Gemsbok Sperrgebiet ©All for Nature Travel

Namibië: Adembenemende Woestijnen

richtprijs 3.195

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek de uitgestrekte desolate woestijnlandschappen in het zuiden van Namibië.
 • Volg de Oranjerivier op de grens met Zuid-Afrika door zijn schitterende stroomgebied.
 • Beklim de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei.
 • Bezoek de op één na grootste canyon ter wereld; Fish River Canyon.
 • Ga op zoek naar de bruine hyena in Kgalagadi Transfrontier Park.
 • Breid uw reis uit met 1 dag en volg het spoor van diamantenzoekers in het onlangs voor het publiek vrijgestelde ‘Sperrgebiet’.
 • Toeslag voor privé gids/chauffeur op deze reis, en alle maaltijden, is €3.200,-.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode april t/m november
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Namibië: Adembenemende Woestijnen.

Deze 15-daagse natuurreis brengt u naar het schitterende zuiden van Namibië, een vrijwel onontgonnen bestemming. Het gebied staat bekend om zijn spectaculaire vergezichten in de vele verschillende woestijnen. Het zijn deze woestijnen die u met een privéchauffeur en eigen 4WD gedurende twee weken gaat verkennen.  De 4WD en chauffeur zijn hard nodig want op een ‘selfdrive’ is deze reis alleen mogelijk voor zeer ervaren ‘off-road’ rijders.

U begint uw reis in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, om vervolgens door te reizen naar de Kalahari met als doel het Kgalagadi Transfrontier Park; één van de zeven mooiste parken van Afrika. Onder leiding van Peace Parks zijn de grenzen naar Botswana en Zuid-Afrika opengegaan en is het vroegere Kalahari Gemsbok nu het Kgalagadi Transfrontier Park geworden. Het park staat bekend om zijn schilderachtige landschap en vele roofdieren, waaronder de de bruine hyena. U verblijft hier twee nachten in één van de unieke Kgalagadi Wilderness Camps in het nationale park.

Het volgende hoogtepunt van uw reis is de bezichtiging van de Fish River Canyon. Deze nog redelijk onbekende canyon is na de Grand Canyon met 160 kilometer de langste canyon ter wereld, en biedt adembenemende uitzichten.  Vervolgens volgt u de loop van de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika. Geniet van het contrastrijke landschap dat zich om u heen verandert met de bergen op de achtergrond. Vrijwel geen toerist ging u hier voor. Via het plaatsje Aus met zijn woestijnpaarden, de ‘ghost town Kolmanskop’ nadert u langzaam weer de bewoonde wereld van Lüderitz. Dit is de stad waar begin 1900 met diamanten kon worden betaald. Het grenst dan ook direct aan het ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijncoöperaties. In 2010 is het voor het eerst toegankelijk gemaakt voor publiek, maar nog steeds mag er maar 1 groep per dag dit immens grote gebied verkennen. Als u een dag meer tijd neemt kunnen wij hier een excursie voor u inplannen.

U sluit uw reis af met als absolute hoogtepunt de Sossusvlei, met zijn bekende, rode zandduinen. De Sossusvlei ligt in het Namib Naukluft Park. Dit park behoort met zijn 50.000 km2 tot een van de grootste reservaten ter wereld en maakt de naam van deze reis “adembenemende woestijnen” meer dan waar. De zandduinen in de Sossusvlei zijn met 300 meter de hoogste ter wereld. Naast een immens uitzicht laten zij u ervaren hoe nietig de mens lijkt in deze overweldigende leegte.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 14 overnachtingen op 3-4 sterren niveau, wilt u meer luxe en comfort dan passen wij uw reis graag aan.
 • 4×4 Toyota Double Cab of vergelijkbaar incl. verzekeringen en afkoop eigen risico.
 • Parkgelden, activiteiten en alle maaltijden zoals vermeld
 • Financiële ondersteuning voor het Bruine Hyena Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €3195,- per persoon is o.b.v. twee samenreizende personen op een selfdrive. Voor deze reis met privéchauffeur/gids en alle maaltijden betaalt u €3200,- toeslag.

Tip: Vanwege de beperkte beschikbaarheid in Kgalagadi NP & Sossusvlei adviseren wij u uw reis zeer tijdig te boeken. Wees er snel bij want vol =vol!

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Windhoek. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies of game drives
 • Dagexcursie Sperrgebiet €350 per persoon extra
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Transfer naar de Kalahari

  In de ochtend vertrekt u vroeg vanuit Windoek en rijdt u in 6 uur naar het zuiden met als eindbestemming de Kalahari Game Lodge. Kalahari Game Lodge ligt in het hart van de Kalahari grenzend aan het Kgalagadi Transfrontier Park. Een mooi begin om dit park te ontdekken. Het gebied rondom de lodge is het thuis van 55 soorten zoogdieren, 105 soorten vogels en 185 verschillende plantensoorten. De lodge ligt te midden van de rode duinen van de Kalahari en combineert de Afrikaanse spirit met een ongekende luxe. In de middag gaat u op uw eerste gamedrive.

  Overnachting in de Kalahari Game Lodge

 2. Dag 2 Op safari bij de Kalahari Game Lodge

  Vandaag besteed u uw dag zoekend naar de bijzondere dieren van de Kalahari op game drives vanuit de Kalahari Game Lodge.

  Overnachting in de Kalahari Game Lodge

 3. Dag 3 Kgalagadi Transfrontier Park

  Vandaag reist u door naar het Kgalagadi Transfrontier Park, het park is gelegen op de grens met Zuid-Afrika en Botswana. Na enkele formaliteiten bij de douane, reist u door naar een van de  unieke Wilderness Camps in het park zelf. Een kleinschalig kamp zonder voorzieningen met maximaal 8 mensen noemen wij een een echte unieke wildernis ervaring. U verblijft hier 3 nachten en gaat uitgebreid op game drive op zoek naar het wildlife in de droge rivierbeddingen en uitgestrekte savannes. Dit gebied staat naast zijn schilderachtige omgeving van acaciabomen en rode duinen bekend om zijn grote hoeveelheid roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden en de bruine hyena. Ook de wilde kat, Kaapse vos en de honingdas worden regelmatig gezien.

  Overnachting in een van de Wilderness Camps in het park

 4. Dag 4 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park

  Verkenning van het Kgalagadi Transfrontier Park.

  Overnachting in een van de unieke Wilderness Camps in het park.

 5. Dag 5 Verken het Kgalagadi Transfrontier Park

  Zie beschrijving dag 4.

 6. Dag 6 Kokerbomen en dinosaurussen

  Vandaag verlaat u via Mata Mata het Kgalagadi Transfrontier Park om na een reisdag aan te komen bij het Quiver Tree Forest. De Quiver Tree, in het Nederlands bekend als de kokerboom, is een boom die bekend staat om zijn het bijzondere uiterlijk. Met zijn duidelijk zichtbaar gevorkte takken en met patroonrijke schors is de boom een bijzonder voorwerp om te fotograferen. In de buurt is ook Giants Playground, een doolhof gemaakt van grote opgestapelde rotsblokken. U kunt hier uw tijd besteden met een wandeling door de indrukwekkende formaties. U overnacht in het Messosaurus Fossil Camp; een mooie guestfarm, met comfortabele chalets. Het kamp biedt de beroemde ’’’Mesosaurus Fossil Tour’’ aan, een tour langs de goed bewaard gebleven fossielen van de Mesosaurus.

  Overnachting in het Messosaurus Fossil Camp

 7. Dag 7 Verken de Fish River Canyon

  De reis van vandaag brengt u door het stadje Keetmanshoop naar de spectaculaire noordelijke randen van de Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld. Vandaag en morgen ontdekt u dit unieke landschap van Namibië dat vanaf verschillende uitkijkpunten adembenemende vergezichten biedt. Wandelingen langs de canyon en omliggende rotsformaties bieden veel interessants voor natuurliefhebbers. Tussen deze rotsformaties ligt de Canyon Lodge; een prachtige enclave temidden van woeste rotspartijen van het Gondwana Canyon Park. De accommodatie bestaat uit stenen chalets die opgaan in de omgeving. Wandel door de tuin of neem een duik in het zwembad.

  Overnachting in de Canyon Lodge

 8. Dag 8 Verken de Fish River Canyon

  Zie beschrijving dag 7.

 9. Dag 9 Volg de loop van de Oranjerivier

  Geniet van het snel veranderende landschap om u heen terwijl u naar het zuiden rijdt naar de loop van de Oranjerivier, de langste rivier van Zuid-Afrika. Vervolgens volgt u, omringd door bergen,  de loop van deze schitterende rivier naar het westen. Uw bestemming is het dorpje Aussenkehr aan de oever van de rivier. Hier verblijft u in het schitterende Norotshama River Resort dat een spectaculair uitzicht biedt over de Oranjerivier. Het resort ligt aan de oever van de Oranjerivier en beschikt over een mooi zwembad. U overnacht in een van de chalets of bungalows langs de oever van de rivier. Verschillende activiteiten die u hier kunt doen zijn; sunset trips op de Oranjerivier, excursies naar canyons of zanduinen, maar u kunt hier ook raften, hiken of zwemmen.

  Overnachting in het Norotshama River Resort

 10. Dag 10 Woestijnpaarden van Aus

  Vanuit de Oranjerivier rijdt u door naar uw lodge in de buurt van Aus, waar u kennis kunt maken met het verleden uit de 1e Wereldoorlog en op zoek kunt gaan naar de beroemde woestijnpaarden van Namibië. U overnacht in Klein Aus Vista Eagles Nest. Een kleinschalige lodge die bestaat uit chalets die genesteld zijn in de bergen van Aus met een fantastisch uitzicht over het landschap.

  Overnachting in Klein Aus Vista Eagles Nest.

   

 11. Dag 11 Verkenning Kolmanskop en Luderitz

  Vandaag trekt u er op uit naar de kust van Namibië en het plaatsje Lüderitz en zijn diamantenhistorie. Onderweg brengt u een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. De stad is in 1950 verlaten en sinds die tijd heeft de woestijn het overgenomen. PS: Luderitz grenst aan het beroemde ‘Sperrgebiet’ dat 100 jaar lang was afgesloten voor publiek en in het bezit was van de diamantmijncoöperaties. In 2010 is het voor het eerst toegankelijk gemaakt voor publiek, maar nog steeds mag er maar 1 groep per dag dit immens grote gebied verkennen. Als u een dag meer tijd neemt kunnen wij hier een excursie voor u inplannen.

  Overnachting in Klein Aus Vista Eagles Nest.

 12. Dag 12 Tiras Mountains

  Halverwege Aus en Sesriem, temidden van de schitterend gelegen Tiras Mountains aan de rand van de Namib Desert ligt de Koiimasis Ranch. Koiimasis betekent “ontmoetingsplaats“ en is afkomstig van de bosjesmensen/San die hier vroeger geleefd hebben.

  Overnight at Koiimasis Ranch.

 13. Dag 13 Door naar de Sossusvlei

  Vandaag reist u door de meest spectaculaire landschappen, langs de helling van de Rooisand bergketen. Voor reikt zich een gele savanne, met hier en daar een acacia uit, tot aan de horizon. De bergen in de verte lijken door de dag heen van kleur te veranderen, aan de hand van hoe de zon staat kunnen ze verschillende nuances van paars of blauw aannemen. Uw bestemming is het Desert Hills Glamping Camp, excellent gelegen voor het verkennen van de Namibwoestijn en de Sossusvlei. Midden in de wildernis ervaart u hier wat onaangetaste natuur is. U slaapt in één van de tien comfortabele gemeubileerde tenten op een houten platform. Vanuit centrale veranda van het kamp, waar ook de maaltijden geserveerd worden, heeft u uitzicht over een adembenemend panorama.

  Overnachting in de Hoodia Desert Lodge

 14. Dag 14 Beklimming van de duinen

  Vandaag maakt u een vroege start om zoveel mogelijk uit uw dag te halen. U gaat op verkenningstocht in het Namib Naukluft Park. U bezoekt de beroemde Sossusvlei en de hoogste duinen ter wereld. Daarnaast kunt u Dead Vlei bezoeken, een indrukwekkende natuurlijke opgedroogde water pan omringd door dode acaciabomen die fantastische mogelijkheden bieden voor fotografie. De Sesreim Canyon is een andere attractie die zeker de moeite waard is. U sluit uw dag af met een sundowner op een heuvel vlak bij het kamp om bij te komen van alle indrukken van deze onvergetelijke woestijnervaring.

  Overnachting in de Hoodia Desert Lodge

 15. Dag 15 Einde van uw reis

  Vandaag komt er helaas al weer een einde aan uw reis door dit land van de adembenemende vergezichten. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht wordt u  terug naar de luchthaven gebracht of kunnen wij graag nog een langer verblijf in Windhoek voor u inplannen. Onderweg komt u langs de indrukwekkende Naukluft bergketen en heeft u een lunchstop in het Oanoab Resort om deze reis vol indrukken af te sluiten.      

 16. Uw reis verlengen? Met een verblijf bij de AfriCat Foundation

  Wij kunnen uw 15-daagse rondreis graag uitbreiden met een verblijf bij de AfriCat Foundation.

  Voor nog meer inspiratie en een aanvulling met het noorden van Namibië kijkt u bij Namibië: In het spoor van natuurbescherming.

black maned lion Kalahari Game Lodge
Oranjerivier ©All for Nature Travel
Bergen Oranjerivier ©All for Nature Travel
Namib Naukluft © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Kalahari Game Lodge bij Kgalagadi Transfrontier Park
Kalahari Game Lodge Chalet

Wilderness Camp in Kgalagadi Transfrontier Park
Kgalagadi Wilderness Camp Gharagab

Mesosaurus Fossil Camp
Mesosaurus Fossil Camp, reis woestijnen namibie

Canyon Lodge bij Fish River Canyon
Canyon Lodge, Fish River Canyon

Norotshama River Resort aan de Oranjerivier
Norotshama River Resort, reis oranjerivier

Klein Aus Vista Eagle’s Nest
Klein Aus Vista Eagle's Nest, reis woestijnen namibie

Fest Inn Fels Farm Lodge
Fest Inn Fels Lodge, namibie

Desert Hills Glamping Camp bij Sossusvlei
Desert Hills Glamping Camp, reis sossusvlei

Of vervang uw verblijf in de Kalahari Game Lodge met luxe !Xaus Lodge in Kgalagadi Transfrontier Park

En vervang de Canyon Lodge in de Fish River Canyon door de luxe Fish River Lodge met een adembenemend uitzicht over de canyon

Namibie reis, safari Fish RIver Canyon, Hike Fish River Canyon, Fish River Canyon

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Let op: Sinds 12 juni 2018 is het absoluut verboden om plastic tasjes mee te nemen in de Nationale Parken. Hier wordt bij de ingang van de parken streng op gecontroleerd en deze worden ingenomen. Houdt hier ook rekening mee met het doen van boodschappen vóór u de parken ingaat.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).
Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.
Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist. Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.

1.  Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner