Malawi is een van de armste landen in zuidelijk Afrika en het is vooral bekend om zijn vriendelijke bevolking en het grote meer in het hart van het land Lake Malawi. Ideaal ook om uw safari mee af te sluiten. Er werd veel gestroopt en voor wildlife was er weinig plaats. Vanaf 2003 echter, heeft African Parks Network het beheer van enkele parken overgenomen en sindsdien tiert het dierenleven hier welig. Ga op zoek naar olifanten, leeuwen en neushoorns en sluit uw reis af met een paar dagen strand aan Lake Malawi.

Majete Wildlife Reserve
Sinds 2003 werkt African Parks aan de opbouw van het Majete Wildlife Reserve. Meer dan 250 olifanten en een enorme schaar aan andere dieren waaronder de zwarte neushoorn, sabelantilope, Kaapse buffel zijn hier letterlijk teruggebracht. Enkele jaar geleden maakte de leeuw de ‘Big Five’ compleet. Hiermee is Majete weer het eerste ‘Big Five’ park van Malawi.

Liwonde National Park
Liwonde is al een nationaal park sinds 1973 en omvat het mooiste safarigebied van Malawi. De perfecte ligging aan Lake Malawi en de Shire River, maakt dat alle dieren hier graag komen grazen en drinken. Het park is hiernaast een van de beste parken om vogels te spotten en staat bekend om zijn gezonde olifantenpopulatie.

Lake Malawi National Park
Lake Malawi werd destijds ontdekt door David Livingstone en is sinds 1984 benoemd tot UNESCO World Heritage Site. Het is het op drie-na grootste meer in Afrika en op acht-na in de wereld. Het bekendst zijn wel de grote hoeveelheid soorten cycliden; de blauw- en geelgekleurde aquariumvissen waarvan er in het Lake Malawi 500 soorten voorkomen. Maar ook schitterende vogels en de otter hebben hier hun thuisbasis.

Beste reismaand:augustus en september
Meest gezien in: Majete, Liwonde en Lake Malawi

De mooiste wildlife reizen naar Malawi voor u geselecteerd

olifant Malawi, reis Malawi

  Malawi: Wildlife Deluxe

  9 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Kijk achter de schermen bij twee parken die door African Parks worden beheerd; Majete en Liwonde National Park. Krijg een bevoorrecht inzicht in de herintroductie van de luipaard, de neushoorn en de leeuw. Verblijf in drie verschillende…

  0
  Gebaseerd op 0 Review

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner