Marine Iguana Galapagos ©All for Nature Travel

Galápagos: Biodiversiteit in Darwin’s voetsporen

richtprijs 5.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek de Galapagoseilanden op duurzame wijze en zorg ervoor dat de natuur intact blijft voor toekomstige generaties.
 • Reis mee aan boord van een kleinschalig schip, dat bekend staat om zijn bijdrage aan het behoud van deze archipel en zijn vakkundige natuurgidsen.
 • Bekijk de Galápagosreuzenschildpad, de zeeleguaan en de zeeleeuw van wel heel dichtbij.
 • Ontdek de ongerepte natuur van deze bijzondere eilandengroep in het gezelschap van maximaal 15 medereizigers.
 • U verblijft op de M/V Natural Paradise, dat bekend staat om zijn excellente service en mooie routes voor wildlife.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Galápagos: Biodiversiteit in Darwin’s voetsporen.

U start deze reis met een 2-daags bezoek aan Quito. Daarna vaart u 5 dagen langs de magische Galapagoseilanden en doet eilanden aan die niet toegankelijk zijn voor de grote schepen. Deze unieke archipel is één van ’s werelds meest bijzondere ‘wildlife’ bestemmingen en te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Door het ontbreken van enige vorm van schuwheid zijn de nesten van de blauwvoetgenten en fregatvogels naast de paden te bewonderen. Zeeleguanen warmen zich aan de zon op de vulkanische rotsen en duiken plots in het water. Reuzenschildpadden ziet u als grote stippen op de berghellingen liggen. Zeeleeuwenwelpen zwemmen en spelen onder water met snorkelaars. Hier bewondert u ook zeeschildpadden, roggen en haaien die zich mengen met een groot scala aan kleurrijke vissen.

In 1835 zette Charles Darwin voet aan wal op de eilanden van de Galápagos. Zijn bevindingen en publicaties waren de basis voor de evolutietheorie. Nog steeds blijven de Galapagoseilanden een levend laboratorium voor evolutie, waar vogels en dieren geen angst kennen voor mensen. De archipel bestaat officieel uit 19 eilanden die ieder hun eigen biodiversiteit kennen.

Ondanks alle aandacht, en misschien zelfs wel vanwege alle aandacht, staat dit unieke ecosysteem nog steeds zwaar onder druk. De groei van de bevolking en de invasie van uitheemse planten en diersoorten vormen een grote bedreiging, maar het nationale park heeft de afgelopen jaren belangrijke maatregelen genomen om dit tegen te gaan.

De eigenaar van de M/V Natural Paradise komt zelf van de Galapagos en op deze manier draagt uw reis direct bij aan het behoud van deze archipel. Zij zijn Gold member van de Galapagos Conservation Trust en duurzaamheid staat centraal. In een klein gezelschap van maximaal 15 medereizigers, ontdekt u de ongelofelijke rijkdom en biodiversiteit. U gaat iedere dag van boord om de eilanden te verkennen onder leiding van een zeer deskundige natuurgids en heeft volop gelegenheid om de onderwaterwereld al snorkelend te ontdekken. Lees de blog van onze Wildlife Spotter en ervaar hoe bijzonder deze bestemming is.

U kunt kiezen uit drie verschillende routes of een combinatie van beiden. De Natural Paradise legt grote afstanden snel af, waardoor u meer van de archipel kunt zien. De 4-daagse route is uniek omdat hij het ver afgelegen Genovesa aan doet, maar 4 dagen is te kort om een goede indruk te krijgen van de Galapagos. Het dag-tot-dag programma en de reissom is dan ook gebaseerd op de 5-daagse route. Wilt u nog meer wildlife zien en een bezoek brengen aan het nog ongereptere gedeelte van de Galapagos, dan adviseren wij de 8-daagse route hieronder met een meerprijs van €2750,- p.p..

5-daagse route met de Natural Paradise en onderdeel van deze 7-daagse reis:
Dag 1 San Cristobal, dag 2 North Seymour & South Plaza, dag 3 Bartolome & Rabida, dag 4 Santiago Sullivan Bay, dag 5 Santa Cruz

8-daagse route met de Natural Paradise:
Dag 1 Santa Cruz, dag 2 Isabela (noordpunt), dag 3 Fernandina, dag 4 Isabela (zuidpunt), dag 5 Chinese Hat & Mosquera, dag 6 Floreana, dag 7 Espaňola, dag 8 San Cristobal (voor een omschrijving per dag zie de Wildlife Cruise met Jo Ruxton.)

Het vertrek is iedere week, het hele jaar door en iedere route heeft andere hoogtepunten in de verschillende maanden. De Natural Paradise is slechts een voorbeeldschip, wij adviseren u ook graag over de andere kleinschalige, duurzame schepen en een route die aansluit bij uw wensen.

TIP: Ontdek de Galápagos met korter verblijf op een schip
Wilt u liever niet zo lang op een schip verblijven of wilt u uw reis uitbreiden? Kijk dan naar het 5-daagse Galápagos Avontuur. U doet hierbij drie verschillende eilanden aan en overnacht in duurzame lodges.

 

iguana, reis Galapagos

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Vlucht Quito/Galápagos met Engelstalige transfers van en naar de vliegvelden
 • 2 overnachting op basis van logies/ ontbijt in Quito
 • Volledig verzorgd verblijf met alle maaltijden en excursies gedurende 5 dagen boord van Natural Paradise.
 • Niet-alcoholische dranken en lokaal bier bij de maaltijden
 • Gebruik van kajaks en snorkelspullen
 • Donatie aan de Nederlandse Stichting Vrienden van de Galápagos. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €5995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonscabine/kamer. Toeslag éénpersoonscabine is €2600,-. Het is mogelijk om deze toeslag te vermijden door de tweepersoonscabine te delen met iemand van hetzelfde geslacht.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Quito. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Alcoholische dranken m.u.v. bier bij de maaltijden
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Entreegeld National Park Galápagos (op dit moment 100 USD en tourist transit card t.w.v. 20 USD)
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Quito

  Het dagprogramma dat volgt is gebaseerd op de 5-daagse route

  Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht dat gelegen is in het hart van de koloniale oude stad van Quito.

  Quito is gelegen op een hoogte van 2.850 meter, de op een na hoogste hoofdstad in Latijns-Amerika, na La Paz in Bolivia. De stad ligt in een dramatische setting in een lange smalle vallei, met de hellingen van de Pichincha vulkaan op 4.794 meter aan de ene kant en de kloof van Machangara aan de andere kant. De oude stad is een UNESCO World Heritage Trust site met prachtige koloniale gebouwen, versierde kerken, pleinen en straten met kinderkopjes. De nieuwe stad bestaat uit brede lanen, kleurrijke parken, privéwoningen en villa’s.

  Overnachting in Casa de la Ronda in Quito, op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Verkenning van Quito

  Vandaag is een dag ter vrije besteding om Quito en de omgeving te verkennen. U kunt de stad gaan ontdekken, de kabelbaan nemen naar de Pichincha vulkaan, een dagtocht maken naar de marktstad Otovalo, de Andes vergezichten en het wildlife van het Cotopaxi National Park of het Mindo Cloud Forest bewonderen, het evenaarsmuseum bezichtigen of rondwandelen in de trendy wijk Mariscal. Wij kunnen ook graag een excursie met een privégids voor u verzorgen.

  Overnachting in Casa de la Ronda in Quito, op basis van logies/ontbijt.

 3. Dag 3 Vlucht naar de Galápagoseilanden en snorkelen bij Kicker Rock

  Een vroege start van de dag, op deze ochtend wordt u weer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar de Galápagos. Bij aankomst op San Cristobal Airport passeert u een luchthaveninspectiepunt waar controles worden uitgevoerd om te verzekeren dat er geen vreemde planten of dieren meegenomen worden naar de eilanden. Hier wordt ook de National Park Fee ter behoud van de Galápagoseilanden betaald. Dit is niet bij de prijs inbegrepen en moet lokaal worden betaald.

  Bij aankomst ontmoet u de gids van de Natural Paradise die u zal helpen met uw bagage en begeleiden naar het schip. Uw thuis voor de komende 5 dagen.
  U gaat aan boord van het schip en ontmoet uw mede-reizigers tijdens een lichte lunch terwijl u naar Kicker Rock vaart. Hier ziet u de eerste blauwvoetgenten en fregatvogels. Ook is dit een fantastische plek voor uw eerste snorkelervaring. Haaien, tropische vissen en zeeschildpadden laten zich hier graag zien van afstand en als u geluk heeft ook de reuzenmanta en de hamerhaai.

  Aan boord Natural Paradise o.b.v. volpension incl. activiteiten

 4. Dag 4 North Seymour & South Plaza

  In de nacht bent u doorgevaren naar North Seymour. Op dit eiland is een grote vogelkolonie gevestigd van twee verschillende soorten vogels: De blauwvoetgent, die zich hier ook baltsend laat zien voordat het broedseizoen begint, en de fregatvogels met hun rode keelzak. Hiervan bestaan er twee verschillende soorten en die broeden hier gezellig naast elkaar, de Magnificent en de Lesser Frigatebird. Ook  landleguanen komen hier voor. Echter deze zijn hier uitgezet en met behulp van een fokprogramma is de populatie de afgelopen jaren flink toegenomen.

  In de middag vaart u door naar South Plaza. Dit kleine eiland in de buurt van Santa Cruz is een van de weinige plaatsen waar de landleguanen origineel voorkomen. Zij worden ook iguana’s genoemd en zij doen zich hier te goed aan de cactusbladeren. Er zijn ook enkele hybride varianten waargenomen, een kruising tussen land- en zeeleguanen…… Misschien heeft u geluk. Ook zult u hier Nazca genten en zeeleeuwen tegenkomen.

  Aan boord Natural Paradise o.b.v. volpension incl. activiteiten

 5. Dag 5 Rabida & Bartholome Islands

  In de ochtend staat Rabida eiland op het programma. Dit eiland is uniek vanwege zijn rode rotsen en rood zand. Het broze vulkanische gesteente is hier  geoxideerd met de ijzerhoudende bodem. Een grote kolonie zeeleeuwen heeft zich hier gevestigd en u zult hier het water weer kunnen verkennen. Ook staat een korte hike op het programma naar een lagune waar regelmatig flamingo’s worden gezien.

  Tijdens de lunch vaart u weer door. Het kleine eiland Bartholomé aan de voet van Santiago is wel het meest gefotografeerde eiland van de archipel. Het is een heel jong eiland met een serie dramatische vulkaanformaties. Het lijkt eerder op een maanlandschap en de begroeiing is nog bijna niet aanwezig. De twee stranden worden gescheiden door een hele smalle strook mangrove. U kunt hier heerlijk snorkelen en pinguïns, zeeleeuwen, riftiphaaien en roggen laten zich vaak zien. De Galapagospinguïn is de enige pinguïn die ten noorden van de evenaar voorkomt en door de opwarming van de zeeën en El Nino heeft hij het zwaar in deze warme contreien. Zijn aantal wordt nu geschat op 2000 exemplaren…

  Aan boord Natural Paradise o.b.v. volpension incl. activiteiten

 6. Dag 6 Santiago & Dragon Hill

  Vandaag gaat u verder met uw geologische verkenning en staat Sullivan Bay ten oosten van Santiago op het programma voor nog meer bijzondere lavaformaties. In de middag vaart u door naar Dragon Hill op Santa Cruz. Deze landingsite op de Galapagos is pas later geopend en ligt in het noordwesten van het eiland. U heeft hier een mooi uitzicht vanaf een heuvel en de zoute lagune trekt veel vogels aan. Blauwvoetgenten, flamingo’s en landleguanen hebben hier hun thuis.

  Aan boord Natural Paradise o.b.v. volpension incl. activiteiten

 7. Dag 7 Verkenning van de hooglanden van Santa Cruz en de hoofdstad van de Galápagos

  Na het ontbijt gaat u met de bus naar de hooglanden van Santa Cruz. U bezoekt de Gemelos, de zogenoemde putkraters op het eiland. U zult merken dat de hooglanden een compleet andere klimaatzone vertegenwoordigen en maakt kennis met het bewerkte land van de boeren. Verschillende soorten darwin vinken komen hier voor… Santa Cruz is het hoofdeiland van de Galapagos en vanuit hier zijn de andere eilanden verder ontwikkeld.

  Vervolgens reist u via het land door naar de luchthaven van Santa Cruz voor uw vlucht naar het vaste land van Ecuador. Afhankelijk van het vervolg van uw reis kunt u terugvliegen naar Quito of naar Guayaquil. Hier eindigt uw reis.

  Extensie Santa Cruz: Wij zouden echter iedereen aanbevelen om het verblijf op Santa Cruz te verlengen met een nacht bij Galapagos Magic en de beroemde reuzenschildpadden. U kunt dan “Las Primicias”bezoeken, een natuurgebied waar u de Galapagosreuzenschildpad in zijn natuurlijke leefomgeving kunt benaderen. Of brengt u een bezoek aan het Centro de Crianza Fausto Llerena, voorheen het Charles Darwin Research Station genoemd. Hier komen wetenschappers van over de hele wereld samen om de unieke flora en fauna van deze archipel te onderzoeken en beschermen. Hier is een fokcentrum van reuzenschildpadden en landleguanen gevestigd. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. De beroemde Lonesome George is hier een aantal jaar geleden overleden. Met hem stierf het laatste reuzenschildpad exemplaar van het eiland Pinta. Hij werd met recht het icoon van de Galápagos.

  PS: Houd er rekening mee dat dit een klassieke route rondom de Galápagoseilanden is. Alle routes zijn afhankelijk van de beperkingen van het Nationaal Park. Daarom is bovenstaande route een richtlijn voor een bezoek aan de Galápagoseilanden.

 8. Uw reis verlengen? Ontdek het wildlife in de Amazone van Ecuador

  Breid uw reis uit met de Amazone van Ecuador en verblijf in een van de 18 luxe cabaňa’s van Napo Wildlife Center. In eigendom van de Aňangu Kichwa gemeenschap en met zeer gerenommeerde onderscheidingen op het gebied van duurzaam toerisme ligt hier de focus op het regenwoud. Hier heeft u grote kans de hoatzin, harpij, reuzenotter en andere bewoners van de Amazone te zien. Of verblijf in de hooglanden of het nevelwoud van de Andes in de Chilcabamba Lodge.

Natural Paradise 5 daagse route A
magnificent ©All for Nature Travel
landleguaan North Seymour ©All for Nature
Galapagos onder water
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

U verblijft op de M/V Natural Paradise

Galapagos, Jonathan Green, wildlife cruise galapagos

Houdt u er rekening mee dat de Natural Paradise altijd ver van te voren is volgeboekt. Wij hebben echter vele andere duurzame alternatieven met vergelijkbare routes en informeren u graag.

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt.

Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Voor een goede voorbereiding op de Galápagoseilanden vragen wij u om ook de apart meegestuurde Galápagos Explorer Guide goed door te nemen.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Onze agent in Ecuador is ook lid van de organisatie Travelers Against Plastic.

De Galapagos is een plasticvrije zone en u wordt gevraagd geen plastic zakjes en flessen mee te nemen.

Meld wildlife crime met uw smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc.

Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ’s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.
In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. ‘Anti-Fog’ spray voor de cameralens is geen overbodige luxe, evenals een waterdichte cameratas met Silica gelzakjes om het vocht op te nemen. Laat de camera 2-3 minuten in de zon staan om het vocht eruit te halen.

De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat u de reis boekt contact op met uw huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.

Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen. Houdt u er ook rekening mee dat u geen verse producten mag meenemen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.
Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria (en ook andere door muggen overdraagbare ziektes) komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten