Galápagos: Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin

“Ik heb een heerlijke week gehad aan boord van dit schip. We hadden goede gidsen en het aantal dieren dat we hebben gezien was een absolute highlight van deze reis.” Karin Lokers

  • Ontdek de Galapagoseilanden op duurzame wijze en zorg ervoor dat de natuur intact blijft voor toekomstige generaties
  • Reis mee aan boord van een kleinschalig schip, dat bekend staat om zijn bijdrage aan het behoud van deze archipel en zijn vakkundige natuurgidsen
  • Bekijk de Galápagosreuzenschildpad, de zeeleguaan en de zeeleeuw van wel heel dichtbij
  • Ontdek de ongerepte natuur van deze bijzondere eilandengroep in het gezelschap van maximaal 20 medereizigers en 2 natuurgidsen aan boord
  • 10 dagen, gehele jaar, vanaf € 4795,- p.p. (landalternatief 5 dagen vanaf €2395,- p.p.)

Uw natuurreis in het kort:
Na een 2-daags bezoek aan Quito vaart u 8 dagen langs de magische Galapagoseilanden en doet eilanden aan die niet toegankelijk zijn voor de grote schepen. Deze unieke archipel is één van ’s werelds meest bijzondere ‘wildlife’ bestemmingen en te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Door het ontbreken van enige vorm van schuwheid zijn de nesten van de blauwvoetgenten en fregatvogels naast de paden te bewonderen. Zeeleguanen warmen zich aan de zon op de vulkanische rotsen en duiken plots in het water. Reuzenschildpadden ziet u als grote stippen op de berghellingen liggen. Zeeleeuwenwelpen zwemmen en spelen onder water met snorkelaars. Hier bewondert u ook zeeschildpadden, roggen en haaien die zich mengen met een groot scala aan kleurrijke vissen.

In 1835 zette Charles Darwin voet aan wal op de eilanden van de Galápagos. Zijn bevindingen en publicaties waren de basis voor de evolutietheorie. Nog steeds blijven de Galapagoseilanden een levend laboratorium voor evolutie, waar vogels en dieren geen angst kennen voor mensen. De archipel bestaat officieel uit 19 eilanden die ieder hun eigen biodiversiteit kennen.

Ondanks alle aandacht, en misschien zelfs wel vanwege alle aandacht, staat dit unieke ecosysteem nog steeds zwaar onder druk. Ook de groei van de bevolking en de invasie van uitheemse planten en diersoorten vormen een grote bedreiging.

De eigenaar van dit schip zit in het bestuur van WWF en zet zich al jaren in voor het behoud van deze archipel. Duurzaamheid staat centraal en in een klein gezelschap van maximaal 20 medereizigers, ontdekt u de ongelofelijke rijkdom en biodiversiteit. U gaat iedere dag van boord om de eilanden te verkennen onder leiding van een van de zeer deskundige natuurgidsen en heeft volop gelegenheid om de onderwaterwereld al snorkelend te ontdekken. Lees hier de blog van onze Wildlife Spotter en ervaar hoe bijzonder deze bestemming is.

Bij deze 10-daagse reis is een bijdrage van €50,- aan de Vrienden van de Galapagos inbegrepen.

Reisdata:
Vertrek 1x in de week op vrijdag of zaterdag, het hele jaar door.

Reissom 10-daagse reis:
Vanaf € 4795,- per persoon gebaseerd op twee samenreizende personen, inclusief de retourvlucht Quito-Galápagos en verblijf in Quito, 2 nachten met vervoer van en naar de luchthaven. Exclusief internationale vlucht naar Quito en entreegeld voor het nationale park van de Galapagoseilanden.
*De eenpersoonscabinetoeslag voor deze reis bedraagt € 3000,-. Het is mogelijk om deze toeslag te vermijden door de twee- of driepersoonscabine te delen met iemand van het gelijke geslacht.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma of lees de blog van onze Wildlife Spotter.

Wilt u de Galapagoseilanden ontdekken maar verblijft u liever niet zo lang op een schip? Kijk dan naar het 5-daagse Galápagos Avontuur vanaf €2395,- p.p.., waarbij u drie verschillende eilanden aan doet en overnacht in duurzame lodges. Napo Wildlife Centre Ecuador

Of breid uw reis uit met de Amazone van Ecuador en verblijf in een van de 18 luxe cabaňa’s van Napo Wildlife Centre. In eigendom van de Aňangu indianen en met zeer gerenommeerde onderscheidingen op het gebied van duurzaam toerisme ligt hier de focus op het regenwoud. Hier heeft u grote kans de hoatzin, harpij, reuzenotter en andere bewoners van de Amazone te zien. 4-daags arrangement o.b.v. volpension en activiteiten, incl. vlucht en transfers vanaf Quito €1250,- p.p..

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).