Op de helemaal onderaan genoemde reis van All for Nature Travel heeft u een grote kans om de sneeuwluipaard te spotten.

De sneeuwluipaard wordt vaak de ‘Ghost of the Mountains’ genoemd. Dit is niet zonder reden. Het feit dat filmmakers van de BBC 16 weken door de Himalaya zijn getrokken om beelden te maken van een sneeuwluipaard, geeft aan hoe zeldzaam deze diersoort is. In de hoge bergen van Centraal- en Oost-Azië leven er vaak niet meer dan 4 in een gebied groter dan 100 vierkante kilometer. Dit is simpelweg zo, omdat er niet genoeg prooi is om een groter aantal te onderhouden. Mede hierdoor is de levenswijze van de sneeuwluipaard nog vrij mysterieus.

De sneeuwluipaard is een katachtige en wordt gezien als een zustersoort van de tijger. Het is hiermee geen ondersoort van de ‘gewone’ luipaard. Hij is iets kleiner dan een gewone luipaard en heeft een witte vacht met zwarte rozetten. De sneeuwluipaard heeft sinds 1972 op de lijst van bedreigde diersoorten van het IUCN gestaan. In de afgelopen decennia is de populatie grootte ernstig afgenomen. De grootste oorzaak hiervan was de illegale handel in lichaamsdelen en de hieruit voortvloeiende stroperij. Het huidige aantal wordt op 3500 tot 7000 individuen geschat. In 2017 is de diersoort echter van de rode lijst afgehaald. De soort wordt nu als kwetsbaar bestempeld. Deze wijziging was het gevolg van 3 jaar lang intensief onderzoek, waaruit bleek dat het beter met de soort ging. Dit betekent echter niet dat alle problemen geweken zijn. Nog steeds vormt stroperij een bedreiging. Daarnaast zijn er veel nieuwe bedreigingen ontstaan, zoals het krimpen van leefgebied door klimaatverandering en infrastructuur. Het blijft dus de vraag of deze ‘Ghost of the Mountains’ zich in de veranderende wereld kan handhaven.

Reizigers van All for Nature hebben de unieke kans om dit bijzondere dier te spotten tijdens trektochten door de Himalaya onder leiding van een professionele guide. De betreffende reis gaat naar Ladakh, India, waar dankzij onze betrokkenheid bij de Snow Leopard Conservancy India Trust het dier op bijna iedere reis wordt gezien.

Meest gezien in:India, Ladakh

Uw kans om de sneeuwluipaard in het wild te zien

sneeuwluipaard Ladakh, reis sneeuwluipaard

  India, Ladakh: Op zoek naar de sneeuwluipaard

  12 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens deze safari in de Himalaya. Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, een voormalige ‘home stay’. Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote…

  0
  Gebaseerd op 0 Review

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner