Sneeuwluipaard
Ulley Vallei in Ladakh
Ladak vee
In het klooster Ladakh

India, Ladakh: Op Zoek naar de Sneeuwluipaard

vanaf 5.495,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens trekkings in de Himalaya.
 • Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, eigendom van Ladakhi’s.
 • Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote kans deze illustere kat te zien.
 • Ga op trekking in drie valleien in de buurt van Ulley, ver weg van de andere toeristen.
 • Geniet van het verbluffende landschap in Ladakh en maak kennis met de winterfestivals in de bergdorpjes.
 • Met deze 12-daagse reis steunt u het onderzoeksproject ‘Snow Leopard Conservation’.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reismaand vertrek 19 jan., 9 feb. en 29 okt.
  0/8
Alles over reis: India, Ladakh: Op Zoek naar de Sneeuwluipaard.

Dit unieke avontuur met de sneeuwluipaard in de hoofdrol beleeft u in de ruige maar onbeschrijfelijk mooie bergen in het Hemis National Park in Ladakh. U bezoekt hier drie gebieden ver weg van de toeristische route. Hoe ontoegankelijk de leefomgeving van de sneeuwluipaard in eerst instantie ook mag lijken, een roofdier zit altijd daar waar zijn prooi te vinden is. De prooien concentreren zich in dit onherbergzame land op een paar plekken. En dat maakt onze zoektocht weer doelgerichter. De experts van Snow Leopard Conservation en onze ervaren ‘trackers’ weten precies waar ze moeten zijn.

Tijdens de zoektocht naar dit mysterieuze dier zult u zeker ook andere bijzondere dieren zien: Ibex, oerial, yak, Tibetaanse wolf of rode vos. U bewondert niet alleen de grote diversiteit aan flora en fauna, ook ontmoet u de doorgewinterde bergstammen, die in deze tijd de winterfestivals vieren, en leert alles over de Tibetaanse cultuur.

Uw reis begint in Delhi, u verblijft 3 nachten in een luxe hotel in Leh en overnacht 6 dagen in de duurzame Snow Leopard Lodge waar u uitgebreid op trekking gaat. Op vrijwel alle sneeuwluipaardreizen overnacht u in een tent of in een eenvoudige ‘homestay’. Niet echt comfortabel bij deze minus temperaturen. Op deze reis heeft u de unieke mogelijkheid om in een lodge te overnachten! Wij hebben een aantal kamers voor u vrij kunnen houden.

De sneeuwluipaard is een bedreigde diersoort, volgens de officiële tellingen wordt hun aantal geschat op 3500-7000 individuen. Met deze avontuurlijke natuurreis ondersteunt u Snow Leopard Conservation. Heeft u altijd al de sneeuwluipaard in de Himalaya willen zien, maar ziet u op tegen de ontberingen van een meerdaagse trekking in de vrieskou, dan is deze reis echt iets voor u!

sneeuwluipaard, ladakh, india

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Privé Transfers
 • Engelstalige natuurgids
 • Alle maaltijden en expedities zoals omschreven in het dagprogramma
 • Accommodatie op 3 sterren niveau
 • Entreegelden National Park, monumenten en Ladakh Environment Fee
 • Bijdrage van €150,- p.p. aan Snow Leopard Conservation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer.


ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

What is not included in this tour?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking) Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Delhi

  U komt aan op Gandhi International Airport in Delhi. Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken, is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Het is een perfecte introductie op de gemengde cultuur van een oud land. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids.

  U overnacht in het Pride Plaza hotel.

 2. Dag 2 Vlucht naar Ladakh

  Vandaag vliegt u naar Leh. Leh is de hoofdstad van Ladakh, een district in het noorden van India.

  Leh
  Leh is gelegen in een uiterst schilderachtig gebied van India. De stad ligt ingesloten tussen twee van de grootste bergketens ter wereld. In deze bergketens zijn talrijke kloosters gevestigd waarvan u er enkele zult bezoeken. Hierdoor kunt u ook op uw gemak wennen aan de hoogte voordat de expeditie naar de sneeuwluipaard van start gaat.

  Ladakh
  Ladakh is een district in de Himalaya´s van India. Het is een van de beste regio´s om de sneeuwluipaard te zien en het is de plek waar u op zoek zult gaan naar dit dier. Sneeuwluipaarden zijn echter niet het enige wat dit gebied te bieden heeft. Naast het schitterende landschap zijn er nog veel andere bijzondere vogels en dieren die u kunt zien. Ook heeft u de kans meer over de inheemse mensen uit dit gebied te weten te komen.

 3. Dag 3 Acclimatiseren

  Deze dag is uitgetrokken om goed aan de hoogte te wennen. Het is belangrijk da u niet te snel beweegt, genoeg water drinkt en niet te veel lichamelijke inspanning levert.
  Als u zou willen wandelen, moet u dit erg rustig doen. Er zijn verscheidene plekken die u onder leiding van een gids kunt bezoeken, zoals Sankar Gompa, Shanti Stupa en Leh Palace. 

  U overnacht in het Grand Dragon hotel.

 4. Dag 4 Transfer naar Ulley

  Vandaag reist met de auto vanaf Leh naar Ulley dat westelijk van Leh ligt. De rit zal ongeveer 2-3 uur duren. Het is echter geen saaie autorit. U rijdt door adembenemende landschappen terwijl u de Indus rivier volgt. Het landschap zal onderweg steeds overweldigender worden. Ook is het gebied waar u door rijdt al het leefgebied van de sneeuwluipaard en de Ibex is hier ook goed te spotten. De gidsen zullen dan ook constant op hun hoede zijn voor een bewegend silhouet langs de bergwand. Uw eindbestemming is Ulley, een gebied dat pas sinds kort is ontwikkeld voor het observeren van sneeuwluipaarden.

  Ulley
  Ulley is een gebied ten westen van Leh dat als grote voordeel heeft dat het nog niet is overspoeld door toeristen. Vanaf hier kunt u drie valleien verkennen die allemaal rijk zijn aan wildlife. Naast de sneeuwuipaard zijn hier ook andere bijzondere dieren te vinden, zoals de urial, Ibex, wolf en de rode vos.

  De komende 6 nachten zult u hier verblijven in de Snow Leopard Lodge. Vanaf hier zult u elke dag op zoek gaan naar de sneeuwluipaard onder leiding van Norbu, een excellente spotter, en zijn team.

   

 5. Dag 5 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  De komende vijf dagen gaat u in het gebied rondom Ulley op zoek naar de sneeuwluipaard. Dit doet u onder leiding van de ervaren gids Norbu. U gaat zowel te voet als met de auto op pad.

 6. Dag 6 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 8. Dag 8 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 9. Dag 9 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 10. Dag 10 Transfer naar Leh

  Vandaag rijdt u terug naar de hoofdstad Leh. U overnacht weer in het Grand Dragon hotel.

 11. Dag 11 Vlucht naar Delhi en vlucht naar huis

  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Leh gebracht voor een vlucht terug naar Delhi.
  Na uw aankomst in Delhi wordt u naar het Pride Plaza gebracht waar u kunt ontspannen voordat uw vlucht naar huis vertrekt. De kamers zijn beschikbaar tot uw vertrek.
  In de avond wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht. We hopen dat u na deze reis een wildlife-ervaring rijker bent!

 12. Uw reis verlengen? India heeft nog veel meer te bieden!

  Wij werken graag een voorstel voor het verlengen van uw reis uit. Wat dacht u van op safari in een tijgerreservaat? Of een bezoek aan de Taj Mahal?

sneeuwluipaard Ladakh
In het klooster Ladakh
Ulley Vallei in Ladakh
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Snow Leopard Lodge in de Ulley Vallei in Ladakh

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

bagage safari, bagage verre reis

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. U krijgt van ons gratis het boekje ‘Ontdek het nieuwe reizen’, waarin u op een leuke manier wordt geïnformeerd over de Do’s & Don’ts op uw vakantie. Dit boekje is ook online in te kijken en als app te downloaden. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht. De kosten van het visum bedragen €50,-.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds 15 augustus 2015 is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort mogelijk om digitaal een visum aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan een Indiase vertegenwoordiging is daardoor niet meer nodig. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het visum online aan
 2.  Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum

Aan een online aanvraag zijn voorwaarden verbonden. U kunt deze vinden op de website van de Indiase overheid. Voor meer informatie over het aanvragen van een visum voor India verwijzen we u naar de website van de Indiase overheid of de Indiase vertegenwoordiging in Nederland.

U kunt zelf het beste inschatten of u hiervan gebruik wilt maken. Wij hebben ook goede ervaringen voor visumaanvragen met: www.visumcentrale.nl en www.visumcentrale.be.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten