Uganda of Oeganda zijn met name bekend van de berggorilla's, maar het is ook een zeer veelzijdige safaribestemming. Breng een bezoek aan een van de volgende parken:

Bwindi Impenetrable Forest National Park
Dit park ligt in het zuidwesten van Uganda en op de uiterste rand van de Rift Valley. Meer dan 320 berggorilla’s leven hier in Uganda’s oudste en meest biodiverse regenwoud. Bwindi National Park is opgedeeld in drie verschillende zones waar elf gehabitueerde (aan mensen gewende) families kunnen worden bezocht door maximaal 8 mensen voor 1 uur per dag.

Kibale Forest 
Eén van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. Het ligt op ongeveer 1100 tot 1600 meter hoogte en is regelmatig gehuld in nevel. Het bos heeft oerbomen van meer dan 50 meter hoog en is de thuisbasis van 13 verschillende primatensoorten. Bijna nergens in Afrika leven zo veel verschillende primaten in één bos. Een greep uit het aanbod: Red Tailed Monkey, Black and White Colobus, Blue Monkey, Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus Monkeys en de Bush Babies. Maar het belangrijkste zijn uiteraard de chimpansees. Hier leeft nog een wilde populatie van 700 exemplaren.

Queen Elizabeth National Park
Dit park van bijna 2000 km² grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het is een van de meest geliefde parken van Uganda. Het is Afrika in een notendop vanwege de diverse eco-stystemen: het natuurlijke Kazinga Channel dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt, de Rwenzori Mountains, het regenwoud in de Kyambura kloof, savanne, lage bossen, Queen Elizabeth N.P. heeft het allemaal. Het is ook het meest wildrijke park van Uganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan. Uniek is de Uganda Kob, die lijkt op een impala.

Kyambura Gorge
De Kyambura Gorge, uitgesproken als Chambura, maakt deel uit van het Queen Elizabeth National Park. Het uitgestrekte graslandschap wordt plotseling verdeeld door een 100 meter diepe kloof uitgeslepen door de Kyamburarivier. De kloof is ca. 1 km breed en 16 km lang en begroeid met tropisch regenwoud. Het is vooral bekend om zijn chimpansees die zijn gehabitueerd/ gewend zijn aan menesen. Terwijl u 2-3 uur langs steile wanden afdaalt en de kloof enkele malen oversteekt via een brug, zwieren de chimpansees moeiteloos van de ene naar de andere kant via de bomen. In de kloof leven ook zwart-witte en rode colobusapen.

Beste reismaand:september
Meest gezien in: Bwindi, Kibale, Elizabeth NP

De mooiste wildlife reizen naar Uganda voor u geselecteerd

chimpansee Kibale Uganda

  Uganda: groepsreis Wildlife to the Max

  8 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Zoek naar de beschermde berggorilla in het Bwindi Impenetrable Forest. Ga op chimpansee tracking in Kyambura Gorge Spot de ‘tree climbing lions’ tijdens game drives in het Queen Elizabeth National Park. Reis in een kleine groep…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  baby berggorilla, gorilla tracking Virunga

   Uganda: Leeuwen, Gorilla’s & Chimpansees

   7 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Op zoek naar gorilla’s en chimpansees in de regenwouden van Uganda. Ontdek het dierenleven van de savanne en ga op zoek naar de ‘Big 5’. Krijg inzicht in de bescherming van deze bijzondere dieren. Ervaar hoe…

   0
   Gebaseerd op 0 Review

   All for Nature Travel

   image description

   Ultieme wildlife beleving

   Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

   image description

   Kleinschaligheid

   Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

   image description

   Bijdrage aan de natuur

   Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

   WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner