Snow Leopard Couple ©Imran Frozen

India, Ladakh: Op zoek naar de sneeuwluipaard

richtprijs 7.495

Highlights van deze natuurreis:

 • Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens deze safari in de Himalaya.
 • Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, een voormalige ‘home stay’.
 • Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote kans deze illustere kat te zien.
 • Ga op trekking in drie valleien in de buurt van Ulley, ver weg van de andere toeristen.
 • Geniet van het verbluffende landschap in Ladakh en maak kennis met de winterfestivals in de bergdorpjes.
 • Met deze 12-daagse reis steunt u het onderzoeksproject ‘Snow Leopard Conservancy India Trust’.
 • Er is nog beschikbaarheid op ons vertrek van 3 t/m 14 februari 2025.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode november t/m april
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India, Ladakh: Op zoek naar de sneeuwluipaard.

Dit unieke avontuur met de sneeuwluipaard in de hoofdrol beleeft u in de ruige maar onbeschrijfelijk mooie bergen in de Himalaya van Ladakh. Een koude woestijn en met recht het dak van de wereld.U bezoekt hier drie gebieden ver weg van de toeristische route en vermijdt daarom Hemis National Park. Hoe ontoegankelijk de leefomgeving van de sneeuwluipaard in eerst instantie ook mag lijken, een roofdier zit altijd daar waar zijn prooi te vinden is. De prooien concentreren zich in dit onherbergzame land op een paar plekken. En dat maakt onze zoektocht weer doelgerichter. De experts van Snow Leopard Conservation en onze ‘trackers’ weten op basis van meer dan 10 jaar ervaring precies waar ze moeten zijn.

Tijdens de zoektocht naar dit mysterieuze dier zult u zeker ook andere bijzondere dieren zien: de yak, Aziatische ibex/steenbok, oerial, de Himalayawolf en de lammergier. U bewondert niet alleen de grote diversiteit aan flora en fauna, ook ontmoet u de doorgewinterde bergstammen, die in deze tijd de winterfestivals vieren, en leert alles over de Tibetaanse cultuur.

Uw reis begint in Delhi, u verblijft 3 nachten in een luxe hotel in Leh, om te acclimatiseren, en 6 dagen in de duurzame Snow Leopard Lodge waar u uitgebreid op trekking gaat. Op vrijwel alle andere sneeuwluipaardreizen overnacht u in een tent of bij de mensen thuis in een ‘homestay’. Niet echt comfortabel bij deze serieuze minus temperaturen. Op deze reis heeft u de unieke mogelijkheid om in een lodge te overnachten! Ook wordt u per auto vervoerd naar de beste plekken waar deze geest van de bergen kan worden gespot.

De sneeuwluipaard is een bedreigde diersoort, volgens de officiële tellingen wordt hun aantal geschat op 3500-7000 individuen. Met deze avontuurlijke natuurreis draagt u bij aan de bescherming van de sneeuwluipaard.

Heeft u altijd al de sneeuwluipaard in de Himalaya willen zien, maar ziet u op tegen de ontberingen van een meerdaagse trekking bij minus 20 graden, dan is deze reis echt iets voor u!

In onderstaande film krijgt u een goede indruk:

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Privé Transfers
 • Engelstalige natuurgids
 • Alle maaltijden vanaf Leh en expedities zoals omschreven in het dagprogramma
 • Accommodatie op 4- en 2 sterren niveau
 • Entreegelden National Park, monumenten en Ladakh Environment Fee
 • Bijdrage aan Snow Leopard Conservation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €7495,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen badkamer.  Eenpersoonskamertoeslag €1800,-.

ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Delhi. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking) Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Delhi

  U komt aan op Gandhi International Airport in Delhi. Delhi, de hoofdstad van koning- en keizerrijken, is nu een uitgestrekte metropool met een fascinerende mix van het verleden en het heden. Als u de gelegenheid heeft is het zeker de moeite van een bezoek waard en indien u een dag eerder aankomt is het mogelijk de culturele hoogtepunten en de kakofonie aan geuren en kleuren te verkennen met een privégids.

  U overnacht in het duurzame Andaz by Hyatt o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Vlucht naar Ladakh

  Deze ochtend vroeg vliegt u naar Leh. Leh is de hoofdstad van Ladakh, een district in het noorden van India. U ontmoet u uw natuurgids voor uw verblijf in Ladakh samen met de andere gasten van de lodge

  Leh
  Leh is gelegen in een uiterst schilderachtig gebied van India; Ladakh in de Himalaya ’s van India. De stad ligt ingesloten tussen twee van de grootste bergketens ter wereld. In deze bergketens zijn talrijke kloosters gevestigd waarvan u er enkele zult bezoeken. Hierdoor kunt u ook op uw gemak wennen aan de hoogte voordat de expeditie naar de sneeuwluipaard van start gaat. Dit is een van de beste plaatsen ter wereld om sneeuwluipaarden te zien. Echter de sneeuwluipaard is niet het enige wat dit gebied te bieden heeft. Naast het schitterende landschap zijn er nog veel andere bijzondere vogels en dieren die u kunt zien. Ook heeft u de kans meer over de inheemse mensen uit dit desolate gebied te weten te komen.

  U overnacht in het Grand Dragon hotel o.b.v. volpension

 3. Dag 3 Acclimatiseren

  Deze dag in Leh is ingepland om goed aan de hoogte te wennen. Het is belangrijk dat u niet te snel beweegt, genoeg water drinkt en niet te veel lichamelijke inspanning levert.
  Als u zou willen wandelen, moet u dit erg rustig doen. Er zijn verscheidene plekken die u onder leiding van de gids kunt bezoeken, zoals Sankar Gompa, Shanti Stupa en Leh Palace. Voor zonsondergang gaat u naar een uitzichtpunt van waar u de Shanti Stupa in de mooie avondschemering kunt vastleggen.

  Op de vaste All for Nature vertrekdatum van 7 februari 2023 staat vandaag ook een bezoek aan de Snowleopard Conservancy Trust India gepland. Het natuurbeschermingsproject dat u met deze reis ondersteunt. U krijgt een presentatie en maakt kennis met hun belangrijke werk.

  U overnacht in het Grand Dragon hotel.

 4. Dag 4 Transfer naar Ulley

  Vandaag reist met de auto vanaf Leh naar Ulley dat westelijk van Leh ligt. De rit zal ongeveer 3 uur duren, afhankelijk van wat er onderweg aan wildlife te zien valt. Het is echter geen saaie autorit. U rijdt door adembenemende landschappen terwijl u de Indus rivier volgt. Het landschap zal onderweg steeds overweldigender worden. Ook is het gebied waar u door rijdt al het leefgebied van de sneeuwluipaard en de Ibex/steenbok en de oerial zijn hier ook goed te spotten. De gidsen zullen dan ook constant op hun hoede zijn voor een bewegend silhouet langs de bergwand. Uw eindbestemming is Ulley, een gebied dat speciaal is ontwikkeld voor het observeren van sneeuwluipaarden.

  Ulley
  Ulley is een gebied ten westen van Leh dat als grote voordeel heeft dat het nog niet is overspoeld door toeristen. Vanaf hier kunt u drie valleien verkennen die allemaal rijk zijn aan wildlife. Naast de sneeuwuipaard zijn hier ook andere bijzondere dieren te vinden, zoals de oerial, Ibex, Himalayawolf en de lammergier.

  De komende 6 nachten zult u hier verblijven in de Snow Leopard Lodge. Vanaf hier zult u elke dag op zoek gaan naar de sneeuwluipaard onder leiding van de expeditieleider en Norbu, een excellente spotter, met zijn team. Hij heeft goede contacten met de lokale bevolking en hij laat u zeker meekijken bij zijn werkzaamheden.

  Vanuit de lodge kijkt u uit over de velden van de vallei en vrijwel zeker zult u hier deze dagen ook de ibex zien langskomen, ook de vos, de pika/fluithaas en Himalaywolf worden regelmatig gespot. En als u echt geluk heeft ook de sneeuwluipaard….

  U overnacht in de Snow Leopard Lodge in een tweepersoonskamer met eigen badkamer

 5. Dag 5 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  De komende vijf dagen gaat u samen met de gids in het gebied rondom Ulley op zoek naar de sneeuwluipaard.  U gaat zowel te voet als met de auto op pad. Het grote voordeel van Ulley is dat het veel minder toeristisch is dan de andere druk bezochte gebieden in Ladakh. Daarnaast heeft u vanuit de lodge toegang tot  drie verschillende valleien waar sneeuwluipaarden, maar ook ibexen, yaks, wolven, vossen en oerials (familie van de moeflon) regelmatig worden gezien. De ibex en oerial zijn de belangrijkste prooi van de sneeuwluipaard en tijdens de koude wintermaanden trekken zij naar het dal voor voedsel en beschutting. De beste tijd om hier sneeuwluipaarden te zien zijn januari t/m maart.

  De trackers gaan vroeg in de ochtend voor het ontbijt op zoek naar sporen met behulp van het lokale netwerk en als u een goede conditie heeft dan kunt u mee. Tijdens het ontbijt wordt bepaald waar de kansen om deze Geest van de Bergen te zien het grootst is en trekt u er op uit om uw geluk te beproeven. De grootste afstand wordt met de auto afgelegd en het laatste stuk te voet.

  Het ontbijt is om 08:30 uur en voor de lunch komt u terug naar de lodge of heeft u een picknick op een beschutte plek. In de middag trekt u er weer op uit en voor het diner bent u weer terug. Tussendoor heeft u interactie met de gidsen en zullen er foto’s en presentaties worden getoond. Alles in het teken van de sneeuwluipaard….

  U overnacht in de Snow Leopard Lodge o.b.v. volpension met eigen badkamer incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 8. Dag 8 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 9. Dag 9 Op zoek naar de sneeuwluipaard

  Zie beschrijving dag 5

 10. Dag 10 Transfer naar Leh

  Vandaag rijdt u terug naar de hoofdstad Leh. U overnacht weer in het Grand Dragon hotel en kunt u weer een beetje bijkomen van alle ontberingen.

  Verblijf Grand Dragon hotel o.b.v. volpension.

 11. Dag 11 Vlucht naar Delhi en vlucht naar huis

  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Leh gebracht voor een vlucht terug naar Delhi. Bij aankomst in Delhi wordt u naar het Andaz by Hyatt gebracht waar u kunt ontspannen voordat uw vlucht naar huis vertrekt. De kamers zijn beschikbaar tot u naar het vliegveld wordt gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland of België. Hopelijk kijkt u terug op een succesvolle reis in het hooggebergte van India!

 12. Uw reis verlengen? India heeft nog veel meer te bieden!

  Wij werken graag een voorstel voor het verlengen van uw reis uit. Wat dacht u van op safari in een tijgerreservaat? Of een bezoek aan de Taj Mahal? In april en november kan deze reis perfect gecombineerd worden met de Drenmo Lodge in de naburige vallei in Ladakh waar regelmatig bedreigde Himalayan brown bear/ Isabelbeer wordt gespot. Net voor en na de winterslaap.

sneeuwluipaard Ladakh
In het klooster Ladakh
Leh
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Hotel The Grand Dragon in Leh

 

Snow Leopard Lodge in de Ulley Vallei in Ladakhsnow leopard lodge, sneeuwluipaard reis, reis Ladakh

 

Tijdens de COVID-19 crisis in 2020 vroegen wij onze reizigers om de lokale gemeenschap rond de Snow Leopard Lodge door deze moeilijke tijd heen te helpen. Lees hier hoe wij hun hebben ondersteund.

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

Op de eerste plaats een verrekijker of spotting scope en camera met telelens, 800 mm objectief! Zonnebril, pet en zonnecreme met hoogste beschermingsfactor, ook voor neus en lippen. Lange warme donsjas met capuchon, Thermo ondergoed (lang), Skibroek (winddicht), Warme sweater of fleece jas met capuchon, Sokken (minstens 2 paar van wol), Warme handschoenen of wanten (2 paar), Dunne handschoenen (eerste laag, voor het bedienen van de camera), Warme hoge ingelopen snowboots (met antislip) en/of trekking schoenen voor de winter, Jogging broek (evt. als extra laagje), Gemakkelijke kleding voor tussendoor met gympen voor bij de lodge.
Losse, comfortabele laagjes zijn veel beter dan enkele dikke kledingstukken. Verschillende dunne, warme lagen over elkaar zorgen voor een betere isolatie en houden je warm.  Bovendien heeft elk van die laagjes een specifieke functie. De basislaag die je op de huid draagt, moet van een ademende stof zijn, zoals wol, zijde of synthetische stoffen speciaal hiervoor ontwikkeld. Deze stoffen helpen bij het opnemen van vocht/zweet en het droog houden van de huid. De volgende laag is een tussenlaag en moet voor isolatie zorgen door de lucht dicht tegen je lichaam te houden. Fleece is hier de perfecte stof voor of wol en dons. De buitenste laag moet je buiten beschermen van wind, regen of sneeuw, maar tegelijkertijd ook vocht in de vorm van zweet afvoeren. Het voordeel van die laagjes is ook dat je heel gemakkelijk een laagje kan uitdoen wanneer je het te warm hebt en daarna weer aan kan doen wanneer je weer afgekoeld bent. Daarbij kan de wind snijdend zijn en het is dan ook fijn als je je gezicht goed kan beschermen.

Wandel/Skistokken maken het lopen in de bergen een stuk makkelijker. Chemische hand- of voetenwarmers zijn ook geen onnodige luxe.

De Snowleopard Lodge heeft een badkamer met toilet. Echter, in de winter zijn de waterleidingen bevroren en is er geen stromend water. Voor een emmer met warm water wordt gezorgd en u kunt zich “douchen” met handbeker. Een paar washandjes komen zeker van pas…

Verder is het belangrijk dat u zich goed voorbereid op de hoogte om hoogteziekte te voorkomen. De eerste 2 dagen in Leh zijn ook echt bedoeld om te acclimatiseren. Het is belangrijk dat u zich niet onnodig inspant, veel drinkt, maar alcohol en vet eten vermijdt. Als u slechte ervaringen heeft met grote hoogtes kunt u uw huisarts van te voren vragen naar bijv. Diamox.

PS: Een satelliettelefoon is niet toegestaan in India.

Vergeet vooral ook uw zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf  niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Ladakh is een hoge bergregio in het noorden van India op de grens met het Himalayagebergte. Zes maanden per jaar wordt de weg hier naartoe door de overheid afgesloten i.v.m. sneeuwval en is het gebied alleen per vliegtuig te bereiken. De winter is van november t/m april en staat bekend om zijn lage temperaturen onder het vriespunt met relatief weinig neerslag. Het kan in december en januari in de nacht tot minus 20 °C dalen. De zomers kennen ook weinig neerslag in vergelijking met het regenseizoen in de rest van India. De temperaturen kunnen dan overdag aangenaam oplopen tot 25 graden Celcius, maar de nachten op grote hoogten kunnen nog steeds onder het vriespunt zijn.

Voor de rest van dit immense land gelden de volgende hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner