Majete olifant ©All for Nature

Malawi: Wildlife Deluxe

richtprijs 3.495

Highlights van deze natuurreis:

 • Kijk achter de schermen bij twee parken die door African Parks worden beheerd; Majete en Liwonde National Park.
 • Krijg een bevoorrecht inzicht in de herintroductie van de luipaard, de neushoorn en de leeuw.
 • Verblijf in drie verschillende lodges op topniveau in de ongerepte natuur.
 • Snorkel met de 500 verschillende soorten vissen in Lake Malawi National Park.
 • Ga op ‘night-drive’ of bootsafari en spoor neushoorns te voet op in Liwonde National Park.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode april t/m dec.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Malawi: Wildlife Deluxe.

Malawi is een van de laatste onontdekte landen van zuidelijk Afrika. Met haar supervriendelijke mensen en Lake Malawi, met de grootste verscheidenheid aan vissen ter wereld, alleen al een bezoek waard. Deze reis neemt u mee naar natuurbescherming van de eerste orde terwijl u verblijft in drie zeer gerenommeerde lodges op topniveau.

Sinds 2003 werkt African Parks Network aan de opbouw van het Majete Wildlife Reserve. Meer dan 250 olifanten en een enorme schare aan andere dieren, waaronder de luipaard, zwarte neushoorn, sabelantilope, Kaapse buffel en de leeuw zijn hier letterlijk teruggebracht. En het gaat goed met deze dieren uit de ‘Big Five’. Tijdens uw verblijf in Majete Wildlife Reserve krijgt u een uniek inzicht achter de schermen van deze succesvolle operatie.

Vervolgens reist u via het Zomba Plateau naar Liwonde National Park. Liwonde is al een nationaal park sinds 1973 en omvat het mooiste safarigebied van Malawi. De perfecte ligging aan Lake Malawi en de Shire River, maakt dat alle dieren hier graag komen grazen en drinken. Ook de zwarte neushoorn is hier weer teruggebracht en kan te voet worden opgespoord. In augustus 2015 nam African Parks ook hier het management over.

Uw reis eindigt aan het kristalheldere water van Lake Malawi. Ook hier draagt uw reis bij aan natuurbescherming. U verblijft bij de zeer exclusieve Pumulani Lodge in een van de tien luxe villa’s met uitzicht over het meer. Relax op het witte strand of maak al snorkelend kennis met de meer dan 500 verschillende soorten vissen.

In plaats van Lake Malawi is het ook mogelijk om de nieuwste toevoeging aan de African Parks portfolio in Malawi te bezoeken: Nkhotakota Wildlife Reserve. In het totaal is deze reis 11 dagen en u verblijft 4 nachten bij Tongole in Nkhotakota. Vanaf € 4395,- per persoon.

olifant, Majete NP, Malawi

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Alle transfers van de luchthaven in Blantyre tot de luchthaven van Lilongwe op de terugweg
 • 8 overnachtingen in een 5-sterren accommodatie in een tweepersoonskamer o.b.v. volpension incl. activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • Presentatie en inzicht achter de schermen van African Parks
 • Donatie African Parks. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €3495,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Luchthaven belasting en visumkosten
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in het Majete Wildlife Reserve

  Vandaag komt uw vlucht aan op het vliegveld van Blantyre. U wordt door een gids opgewacht die met u door een schitterende omgeving naar Mkulumadzi Lodge reist, uw thuis voor de komende drie nachten. De lodge is gelegen ten  midden van het Majete Wildlife Reserve.

  Majete Wildlife Reserve
  Sinds 2003 werkt African Parks aan de opbouw van het Majete Wildlife Reserve. Meer dan 250 olifanten en een enorme schare aan andere dieren waaronder de zwarte neushoorn, sabelantilope, Kaapse buffel zijn hier letterlijk teruggebracht. Twee jaar geleden maakte de leeuw de ‘Big Five’ compleet. Hiermee is Majete weer het eerste ‘Big Five’ park van Malawi. Deze reis geeft u een uniek inzicht achter de schermen van deze belangrijke operatie en u wordt nauw betrokken bij alle activiteiten van een park in opbouw. Het herstel van dit park heeft African Parks nooit alleen kunnen realiseren. De lokale bevolking moet hierbij worden betrokken en voorgelicht over het belang van natuurbescherming. Toerisme als bron van inkomsten vormt hierbij een belangrijke schakel.

  Als de tijd het toelaat gaat u ´s middags al op game drive op zoek naar de ´Big Five´ die het Wildlife Reserve te bieden heeft. U komt pas als het donker is terug bij de lodge. Hierdoor heeft u de kans het nachtleven in de bush te ontdekken.
  De komende 3 nachten verblijft u o.b.v. volpension in één van de acht duurzaam opgezette, luxe chalets met een fantastisch uitzicht over de Shirerivier.

 2. Dag 2 Op zoek naar de ´Big Five´ in het Majete Wildlife Reserve

  De komende twee dagen heeft u vrij ter besteding in het park. Naast game drives en ´nights drives´ zijn er nog talrijke andere activiteiten die vanuit de lodge voor u kunnen worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn: bootsafari’s, bush walks, een zwarte neushoorn tracking, een trip naar de oever van de Shire River om vogels te spotten en een bezoek aan een ’hide’ om het wildlife in alle rust te observeren. Daarnaast kunnen ook culturele activiteiten voor u worden georganiseerd, mocht u hier behoefte aan hebben.

  Overnachting: Mkulumadzi Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Op zoek naar de ´Big Five´ in het Majete Wildlife Reserve

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Transfer naar Liwonde National Park

  Na het ontbijt vertrekt u bij de Mkulumadzi Lodge.  U reist in ongeveer 4 uur via het Zomba Plateau naar Liwonde National Park.

  Liwonde National Park
  Na een bezoek aan Majete Wildlife Reserve, een jong park in opbouw, willen wij u ook een voorbeeld laten zien van een park dat al decennia lang succesvol ‘Nature Conservation through Tourism’ bedrijft. Liwonde is al een nationaal park sinds 1973 en omvat het mooiste safarigebied van Malawi. De perfecte ligging aan Lake Malawi en de Shire River, maakt dat alle dieren hier graag komen grazen en drinken. Het park is hiernaast een van de beste parks om vogels te spotten en staat bekend om zijn gezonde olifantenpopulatie.
  U verblijft 2 nachten in Kuthengo Camp dat vertaald ’’wildernis’’ of ’’bush’’ betekent en trekt er zoveel mogelijk met de boot op uit.

  Overnachting: Kuthengo Camp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 5. Dag 5 Verkenning van Liwonde National Park

  U verkent vandaag het Liwonde National Park. Vanuit lodge kunt u op game drive en op night drive gaan. Daarnaast is het een aanrader om het park d.m.v. bootsafari’s te verkennen, een unieke activiteit bij de Kuthengo Camp. U vaart hierbij over de Shire River en zijn lagunes. U ziet hierbij hoogst waarschijnlijk olifanten, nijlpaarden, krokodillen en mooie vogels.
  Bij de oever van een zijrivier van de Shire River, kunt u in alle rust en onopgemerkt wildlife spotten in een daarvoor gebouwde ’hide’. De lodge kan naast deze op wildlife georiënteerde activiteiten ook uitstapjes naar nabijgelegen dorpjes voor u regelen.

  Overnachting: Kuthengo Camp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Transfer naar Pumulani

  Vandaag staat er een ongeveer 2,5 uur durende rit op het programma. De eindbestemming is de schitterende Pumunali Lodge in het Lake Malawi National Park. De lodge is gelegen op de westkant van het schitterende Nankumba schiereiland dat wordt gezien als het mooiste stukje kust van Lake Malawi. U blijft hier de laatste drie nachten van uw reis om helemaal tot rust te komen en de wildlife ervaringen te laten bezinken terwijl u ontspant bij Lake Malawi.

  Dit meer staat bekend om de grote hoeveelheid soorten cycliden; de blauw- en geelgekleurde aquariumvissen waarvan er in het Lake Malawi 500 soorten voorkomen. Maar ook schitterende vogels en de otter hebben hier hun thuisbasis. U verblijft in een van de 10 luxe villa’s van Pumulani en kunt ontspannen bij het meer, er in de omgeving op uittrekken, snorkelen, kayakken of zeilen met de Dhow voor een Sundowner.

  Overnachting: Pumulani Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Kom tot rust bij Lake Malawi

  De komende dagen kunt u voor het grootste deel zelf invullen. U kunt lekker relaxen op het prachtige strand en zwemmen in het beroemde kristalblauwe water van het meer. Daarnaast kunt u via de lodge aan verschillende activiteiten deelnemen, zoals snorkelen, kajakken of zeilen. Het is een aanrader om kennis maken met de lokale bevolking door zelf op pad te gaan of iets te regelen via de lodge. De inwoners van Malawi worden als de vriendelijkste van Afrika gezien. U zult dan ook welkom worden ontvangen.

  Overnachting: Pumulani Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 8. Dag 8 Kom tot rust bij Lake Malawi

  Zie beschrijving dag 7

 9. Dag 9 Einde van uw reis

  Vandaag vliegt u met een chartervliegtuigje van Monkey Bay naar de luchthaven van Lilongwe voor uw vlucht terug naar huis.

  U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

Kuthengo Camp Liwonde Malawi
Nyala Majete NP © All for Nature Travel
Wandelsafari bij Mkulumadzi Lodge
Liwonde olifanten
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Mkulumadzi in Majete Widlife Reserve

Kuthengo Camp in Liwonde National Park

Pumulani Lodge bij Lake Malawi National Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal) , een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt (donkere kleuren die niet afsteken tegen de bruin, groene achtergrond). Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen een lange rok dragen. Tijdens de safari en verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter wel op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok mee zou kunnen nemen.

Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, waterfles en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Moni en dankuwel is Zikomo in de lokale Chichewa/ Nyanja taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Malawi is de Kwacha (MK). Travellers cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken. Pinnen is niet mogelijk, daarom is het aanbevolen een creditcard mee te nemen. Creditcards, zoals International Visa en Mastercard worden alleen in Lilongwe en Blantyre en in grote hotels goed geaccepteerd; hiervoor kan wel een vergoeding gevraagd worden. Mastercard wordt enkel bij de Standard Bank geaccepteerd .

Wij raden u aan in Nederland een bedrag aan US dollars of Travellers Cheques aan te schaffen wat u denkt te besteden in Malawi. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Kwacha om te wisselen in US dollars.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Malawi heeft een (sub)tropisch klimaat, waarbij de regentijd tussen november en april valt. In het halfjaar van mei tot november regent het praktisch niet. In de vier maanden december tot en met maart regent het juist evenveel als in Nederland in een heel jaar. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm. In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius. In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler. Helemaal op de toppen van de hoogste bergen kan het in de nachten van juni en juli soms zelfs vriezen. Malawi is vooral ook een zonnig land. Het hele jaar door geniet je er van ten minste vijf zonuren per dag – meer dan in augustus in Nederland. Dit gemiddelde aantal zonuren loopt in oktober zelfs op tot tien per dag.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Malawi is vereist en kunt u aanvragen bij de ambassade van Malawi in Brussel.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +2 uur. In Malawi is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de zomer is er geen tijdsverschil, in de wintertijd daarentegen is het één uur later in Malawi dan in Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

In Malawi is de ziekte bilharzia actueel die voorkomt in stilstaand water. Dit is een wormziekte, die via slakken wordt overgebracht. De larven leven in water en kunnen de intacte huid doordringen. In het lichaam ontwikkelen ze zich tot wormen die in de bloedvaten van darm of blaas leven. Hier gaan echter jaren overeen. In Lake Malawi wordt aangeraden om enkel op de door ons aangewezen plaatsen te zwemmen of snorkelen. Van deze locatie weten wij zeker dat deze regelmatig wordt gecontroleerd op bilharzia. Bilharzia is heel eenvoudig te behandelen met behulp van tabletten. Om narigheid naderhand te voorkomen adviseren wij alle reizigers om enkele weken na afloop van de reis uw bloed op deze parasiet te laten controleren.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Malawi is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten