reuzenschildpad Galapagos © All for Nature Travel

Ecuador: Galápagos Avontuur

richtprijs 2.695

Highlights van deze natuurreis:

 • 6-daagse privéreis met verblijf in duurzame 3 sterren lodges op de eilanden zelf.
 • Betreed een paradijs waar dieren geen angst kennen voor mensen en draag bij aan het behoud.
 • Bezoek 3 verschillende eilanden met ieder een uniek dierenleven.
 • Trek er te voet, met de kayak en al snorkelend op uit voor uw persoonlijke ontmoeting met het wildlife van de Galápagos.
 • Uniek programma waarbij u niet op een boot verblijft en toch de ongerepte kant van de Galápagos leert kennen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Ecuador: Galápagos Avontuur.

Meer dan 1000 km buiten Ecuador vormen 19 eilanden en het omliggende zeereservaat een unieke bestemming voor wildlife liefhebbers; de Galápagoseilanden. De grote afstand tot het vaste land, de vulkanologische activiteit en het samenkomen van 3 verschillende zeestromen hebben een bijzonder dierenleven gecreëerd dat geen angst kent voor mensen. Reuzenschildpadden, leguanen, albatrossen, drie verschillende soorten genten en fregatvogels zijn te voet van dichtbij te benaderen, terwijl zeeleeuwen en pinguïns nieuwsgierig komen kijken tijdens het snorkelen. Lees de blog van onze wildlife spotter.

Gelukkig is deze unieke archipel nog steeds te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de ongereptheid van de eilanden en de onverschrokkenheid van de dieren zijn ook in de afgelopen 10 jaar behouden gebleven. Het Nationale Park heeft strikte maatregelen genomen om de groei van het toerisme in goede banen te leiden. Het creëren van inkomsten voor de lokale bevolking uit het behoud van de natuur is daarbij de belangrijkste schakel. Op deze manier worden zij gestimuleerd om deze natuur te behouden voor toekomstige generaties. Daarnaast zijn er strenge regels die er op toezien dat het wildlife wordt beschermd en de invasie van uitheemse planten en diersoorten wordt teruggedrongen.

Het nationale park van de Galapagos mag alleen worden bezocht met een officiele park ranger en voor u zorgen we ervoor dat dit een Engelssprekende natuurgids is. Beklim een vulkaan en trek er met de mountainbike op uit terwijl u de eilanden Santa Cruz en Isabela bezoekt. Ook u zult oog in oog komen te staan met zeeleeuwen, reuzenschildpadden, zeeleguanen, flamingo’s en Darwin vinken, terwijl de fregatvogels, pelikanen en blauwvoetgenten over u heen scheren of voor u het water in duiken. U heeft meermaals de gelegenheid om al snorkelend de onderwaterwereld te bewonderen en zeeschildpadden, rifhaaien, pinguïns van dichtbij te zien. Er is ook een boottocht voor u ingepland naar een van onbewoonde naburige eilanden.  U verblijft een nacht in een comfortable tented camp in de hooglanden van Santa Cruz en twee nachten in het levendige havenstadje Puerto Ayora. Per speedboot transfer vaart u vervolgens in 2 uur door naar het eiland Isabela waar u 2 nachten in een duurzame lodge aan het strand verblijft.

In deze reizen staat duurzaamheid en het behoud van dit unieke ecosysteem centraal. Doordat u aan land verblijft in plaats van op een groot cruiseschip profiteert ook de lokale bevolking maximaal van uw verblijf, terwijl de kosten voor u binnen de perken blijven.

Tip: Breid uw reis op het laatste eiland Isabela uit met 2 extra dagen zonder gids vanaf €220,- per persoon. Of breid uw reis uit met een verblijf op het ongerepte eiland Floreana of vlieg door naar San Cristobal. Wij adviseren u graag. Ook een combinatie met de Amazone, het nevelwoud en de Andes op het vaste land is zeker aan te bevelen. Kijk bij een van de andere reizen in Ecuador of boek een compleet georganiseerde selfdrive vanaf €2295,- p.p..

Galapagos reuzenschildpad

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Transfers vanaf Baltra op de Galapagos
 • 5 overnachtingen in tweepersoonskamer op 3-4 sterren niveau
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag tot dag overzicht
 • Engelstalige gids ter plaatse met excursies en activiteiten zoals genoemd
 • Volledig verzorgd vervoer met transfers, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan het Galapagosproject. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €2695,-  is per persoon en o.b.v. twee samenreizende personen.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Quito en binnenlandse vlucht naar de Galapagos/Baltra. Deze boeken wij graag voor u, een ticket naar de Galapagos kost ca. €600,- per persoon.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • National Park fee’s Galapagos t.w.v. 200 USD p.p. met tourist transit card van 20 USD p.p..
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Vertrek Quito en aankomst Baltra op de Galapagoseilanden

  Deze ochtend vliegt u naar Baltra in de buurt van Santa Cruz op de Galapagoseilanden. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze gids die u de komende dagen begeleidt.

  Deze unieke archipel is één van ’s werelds meest bijzondere ‘wildlife’ bestemmingen en te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. In 1835 zette Charles Darwin voet aan wal op de eilanden van de Galápagos. Zijn bevindingen en publicaties waren de basis voor de evolutietheorie. Nog steeds blijven de Galápagoseilanden een levend laboratorium voor evolutie, waar vogels en dieren geen angst kennen voor mensen. De archipel bestaat officieel uit 13 eilanden die ieder hun eigen biodiversiteit kennen.

  Santa Cruz
  Santa Cruz is het belangrijkste eiland van de Galápagos met de haven van Puerto Ayora, de belangrijkste verbinding tussen de eilanden en het vasteland. Ondanks deze functie heeft de natuur ook nog steeds heel veel te bieden en het is de thuishaven van de Charles Darwin Foundation. Buiten de witte stranden en rotsformaties hebben ook de hooglanden veel te bieden. U zult enorme lavatunnels ontdekken en andere gebieden die gevormd zijn door de vulkanische activiteit waar de eilanden beroemd om zijn.

  Aankomst op Baltra: Het kleine eiland Baltra was een militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlogen heeft al vele jaren het grootste vliegveld van de Galápagos. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze deskundige lokale gids en u wordt naar het Itabaca Channel gebracht van waaruit u oversteekt naar het eiland Santa Cruz. Hier maakt u meteen al kennis met het eerste dierenleven: blauwvoetgenten, pelikanen, rifhaaien en zeeleeuwen worden hier regelmatig gezien. Voor de lunch wordt u naar de hooglanden gebracht, het rijk van de reuzenschildpadden.

  Ver weg van de massa en in de hooglanden van het Galapagoseiland Santa Cruz staat het Tented Camp van Galapagos Magic. In deze kleinschalige 2-sterren accommodatie verblijft u midden tussen de reuzenschildpadden in het hoogland. U heeft de mogelijkheid om er de rest van de dag op uit te trekken en de reuzenschildpadden van zeer dichtbij waar te nemen. Het is zeker de moeite waard om na het diner een uitstapje te maken naar de ‘Lava lounge’.

  U verblijft deze dag in een 2-persoons safaritent bij Galapagos Magic o.b.v. volpension.

 2. Dag 2 Dagexcursie met de boot naar South Plaza

  Deze ochtend reist u weer terug naar het Itabaca Channel en voor uw bootexcursie naar de noordelijke eilanden. Uw doel is South Plazas Island, een fantastisch eiland voor vogels en een van de weinige plaatsen waar de landleguaan nog voorkomt in de vrije natuur. Hij doet zich hier tegoed aan de cactusbladeren. In april is het het paringsseizoen voor de blauwvoetgenten. Absurd om te zien hoe het mannetje een vrouwtje probeert te imponeren door letterlijk zijn blauwe voeten te laten zien. Maar voordat u landt op South Plaza snorkelt u bij Punta Carrion samen met de zeeleeuwen, roggen en tropische vissen….

  Voor de lunch wordt gezorgd en aan het einde van de dag wordt u naar uw accommodatie in het havenstadje Puerto Ayora gebracht.

  PS: Welk eiland hangt af van de dag van de week dat u er bent, maar onze voorkeur, wat betreft het wildlife, gaat uit naar North Seymour of South Plazas.

  U verblijft in een kleinschalig boetiekhotel, Ikala Galapagos, in het centrum van Puerto Ayora.

 3. Dag 3 Verken Santa Cruz

  Deze dag heeft u ter vrije invulling. Er is genoeg te doen en te zien op loopafstand van Puerto Ayora:

  – U kunt Las Grietas bezoeken, als u nog niet genoeg heeft van het snorkelen.
  –  Of naar het strand bij Tortuga Beach, pas op dat u niet struikelt over de zeeleguanen die hier ook graag liggen te zonnen….
  – En breng een bezoek aan het Centro de Crianza Fausto Llerena, voorheen het Charles Darwin Research Station genoemd. Hier komen wetenschappers van over de hele wereld samen om de unieke flora en fauna van deze archipel te onderzoeken en beschermen. Hier is een fokcentrum van reuzenschildpadden en landleguanen gevestigd. De beroemde Lonesome George is hier enkele jaren geleden gestorven. Met hem stierf het laatste reuzenschildpad exemplaar van het eiland Pinta uit. Hij werd met recht het icoon van de Galápagos.

