Over ons

Missie

All for Nature brengt de natuur dichter bij de maatschappij en inspireert mensen en bedrijven door middel van reizen en advies om ook hun bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet.

All for Nature betekent alles voor de natuur en iedereen voor de natuur!

 

Alles voor de natuur
De natuur op onze planeet staat enorm onder druk als gevolg van bevolkingsgroei en overconsumptie. Alle activiteiten die All for Nature onderneemt zijn gericht op het behoud van de natuur op deze wereld. Door middel van duurzaam toerisme en advies leggen wij verbanden tussen natuurbeschermingsorganisaties, bedrijven en reizigers. Ons doel is inkomsten voor de natuur te realiseren en houding/gedrag in de maatschappij te veranderen.

Daarbij kijken we uiteraard ook kritisch naar onze eigen ecologische voetafdruk, de bijdrage die wij genereren voor natuurbescherming en de compensatie van de CO2 uitstoot van de vluchten zoals geformuleerd in ons Duurzaam Toerisme & MVO beleid.

Victoria Falls


Iedereen voor de natuur

Enkel de wetenschap dat wij in 2050 drie planeten nodig hebben om in onze mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering van het consumptiepatroon of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verandering vindt pas plaats als men de problemen zelf ervaart.

All for Nature Travel laat reizigers kennismaken met de schoonheid en kwetsbaarheid van onze natuur. Dit moet er toe leiden dat de Westerse consument en het bedrijfsleven worden gestimuleerd ook hun verantwoordelijkheid daarin te nemen. De oprichter van North Face creëerde het grootste natuurgebied in Patagonië, Bill Gates zet zich in voor HIV in Botswana, Leonardo di Caprio is ambassadeur van de tijger en de Nederlander Paul Fentener van Vlissingen richtte African Parks Network op. Al deze mensen kwamen bevlogen terug van een reis met de drang zich in te zetten voor een betere wereld.

All for Nature Travel biedt lokale gemeenschappen op de bestemmingen ter plekke inkomsten uit het toerisme als alternatief voor stroperij, houtkap en overbevissing. Pas als de natuur economische waarde heeft voor hun dagelijks bestaan gaan zij zich inzetten voor haar behoud.

Kijk ook bij: Hoe draagt toerisme bij aan natuurbescherming?