Ecuador: Galápagos Avontuur

“Het idee voor onze duurzame lodges op de Galápagos, i.p.v. dure schepen, ten behoeve van het behoud van de Galapagoseilanden, is tot stand gekomen met dank aan All for Nature Travel.” Jascivan Carvalho, ontwikkelaar ecolodges

  • Betreed een paradijs waar dieren geen angst kennen voor mensen en draag bij aan het behoud
  • Reis in een klein groepje en verblijf in duurzame 2-sterren lodges op de eilanden zelf
  • Bezoek 3 verschillende eilanden met ieder een uniek dierenleven
  • Trek er te voet, met de kayak en al snorkelend op uit voor uw persoonlijke ontmoeting met het wildlife van de Galapagos
  • Privéreis of groepsreis, 5 dagen, vertrek vanaf Quito 4x per maand, vanaf € 2395,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Meer dan 1000 km buiten Ecuador vormen 19 eilanden en het omliggende zeereservaat een unieke bestemming voor wildlife liefhebbers; de Galápagoseilanden. De grote afstand tot het vaste land, de vulkanologische activiteit en het samenkomen van 3 verschillende zeestromen hebben een bijzonder dierenleven gecreëerd dat geen angst kent voor mensen.
Reuzenschildpadden, leguanen, albatrossen, drie verschillende soorten genten enFoto wildlife spotter Kieke op de Galapagos fregatvogels zijn te voet van dichtbij te benaderen, terwijl zeeleeuwen en pinguïns nieuwsgierig komen kijken tijdens het snorkelen. Lees hier de blog van onze wildlife spotter.

Gelukkig is deze unieke archipel nog steeds te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ondanks alle aandacht, en misschien zelfs wel dankzij alle aandacht, staat dit unieke ecosysteem nog steeds zwaar onder druk. Het toerisme ontwikkelt zich en de eilanden zijn populair. Ook de lokale groei van de bevolking en de invasie van uitheemse planten en diersoorten vormen een grote bedreiging. Goede regelgeving die wordt nageleefd en het creëren van inkomsten voor de lokale bevolking uit het behoud van de natuur zijn de twee belangrijkste schakels.

In deze reizen staat duurzaamheid en het behoud van dit unieke ecosysteem centraal. Doordat u aan land verblijft in plaats van op een schip profiteert ook de lokale bevolking maximaal van uw verblijf, terwijl de kosten voor u binnen de perken blijven.

Kies uit een van de twee 5-daagse programma’s of laat een privéreis op maat voor u uitwerken:
Galápagos Wildlife & HistorieBlauwvoetgenten
Ga op zoek naar de geschiedenis en het dierenleven buiten de gebaande paden en bezoek de eilanden Floreana, Santa Cruz en Bartholome. Verblijf 2 nachten in een tented camp in de binnenlanden van Santa Cruz en verblijf 2 nachten in Floreana Lavalodge aan het strand van Floreana.
Galápagos Wildlife & Action
Beklim een vulkaan en trek er met de mountain bike op uit en bezoek de eilanden Isabela, Santa Cruz en South Plaza. Verblijf 2 nachten in een tented camp in de binnenlanden van Santa Cruz en verblijf 2 nachten in Isamar aan het strand van Isabela.

galapagos-magic-eco-hotelBijzonder overnachten op uw natuurreis
Ver weg van de massa en in de hooglanden van het Galapagoseiland Santa Cruz staat het Tented Camp van Galapagos Magic. Deze kleinschalige 2-sterren accommodatie is dit jaar geopend voor reizigers met een beperkter budget.
Opgezet volgens de laatste standaards van duurzaamheid bieden 10 units een perfect uitzicht en verblijft u midden tussen de reuzenschildpadden in het hoogland.

Reisperiode:
Deze reis kan het hele jaar door plaatsvinden. Vertrek internationale groepsreis meerdere keren per maand.

Reissom Internationale Groepsreis:
Vanaf € 2395,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, inclusief vlucht vanaf Quito en exclusief internationale vluchten en parkgelden. Eenpersoonskamertoeslag €165,-.

Reissom privéreis bij twee personen:
Vanaf € 2995,- per persoon, inclusief vlucht vanaf Quito en exclusief internationale vluchten en parkgelden.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.
Ook een langer verblijf op de Galapagos en een extensie in Quito of Ecuador werken wij graag voor u uit. Ook de internationale vluchten verzorgen wij graag. Wilt u liever toch op een schip verblijven? Kijk dan bij Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin.Napo Wildlife Centre Ecuador

Of breid uw reis uit met de Amazone van Ecuador en verblijf in een van de 18 luxe cabaňa’s van Napo Wildlife Centre. In eigendom van de Aňangu indianen en met zeer gerenommeerde onderscheidingen op het gebied van duurzaam toerisme ligt hier de focus op het regenwoud. Hier heeft u grote kans de hoatzin, harpij, reuzenotter en andere bewoners van de Amazone te zien. 4-daags arrangement o.b.v. volpension en activiteiten, incl. vlucht en transfers vanaf Quito €1250,- p.p..

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).