  Maar wij kunnen ook graag een excursie met een Engelstalige natuurgids of extra boottocht voor u boeken.

  U verblijft in een kleinschalig boetiekhotel, Ikala Galapagos, in het centrum van Puerto Ayora.

 4. Dag 4 Boottransfer naar Isabela Island

  Vandaag neemt u een vroege ochtend speedboot en gaat u naar het volgende eiland op het programma, Isabela.

  U begint uw Isabela avontuur met een rondleiding door de Tintoreras, een groep kleine eilanden in de buurt van het dorpje Puerto Villamil. Hier kunt u bijna alles zien van de archipels iconische dieren: witpunthaaien, zeeleeuwen, schildpadden, roggen, pinguïns en natuurlijk pelikanen en blauwvoetgenten. U heeft de kans om te snorkelen in de baai – en wees niet verbaasd als sommige van de pinguïns of zeeleeuwen met u willen spelen in het water. In de middag staat een wandeling op de Wetland Trail op het programma. U maakt kennis met de historie van het eiland en bezoekt een kolonie zeeleguanen. Als u geluk heeft ziet u wilde reuzenschildpadden grazen. De trail eindigt bij de Wall of Tears. Gebouwd door gevangenen van de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de US-basis op het eiland. Uw gids geeft u graag meer uitleg… Onderweg is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen.

  U verblijft deze en de volgende nacht in Hotel Isamar in een standaard twin room (inclusief ontbijt, lunch en diner). Ook heeft u een Engelstalige privégids die u begeleidt bij de activiteiten.

 5. Dag 5 Hiking Day

  Vandaag loopt u afhankelijk van uw wens tussen de 4 en 16 km en verkent u de verschillende vulkanen van Isabela in de binnenlanden met een fantastisch uitzicht over de archipel. Vulkaanuitbarstingen hebben de Galapagoseilanden gevormd en de vulkanen van Isabela zijn nog steeds actief. Kijkt u uit naar de verschillende soorten vogels, waaronder de Galapagos velduil, die jaagt tussen de rotsen.

 6. Dag 6 Terug naar Santa Cruz en Quito

  Deze ochtend reist u op dezelfde weg weer terug naar Baltra; een boottocht en transfer via de haven van Santa Cruz Puerto Ayora. Afhankelijk van uw internationale vlucht kunt u terugvliegen naar Quito of Guayaquil.

  PS: Gezien het feit dat het weer niet altijd voorspelbaar is en u vertraging op kunt lopen, kunt u pas de volgende dag terugvliegen naar Amsterdam of Brussel. Ook de vluchten en de hotelovernachting in Quito of Guayaquil met transfers kunnen we graag voor u boeken.

 7. Uw reis verlengen? Met een langer verblijf in de Amazone?

  Wilt u nog langer genieten van het wildlife op de Galápagos of bezoekt u graag Quito en het hooggebergte van de Andes? Of breid uw reis uit met de Amazone van Ecuador en verblijf in een van de 18 luxe cabaňa’s van Napo Wildlife Center. Hier heeft u grote kans de hoatzin, harpij, reuzenotter en andere bewoners van de Amazone te zien. Of vraag naar onze Selfdrive vanaf €2295,- p.p..

  Wij werken graag een programma op maat voor u uit.

Reuzenschildpad bij Galapagos Magic
Santa Cruz wandeling
snorkelen met zeeleeuwen
Galápagos
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Galapagos Magic Tented Camp op Santa Cruz

Duurzaam boetiekhotel Ikala in Puerto Ayora op Santa Cruz

Hotel Isamar op het eiland Isabela

Of boek de Lava Lodge op het eiland Floreana als extensie

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden.

De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt.

Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Voor een goede voorbereiding op de Galápagoseilanden vragen wij u om ook de apart meegestuurde Galápagos Explorer Guide goed door te nemen.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Onze agent in Ecuador is ook lid van de organisatie Travelers Against Plastic.

De Galapagos is een plasticvrije zone en u wordt gevraagd geen plastic zakjes en flessen mee te nemen.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ’s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera.

De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. ‘Anti-Fog’ spray voor de cameralens is geen overbodige luxe, evenals een waterdichte cameratas met Silica gelzakjes om het vocht op te nemen. Laat de camera 2-3 minuten in de zon staan om het vocht eruit te halen.

De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat u de reis boekt contact op met uw huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.
Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen. Houdt u er ook rekening mee dat u geen verse producten mag meenemen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria (en ook andere door muggen overdraagbare ziektes) komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner