klik op het kaartje om te vergroten

Ecuador is een wildlife bestemming bij uitstek. Met de Galapagoseilanden, het Amazoneregenwoud, de bergen van de Andes en het nevelwoud is het een biodiversity hotspot.

Galapagoseilanden (zie aparte bestemmingspagina)

Yasuni National Park in de Amazone
Het grootste regenwoud op aarde, de Amazone, bedekt meer dan 40% van Zuid-Amerika en heeft ongeveer dezelfde grootte als de Verenigde Staten zonder Alaska. Het omvat delen van Brazilië, Peru, Ecuador, Bolivia, Colombia, Guyana, Suriname en Frans-Guyana en herbergt meer planten- en dierensoorten dan waar ook ter wereld. Het is ook het leefgebied van naar schatting meer dan 90% van ‘s werelds onontdekte stammen en een groot aantal inheemse bevolkingsgroepen die nog steeds traditioneel leven.

Het regenwoud in Ecuador begint al op 1 dag rijden van Quito. Dit is echter zo ontwikkelt en toeristisch dat er van ongerepte natuur geen sprake meer is. Voor onze wildlife liefhebbers adviseren wij dan ook alleen Yasuni National Park dat per vliegtuig kan worden bereikt.

Yasuni National Park ligt in het Amazonebekken aan de Naporivier in het oosten van Ecuador. Het is een officiele biodiversity hotspot en meer dan 120 soorten zoogdieren en 567 soorten vogels komen hier voor.

Het nevelwoud of cloud forest
Direct in de buurt van Quito, tussen de 1500 en 3000 meter op de westflanken van de Andes, bevindt zich het ‘cloud forest’ oftewel het nevelwoud. Ook op de oostflanken van de Andes bevindt zich nevelwoud. Door de hoge luchtvochtigheid is het grote delen van de dag in nevel gehuld. Dit gebied kent een totaal andere biodiversiteit. Boomtakken en stammen zijn meestal behangen met dikke pakketten van mossen, varens, bromelia's en orchideeën. Vele soorten kolibri's en brilberen hebben hier hun thuis.

Het hooggebergte van de Andes
Boven de 3500 meter begint het hooggebergte van de Andes, de paramo. Op een paar uur rijden ligt Cotopaxi National Park, het leefgebied van alpaca’s, lama’s, de Andes vos, de condor en de poema. Deze laatste drie worden helaas zelden gespot. Wilt u een goede kans hebben om condors en brilberen te zien dan adviseren wij Antisana Ecological Reserve in een ander gedeelte van de paramo.

Beste reismaand:augustus t/m april
Meest gezien in: Yasuni NP

De mooiste wildlife reizen naar Ecuador voor u geselecteerd

reuzenschildpad Galapagos © All for Nature Trave

  Ecuador: Galápagos Avontuur

  5 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Betreed een paradijs waar dieren geen angst kennen voor mensen en draag bij aan het behoud. Verblijf in duurzame 3 sterren lodges op de eilanden zelf. Bezoek 3 verschillende eilanden met ieder een uniek dierenleven. Trek…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  Reuzenotters, Napo Wildlife Center, Yasuni, reis Ecuador

   Ecuador: Wildlife of the Andes, Amazon & Galapagos

   15 dagen

   Highlights van deze natuurreis:   Observeer het rijke dierenleven van Ecuador in vier verschillende ecosystemen. Maak kennis met het wildlife en de indianencultuur in de hooglanden van de Andes. Ga op zoek naar 132 soorten kolibri’s in het nevelwoud. Ontdek…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   reis Amazone

    Ecuador: Amazone & Indianen 4-daagse extensie

    4 dagen

    Highlights van deze extensie: Dring diep door in het Amazone regenwoud met een klein vliegtuig en kano. Maak kennis met de enorme rijkdom aan biodiversiteit en verblijf bij de lodge met de beste wildlife ervaring. Ga op zoek naar ara’s,…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    iguana, reis Galapagos

     Galápagos: Biodiversiteit in Darwin’s voetsporen

     7 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Ontdek de Galapagoseilanden op duurzame wijze en zorg ervoor dat de natuur intact blijft voor toekomstige generaties. Reis mee aan boord van een kleinschalig schip, dat bekend staat om zijn bijdrage aan het behoud van deze…

     0
     Gebaseerd op 0 Review

     All for Nature Travel

     image description

     Ultieme wildlife beleving

     Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

     image description

     Kleinschaligheid

     Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

     image description

     Bijdrage aan de natuur

     Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

     WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner