarctica, oceanwide

   Antarctica & South Georgia: Wildlife Encounters

   11 - 22 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Ervaar de schoonheid en de pristine wildernis van Antarctica en draag bij aan haar behoud. Ga 11 tot 22 dagen op zoek naar pinguïns, zeehonden en walvissen in het zuidpoolgebied. Trek er met de zodiacs op…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   reis argentinie, reis iguazu falls

    Argentinië: Iguazu Falls & Ibera Wetlands extensie

    7 dagen

    Highlights van deze extensie: Breid uw Antarctica- of Patagoniëreis uit met de Iguazu watervallen en de Ibera Wetlands. Op deze 7-daagse extensie verblijft u drie dagen op iedere plek. Bewonder de enorme watermassa van de Iguazu Falls en ga op…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

    All for Nature Travel

    image description

    Ultieme wildlife beleving

    Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

    image description

    Kleinschaligheid

    Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

    image description

    Bijdrage aan de natuur

    Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

    WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner