Salt lick Napo Wildlife Center

Ecuador: Amazone & Indianen 4-daagse extensie

vanaf 1.250,00

Highlights van deze extensie:

 • Dring diep door in het Amazone regenwoud met een klein vliegtuig en kano.
 • Maak kennis met de enorme rijkdom aan biodiversiteit.
 • Ontdek de rijke traditie van de Aňangu indianen.
 • Ga op zoek naar ara’s, reuzenotters en andere bijzondere bewoners van de jungle. Ook de tapir en jaguar komen hier voor.
 • Ervaar het regenwoud in het comfort en de luxe van een 3 à 4 sterren eco-lodge.
 • Deze extensie is alleen te boeken in combinatie met andere reizen naar Ecuador of de Galápagos.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reismaand hele jaar door
  0/8
Alles over reis: Ecuador: Amazone & Indianen 4-daagse extensie.

Het grootste regenwoud op aarde, de Amazone, bedekt meer dan 40% van Zuid-Amerika en heeft ongeveer dezelfde grootte als de Verenigde Staten zonder Alaska. Het omvat delen van Brazilië, Peru, Ecuador, Bolivia, Colombia, Guyana, Suriname en Frans-Guyana en herbergt meer planten- en dierensoorten dan waar ook ter wereld. Het is ook het leefgebied van naar schatting meer dan 90% van ‘s werelds onontdekte stammen en een groot aantal inheemse bevolkingsgroepen die nog steeds traditioneel leven.

Op deze 4 daagse extensie vanaf Quito brengt u een bezoek aan de Amazone bij Napo Wildlife Center. Mede eigendom van de Aňangu indianen. Met zeer gerenommeerde onderscheidingen op het gebied van duurzaam toerisme ligt hier de focus op de enorme biodiversiteit. Hier maakt u grote kans de hoatzin, harpij, reuzenotter en andere bewoners van de Amazone te ontmoeten. De ultieme regenwoudervaring!

Salt lick Napo Wildlife Center

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 3 overnachtingen Napo Wildlife Center op basis van volpension
 • Excursies, activiteiten, vervoer en binnenlandse vluchten zoals omschreven
 • Lokale gids ter plaatse
 • Bijdrage aan Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen  All for Nature Travel app.
 • De reissom per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
What is not included in this tour?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Binnenlandse vlucht naar Coca vanaf Quito (ca. €350,- p.p.)
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds> (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Reis naar het Napo Wildlife Centre

  Deze ochtend vliegt u van Quito naar Coca, een stadje aan de rand van de Amazone in Ecuador.
  Vanuit Coca gaat u per gemotoriseerde kano de rivier op, stroomopwaarts gedurende 2 uur. Na een pauze verwisselt u de gemotoriseerde kano voor een kano die uit een boomstam is gehouwen en vaart u verder langs een klein beekje waar de Naporivier zich verbindt met het meer van Aňangu. Hier ligt uw volgende bestemming in de jungle, Napo Wildlife Center.

  U overnacht in een van de 18 luxe cabaňa’s met grote kamers en aansluitende badkamer. Deze lodge is destijds gebouwd door de Aňangu indianen met behulp van buitenlands kapitaal om hen een kans te geven inkomsten te genereren via duurzaam toerisme en is nog steeds in hun bezit. 18 jaar geleden zijn zij gestopt met jagen en mede door de fantastische ligging tiert het ‘wildlife’ hier welig.
  Deze avond heeft u de mogelijkheid het meer op te gaan op zoek naar kaaimannen.

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 2. Dag 2 Bezoek aan zoutlikplaatsen en Quichua gemeenschap

  Na een vroege start maakt u zich op om naar de grootste zoutlikplaats van Ecuador te gaan. U komt hier aan voordat een bijzondere fenomeen zich voltrekt: elf soorten papegaaien, parkieten en ara’s bezoeken de kleiachtige bodem en doen zich te goed aan de mineralen. Het bezoek van de vogels is helaas wel afhankelijk van het weer.
  Later op de dag krijgt u de gelegenheid om de Quichua gemeenschap van Aňangu te bezoeken.

  De Aňangu Community leeft in het Yasuni National Park, onderdeel van het Amazonebekken. Zij zijn voor 100% eigenaar van Napo Wildlife Center, de lodge waar u verblijft. Ze faciliteren via hun lodge de ervaring om een van de meest diverse ecosystemen te bezoeken en de oorspronkelijke cultuur van het gebied te ontdekken. Hierbij beschermen ze de biodiversiteit en voorzien ze hun eigen gemeenschap van mogelijkheden tot sociaaleconomische groei. Uw verblijf hier draagt dan ook direct bij aan het behoud van de natuur.

  Aan het einde van de middag maakt u een wandeling naar een andere zoutlikplaats waar u, wederom afhankelijk van het weer, de kans krijgt om meer papegaaien, parkieten en ara’s te bekijken.

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 3. Dag 3 Beklimmen observatietoren en wandeling door het regenwoud

  Deze ochtend beklimt u een speciaal gebouwde observatietoren van 36 meter hoog. De beklimming van de twaalf verdiepingen is alsof u door verschillende bosecosystemen klimt tot u het hoogtepunt bereikt, het dak van het oerwoud zelf. Dit is een andere wereld dan die van de door u bewandelde bosbodempaden. Het platform biedt een spectaculair uitzicht over de indrukwekkende jungle en de vogels, zoals zwermen thraupidaes en toekans, vliegen vlak langs u. Later zult u weer de bospaden bewandelen op zoek naar meer wild zoals de bedreigde goudmanteltamarin, hagedissen en manakins. U zult ook weer het water op gaan waar u, in de boomstamkano, op zoek gaat naar een lokale reuzenotterfamilie.
  Voor de mensen met een goede conditie is de 6 uur durende Tiputini trial een absolute aanrader. U krijgt een lunch mee voor onderweg en onder begeleiding van een gids gaat u op zoek naar tapirs, spinapen, brulapen en de harpij.

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 4. Dag 4 Tocht door regenwoud terug naar vliegveld voor vlucht terug naar Quito

  Vandaag vaart u weer terug langs de kreek aan de Napo rivier in de hoop reuzenotters, monnikssaki’s en andere wilde dieren te zien. Vanaf hier stapt u weer in de gemotoriseerde kano en gaat u met uitgebreide Amazone-ervaring terug naar Coca voor uw vlucht naar Quito.
  Houd er rekening mee dat bovenstaande voorbeeldroute en activiteiten er zijn om u een idee te geven van enkele van de beschikbare opties. Afhankelijk van het weer, de belangen van de groep, en andere factoren kan het programma afwijken.

 5. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Uitbreidingen:
  Deze Amazone ervaring is perfect te combineren met andere regio’s van Ecuador. Het meest bijzonder zijn wel de Galápagoseilanden. Echter als u een ander bosecosysteem wilt bezoeken kunnen wij u de nevelwouden in Ecuador aanraden. Of als u meer wilt leren over de cultuur kunt u een tour langs een aantal van de steden en dorpen in de hooglanden van de Andes maken. Vraag ons voor meer informatie.

Reuzenotter Napo Wildlife Center
hoatzin Napo Wildlife Center
Doodshoofdaapje Napo Wildlife Center
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Napo Wildlife Center in Yasuni National Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee. Voor een goede voorbereiding op de Amazone vragen wij u de apart meegestuurde Explorer Guide goed door te nemen.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt. Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Voor een goede voorbereiding op de Galápagoseilanden vragen wij u om ook de apart meegestuurde Galápagos Explorer Guide goed door te nemen.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.
Ook in de apart meegestuurde Explorer Guide’s vindt u zeer handige tips over de omgang met de lokale indianenstammen in de Amazone en lokale bevolking op de Galápagos.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.
Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ‘s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. Leest u de tips uit de Explorer Guide goed door.
De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.
Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Equator 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.
Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis.Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten