klik op het kaartje om te vergroten

Namibië is met zijn Duitse historie een ideaal land om zelf te ontdekken op een selfdrive. Echter we bieden ook georganiseerde safari's aan met een bijzonder inzicht in natuurbescherming. Het land heeft natuurbescherming in de grondwet opgenomen en er is dan ook nog heel veel wildlife te zien. Het landschap is fenominaal en je zult dan ook genieten van de adembenemende vergezichten in vele variaties. Namibië ligt in het hart van de Namib Desert die zich over een strook van 2000 km uitstrekt langs de Atlantische kust en ook Zuid-Afrika en Angola bestrijkt. Hij wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld en is 45 miljoen jaar geleden ontstaan.

Op onze reizen hier kan je kennismaken met verschillende natuurbeschermingsprojecten; AfriCat en CCF voor de grote katachtigen, EHRA voor het olifantenonderzoek, je kunt neushoorns opsporen met mensen van Save the Rhino Trust en een specifiek project voor de bruine hyena en de giraf bezoeken.

U kunt de volgende parken of gebieden bezoeken:

Etosha National Park
De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart.

Lees meer

Kaokoveld of Kunene regio

Het ligt in het uiterste noordwesten van Namibië - aan de grens met Angola en het is een van de laatste ongerepte wildernissen van zuidelijk Afrika. Kaokoveld ligt op een hoogte van 600-1200 meter tussen de kust van de Atlantische Oceaan in het onherbergzame Skeleton Coast Wilderness Area en in een droge en diep geplooide bergketen.

Lees meer

Sossusvlei of Namib Naukluft National Park
Sossusvlei ligt in het Namib Naukluft Park. Dit park behoort met zijn 50.000 km2 tot een van de grootste reservaten ter wereld en is een van de absolute hoogtepunten van Namibië. De zandduinen in de Sossusvlei zijn met 300 meter de hoogste ter wereld.

Lees meer

Fishriver Canyon
Dit wordt wel de mooiste canyon ter wereld genoemd, na de Grand Canyon van Amerika. Hij ligt in het uiterste zuiden op de grens met Zuid-Afrika. Alleen de reis er naartoe is al de moeite waard.

Lees meer

Kgalagadi Transfrontier National Park
Het is een van de zeven mooiste parken van Afrika; Kgalagadi Transfrontier Park. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Zuid-Afrika opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden.

Lees meer

Het Sperrgebiet
Lüderitz is de stad waar begin 1900 met diamanten kon worden betaald…. Het grenst dan ook direct aan het ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijncoöperaties.

Lees meer

Voeg unieke Jubileumreis als bouwsteen toe
Cheetah Conservation Fund (CCF) én All for Nature Travel vierden samen hun jubileum en hebben daarom gezamenlijk een uniek reisonderdeel samengesteld waarbij u een heel bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming. Op deze 4-daagse reis bezoekt u o.a. lokale boeren die betrokken zijn bij Life Stock Guardian Program. Lees meer over deze bouwsteen.

Beste reismaand:september
Meest gezien in: Etosha, Sossusvlei, Kgalagadi NP

De mooiste wildlife reizen naar Namibië voor u geselecteerd

treinreis Zuid-Afrika, treinreis safari, duurzame reis, treinreis Zambia, Treinreis Angola, treinreis Tanzania

  Zuidelijk Afrika: Safari per trein

  3-20 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Reis duurzaam door zuidelijk Afrika per luxe trein. Stap uit bij de mooiste safaribestemmingen. Reis en slaap in alle luxe en comfort. Laat de adembenemende landschappen aan u voorbij glijden, zoveel mooier dan een vlucht van…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  safari Namibië, reis desert elephants, huab valley waterpoint project

   Namibië: Best of Wildlife

   12 dagen

   Highlights van deze luxe rondreis: Reis op hoog niveau in een kleine internationale groep o.l.v. Namibië’s meest gerenommeerde natuurgidsen. Ga uitgebreid op safari in het beroemde Etosha National Park. Bezoek Sossusvlei en beklim de hoogste zandduinen ter wereld. Ga met…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   cheeta Namibië

    Namibië: In het spoor van natuurbescherming

    15 dagen

    Highlights van deze selfdrive door Namibië: Krijg een bevoorrecht inzicht in de bescherming van de zwarte neushoorn in Namibië. Ga met experts van de Save the Rhino Trust te voet op zoek naar de neushoorn. Kijk achter de schermen bij het…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    Woestijnolifant, reis Kaokoveld, reis Kunene, safari Namibie

     Namibië: Pearls of Nature Conservation

     18 dagen

     Highlights van deze luxe rondreis: 18-daagse complete & luxe rondreis naar de mooiste natuurbeschermingsprojecten van Namibië. Verblijf bij 4-5 sterren lodges die op een unieke manier bijdragen aan het behoud van de natuur en haar dierenleven. Krijg een bevoorrecht inzicht en…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     Gemsbok reis, Sperrgebiet reis, reis woestijnen Namibie

      Namibië: Adembenemende Woestijnen

      15 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Ontdek de uitgestrekte desolate woestijnlandschappen in het zuiden van Namibië. Volg de Oranjerivier op de grens met Zuid-Afrika door zijn schitterende stroomgebied. Beklim de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei. Bezoek de op één na grootste…

      0
      Gebaseerd op 0 Review

      All for Nature Travel

      image description

      Ultieme wildlife beleving

      Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

      image description

      Kleinschaligheid

      Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

      image description

      Bijdrage aan de natuur

      Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

      WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner