klik op het kaartje om te vergroten

Brazilië is een enorm groot land en heeft drie totaal verschillende soorten ecosystemen. De bekendste is uiteraard het tropische regenwoud met het  Amazonebekken. De meeste dieren zie je echter in de moerasgebieden van de Pantanal, ook de uitlopers van de Andes beginnen hier.

Amazone
Noord-Brazilië wordt gedomineerd door het Amazoneregenwoud, een gigantische wildernis die het stroomgebied van de Amazone beslaat. Het grootste regenwoud op aarde. Meer dan de helft van het Amazonebekken ligt in Brazilië en het ondersteunt een ongelooflijke biodiversiteit met een groot aantal zoogdieren, insecten, reptielen en vogelsoorten.

Pantanal
De grootse  Pantanal is een van de ‘last frontiers’ in de natuur. Het is het grootste wetland ter wereld met een enorme rijkdom aan zoogdieren. Er komen meer dan 600 verschillende soorten vogels voor en 230 soorten vis.

Lees meer

Iguazu watervallen
Argentinië, Paraguay en Brazilië ontmoeten elkaar op het punt waar de Parana- en de Iguazurivier samen komen. Op dit punt stort het water van de Iguazu Falls (wat ‘groot water’ betekent in de lokale Guarani taal) over het harde graniet in een wijde kloof in een serie van machtige watervallen.

Chapada dos Guimaraes
Het Chapada dos Guimaraes National Park is geologisch net zo oud als de Andes. De hoogvlakte is gemiddeld 760 meter hoog en hier ontspringen alle belangrijke rivieren en waterwegen in de Pantanal. De watervallen, kreken, rotsformaties begroeid met Cerrado (savanne-achtige) vegetatie en het exotische dierenleven geven dit nationale park een bepaalde prehistorische glans. De enorme biodiversiteit bestaat uit 837 soorten vogels, 161 zoogdieren en 120 reptielen.

Het Atlantische kustregenwoud
Het Atlantische kustregenwoud in de buurt van Curitiba is weliswaar minder bekend dan de Amazone, maar het is wel een officiele “biodiversity hotspot” met wel meer dan 1000 verschillende soorten vogels. Dit is ook mooi te combineren met het pittoreske kustplaatsje Morretes.

Ongerept strand op Ilha do Mel
Brazilie heeft een lange kuststrook en de stranden bij Rio de Janeiro en Sao Paulo zijn ongekend populair. Wij adviseren Ilha do Mel oftewel Honey Island ten zuiden van Sao Paulo en ter hoogte van Curitiba. De tijd heeft hier stilgestaan. Auto’s en gemotoriseerde voertuigen vind je niet op dit eiland, waarvan 80% beschermd gebied is. Een verborgen paradijs. Hier kunt u genieten van het strand, op zoek gaan naar kustdolfijnen en de vele zandwegen op het eiland te voet of met de mountainbike verkennen.

Beste reismaand:het hele jaar door
Meest gezien in: Pantanal, Amazone

De mooiste wildlife reizen naar Brazilië voor u geselecteerd

hyacint ara, pantanal reis

  Brazilië: Natuur & Wildlife

  13 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Op deze natuurreis door Brazilië bezoekt u vier verschillende biotopen. Ontdek de fantastische natuur en haar rijke dierenleven. Ga op zoek naar jaguars, tapirs, ara’s, reuzenmiereneters en gordeldieren. Verblijf in de Amazone, de Pantanal en het Atlantische…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  Uakari, jaguar reis, jaguar, amazone

   Brazilië: Jaguars & Jaguaronderzoek

   5 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Deze groepsreis/ bouwsteen biedt een heel bijzonder inzicht in de bescherming van de jaguar in de Amazone van Brazilië. Ieder jaar mogen maximaal 16 mensen vijf dagen doorbrengen met de jaguaronderzoekers in het Mamiraua Reservaat. U…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   jaguar Pantanal, reis jaguar, reis Pantanal

    Brazilië: Jaguars of the Pantanal

    7 dagen

    Highlights van deze natuurreis: De reis is opgezet rondom de jaguar en laat u kennismaken met de mooiste natuur van Brazilië. Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard en met de kano. De Pantanal is dé plek…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

    All for Nature Travel

    image description

    Ultieme wildlife beleving

    Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

    image description

    Kleinschaligheid

    Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

    image description

    Bijdrage aan de natuur

    Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

    WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner