klik op het kaartje om te vergroten

Iedereen kent Nepal uiteraard van zijn prachtige trekkings in de Himalaya. Niet veel mensen weten dat het ook biodiversiteit hotspot is voor dierenleven. Naast diverse trekkings in de Himalay met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden bieden wij de volgende parken aan: (zie ook de reis hieronder)

Chitwan National Park
Chitwan was het eerste nationale park (1973) van Nepal en heette voorheen Royal Chitwan National Park. Het beslaat een gebied van 932 km² en ligt in de Terai, een laagland in het zuiden van Nepal.

Lees meer

Bardia National Park
Bardia is het grootste nationale park van Nepal en ligt ook in de Terai, maar dan verder naar het westen. Het werd een nationaal park in 1988. Het park heeft flink te leiden gehad onder de periode van onrust in Nepal. M.n de neushoorn populatie had zwaar te leiden onder stroperij.

Lees meer

De Himalaya
De beroemde Himalaya is 2.400 km lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 600.000 km2. Hij is verdeeld over meerdere landen, waaronder India, China en Nepal. Maar liefst acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal, en ze worden ieder jaar een stukje hoger door de druk van de continentale platen. Ook de hoogste berg ter wereld ligt in Nepal, de Mount Everest, met een imposante met 8850 meter. De ultieme droom van elke bergliefhebber.

Lees meer

Binnen ons programma hebben we verschillende mogelijkheden om dit gebergte te ontdekken:

Trekking Himalaya, reis Nepal1 - Wij hebben een korte en makkelijke route voor u geselecteerd in de buurt van Pokhara, waarbij u kennis maakt met de schitterende natuur en de lokale bevolking, ver weg van de drukke toeristische routes. U wandelt 4 dagen van kamp naar kamp langs authentieke Gurung dorpjes en adembenemende vergezichten. Uw verblijf is compleet verzorgd en u overnacht in tenten met uw eigen gids en sherpa’s. U heeft vanuit hier een fantastisch uitzicht over het Annapurnagebergte. Vanaf €1495,- p.p.. Ook langere trekkings kunnen we organiseren.
2 - Voor het hogere gedeelte van de Himalaya vliegt u naar Jomson en verblijft u 3 dagen bij de comfortabele Moksha Mustang Lodge op 2800 meter van waaruit u iedere dag op trekking gaat. Vanaf €1750,- p.p., incl. vlucht vanaf Pokhara.
3 - Voor nog meer exclusiviteit, Tibetaanse cultuur en Himalayagebergte reist u vanaf Jomson door naar de Upper Mustang range, een gebied dat pas in 1992 is opengesteld voor toerisme. U verblijft in Lo Manthang in het luxe Royal Mustang Resort op 4300 meter. U heeft een paar dagen nodig om te acclimatiseren voordat u er op uit kunt trekken met uw gids. De reissom van dit exclusieve verblijf is op aanvraag. Alleen de permit om hier te mogen verblijven kost al 500 USD.
4 - Voor mensen met minder tijd en een nog groter budget is het mogelijk om met een helikopter de Everest te benaderen en er te landen voor een ontbijt. Vanaf €4500,- per privévlucht.
5 - 
Of boek alleen een 'scenic flight' vanaf Kathmandu vanaf €200,- per persoon.
Meer informatie op aanvraag

Beste reismaand:maart, oktober, november
Meest gezien in: Himalaya, Chitwan, Bardia

De mooiste wildlife reizen naar Nepal voor u geselecteerd

Wildlife reis Nepal, tijgersafari Chitwan, natuurreis Nepal, Chitwan National Park

  Nepal: Koninklijke Natuur & Wildlife

  12 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Ontdek het rijke dierenleven op een 12-daagse privé natuurreis door Nepal. Nepal is een ‘biodiversity hotspot’, meer dan 180 zoogdieren en 900 vogelsoorten komen hier voor. Verblijf 2 dagen in Pokhara, weg van de drukte met…

  0
  Gebaseerd op 0 Review

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner